Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #50900 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

ntolas έγραψε: NA KAΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΕΣΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΛΑΠΕΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΤΑΝ Η ΠΟΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΟΙΚΤΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΝΑΒΩ?


Νομίζω ότι η μόνη λύση είναι να μην κλείνεις την πόρτα προτού ανάψει καλά-καλά. Ή τουλάχιστον θα την κλείνεις μέχρι να ακουμπάει το λεβιεδάκι του τάμπερ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #50903 από madbad31
Απαντήθηκε από madbad31 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
ευχαριστω για τις απαντησεις,εδω εχω και μερικες φωτογραφιες να δειτε καλυτερα.αν κανω θερμοθαλαμο θα δω βελτιωση?
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #50906 από madbad31
Απαντήθηκε από madbad31 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
και ακομη μια απο το δωματιο που θελω να ζεστανω.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #50910 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Εισαγωγή κάτω πρέπει να κάνεις, για να έχει ροή ο αέρας. Και μεγάλη εξαγωγή πάνω, εννοείται. Αν τώρα πρέπει να το ανοίξεις για να κάνεις αυτές τις διορθώσες, τότε μονώνεις και τους τοίχους για να γίνει ο θερμοθάλαμος, κάνοντας και παταράκι για να μην ζεσταίνεις τζάμπα τον από πάνω...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #50911 από madbad31
Απαντήθηκε από madbad31 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε:

madbad31 έγραψε: Καλησπερα σε ολους ,δεν ξερω αν ειναι το καταλληλο ποστ για να κανω την ερωτηση και να ζητησω καποιες συμβουλες.εχω στο σπιτι μου(διαμερισμα 90 τμ 3τιας με μετρια μονωση ,ρετιρε με κεραμοσκεπη ακοικτο απο 3 πλευρες) ενα τζακι μαντεμενιο
κλειστου τυπου.με πορτα ανοιγομενη ,και συρωμενη προς τα πανω. δεν ειναι ενεργειακο.
η εστια ειναι αρκετα μεγαλη π 75 χ υ 55 στην προσοψη, και βαθος συνολικο 60cm.
ο μαστορας το τοποθετησε χωρις καμια μονωση (η φατσα ειναι στο σαλονι η μια πλευρα σε τοιχο που επικοινωνει με το 1 υπνοδωματιο και η πισω και η αριστερη πλευρα σε εξωτερικο τοιχο.)το τζακι ειναι χωνευτα τοποθετημενα, στο τοιχο σαν καδρο για εξοικονομηση χωρου.και δεν εκανε απο πισω καμια μονωση με πετροβαμβακα.με αποτελεσμα οταν αναβει να ζεσταινω 2 εξωτερικους τοιχους του σπιτιου
και η ζεστη να χανεται προς τα εξω.επισης μου εκανε δυο περσιδες επανω στην γυψοσανιδα αλλα μικρες χωρις ομως να βαλει καπελο με μονωση . το τζακι τραβα αερα απο εξω απο μια τρυπα στον τοιχο φ100
μεσα στο σπιτι κατω απο την εστια δεν εχει περσιδα.
οι αποριες ειναι

1. αν ανοιξω τις γυψοσανιδες απο μπροστα και μπω και κανω θερμοθαλαμο με μονωση γυρω απο την εστια και ανοιξω πιο μεγαλες τρυπες για περσιδες επανω ψηλα,θα δω διαφορα?αξιζει το κοπο και τα χρηματα(περιπου 150 ευρω),αν το συνδυασω και με θερμοσυλλεκτη?

2. Η εστια μου μπορει να παρει κασετα?ρωταω επειδη εχει την συρωμενη προς τα πανω πορτα.βγαινει?η θα ειναι συνεχεια ανοικτη?εκει το κοστος θα παει πολυ παραπανω.

3.αλλαγη εστιας με την κλασικη πλεον invicta?? αλλα παλι θα χρειαστω μονωση και μερεμετια!! εδω παμε περιπου στο 1000αρικο.

Θελω να ζεστανω τη σαλοκουζινα μου που ειναι περιπου 40 τμ.και λιγο το δωματιο (11 τμ)με τον κοινο με το τζακι τοιχο αφου εχω ηδη κανει αεραγωγο φ100.
Θα βαλω φωτογραφιες αργοτερα για να δειτε και να σχηματισετε καλυτερη γνωμη..
ευχαριστω.
Με τις παρουσες συνθηκες το βραδυ με 9-10 C εξωτερικη θερμοκασια και μονο με το τζακι η σαλοκουζινα το βραδυ εχει σταθερα 20-21C αλλα τρωω ΠΟΛΛΑ ξυλα!!

υ.γ. Αστερη σε σενα βασιζομαι :)


1) Αν ανοίξεις τις σωστές διατομές σε εισαγωγή-εξαγωγή, θα πάρεις όση ενέργεια μπορεί να δώσει το τζάκι. Εννοείται ότι μονώνεις τουλάχιστον τους εξωτερικούς τοίχους.

2) Μπορείς να βάλεις κασέτα 70 εκατοστά. Θα ξηλωθεί η υπάρχουσα εστία, οπότε δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνει η πόρτα. Επειδή όμως θα πρέπει να ξηλωθούν πολλά πράματα, πιθανόν να είναι καλύτερη λύση ένα foyer.

3) Η Invicta Selenic είναι η λύση που λειτουργεί άψογα σε πάρα πολλά σπίτια αυτήν την στιγμή (14kW, που ζεσταίνει και πάνω από 120-130τμ, και καίει από 2 έως 4 κιλά ξύλα την ώρα). Δεν είναι η μόνη λύση, αλλά λόγω του σούπερ-μάρκετ που την πουλάει, είναι αυτήν την στιγμή η φτηνότερη. Σαφώς και αν έχεις χρόνο και λίγο παραπάνω χρήμα, θα βρεις την εστία που σου αρέσει. Αν δεν έχεις, πας για Selenic με κλειστά μάτια.

51τμ είναι το σπίτι, ή εγώ κατάλαβα λάθος? Φωτιά θα πάρετε με το Selenic και όλο ρελαντί θα δουλεύει το κακόμοιρο...



Γεια σου Αστερη,οχι το σπιτι ειναι 90 μετρα..απλα η σαλοκουζινα και το δωματιο που επικοινωνει με το τζακι ειναι 40 + 11 μετρα.βλεπε φωτο.περιπου τι διαστασει πρεπει να εχουν η πανω εξαγωγη του ζεστου αερα και η εισαγωγη κατω απο την εστια?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #50920 από ark
Απαντήθηκε από ark στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε:

ark έγραψε: Πήγα σήμερα να δω τα monoblocco L64 και L78 της palazzetti και μιλώντας με τον πωλητή μου είπε πως σε ολη αυτή τη σειρά όταν ανοίγεις την συρόμενη πόρτα ανοίγει αυτόματα και το κλαπέτο,και όταν κλείνεις κλείνει και πάλι μόνο του.Επίσης αυτό ρυθμίζεται πριν την εγκατάσταση σε 3 σκάλες..τελείως κλειστό,ημιανοιχτό,και σχεδόν ανοιχτό.Ο λόγος που αυτοί το ρυθμίζουν πάντα στην πρώτη σκάλα δηλαδή οχι τελείως κλειστό-αλλά με το μικρότερο άνοιγμα-είναι γιατί τα ξύλα που αγοράζουμε έχουν πάντα περισσότερη απ' ότι θα' πρεπε υγρασία.Παραδέχθηκε όμως οτι με τελείως κλειστό και ξερά ξύλα γίνεται καλύτερη καύση.
Εσυ asteri αν το πάρω τελικά τι προτείνεις;σε ποια σκάλα να τους πω;
Το άλλο που άκουσα είναι οτι γύρω απο κει που θα μπει το τζάκι,(δηλαδή ανάμεσα τζάκι-επένδυση),δεν χρειάζεται καμία μόνωση,γιατί το τζάκι εχει δικό του θερμοθάλαμο και γύρω απ' αυτό δεν αναπτύσσονται και τόσο μεγάλες θερμοκρασίες...


Δύσκολη απάντηση στο θέμα κλαπέτο. Μήπως η ρύθμιση γίνεται από μέσα από την εστία και εκ των υστέρων? Το βλέπω μη λειτουργικό. Λογικά το κλαπέτο, δεν πρέπει να είναι τελείως στρογγυλό, αλλά να του λείπει μιά μικρή φέτα στην μιά άκρη του. Αν είναι έτσι, εγώ θα το προτιμούσα τέρμα κλειστό. Αν έχεις καμινάδα πάνω από 6-7 μέτρα και μονωμενη, επίσης τέρμα κλειστό. Αν θα αγοράζεις ξύλα άνοιξη και θα τα στεγνώνεις όλο το καλοκαίρι, τότε επίσης τέρμα κλειστό. Αν κάτι από αυτά δεν ισχύει, τότε βάλτο στην πρώτη σκάλα...

Aυτός είπε οτι η ρύθμιση γίνεται ΜΟΝΟ ΠΡΙΝ την εγκατάσταση..αν δηλαδή τοποθετηθεί δεν ξαναγίνεται πια..προφανώς θα είναι σε δύσκολο σημείο.
Είπε επίσης οτι στη θέση κλειστό σφραγίζει.Ξύλα σίγουρα θα αγοράζω την άνοιξη αλλά φέτος που δεν εχω πάρει ακόμα,τι κάνω; η καμινάδα θα έχει συνολικό ύψος γύρω στα 4-4,5 μέτρα και θα είναι διπλή και μονωμένη
Άρα τι κάνουμε;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.597 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ