D.I.Y.: χειροποίητος καυστήρας pellet by kosmidis80!!!

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #66337 από kostas.b
Πραγματι του Villa ειναι και πρακτικο και ευκολα υλοποιησιμο απο τους κατασκευαστες καθως χρειαζεται η προσθηκη ενος μοτερ και ο προγραμματισμος του plc για την κινηση του.Ο δε χωρος καυσης εχω την εντυπωση πως ειναι ο ιδιος με του kiturami.Θεωριτικα η σχαρα δεν χρειαζεται ποτε καθαρισμα.
Πρακτικα στα μονα που υστερει ειναι.
Πρωτον οτι τον καθαρισμο μπορει να τον κανει μονο με σβυστο καυστηρα ενω αυτο με τα φτυαρακια μπορει να σπρωνχει το πελλετ μπροστα ακομα και οταν αυτο ειναι αναμμενο.
Δευτερον οταν δημιουργουνται μεγαλα κομματια κλινκερ ενδεχεται αυτα να σφυνωσουν και να μην μπορουν να φυγουν απο την σχαρα.

Διαγράφηκε link που απαγορεύεται

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #66343 από valsam
Ρε συ Θοδωρε θα πω κατι αλλα μην με κραξετε ,με αυτα που καταλαβα τα βασικα που χρειαζετε για να δουλεψει ο καυστηρας ειναι η μπουκα και η τριοφοδοσια με αερα σωστα?
Ολα τα αλλα ειναι δευτερευοντα,δηλ. η αυτοματη εναυση η αυτοματη τροφοδοσια ο αυτοματος καθαρισμος,δεν λεω οτι δεν ειναι απαραιτητα αλλα για να σας πω το σκεπτικο μου θα δοσω ενα παρασειγμα, λοιπον αν κανει ο Θοδωρος μια μπουκα και ριξει με το χερι πελλετ μεσα σε αυτην δηλ. εκει που γινετε η εναυση και απ'την εξω μερια της μπουκας δηλ. εξω απο τον λεβητα προσαρμοσει εναν σαλιγκαρο να δινει αερα και αναψει με φλογιστρο τα πελλετ θα δουλεψει?
Με λιγα λογια αν φτιαξεις κατι τετοιο που μου φαινετε πολυ απλο
θα εχεις εναν προτογονο καυστηρα πελλετ σωστα?
Μετα σιγα σιγα στις αυτοματοποιησεις,εφ'οσων εχεις κοντρολερ που ελεγχει βαση της θερμοκρασιας των νερων τις τροφοδοσια αερα στον ξυλολεβητα (λεω εγω τωρα) δεν γινετε να χρησιμοποιηθει ο υπαρχον κοντρολερ και σαλιγκαρου που εχεις(προσωρινα μιλαω για μειωση των εξοδων του προτζεκτ!)για την τροφοδοσια αερα στον καυστηρα πελλετ δηλ. θα ανεβαζει και θα ριχνει τις στροφες αναλογα την επιθυμητη θερμοκρασια που ορισες με αποτελεσμα να μην σβηνει το πελλετ στην μπουκα σου,το θεμα ειναι ομως τι κανεις με την τροφοδοσια με πελλετ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #66363 από kosmidis80
Σαμη ετσι ειναι, αλλα με την τροφοδοσια τι κανεις? Οσο θα ετοιμασω την κατασκευη θα περιμενω και το κοντρολερ με το βεντιλατερ (αυτα μια βδομαδα θελουν για να ερθουν).

Το κοντρολερ θα τα ελεγχει ολα, εκτος του καθαρισματος που η αληθεια ειναι μου αρεσε η ιδεα της iwabo.

Ο λεβητας εφοσον θα ζεσταινει το δοχειο θα εχει μεγαλα διαστηματα που θα ειναι σβηστος, αρα μας βολευει να καθαριζει οταν σβηνει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #66385 από valsam
Θοδωρε τον st-91 θα παρεις τελικα,ποσο θα βγει?
Για εξηγησε που μερικα πραγματα,το χειλος στο τελος των περισοτερων καυστηρων στην μπουκα μπαινει για να μην φευγει το πελλετ απο την ροη του αερα,οι καυστηρες με μονο σωληνα τι ακριβος κανουν και πια η διαφορα με διπλο ,πεφτει το πελλετ γινετε η εναυση καιγεται το πελλετ και τα κλιγκερ μιγκερ που πανε αν δεν εχει ας πουμε ουτε το συστημα καθαρισμου ουτε με αερα οπως το ulma ουτε με τον τροπο της iwabo ουτε με το τριμπουισον της pellas,π.χ στα ferroli πως καθαριζει η μπουκα ,καθονται εκει και στουμπονει ο καυστηρας?
Αυτη η σχαριτσα μεσα στην μπουκαστους πιο πολους που καθετε το πελλετ εχει τροπο να καθαριζετε η σταχτη που πεφτει απο κατω?
Και τελευταιο χρειαζετε οπσδιποτε εσωτερικος κοχλιας μεσα στον καυστηρα για την τροφοδοσια η και με την βαρυτητα γινετε η δουλιτσα?
Αν αφαιρεσεις τον εσωτερικο κοχλια απο τον παρακατω καυστηρα της Kostrzewa και στην θεση του μπει μια τσουλιθρουλα η κατασκευη δεν φαινετε και πολυ δυσκολη!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #66390 από hunters1977
Θα μπορουσε στο σχεδιο που εστειλα αντι για σωληνα αναρροφησης να μπει κοχλιακι και να τραβαει τις σταχτες εξω. Η και τα δυο ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #66476 από χρηστος8
Μπραβο θοδωρη...δυσκολο εγχειρημα αλλα προχωρα, ο τολμων νικα :)


@ valsam

Ο καθαρισμος στην μπουκα του ferroli γινεται με δυνατο και παρατεταμενο αερισμο...μια χαρα καθαριζει.
Εγω φετος καθε 5 με 7 μερες καθαριζω μπουκα...δεν βρισκω τιποτα.

Καθε καυστηρας εχει οπως ειπες διαφορετικο τροπο λειτουργιας.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by χρηστος8.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kosmidis80

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ