Επιλογη καυστηρα pellet για ξυλολεβητα

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156022 από DEKOSTEL
Μήπως είναι προτιμότερο να αγοράσω ένα λέβητα Pellet για να έχω καλύτερα αποτελέσματα?? Και αν ναι ποσά KW? για 170 tm με 11 σώματα των 30.000 θερμίδων??
Αν είναι να βάλω καυστήρα και να μην έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα και κατανάλωση μεγάλη καλύτερα να τοποθετήσω παράλληλα Λέβητα Πελλετ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156035 από etsa67
Όχι δεν θα ήταν θεμιτό κάτι τέτοιο.
Ο λέβητας που 'εχεις είναι μεν μικρός αλλά με κόφτρες και καυστήρα πέλλετ η καλύτερη λύση.
Πάρε τον ad therm μίλησε με τον Μιχάλη, πολύ καλός γνώστης του αντικειμένου, και το ξαναλέω μόλις καταλάβεις τη φιλοσοφία λειτουργίας του καυστήρα πέλλετ , δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα και μάλιστα μετά από κάποια περίοδο θα βοηθάς και άλλους νέους στον χώρο.
Το σημαντικό είναι να μην τα παρατήσεις , και εναποθέτεις τις ελπίδες σου για την αποκατάσταση βλαβών και δυσλειτουργιών στον κατασκευαστή, χρειάζεται λοιπόν να ασχοληθείς και η προσπάθεια κάποια στιγμή θα σε αποζημιώσει.
Να είσαι σίγουρος γι αυτό σου μιλάω από δική μου εμπειρία και κάθε χρόνο , θα ανταποκρίνεσαι στις βλάβες (όσες σου βγάζει και αν φυσικά θα συμβαίνουν), όλο και πιο πολύ. Μετά θα σου φαίνεται ένα bideo game και οι ρυθμίσεις θα γίνονται με κλειστά μάτια.
Άρα για μένα είναι μονόδρομος καυστήρα πέλλετ στον υπάρχον λέβητα και μην κοιτάς τίποτα άλλο. Όλα θα πάνε καλά αρκεί να ασχοληθείς.
Στάθης

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DEKOSTEL

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156082 από DEKOSTEL
Αν η οικονομική διαφορά μεταξύ του καυστήρα 35-45kw είναι μικρή μήπως είναι προτιμότερο να επιλέξω τον 45 kw? ίσως είναι πλεονέκτημα σε περίπτωση που στο μέλλων αλλάξω λέβητα και επεκτείνω το σπίτι μου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156118 από etsa67
Θέλω να μου υπολογίσεις τη ισχύ των σωμάτων την έξοδο της θερμοκρασίας των καυσαερίων του λέβητα σε μέτρια φλόγα των ξύλων και τον ελκυσμό της καμινάδας σε pa και κατά πόσο εύκολα το σπίτι ζεσταίνεται στους 21-22c. Επίσης σε πόσο χρόνο το νερό της εγκα/σης πιάνει θερμοκρασία λειτουργίας ας πούμε 60c και πόσα ξύλα σε κιλά καταναλώνεις σε μία κρύα ημέρα ή και όλο τον Χειμώνα.
Η επιλογή του καυστήρα πέλλετ θα γίνει με γνώμονα τα παραπάνω
Σίγουρα ο καυστήρας 45kw θα ανακουφίζεται καλύτερα αφού δεν θα λειτουργεί στο όριο οπότε θα καίει καλύτερα τα πέλλετ και θα βγάζει και καλό β.απόδοσης.
Κατέληξες τελικα τι θα αγοράσεις?
Κοίτα για σεμινάρια και αν σου πούν δεν χρειάζεται να ξέρεις ρώτα τους άλλους καταναλωτές αν ο δικό σας εκεί στη Κέρκυρα που εγκα/τει τα AD-Therm ξέρει το αντικείμενο και δεν είναι κανένας ατσαλιάρης.
Σου το λέω γιατί εσύ θα τραβήξεις το κουπί όλο μετά.
Εγώ με τους Όκταγκον (προσοχή δεν κάνω διαφήμιση) έχω το πρόγραμμα στο Λάπτοπ μου, ρυθμίζω σύμφωνα με τα KW των σωμάτων , προσαρμόζω τον ελκυσμό ανάλογα με αυτό της καμινάδας , επιλέγω κατάλληλη θερμοκρασία τοποθετώ τρίοδη φορτίου 55 και καμιά φορά τετράοδη ανάμιξης τις οπόιες σε συμβουλεύω να τις τοποθετήσεις και εσύ για να ανακουφίσεις το φορτίο του λέβητα που ήδη έχεις.
Με αυτά τα παρελκόμενα δεν νομίζω να χρειαστείς αλλαγή καζανιού.
Να τα βάλεις όμως γιατί θα σου αποδίδεται η θερμότητα στα σώματα πολύ πιο άνετα και γρήγορα άρα θα κάνει και οικονομία.
Ο καυστήρας ο 35 kw-45 ρώτα τους αν έχει φλόγα συντήρησης και αν το 35-45 μπορείς να γίνει 15-45 ώστε η μικρή φλόγα να παίρνει το φορτίο να μη σβήνει και καταπονείς την αντίσταση , και να κόβει από θερμοστάτη χώρου.
Μιλάμε ξανά Και Καλή Χρονιά.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156126 από DEKOSTEL
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": elgreco

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156485 από DEKOSTEL
Καλησπέρα και Καλή χρονιά!!!! Δυστυχώς δεν έχω την τεχνογνωσία να κάνω τους υπολογισμούς που μου ζητάς. Όταν έβαλα τον ξυλολέβητα προμηθεύτηκα και τρίοδη όπως αναφέρεις αλλά δυστυχώς ο υδραυλικός που μου έκανε την εγκατάσταση δεν την τοποθέτησε εκεί που έπρεπε με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά και σαν αποτέλεσμα να μην έχει απόδοση ο λέβητας. έτσι την αφαίρεσε τελείως.
Με την τοποθέτηση όμως του καυστήρα θα επιμείνω στην τοποθέτηση της όπως λες και ελπίζω οι νέοι τεχνικοί να έχουν γνώση.
θα τοποθετήσω και Ταμπερ στην καμινάδα γιατί μέχρι τώρα δεν είχα είναι και η πρόταση της AD THERM για καλύτερα αποτελέσματα.
Όσο για τον καυστήρα θα επιλέξω αυτόν που προτείνεις 15-45 kw για να μην δουλεύει στο όριο όπως λες και να είναι ξεκούραστος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.066 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ