Φτηνό ή τζάμπα pellet: το θέμα στην παρέα του Forum!

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11911 από jnet

Nasikas έγραψε: C:\fakepath\πελλετς τριφυλλι.bmp
φτου.....
(jnet να σου στειλω με μεηλ το αρχειο αυτο για να δεις απο ποτε ασχολουμαι με τα πελλετς ;)


Στείλε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και το ανεβάζω εγώ.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12112 από giogud
Τώρα που τελειώνει η σεζόν, μπορούμε να πούμε για τις καταναλώσεις που είχαμε. Εγώ στο Λιτόχωρο Πιερίας, με τον λέβητα να καίει όλη μέρα, από τις 14 Δεκεμβρίου που άναψε πρώτη φορά μέχρι και τις 22 Μαρτίου, καταναλώσαμε 222 τσουβάλια πέλλετ. Δηλαδή 3330 περίπου κιλά. Με 1 τόνο που θα είχαμε κάψει μέχρι τον Δεκέμβριο (περίπου 500 κιλά πετρέλαιο κάψαμε) και 1 τόνο ακόμα από εδώ και πέρα, έχουμε ένα σύνολο περίπου στα 5300. Δηλαδή με τιμή στα 275 είμαστε στα 1400€. Συνήθως η ετήσια κατανάλωση μας ήταν λίγο πάνω από 2 τόνους πετρέλαιο. Φέτος με τα κρύα που είχε, θα αγγίζαμε τους 2,5 τόνους. Ίσως και περισσότερο. Μπορούμε άνετα να μιλάμε για οικονομία της τάξης των +1000€ στην σεζόν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12116 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Μια φτωχή, πλην τίμια σόμπα των 8kw, ζεστανε με επιτυχία ένα σαλονι 45τμ και έδινε και κάτι στον ίσο άνω όροφο.
Σ ένα δύσκολο χειμώνα, τα κατάφερε πολυ ικανοποιητικά. 1 τόνος, άντε 1,25 το πολυ, ήταν η κατανάλωση. Θερμοκρασία στο σαλονι στα μεγάλα κρύα 22 και πάνω 18 εώς 19.
Οι απαιτήσεις μας μειωμένες αλλά το αποτέλεσμα πάνω απο τις προσδοκίες.
Βγήκαν στο διπλό τα χρήματα αγοράς της.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12118 από mastoras

giogud έγραψε: Δηλαδή με τιμή στα 275 είμαστε στα 1400€. Συνήθως η ετήσια κατανάλωση μας ήταν λίγο πάνω από 2 τόνους πετρέλαιο. Φέτος με τα κρύα που είχε, θα αγγίζαμε τους 2,5 τόνους. Ίσως και περισσότερο. Μπορούμε άνετα να μιλάμε για οικονομία της τάξης των +1000€ στην σεζόν.


Μια χαρά λογαριασμούς βλέπω κάνετε όλοι........και είστε και ευχαριστημένοι. :(

θέλαμε 2500ευρώ χρήματα σε καύσιμο για να ζεσταθούμε, ενώ τώρα με το νέο καύσιμο θέλουμε 1400ευρώ. :woohoo:

Δηλαδή στην πρώτη περίπτωση θέλαμε 3 μισθούς τον χρόνο για θέρμανση, ενώ τώρα μόνο 2 μισθούς από τους 12.......μια χαρά......μια χαρά.

Αφού το εμπεδώσαμε κανένα πρόβλημα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12121 από azio1967

giogud έγραψε: Τώρα που τελειώνει η σεζόν, μπορούμε να πούμε για τις καταναλώσεις που είχαμε. Εγώ στο Λιτόχωρο Πιερίας, με τον λέβητα να καίει όλη μέρα, από τις 14 Δεκεμβρίου που άναψε πρώτη φορά μέχρι και τις 22 Μαρτίου, καταναλώσαμε 222 τσουβάλια πέλλετ. Δηλαδή 3330 περίπου κιλά. Με 1 τόνο που θα είχαμε κάψει μέχρι τον Δεκέμβριο (περίπου 500 κιλά πετρέλαιο κάψαμε) και 1 τόνο ακόμα από εδώ και πέρα, έχουμε ένα σύνολο περίπου στα 5300. Δηλαδή με τιμή στα 275 είμαστε στα 1400€. Συνήθως η ετήσια κατανάλωση μας ήταν λίγο πάνω από 2 τόνους πετρέλαιο. Φέτος με τα κρύα που είχε, θα αγγίζαμε τους 2,5 τόνους. Ίσως και περισσότερο. Μπορούμε άνετα να μιλάμε για οικονομία της τάξης των +1000€ στην σεζόν.


Mήπως θα μπορούσες να στοιχειοθετήσεις γιατί θα πρέπει η συλλογιστική μας στη θέρμανση να συναρτάται πάντα με το πετρέλαιο?Άποψή μου είναι ότι δεν θα πρέπει να συνδέουμε τις δυο μορφές ενέργειας συγκρίνοντας τις.Το καύσιμο πέλλετ και η τιμή του δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πετρέλαιο.Είναι βιομάζα,έχει πρώτη ύλη αναπαραγόμενη κι όχι δεδομένη και πεπερασμένη όπως το πετρέλαιο, τελείως διαφορετικό τρόπο παρασκευής και εμποροδιάθεσης και δεν υπόκειται στο καθεστώς ειδικού φόρου όπως το πετρέλαιο,το φυσικό αέριο κ.λ.π.Σταματήστε λοιπόν αυτούς τους ιδιοτελείς υπολογισμούς διότι ο κόσμος δεν τρώει πια κουτόχορτο.Μπορεί να καίμε ότι πέλλετ «μας σερβίρετε»,τουλάχιστο ας είναι μια μορφή ενέργειας προσιτή,εναρμονισμένη στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες τις οποίες 'ανθρώπινα' σκεπτόμενοι είστε υποχρεωμένοι όλοι οι έμποροι να λάβετε υπόψιν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12123 από giogud
Και με τι να το συγκρίνω; Πετρέλαιο καίγαμε, κάναμε μια επένδυση, και μας απέφερε ένα όφελος. Ο καθένας μπορεί να κρίνει αν είναι μικρό ή μεγάλο και αν θέλει το λαμβάνει υπ όψιν του.
Δεν μπορώ να ξαναμπώ σε αντιπαράθεση για το αν η τιμή του πέλλετ είναι ακριβή ή φθηνή και ποιες οι αιτίες που διαμορφώνουν τις τιμές.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.229 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ