Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #9339 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

marsdiv έγραψε: λοιπον ηρθε ενας ξαδερφος ο οποιος τοποθετει και τζακια να δουμε λιγο το τζακι να το μελετησουμε για την τοποθετηση του εναλακτη και ανακαλυψαμε αυτο. : βγαζοντας πρωτα την σχαρα και μετα το κουτι που εχει η μαντεμενια εστια για τη στακτη , οπου εχει και δυο τρυπες για την ρυθμιση του εξωτερικου αερα για την καυση , ακριβως απο κατω ειχε ενα φυλο χοντρη λαμαρινα το οποιο βγαλαμε και αυτο και φανηκε το πατωμα κατω απο την εστια. Εκει ειδαμε οτι δεν εχει σωληνα που να φερνει τον εξωτερικο αερα απο την περσιδα αλλα εχει μονο μια τρυπα στον εξωτερικο τοιχο οπου ειναι απο εξω η περσιδα. υπαρχει δηλαδη ολο ενα κενο κατω απο την εστια και μια τρυπα στον τοιχο σχεδων κανα μετρο μακρια απο εκει που μπαινει το κουτι της στακτης και παιρνει αερα η εστια. και ρωτω . ειναι σωστο αυτο? δεν θα ηταν καλυτερα να ερχοταν σπυραλ γυρισμενο προς εκει που παιρνει αερα η εστια για καυση?


Ναι νομίζω πως το σωστό ειναι να έρχεται ένας σωλήνας και να συνδέεται εκεί που λες.

Σου είναι εύκολο να βγάλεις φώτο ή να τραβήξεις βιντεο αυτά: "την σχαρα και μετα το κουτι που εχει η μαντεμενια εστια για τη στακτη , οπου εχει και δυο τρυπες για την ρυθμιση του εξωτερικου αερα για την καυση , ακριβως απο κατω ειχε ενα φυλο χοντρη λαμαρινα"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #9341 από marsdiv
Απαντήθηκε από marsdiv στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
σε 5 λεπτα τις ανεβαζω
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoTa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #9342 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Δεν χρειάζεται σε αυτήν την περίπτωση, από την τρύπα θα τραβήξει θέλει δεν θέλει...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #9343 από marsdiv
Απαντήθηκε από marsdiv στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
λοιπον γιωργο τις εβγαλα . πρωτη φωτο εβγαλα κουτι στακτης και σχαρα και φαινεται η δεξια τρυπα για αερα εχει και μια ιδια αριστερα και ενα κοματι λαμαρινα στην βαση κατω.



βγαζω και την λαμαρινα φαινεται το πατωμα στρωμενο τσαπατσουλικα με πετρομβαμβακα



βαζω την μηχανη μεσα και τραβω φωτογραφια προς την περσιδα και βλεπω την τσαπατσουλια σε ολο το μεγαλειο !!!!! τι να πω . ενας πλαστικος σωληνας αποχετευσης λασπωμενος στον τοιχο μπαζα κατω . αχχ στερνη μου γνωση....αυτα παθαινεις αν δεν εισαι στην τοποθετηση



τι να πεις.!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoTa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #9346 από kwnmix
Απαντήθηκε από kwnmix στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλησπέρα σε όλους-ες. Επανέρχομαι στο πρόβλημά μου που είχα παραθέσει στο post #6564 και πιο συγκεκριμένα στην τοποθέτηση της ecostar-edilkamin σε υφιστάμενο κλασικό τζάκι με πυρότουβλα. Όντως ήρθε ο τζακάς αφού του είπα ότι πιάνω με το ζόρι 20ο και αφού έχω κάψει κατά μέσο όρο 1,8 τόνους ξύλα ανά μήνα. Του ανέφερα ότι πρέπει να βγάλει την κασετίνα και να συνδέσει την παλιά ανοξείδωτη καμινάδα με αντάπτορα-συστολή με το νέο κομάτι σωλήνα που θα καταλήγει επάνω της όπως σωστά με συμβούλεψε ο Αστέρης για τους γνωστούς λόγους.
Δυστυχώς σήμερα που ήρθε στο σπίτι ήταν η σύζυγος καθώς απουσίαζα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. 'Ηρθε λοιπόν και σας παραθέτω παρακάτω τι έγινε:
1) Μου τηλεφώνησε η σύζυγός μου και μου ζήτησε να της υποδείξω αν είχαμε ακόμα το manual από το ecostar-edilkamin. Ευτυχώς δεν το είχα πετάξει και της είπα που είναι. Μετά από λίγο μου ξανατηλεφώνησε και μου είπε ότι ο μάστορας εκ των υστέρων πια διαπίστωσε ότι η πλάτη της κασετίνας είχε τοποθετηθεί ανάποδα-αντίστροφα και δεν έκανε λέει καλή επαφή. Επανατοποθέτησε λοιπόν την πλάτη σωστά αυτή τη φορά.
2) Στη συνέχεια τοποθέτησε πετροβάμβακα στο κενό μεταξύ της κασετίνας με τη μαρμαροποδιά ακριβώς πάνω από το θερμοθάλαμο ( το κενό φαίνεται σε προηγούμενες φωτογραφίες που έχω αναρτήσει παλαιότερα για το ίδιο θέμα).
Όταν του μίλησα στο τηλέφωνο και του είπα ότι πρέπει να συνδέσει την παλιά καμινάδα με το κομμάτι σπιράλ που έβαλε στην κασετίνα με αντάπτορα συστολή μου είπε ότι δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις για να κάνει κάτι τέτοιο. Συνομιλώντας αργότερα με τη γυναίκα μου αργότερα μου είπε ότι κατάλαβε ότι ο άνθρωπος δεν γνώριζε καν τι είναι αυτή η συστολή. Επίσης μου είπε ότι της ανέφερε πως αν δεν πιάνει το τζάκι θερμοκρασία μάλλον θα πρέπει να συνδεθούν οι δύο σωλήνες μεταξύ τους (και όχι να είναι η μια μέσα στην άλλη όπως τις συνέδεσε αρχικά). Αυτό αναλαμβάνει να το κάνει της είπε δηλαδή να συνδέσει τις δύο σωλήνες μεταξύ τους αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να γκρεμίσει τη χτιστή διακόσμιση της καμινάδας από έξω για να βρει που ακριβώς είναι η σωλήνα αλλά δεν ξέρει πως να χτίσει μετά τα τούβλα που θα σπάσει και να φωνάξουμε κάποιον ειδικό για αυτό (για να μας χτίσει τα γκρεμίσματα που θα κάνει).
Ο άνθρωπος έχει ολη την καλή διάθεση μου είπε η γυναίκα μου αλλά μάλλον είναι αδαής από ότι κατάλαβε και πρέπει εμείς να του υποδείξουνε τι ακριβώς πρέπει να κάνει.
Εδώ έρχομαι λοιπόν και αναρωτιέμαι. Δεν μπορεί να βάλει αυτή τη συστολή από μέσα από τη χτιστή φούσκα αποφεύγοντας τα γκρεμίσματα βγάζοντας έξω την κασετίνα; Εκείνος μου είπε ότι δεν γίνεται γιατί η συστολή μπαίνει εξωτερικά επάνω από την παλιά ανοξείδωτη καμινάδα και πρέπει να γκρεμίσει αφενός και αφετέρου δεν έχει τεχνικές γνώσεις.
'Εχω 4 κούτσουρα μέσα στο τζάκι και στο σπίτι με 88 τετραγωνικά και ανοιχτές όλες τις πόρτες έχω θερμοκρασία στο χώρο του τζακιού στο σαλόνι που είναι 24 τετραγωνικά 21 βαθμούς και το χέρι μου μπροστά από την περσίδα του τζακιού αντέχει τουλάχιστον 8 με 10 δευτερόλεπτα. Δηλαδή με τον πετροβάμβακα και τη σωστή επανατοποθέτηση κέρδισα 1 μόλις βαθμό από την προηγούμενη κατάσταση.
Συγγνώμη για το πρήξιμο αλλά έχω εκνευριστεί με την όλη κατάσταση για άλλη μία φορά.
Αν του πούμε τι ακριβώς πρέπει να κάνει να του δώσουμε δλδ οδηγίες (π.χ. να πάρει την τάδε συστολή ανταλλακτικό με την τάδε διατομή να βγάλει έξω την κασετίνα και να του πούμε πώς να την ενώσει στην άκρη της παλιάς ανοξείδωτης καμινάδας η οποία φαινόταν πάνω από το τελείωμα της χτιστής φούσκας εσωτερικά θα μπορέσει να κάνει κάτι
'Η θα πρέπει να φωνάξουμε κανένα άλλο μάστορα που να ξέρει τι του γίνεται να μας κάνει τη δουλειά;
Kάθε πρόταση ευπρόσδεκτη. Ωστόσο γνωστοί μου μου είπαν πως αν φωνάξω άλλο μάστορα να διορθώσει την πατάτα του αλλουνού θα με ''ξυρίσει'' κανονικότατα σε ότι έχει να κάνει με την αμοιβή.
Κάθε πρόταση και βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για την υπομονή σας αλλά δυστυχώς έπεσα σε καλοπροαίρετο μάστορα μεν άσχετο δε με το αντικείμενό του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #9350 από MATDK
Απαντήθηκε από MATDK στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΔΩ ΗΡΘΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ...
ΛΟΙΠΟΝ ΕΒΑΛΑ ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ Lazarou_Με_Πόρτα Quatro-90 ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΣΙΔΕΣ ΖΕΣΤΟ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΝΙΩΘΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΖΕΣΤΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΑΛΑ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΜΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΜΕΝΟ ΜΑΝΤΕΜΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΟΣ ΝΑ ΠΩ...ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΞΗΛΑ ΠΑΡΑΤΗΡΙΣΑ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΣΙΔΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΖΕΣΤΟ ΑΕΡΑ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΣΑΝ ΑΝΕΜΗΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΕΡΑ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΠΑΕΙ ΛΑΘΟΣ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΒΡΟΜΑΕΙ Κ ΕΧΕΙ ΚΡΥΟ! :(

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.496 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ