Παουλόβνια (Paulownia): το δένδρο του μέλλοντος!
- FLANAGAN
- Αποσυνδεμένος
- New Member
- Δημοσιεύσεις: 14
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vasilis210186
- Αποσυνδεμένος
- New Member
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gianniskell
- Αποσυνδεμένος
- New Member
- Δημοσιεύσεις: 14
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Έχω ήδη αγοράσει δύο φακελάκια σπόρους (200 + 200), το είδος Paulownia tomentosa και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις πριν την σπορά.
1. Σκέφτομαι να βάλω ένα ένα σπορο σε γλαστράκι 13cm (1 lit) ώστε να μην χρειαστούν μεταμφύτευση.Τι χώμα πρέπει να χρησιμοποιήσω και που πρέπει να βάλω τα γλαστράκια μέχρι να φυτρώσουν τα φυτά, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
2. Η συγκεκριμένη ποικιλία ενδείκνυται για παραγωγή βιομάζας (καυσόξυλο);
3. Μετά από πόσο διάστημα πρέπει να φυτεφθούν τα δεντράκια στο έδαφος;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PRIMUS 45
- Αποσυνδεμένος
- Moderator
- ΝΙΚΟΣ
- Δημοσιεύσεις: 986
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 181
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- TBD
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
- Δημοσιεύσεις: 38
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
gianniskell έγραψε: Γεια σας είμαι νέος στο forum και με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με το δέντρο Paulownia.Ο βασικός σκοπός είναι η παραγωγή καυσόξυλων αρχικά για τις δικές μου ανάγκες σε θέρμανση μιας και έχω επενδύσει σε ενεργειακό τζάκι καλοριφέρ.
Έχω ήδη αγοράσει δύο φακελάκια σπόρους (200 + 200), το είδος Paulownia tomentosa και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις πριν την σπορά.
1. Σκέφτομαι να βάλω ένα ένα σπορο σε γλαστράκι 13cm (1 lit) ώστε να μην χρειαστούν μεταμφύτευση.Τι χώμα πρέπει να χρησιμοποιήσω και που πρέπει να βάλω τα γλαστράκια μέχρι να φυτρώσουν τα φυτά, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
2. Η συγκεκριμένη ποικιλία ενδείκνυται για παραγωγή βιομάζας (καυσόξυλο);
3. Μετά από πόσο διάστημα πρέπει να φυτεφθούν τα δεντράκια στο έδαφος;
Μην πάρεις αυτο το ρίσκο!!! Διοτι....
1ον Το ποσοστο επιτυχιας δεν ειναι 100% ειδικα αν φυτευεις για πρωτη φορα
2ον Μπορει οι σποροι που σου πουλησαν να εχουν χασει τη βλαστικη τους δυναμη! Οι σποροι λαχανικων κρατανε για μερικα χρονια ενω της Παουλοβνιας εχουν ζωη μονο μερικους μήνες!!!
Θα σου συνηστουσα ως πρωτη φορα να κανεις χρηση σπορειου στο 1ο φακελακι και αφου αποκτησεις την πρωτη εμπειρια στο 2ο φακελακι να παρεις γλαστρακια(πολυ μικρα 200ml) και να κανεις αυτο που σκεφτεσαι.
Να χρησιμοποιησεις για χωμα τυρφη και να μουλιασεις τους σπορους πριν τη σπορα σε ζεστο νερο για 24 ωρες για πιο γρηγορα αποτελεσματα. Διαλεξε εξωτερικο ημισκιερο χωρο(αποφευγε το μεσημεριανο ηλιο για να μην δημιουργουνται υπερβολικες θερμοκρασιες) και σκεπασε το σπορειο σου με ναυλον για να δημιουργηται υγρο περιβαλλον. Το ιδανικο βαθος του σπορου ειναι 2mm. Τα φυτα αφου κανουν ενα ικανοποιητικο ριζικο συστημα και ξεπερασουν τα 20 εκ. μπορει να γινει μεταφυτευση στο εδαφος ή σε μεγαλυτερη γλαστρα. Ειναι γνωστο οτι ειναι ιδανικα για πελλετ, αλλα ως καυσοξυλα δεν ειναι και τοσο ευφλεκτα(καιγονται στους 400 βαθμουσ σε συγκριση με αλλα που αναβουν απο τους 200 βαθμους).Δεν ετυχε ποτε να καψω ξυλο παουλοβνιας για να σου πω με σιγουρια. Αν ολα πανε καλα μεχρι την 3η βδομαδα θα σου εχουν σκασει σχεδον ολοι οι σποροι.
Καλη επιτυχια, περιμενουμε τα νεα σου και τις φωτογραφιες του σπορειου σου.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- TBD
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
- Δημοσιεύσεις: 38
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
vasilis210186 έγραψε: Παιδια σε περιπτωση που λεω θελω να ασχοληθω επαγγελματικα..Που μπορω να τα πουλησω . Υπαρχουν διαθεσιμοι εμποροι που τα περνουν? και εαν ναι ποσα πωλουνται ..Για ξυλεια μιλαω
Οσο δεν υπαρχουν καλλιεργειες στη χωρα μας και οσο το συγκεκριμενο ξυλο ειναι στους πιο πολλους αγνωστο, τοσο δεν θα υπαρχουν και εμποροι. Σε περιπτωση που δημιουργηθουν καλλιεργειες στη χωρα μας και γινει και το ξυλο γνωστο σιγουρα θα εμφανιστουν και διαθεσιμοι εμποροι.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.