Συζήτηση επί του άρθρου: "Πότε θ' αρχίσει η οικονομική ανάκαμψη;"

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83613 από KERBEROS

Stavrax έγραψε: Και από το κοίτα, κοίτα στο παρελθόν, βαδίζουμε στο μέλλον κοιτάζοντας πίσω....
Και όχι απαραίτητα στο ένδοξο. Στο δικό μας παρελθόν και στις δικές μας λάθος επιλογές. Συνεχώς στο μυαλό μας είναι η άπλα που ζουσαμε και δυστυχώς για όσο καιρό συνεχίζεται η αντιμετώπιση των προβλημάτων με αυτόν τον τρόπο η λύση θα καθυστερεί. Όταν διώξουμε από το μυαλό μας την "χαζή" ελπίδα, της αλλαγής του παρελθόντος και απλά δεχτούμε την πραγματικότητα τότε θα αρχίσει να φαίνεται και το φως.
Η χώρα μας επιβίωσε και από πολύ πιο δύσκολες μπόρες και έβγαλε και τους "φωτεινούς" που ανέφερε πιο πριν ο Στέργιος. Και πάλι θα επιβιώσει. Και πάλι θα βγάλει νέες προσωπικότητες που θα φωτίσουν όλο το κόσμο. Είμαστε πολύ ανήσυχα πνεύματα για να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια για μεγάλο διάστημα.
Αλήθεια,ποιος από εσάς πιστεύει ότι σε αντίστοιχο "ενεργειακό" φόρουμ (ευρωπαϊκό, αμερικανικό ή όπου αλλού θέλετε) γίνονται τέτοιες συζητήσεις?


Μια επισήμανση μόνο: αυτό το τελευταίο είναι ακριβώς είναι από τα έμφυτα μειονεκτήματα του γένους μας. Μιλάμε, μιλάμε, μόνο μιλάμε.
Έχουν συντελεστεί εθνικές τραγωδίες και καταστροφές, όπως κι αυτή που ζούμε τώρα, κι εμείς απλώς μιλούσαμε. Άλλοι λαοί πράττουν!

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83617 από KERBEROS

ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε: συμφωνώ στα περισσότερα που λες Πέτρο, αλλά κι αν ακόμα έτσι είναι κι είμαστε στην αρχή του γκρεμού, πάντα καλό είναι να ψάχνουμε ένα τρόπο να κρατηθούμε εκεί... κι αν το καταφέρουμε να ψάξουμε να σταθούμε όρθιοι από κει και πέρα, μαθαίνοντας από τα λάθη, να δούμε στο ίσιο...
Πιστεύω πως συμφωνούμε στο ότι μέχρι να πέσουμε... θα κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε... και μακάρι να καταλάβουμε πως αυτοί που ήδη κρέμονται στο γκρεμό έχουν ελπίδα αν τους απλώσουν χέρι αυτοί που είναι στο χείλος... κι αυτοί αν σταματήσουν να τους σπρώχνουν αυτοί που ακολουθούν...
δηλα΄δη αν όλοι μαζί σταματήσουμε τη κατρακύλα. Αυτή τη στιγμή νομίζω αυτό προέχει.. αλλά πολύς κόσμος δείχνει να ψάχνει ποιός σπρώχνει... (πάντα γενικά μιλάω, για τους πολλούς που καθορίζουν τη τύχη και των λίγων..)


Δεν μιλάω πουθενά για παραίτηση. Το αντίθετο μάλιστα. Η εθνική μας αποχαύνωση είναι για μία ακόμα ιστορική στιγμή αποκαρδιωτική (οι ξένοι απορούν πώς δεν έχουμε εξεγερθεί ακόμα!). Αυτό είναι το καταθλιπτικό. 400 χρόνια η ίδια αποχαύνωση, στη Μικρασία η ίδια αποχαύνωση, στη Χούντα η ίδια αποχαύνωση!
Είμαι σίγουρος ότι 100-200 χρόνια μετά οι απόγονοί μας θα αδυνατούν να καταλάβουν πώς μπορέσαμε να είμαστε τόσο ανάξιοι. Όποιος νομίζει ότι οι μεγάλες εθνικές μας καταστροφές είναι οικονομικές ή εδαφικές, πλανάται οικτρά. Είναι πρώτα καταστροφές Παιδείας. Μια τέτοια ζούμε και τώρα. Αυτή γεννάει και τις άλλες. Μισός αιώνας ανύπαρκτης παιδείας δημιούργησε γεννιές 'ανάπηρες' και άβουλες, υποχείρια ξένων και ντόπιων 'ποιμένων'. Πολιτιστική Επανάσταση χρειαζόμαστε πρώτα!

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83628 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Απόλυτα σωστό πως χρειαζόμαστε πολιτιστική επανάσταση. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, έπαψε να πιστεύει σ αυτούς που κυβερνάνε. Μιά πολύ μεγάλη πλειοψηφία έπαψε να βλέπει ειδήσεις. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ψήφισε κάτι άλλο (δε αναφέρομαι σε σωστό) που σημαίνει πως ψάχνει.
Πιστεύω πως οι περισσότεροι έχουν συνειδητοποιήσει πλέον πως λύση μέσα από αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει. Το ακούς συνέχεια, από ανθρώπους φανατικούς κι όσο κι αν ακόμα τελικά μπορέι να ψηφίσουν τα ίδια, η τελική αλλαγή (κατ ανάγκη) είναι πολύ κοντά. Οι επόμενοι θα στηριχθούν σ αυτό που ο κόσμος θα θέλει. Κάτι αλλάζει, κατ ανάγκη θες??.. αλλάζει όμως...
Η επόμενη μέρα θα είναι εκέινη που θα θέλει ο πολύς κόσμος... υποτελείς του χρήματος?? επαναστάτες του πνεύματος??.. Πάντως θα γίνει αυτό που θέλουν οι πολλοί...
Θα μαθουμε να ζούμε στους υπόνομους?? Θα ψάξουμε μιά καλύτερη (όχι χρηματικά) μέρα??
Στο χέρι των πολλών από μας είναι..
Θεωρία??? Πόσο απέχει η πράξη??
:cheer:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83630 από velanas
πατριώτες υπομονή είμαστε λαός σκεπτόμενος όλα θα περάσουν.παντού έχουν κρίση και μάλιστα πιο μεγάλη αλλα δεν τα λένε.τους φταίει η ελλάδα
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83633 από stergiosbik
Παραθετω καποια κομματια αρθρου του Κωστα Καββαθα.Ενος ανθρωπου που θεωρω οτι με το ηθος του,το παθος του κ οσα εχει προσφερει αξιζει να λεγεται ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.

"Αλίμονο στους λαούς (και στους ανθρώπους) που δεν έχουν ήρωες. Αλίμονο σε εκείνους που έχουν, λένε οι πολιτικά ορθοί."
".....Τι σχέση έχουν αυτά με την «ελληνική πραγματικότητα»; Για ποιους ήρωες μπορούμε να μιλήσουμε σε μια χώρα όπου ο λαός της τους έφερε όλους στα μέτρα του κοντοπίθαρου, κομπλεξικού τσαμπουκά, σκατόμαγκα και άξεστου χωριάτη - σε αντίθεση με τον ευγενή χωρικό; Σε ποιον ήρωα μπορεί να μοιάσει ή να μη μοιάσει ένας λαός που διακόρευσε το παρελθόν του με εθνικιστικές και μεγαλοϊδεατικές ιδεοληψίες, υποθήκευσε το παρόν με εμφυλίους, πραξικοπήματα και χούντες και έριξε το μέλλον του στα τάρταρα; Τι να κάνει μια χώρα στην οποία λαοπλάνοι πολιτικοί έβαλαν την κουτάλα στην κοινωνική χύτρα και έβγαλαν στον αφρό τα κατακάθια; Ποιος πολιτικός, «ευλογημένος» δημοσιογράφος, γκλαμουρογκριμίτσουλας, τηλεοπτικός μαϊντανός, ποιο ταλέντο έκτης κατηγορίας, ποια «προσωπικότητα» των reality, μοντέλα, γλάστρα, ποιος «διανοούμενος» κολλητός του Λουδοβίκου του 21ου, ο οποίος αντιπροσωπεύει γερμανικά ναυπηγεία που κατασκευάζουν υποβρύχια και φρεγάτες, μπορεί να γίνει πρότυπο στη νεολαία; Ποια κανάλια των οποίων ιδιοκτήτες και διευθυντές έχουν πάρει διαζύγιο απ’ τον πολιτισμό θα προβάλουν τους πιονιέρους και τους μπροστάρηδες της επιστήμης και της τεχνολογίας, της μουσικής και της λογοτεχνίας; Οι μόνοι «ήρωες» που τους κάνουν εντύπωση είναι οι «άσσοι» της μπάλας. Θα το καταλάβαινα και θα το τιμούσα, αν η Ελλάδα είχε την καρδιά, τον παλμό, την αξιοπρέπεια, το ρυθμό και τη δύναμη του λαού της Βραζιλίας ή της Αργεντινής. Αλλά όχι και να θαυμάσω τα νεάντερταλ που είδα να πλακώνονται στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και αλλού.

Μάταια περιμένω να δω να βραβεύουν έναν αρχιτέκτονα, ένα μηχανικό, ένα μαθηματικό, ένα γιατρό. Όλο κάτι τύπους βλέπω να ακκίζονται, καθώς ο ένας βραβεύει τον άλλον σε περιβάλλον απόλυτου νεοπλουτισμού. Επιλεγμένοι δημοσιογράφοι, δικηγόροι, πολιτικοί, αφισοκολλητές και συνδικαλιστές, ένας κόσμος που, όλος μαζί, δε φτάνει ούτε στο νυχάκι μια κοπελιά που χορεύει σε μια σκηνή του Broadway.

Ποιους, λοιπόν, έχει ως ήρωες η νεολαία; Ποια τα πρότυπά της, σε ποιους θέλει να μοιάσει, ποιους να φτάσει, να ξεπεράσει; «Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν ως ήρωα» είπε ένα καλόπαιδο, ετών 24, που το συντηρεί ο πατέρας του. «Είδαμε τι έκαναν οι ήρωες της γενιάς σας». «Ποιοι είναι οι ήρωες της γενιάς μου, μεγάλε;», ρώτησα. Ξέρεις τον Κλαρκ, τον Μος, τον Φάντζιο, τον Βιλνέβ, τον Ριντ, τον Μπλόμκβιστ; Έχεις, ω βλίτο, ακούσει για τους «Πρώτους Επτά»; Ξέρεις την Κιουρί, τον Μπορ, τον Αϊνστάιν, τον Γιουνγκ ή τον Τέσλα; Σου μίλησαν για τον Σκοτ και τον Πίρι; Άκουσες για το Νανόπουλο, το Γραμματικάκη, τον Καραντινό, το Λαμπρία και τη Βλάχου; Ξέρεις, ω ραδίκι, ποιος ήταν ο Γίγκερ, ο Όλντριν και ο Σιρά; Έχεις ακούσει το όνομα του Γιούρι, της Τερέσκοβα; Ξέρεις, ω γκούτσι, την Καραγιάννη, το Λουμούμπα, το Βελουχιώτη, τον Μπολιβάρ και τον Τσε;

Λένε πως «υπερβάλλω» και πως «δεν είναι όλα μαύρα». Αυτό δα έλειψε! Να είναι ό λ α μαύρα. Αν συνέβαινε, τα F16 των μεμέτηδων δε θα πετούσαν πάνω απ’ τη Λήμνο και τα Ίμια, αλλά θα προσγειώνονταν στο Ελληνικό (κι ας προορίζεται για μητροπολιτικό πάρκο και για ήπια οικιστική ανάπτυξη). Υπάρχουν, ακόμα, μερικοί που φυλάνε Θερμοπύλες, αλλά όσο περνάει ο καιρός λιγοστεύουν. Κουράστηκαν να τους λένε κορόιδα και «τα παίρνουν στο κρανίο», όταν τους αποκαλούν μαλάκες. Τι να κάνουν, όμως, οι 300.000-400.000 πολίτες που καταλαβαίνουν, ανησυχούν, πασχίζουν και πονάνε; Πώς να τα βγάλουν πέρα, όταν ο τόπος έχει γεμίσει σκατά; "
".....Γράφω έπειτα από τις αποκαλύψεις του Τριανταφυλλόπουλου για δικαστικούς λειτουργούς που χρηματίζονται και για το παπαδαριό που εξευτελίζει τη θρησκεία. Μετά, για τον καυγά των αδελφών του ελέους που λυμαίνονται τις μητροπόλεις και τα μοναστήρια και, με τις πράξεις τους, εξευτελίζουν τους αγώνες των οσίων και αγίων φτωχούληδων του Θεού, των παπάδων που βοηθάνε και συμπαραστέκονται στους απόκληρους, τους αληθινούς υπηρέτες της χριστιανικής πίστης. Ούτε τη (θανατηφόρα) αποτελεσματικότητα της καθολικής εκκλησίας δεν καταφέραμε να αντιγράψουμε. Και πώς, όταν ο Πρωθυπουργός τα έβαλε με την εκκλησία, αντί να την εκμεταλλευτεί προς όφελος της χώρας και του λαού; "
"....Παρακολουθώντας τις συζητήσεις στην τηλεόραση, βλέπεις το πραγματικό πρόσωπο μιας χώρας όπου οι μικροαπατεώνες και οι ραγιάδες περισσεύουν.

Μικρομεσαίοι και γκλαμουριάρηδες, αγράμματοι και ξερόλες. Σκουπιδιάρηδες και κοσμοπολίτες. Πολιτισμένοι και νεάντερταλ. Μάταια ψάχνεις για το «χρυσό» μέσο όρο. Για τον κανακάρη που δεν ξεσηκώνει τον κόσμο με τις φωνές στην ταβέρνα. Για τον πολίτη που, όταν σταθμεύει, ελέγχει το χώρο, για να βεβαιωθεί ότι δεν «κλείνει» κάποιον. Για τη μητέρα που μεγαλώνει παιδί και όχι... μοσχάρι. Για το νέο που δεν πετάει την «κόκα κόλα» ή τα τσιγάρα στο δρόμο. Για τον οδηγό που δεν παρκάρει «για ένα λεπτάκι» δεύτερη και τρίτη σειρά, προξενώντας έμφραγμα στην πόλη. "
"...Δεν αντέχω τους πολιτικούς που μιλάνε με το λαρύγγι αντί με την ψυχή τους (Κώστας Ράμφος), που απαντάνε με ανοησίες σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, τους αρμανιασμένους συνδικαλιστές, τους τύπους που φοράνε πουκάμισα με «ανοιχτούς» γιακάδες, παπούτσια και ρολόγια duo tone, και σακάκια χρώματος «σκατί». Μου τη δίνουν εκείνοι που με το ένα χέρι μιλάνε στο κινητό και με το άλλο «οδηγούν», οι κολλητοί της εξουσίας που ξεπλένουν το (μαύρο) χρήμα του κόμματος από τις μίζες των δημόσιων έργων και των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Με ανακατεύουν οι χαρτογιακάδες που ήθελαν να γίνουν πιλότοι (και έγιναν υπάλληλοι στην ΥΠΑ), τα βλαχαδερά και τα ερμαφρόδιτα ταχύρυθμης κοινωνικής ανόδου. Δεν αντέχω την γκλαμουριά των glossy περιοδικών, τις εκπομπές για το lifestyle των επωνύμων (γιατί είναι επώνυμοι;) και, γενικώς, δεν αντέχω όλο αυτό το καρκατσουλιό που βγάζει «λεφτά» πουλώντας προϊόντα που κατασκευάζονται σε όλες τις χώρες του πλανήτη εκτός από την Ελλάδα."
"...Δεν αντέχω τους εφησυχασμένους αστούς που «δεν τους νοιάζει» αν στους δρόμους, στις ταράτσες, στους στύλους, το κράτος του Μεγάλου Αδελφού τοποθετεί χιλιάδες καταγραφικές κάμερες για την «ασφάλειά μας». Ούτε τα νεαρά τσογλάνια που βασανίζουν, καταπιέζουν, εκβιάζουν γονείς που προσπαθούν να τα «βγάλουν πέρα». Το ίδιο αισθάνομαι για όσους δε σταματούν όταν βλέπουν ένα δύστυχο ζώο να διασχίζει το δρόμο, αλλά και για εκείνους που στέλνουν τις σιδηρόφρακτες μεραρχίες τους για να βομβαρδίσουν αμάχους, να δολοφονήσουν παιδιά, να σηκώσουν τείχη, να καταλάβουν χώρες, να καταστρέψουν και να ξεφτιλίσουν λαούς, να επιβάλουν τις δικές τους μοναδικές αλήθειες με τη βία.

Με τρομάζουν όλοι και όλα που «πυροβολούν» την παιδεία, τον πολιτισμό, την αισθητική, τη γλώσσα, την ιστορία του (όποιου) τόπου, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής."

www.kavvathas.gr/show.php?cat_id=70

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by stergiosbik.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83635 από eliasger

velanas έγραψε: πατριώτες υπομονή είμαστε λαός σκεπτόμενος όλα θα περάσουν.παντού έχουν κρίση και μάλιστα πιο μεγάλη αλλα δεν τα λένε.τους φταίει η ελλάδα



ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ .........ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΑΝΑ ΤΟ Μ@Λ@Κ@ ........ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΥΠΜΟΝΗ ;

tzavars @ yahoo.gr
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.119 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ