Συζήτηση επί του άρθρου: "Πότε θ' αρχίσει η οικονομική ανάκαμψη;"

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93327 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Ξυπνάς το πρωί,
.... κι είσαι κουρασμένος. Άλλη μια μέρα, ίδια με τη προηγούμενη. Δουλειά (για όσους έχουν), αναζήτηση δουλειάς για πάρα πολλούς δυστυχώς. Ρίχνεις λίγο νερό στα μούτρα σου, κοιτάζεσαι και βλέπεις εσένα. Δε σου δίνει πολύ κουράγιο και δύναμη αυτό. Αγωνία γι ακόμα μια μέρα, που πάει, πως πάει, από που θα τα βγάλουμε πέρα. Άλλαξαν τα πράγματα, πως γίναμε έτσι?... αναρωτιέσαι.. δε θες ν ακούσεις νέα, τι να ακούσεις? για καινούργιους φόρους, για το νέο μειωμένο κατώτατο μισθό? Δε σε νοιάζει πια και πολύ... χρωστάς ήδη... θα χρωστάς περισσότερα, κάποτε σ έκαιγε αυτό.. σήμερα όχι και πολύ.. ακούγεται πια σα το καινούργιο ανέκδοτο.
Τι θα γίνουν τα παιδιά? που θα βρουν δουλειά? πως θα ζήσουν? πως θα φτιάξουν οικογένεια? τι θ από γίνει αυτή η χώρα?
Στο βάθος σε προετοιμάζουν και ξέρεις, πρέπει να ζήσεις μ ακόμα λιγότερα, πρέπει να πληρώσεις περισσότερα...
Πάλι στάση σήμερα, απεργία, κάποιοι διεκδικούν, καμένο χαρτί.. Τι να πάρουν απ αυτά που δεν υπάρχουν? είναι τα νούμερα, δε βγαίνουν, πρέπει να βγούνε.
Κι αυτοί, οι τρακόσοι.. δε σ ενδιαφέρουν πλέον, ξέρεις πως ακόμα και σήμερα κλέβουν και δε τους νοιάζει, όλοι κλέβουν σήμερα, δώσανε το χρυσό για μια σταγόνα ασήμι. Ποιόν να πιστέψεις? οι μεν φωνάζουν, κόπτονται για τη σωτηρία της πατρίδας, ποιάς πατρίδας? ποιών ανθρώπων? οι άλλοι καταγγέλλουν τα πάντα, πάντα αυτό ήξεραν να κάνουν... καταγγελία για τη καταγγελία.. δε παν στο διάολο όλοι τους.. μας κοροϊδεύουν, πάντα μας κορόιδευαν, αλλά και ποιόν να ψηφίσεις?.. όλοι ίδιοι είναι.. ευτυχώς η εταιρεία πάει καλά.. δεν ακούστηκε κάτι, μας κόψαν είκοσι στα εκατό, αλλά άλλοι δεν έχουν δουλειά, δόξα τω Θεώ, εγώ έχω ακόμα.. άλλοι δε έχουνε ούτε να φάνε..
Όμως που είναι αυτοί οι πεινασμένοι? είδα έναν προχθές να ψάχνει στα σκουπίδια, πέρασα από κοντά του κι ούτε καν ασχολήθηκε με τη παρουσία μου, χαμένος μέσα στο κάδο, χωρίς ντροπή, χωρίς διάθεση να κρύψει... γεμάτος ο δρόμος καθισμένους με μια ταμπέλα .. πεινάω.. σε πόσους να δώσεις? πόσοι δεν είναι συμμορία απ αυτούς, γέμισε ο τόπος πια.. και τι να κάνουν? ...τ αυτοκίνητο θέλει λάστιχα, μα δεν έμεινε κάτι απ αυτό το μήνα, λήγει κι η ασφάλεια τον άλλο.. προσπερνάω βιαστικά να πάω στο σπίτι.
Η ασφάλεια του σπιτιού, κάτι να τσιμπήσω, ανόρεχτα, είπαν κάτι φίλοι να βγούμε καμιά ταβερνούλα το Σάββατο, αλλά μπα.. δε.. που να τρέχουμε τώρα? ¨έχει ματς... αλλά η ομάδα δε... άντε να σκοτώσουμε λιγάκι την ώρα... μπα.. βαρετό είναι.. ας πάω για ύπνο.. αύριο πάλι πρωί.. να ξεκουραστώ..
... μια παραλία... διακοπές.... ήλιος και θάλασσα.. νερά να με δροσίζουν.. ξύπνησα κι είμαι μούσκεμα.. ίδρωσα.. μπα σε καλό μου... εφιάλτης ήταν πέρασε... αναψα ένα τσιγάρο.. πωπω.. καιρό έχω να πάρω άδεια.. αλλά τι να τη κάνω?.. να κάθομαι σπίτι όλη μέρα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93394 από aithio

Κι αυτοί, οι τρακόσοι.. δε σ ενδιαφέρουν πλέον, ξέρεις πως ακόμα και σήμερα κλέβουν και δε τους νοιάζει, όλοι κλέβουν σήμερα, δώσανε το χρυσό για μια σταγόνα ασήμι. Ποιόν να πιστέψεις? οι μεν φωνάζουν, κόπτονται για τη σωτηρία της πατρίδας, ποιάς πατρίδας? ποιών ανθρώπων? οι άλλοι καταγγέλλουν τα πάντα, πάντα αυτό ήξεραν να κάνουν... καταγγελία για τη καταγγελία.. δε παν στο διάολο όλοι τους.. μας κοροϊδεύουν, πάντα μας κορόιδευαν, αλλά και ποιόν να ψηφίσεις?.. όλοι ίδιοι είναι.. ευτυχώς η εταιρεία πάει καλά.. δεν ακούστηκε κάτι, μας κόψαν είκοσι στα εκατό, αλλά άλλοι δεν έχουν δουλειά, δόξα τω Θεώ, εγώ έχω ακόμα..


Τουλάχιστον ένας υγιής νους δεν θα ψήφιζε αυτούς που κυβέρνησαν τα τελευταία 20-30 χρόνια που στο κάτω κάτω της γραφής είναι και οι βασικοί επέτειοι...
Οι άλλοι φυσικά μόνο να καταγελούν ξέρουν....
Αφου δεν κυβέρνησαν...
Και αυτό απλό είναι.
Το ερώτημα είναι αλλο φίλε ευθημογιάννη....
Ολοι αυτοί που καταγγέλλουν σήμερα τι ψηφίσαν έστω τις 2 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις;

Gregori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93651 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Φίλε Γρηγόρη,
Η διαφήμιση λέει να μη δηλώνουμε στο ιντερνετ προσωπικά δεδομένα καθώς δε γνωρίζουμε πως μπορέι να χρησιμοποιηθούν. Η πρόκληση στη λογικότατη ερώτηση σου, δύσκολα μπορέι να δεχθεί απαντήσεις εδώ μέσα.
Μιά όμως καλή - μη εκθετική ερώτηση, θα μπορούσε να είναι
οτιδήποτε κι αν ψήφισε κάποιος, συμ - αντιπολιτευόμενο, πιστεύει πως σήμερα εξακολουθεί να τον εκφράζει? είναι ικανοποιημένος και πιστεύει πως του έδωσε τη λύση που αναζητούσε δίνοντας του τη ψήφο του?
Είναι δύσκολο ν απαντήσεις για άλλους, είναι δύσκολο να μιλήσεις για μιά ιστορία που υποθέτεις, αλλά δεν υπάρχει, γι αυτούς που κάναν και κάνουν αντιπολίτευση.
Η απλοική λογική λέει να δώσεις δικαίωμα να δεις.. αν τα λόγια έχουν πράξη... αλλά φοβάμαι πως ο περισσότερος κόσμος, δεν θέλει να δώσει άλλα δικαιώματα δοκιμής ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Φοβάμαι πως ο κόσμος πιστεύει πως στα λόγια ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ
Χρειαζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή μας ΤΩΡΑ. Όχι το πλασματικό που νομίζαμε πως είχαμε τόσα χρόνια, αλλά το απλό εκείνο που αναφέρεται στα δικαιώματα ΜΑΖΙ με τις υποχρεώσεις.
Εγώ καταλαβαίνω πως η προσπάθεια ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ είναι να μας πέισουν για τις υποχρεώσεις μας να ψηφίσουμε εκέινους.... για να διορθώσουν οι μεν τα λάθη τους.. οι δε για να δείξουν πως εκέινοι μπορούν καλύτερα...
Προσωπικά πλέον θα μπορούσα να προτιμήσω ίσως εκέινον που θα δεχόταν να εφαρμόσει τη πολιτική του, που θα ναι ξεκάθαρη και θα τη θέλει ο κόσμος....... και θα δεσμεύεται πως ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ, θα πληρώσει με ποινική δίωξη και καταδίκη, ο ίδιος και το κόμμα του. Όποιος είναι τοσο σίγουρος για τα υπέροχα λόγια του ας το αναλάβει. ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93659 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Συζήτηση επί του άρθρου: "Πότε θ' α
Γιαννη να σου θυμισω το 2009 ψηφισαμε τον Λεφτα υπαρχουν Γιωργακη Μουστακακι
Το 2011 ψηφισαμε τον αντωνη δεν σας κοβω σας πετσοκοβω.

Οι ιταλοι ειδες τι εκαναν.

Μηπως ειμαστε ΗΛΙΘΙΟΙ?
Μηπως δεν πρεπει να μιλαμε?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93828 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Βεβαίως και έχει σημασία τι ψηφίσαμε, και τι θα ψηφίσουμε. Αλλά πρέπει πάνω απ όλα να βρούμε και μιά διαδικασία να ελέγχονται οι κυβερνώντες (δε πρέπει?) Δε γίνεται ο μουστακάκης να κυκλοφορέι ελέυθερος. Ποιός από μας τους απλούς πολίτες θα έλεγε άλλα, θα έκανε άλλα και θα κυκλοφορούσε ελεύθερος? Ποιός θα έλεγε ανάκαμψη και θα εννοούσε πετσόκομα και θα ταν ελέυθερος?
Ναι, ας ελέγξει καθένας μας τη ψήφο του. Ας μάθει. Πολλοί μπορέι να παρασύρθηκαν και να δωσαν για λάθος λόγους τη ψήφο. (αν και μετά από τριάντα χρόνια ψευτιάς όλων ίσως θα πρεπε να ξέρουμε...)
Όμως γιατί επιτρέπουμε και ανεχόμαστε κάποιος να μας λέει ψέμματα και να τα κάνει αλλιώς? Φταίμε κι εμείς.. αλλά φταίνε κι αυτοί πολύ περισσότερο.
Ας γίνει μιά μήνυση από εκατοντάδες χιλιάδες για παραποίηση ψήφου. Δεν είναι νόμιμο άλλα να λες.. κι άλλα να κάνεις.Είπες κάτι.. θα το κάνεις... Δε μπορέις τελικά?? Παραιτείσαι υποχρεωτικά. Όχι το συνεχίζεις αλλιώς..
Ο ψηφοφόρος φταίει γιατί ψηφίζει κάποιες υποσχεσεις. Αν δε γίνουν, δεν είναι ο μόνος υποχρεωμένος να χτυπάει το κεφάλι του στο τοίχο. Ας έχει μαζί με το πονοκέφαλο και την ικανοποίηση πως κι αυτός που τον κορόιδεψε πλήρωσε. Δεν είναι σωστό μονάχα εμείς να υφιστάμεθα τη πληρωμή της απάτης. Δε πρέπει να πρέπει πάντα να μυρίζουμε τα νύχια μας για να βρούμε τι σημαίνουν τελικά τα λόγια καθενός. Δεν είναι πολιτική και πολιτικοί αυτοί. Όποιοι κι αν είναι. ΚΑΤΩ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": aithio

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93835 από aithio
ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Συμφωνώ απόλυτα!!!.

Gregori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.091 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ