Συζήτηση επί του άρθρου: "Πότε θ' αρχίσει η οικονομική ανάκαμψη;"

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88796 από dimlyk
ποια υπερσυσωρευση πλουτου γρηγορη?
ποιος εχει αυτον τον πλουτο και δεν φαινεται?


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88805 από stergiosbik

stratis 1 έγραψε: Ο κύβος ερρίφθη


Πριν από λίγο η Ελλάδα κατέθεσε στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση με την οποία προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Α.Μεσογείου και σε όλες τις περιοχές που αυτή ισχύει.

Η περιοχή αυτή συμπίπτει με την περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ.

Πρακτικά πρόκειται περί ανακήρυξης ΑΟΖ.


K η -αναμενομενη- απαντηση των Τουρκων.....



Απάντησε η Άγκυρα: "Στην τουρκική υφαλοκρηπίδα ανήκει το Καστελόριζο"!



H Άγκυρα τελικά απάντησε στην χθεσινή ρηματική διακοίνωση των ορίων της ελληνικής υφαλοκηρπίδας από την Ελλάδα στον ΟΗΕ με έναν αναμενόμενο τρόπο και ο οποίος δείχνει ότι έχει αιφνιδιαστεί, αλλά και ότι σκοπεύει να ακολουθήσει πορεία σύγκρουσης με την Ελλάδα στην Α.Μεσόγειο.

«Έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Έθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο» σημειώνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Όπως αναφέρεται, «οι ισχυρισμοί αυτοί βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από τη χώρα μας οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών».

Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας τονίζει ότι «οι άδειες που έδωσε η Τουρκία από το 2007 μέχρι τώρα στην κρατική εταρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) είναι εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς». Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώματά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Ωστόσο, η Άγκυρα αποφεύγει να τραβήξει το πράγμα στα άκρα ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου. «Ενώ γίνονται τα απαιτούμενα βήματα για την προστασία των κυριαρχικών μας (σ.σ.: !) δικαιωμάτων θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα και το να επωφελούμαστε από τους διαύλους διαλόγου που δημιουργήθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά πέρα από τους βερμπαλισμούς υπάρχει και η ουσία.

Και η ουσία απεικονίζεται στον χάρτη που δημοσιεύουμε και στον οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών: Η Τουρκία "καταπίνει" ολόκληρη την ελληνική θαλάσσια και νησιωτική περιοχή ανατολικά της Καρπάθου και της Ρόδου ή μάλλον θέλει να την "καταπιεί".

"Μολών Λαβέ" ψιθυρίζουν ήδη στα Επιτελεία...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Τωρα Αντωνακη τι κανεις;
Εχεις προνοησει τι θα κανεις στην αντιδραση αυτη(πραγμα πρωτογνωρο για Ελληνα πολιτικο) η θα ντροπιαστουμε παλι αποδεικνυοντας ακομα μια φορα οτι πραττουμε χωρις να υπαρχει προεργασια;
Εδω σε θελω μαγκα μου!

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88806 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

stratis 1 έγραψε: ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε:
Αν όλο το θέμα είναι οικονομικό και πράξεις επί χάρτου, τότε θα βρεθούν πάρα πολλοί οικονομολόγοι της Ε.Ε. να πουν και ν αποδέιξουν (με κάποιο τρόπο) πως αντίθετα με αυτό που βγάζουμε εμείς, αυτό που καθόρισαν για μας είναι "σωστό" οικονομικά, είμαι σίγουρος γι αυτό.170 χρονια με δικο μας νομισμα σε περιοδο ειρηνης δεν ειχαμε παθει τετοια καταστροφη.10 χρονια με ξενο νομισμα πιασαμε πατο. Αλλα ετσι αλλιως το παραδεχτηκε το ΔΝΤ οτι ηταν λαθος η συνταγη. Δεν θεωρώ πως δόθηκαν γιατί μας αγαπούσαν, αλλά να θυμόμαστε πόσα δόθηκαν σε "πακέτα ντελόρ", από το 99 μέχρι το 2005, που θα πρεπε να χουν πάει σε σωστά μέρη και τα έφαγαν επιτήδειοι.. ναι ήταν όντως λάθος η συνταγή, αλλά δε θα πρεπε να χουμε φτάσει σ αυτήν.
Αν η λογική λέει πως έπρεπε (μέσω υποτίμησης) να μπορούμε ν αγοράζουμε λιγότερο, μέσω αξίας των χρηματων μας.. έκαναν το ίδιο μέσω μείωσης τους στους μισθούς και στα διαθέσιμα μας μέσω αύξησης φόρων.Η υποτίμηση ανεβαζει τις τιμες των εισαγωμενων δινοντας δουλεια στις ντοπιες επιχειρησεις.Η φορολογια μειωνει στη προκειμενη περιπτωση τη ρευστοτητα,γιατι πανε τα ομορφα ευρω πισω στη κεντρικη τραπεζα.Η λυση για εξοδο απο τη κριση ειναι να αγοραζουμε περισσοτερο και οχι λιγοτερο ντοπια προιοντα ναι, δίνει μεγάλη ανταγωνιστικότητα αν μπορείς κι έχεις παραγωγή. Εμείς όμως τη διαλύσαμε με τον ένα ή άλο τρόπο τη παραγωγή μας και φτάσαμε στα μνημόνια να ψάχνουμε πως θα ξεκινήσουμε ουσιατική παραγωγή. Ναι είναι λύση σοβαρή να αγοράζουμε Ελληνικά προιόντα ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Αν πιστεύουμε πως η λύση μας ήταν δραχμή, υποτίμηση και αύξηση έτσι της ανταγωνιστικότητας, μπορώ με απλά πράγματα να σου πω πως θα μπορούσε απλά να είναι δέκα φορές χειρότερο για μας τους ίδιους.
Θα αγοράζαμε πρώτες ύλες (που δεν έχουμε) 10 φορές ακριβότερα.Αν ειχε προ υποτιμησης της δραχμης 100 δολαρια το βαρελι το πετρελαιο,παλι 100 θα εχει δεν ήταν νόμισμα μας το δολλάριο. Στη προ περίπτωση θα κόστιζε 10.000 δρχ και μετά την υποτίμηση 15.000 δρχ
Θα πληρώναμε κάθε εισαγόμενο άλλο τόσο.Σε εξι μηνες με δυο χρονια θα ανθιζε η ελληνικη παραγωγη για αυτον ακριβως τον λογο Με τις υποτιμήσεις που έγιναν στη δρχ και στη διάρκεια των χρόνων, από το 1980 έως το 1998 η παραγωγή έπεφτε διαρκώς, μεγάλες βιομηχανίες έκλειναν και γενικά υπήρχε συρίκνωση.
Το μόνο (σχετικό) κέρδος θα ταν οι φτηνές υπηρεσίες μας, η αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προιόντων, λόγω φτηνής τιμής και σχεδόν τίποτα άλλο.Θα μπορουσαμε να αξιοποιησουμε κλαδους που χρειαζονται μυαλο(καινοτομιες) και τώρα μπορούμε.. αν θέλουμε
Σε μιά τέτοια περίπτωση, στο σημερινό κόσμο, πρέπει να υποθέσουμε πως θα υπήρχαν κάποιοι που θα εξακολουθούσαν να μας πουλάνε πετρέλαιο, αυτοκίνητα, όπλα, κι οτιδήποτα μαθαμε να χουμε για να ζούμε, με πληθωριστικές δραχμές.Παντα οι εξωτερικες συναλλαγές μας ηταν σε δολαριο η ευρω,τα οποια ερχονταν στα χερια μας μεσω τουρισμου και εξαγωγων που δυστυχώς συνέχεια υποχωρούσαν.
Αν η σημερινή μας κατάσταση θέλει έναν ικανό και πατριώτη πολιτικό να τη διαχειριστεί, αυτή των δρχ μάλλον θέλει ένα μάγο. Δυστυχώς ο πρετεντερης και η τρεμη εχουν κανει καλα τη δουλεια τους.Το κακο ειναι οτι αυτα που μας φοβισαν για τη δραχμη,θα τα ζησουμε ελλείψει ευρω δε ξέρω τι έκαναν (υποθέτω) ακριβώς άνθρωποι που απεχθάνομαι.. για το άλλο υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες..
Υποτίμηση από μόνη της, μπορεί να αποδειχθεί η απολυτα μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή και το μεγαλύτερο ξεπούλημα σε τιμες απόλυτα πιό ξεφτίλα από τις σημερινές.Μπορουμε ακομα και αν το νομισμα μας ειναι δραχμη,να πουλαμε τις αποκρατικοποιημενες επιχειρησεις σε δολαριο η ευρω που όσο υποτιμάτε το νόμισμα, τόσο φθηνότερα θα πουλάμε
Το "ξεπούλημα¨της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν είναι οικονομική συνθήκη, αλλά διάθεση ενός λαού να το ανταλάξει με αυτοκίνητα, μεγάλα σπίτια, τηλεοράσεις, εξοχικά, και iphone.Φταιει η παιδεια των τελευταιων 30 χρονων και η πιπιλα της παγκοσμιοποιησης(που η δραχμη ειναι η μεγαλυτερη εχθρος της). συμφωνώ.. και γενικά αν μαζευτούμε οι 50% + 1 ας πάμε στη δρχ.. αλλά αν μαζευτούμε τόσοι όλοι μαζί μπορούμε πολλά..
Προσωπική μου άποψη, δεν είναι το ζητούμενο ευρώ ή δρχ... αλλά τρόπος και σχεδιασμός ικανών προσώπων που θα έχουν λαική υποστήριξη σ αυτά που θα πράξουν.
Ακομα και ο καλυτερος να κυβερνησει,πως θα πολεμησει χωρις οικονομικα οπλα??


Τα νομισματα ειναι φτιαγμενα για να υποτιμουνται.
Δητε τι αγοραζαμε με ενα ευρω η 1 δολαριο πριν 10 χρονια και τι σημερα. Αυτό με κάποιο τρόπο είναι παιχνίδι, αλλά για κάποιον που μπορέι να έχει σχετική αυτονομία, δεν τον ενδιαφέρει η ισοτιμία για τους ανθρώπους που ζουν μέσα στη χώρα. Εμείς όμως δεν έχουμε, ούτε είχαμε αυτονομία.

Η Ελλαδα οπως και καθε μικρη χωρα ειναι καταδικασμενη να ξεκιναει καθε τοσο παλι απο την αρχη,για να μη γινει ανταγωνιστική ως προς τις κυριαρχουσες χωρες.
Το προβλημα τους ηταν πως θα μας ριξουν κατω,αυτη τη φορα χωρις πολεμο.
Γιατι χωρις πολεμο?
Πρωτον θελουν μια ποιο στενη σχεση Ελλαδας Τουρκιας και αν υπαρξουν θυματα η σχεση αυτη θα αναβληθει. για μια δυο γενιες.
Δευτερον,με εναν πολεμο στο αιγαίο εστω και ολιγοημερο,η ναυσιπλοΐα θα σταματουσε για 6 μηνες με ενα χρονο λογο των ναρκων που θα κολυμπαγαν αναμεσα στα εμπορικα πλοια που πανε και εχονται στη μαυρη θαλασσα.
ΤΡΙΤΟΝ θα μπορουσαν να αναδειχτουν ηγέτες που δεν θα ηταν τοσο διαχειρίσιμοι απο τους Ευροαμερικανους και μαζι με το λαικο αισθημα θα μπορουσε η Ελλαδα να οδηγηθει στην αγκαλια των Ρώσων.
Ετσι μεθοδευτηκε αυτο που βιωνουμε σημερα.
ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

Δεν έχω προσωπική άποψη να πατάει κάπου, μπορέι και να ναι έτσι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88813 από tas

dimlyk έγραψε: ποια υπερσυσωρευση πλουτου γρηγορη?
ποιος εχει αυτον τον πλουτο και δεν φαινεται?



Το 82% του παγκόσμιου πλούτου, ανήκει στο 9% του πληθυσμού της Γης.
Τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού αντιπροσωπεύει μόλις το 3,3% του πλούτου.


antikleidi.com/2012/01/05/super-rich-facts/
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": μανολης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88816 από stratis 1
Απαντήθηκε από stratis 1 στο θέμα Συζήτηση επί του άρθρου
stergiosbik ΕΓΡΑΨΕ

Τωρα Αντωνακη τι κανεις;
Εχεις προνοησει τι θα κανεις στην αντιδραση αυτη(πραγμα πρωτογνωρο για Ελληνα πολιτικο) η θα ντροπιαστουμε παλι αποδεικνυοντας ακομα μια φορα οτι πραττουμε χωρις να υπαρχει προεργασια;
Εδω σε θελω μαγκα μου!


Η ΑΟΖ προυποθετει πληθυσμο.
Το καστελοριζο εχει πληθυσμο.
Αρα και δικαιωμα να εχει ΑΟΖ
Οι τουρκοι χρησιμοποιουν τα επιχειρημα της υφαλοκριπιδας γιατι νομικα ισως τους ευνοησει στη Χαγη.
Αλλα το χαρτι της ΑΟΖ ειναι ποιο δυνατο και ειναι δικο μας.
Η πολιτικη που θα παιχτει απο τη τωρινη κυβερνηση ειναι του δογματος Οταν δειχνης στο τουρκο τα πισινα σου σου δειχνει τα μπροστινα του,οταν του δειχνης τα μπροστινα σου σου δειχνει τα πισινα του.
Παντως δεν πιστευω οτι θα τολμησει να κανει οτιδηποτε εαν του δειξουμε τα μπροστινα μας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88823 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Συζήτηση επί του άρθρου

stratis 1 έγραψε: stergiosbik ΕΓΡΑΨΕ

Τωρα Αντωνακη τι κανεις;
Εχεις προνοησει τι θα κανεις στην αντιδραση αυτη(πραγμα πρωτογνωρο για Ελληνα πολιτικο) η θα ντροπιαστουμε παλι αποδεικνυοντας ακομα μια φορα οτι πραττουμε χωρις να υπαρχει προεργασια;
Εδω σε θελω μαγκα μου!


Η ΑΟΖ προυποθετει πληθυσμο.
Το καστελοριζο εχει πληθυσμο.
Αρα και δικαιωμα να εχει ΑΟΖ
Οι τουρκοι χρησιμοποιουν τα επιχειρημα της υφαλοκριπιδας γιατι νομικα ισως τους ευνοησει στη Χαγη.
Αλλα το χαρτι της ΑΟΖ ειναι ποιο δυνατο και ειναι δικο μας.
Η πολιτικη που θα παιχτει απο τη τωρινη κυβερνηση ειναι του δογματος Οταν δειχνης στο τουρκο τα πισινα σου σου δειχνει τα μπροστινα του,οταν του δειχνης τα μπροστινα σου σου δειχνει τα πισινα του.
Παντως δεν πιστευω οτι θα τολμησει να κανει οτιδηποτε εαν του δειξουμε τα μπροστινα μας


Βρε δικιο εχεις κ συμφωνουμε.
Το θεμα ομως ειναι οτι δυστυχως παρα πολλες φορες το δικαιο,οπως εχει δειξει κ η πραξη δεν γινεται σεβαστο.
Τα συμφεροντα δεν καταλαβαινουν απο δικαιο. :(
Το θεμα ειναι να εχουμε προνοησει(που θα μου προκαλουσε μεγαλη εκπληξη) να εχουμε τους καταλληλους συμμαχους κ κυριως να δειξουμε αποφασιστικοτητα.
Κι εγω προσωπικα πιστευω οτι απο μονη της η Τουρκια δεν θ αποτολμησει κατι γιατι κατα βαθος ειναι θρασυδειλη αλλα ας ειμαστε ετοιμοι για παν ενδεχομενο.
Ειναι τουλαχιστον εγκληματικο να μην θεσπιζουμε ΑΟΖ οταν κυριολεκτικα ο λαος πειναει.
Εξαλλου η γεωστρατηγικη κ γεωπολιτικη μας θεση,μας δινει τεραστια πλεονεκτηματα τα οποια ομως ΕΜΕΙΣ δεν εκμεταλλευτηκαμε.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.093 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ