Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #49621 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

ragavelas έγραψε: Me βλέπω το καλοκαίρι να ξανανοιγω γυψοσανίδες....

Από το σχήμα που βλέπω, αν δεν σου χωράει ετοιμος, μήπως να έκανες καμία πατέντα με δυκαμπτο ινοξ Φ230?
Έτσι θα εκμεταλλευεσαι και το μαξιμουμ της καμιναδας σου.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #49633 από ragavelas
Απαντήθηκε από ragavelas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Eίχα δοκιμάσει με εύκαμπτο αλουμινιου αλλά βρώμαγε. Ίνοχ δεν μπορούσα να το δουλέψω Δεν μπορούσα να βαλω δυναμη δλδ λόγω περιορισμού χώρου. Θα μπορούσα να τον φτιάξω με ινοχ φ250 αλλά εβγαινε πολύ ακριβα να πάρω δυο γωνιες και 1,5 μετρο.

Τωρα βεβαια λέω ότι καλύτερα να μην ειχα τσιγκουνεφτεί. Αυτό που δεν σκέφτηκα ήταν να βρω γαλβανιζέ σωλήνα φ250 ή φ230. Σίγουρα θα ηταν πιο φθηνή και θα έκανε δουλειά...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #49643 από Yannos
Απαντήθηκε από Yannos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλησπέρα. Μόλις χθες σας ανακάλυψα και προσπαθώ να διαβάσω όλα αυτά τα χρήσιμα σχόλια που έχετε κάνει. Μόλις τον προηγούμενο μήνα επένδυσα στην αλλαγή του τζακιού μου σε ενεργειακό γιατί πλέον το πετρέλαιο δεν πλησιάζεται ειδικά όταν έχεις μωρά παιδιά.
Έχω μια μεζονέτα τριώροφη που αποτελείτε από υπόγειο(γραφείο - ενιαίος χώρος - λεβητοστάσιο) το ισόγειο (κουζίνα - σαλοτραπεζαρία - μπάνιο 70τμ) και πρώτος όροφος (τρία υπνοδωμάτια και μπάνιο άλλα 70τμ). Το υπόγειο δεν με ενδιαφέρει να θερμαίνετε αφού το χρησιμοποιώ μόνο εγώ. Έχει σώματα αλλά τα έχω κλειστά.
Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσα να ζεστάνω καλά το σπίτι θεώρησα ότι ήταν ένα ενεργειακό νερού που θα συνδεθεί με τα σώματα. Πήρα λοιπόν αυτό www.thermostahl.gr/misc/IDRO%20Thermostahl_technical_gr.pdf το μεγάλο. Μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα δουλεύει καλά. Τα σώματα τα ζεσταίνει σε 20 λεπτά (αλλά ακόμα είναι νωρίς ειδικά εδώ στην Κρήτη) και το νερό σε 30 λεπτά. Δεν έχω μετρήσει ακόμα τα κιλά που χρειάζομαι την μέρα αλλά υπολογίζω περίπου στα 30-40 από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα. Το βράδυ βάζω δύο μεγάλα με κάτι πιο μικρά και το πρωί που ξυπνάω έχω 22 κάτω και 20 πάνω. Θεωρώ πως είναι καλά. Δεν ξέρω αν είναι πολλά τα ξύλα που θέλω ή όχι. Απλά η εστία μου φαίνεται τεράστια και πιστεύω ότι θέλει ξύλο για να ζεστάνει. Τον κυκλοφορητή τον έχω βάλει να ξεκινάει στου 40 βαθμούς και όταν φτάνει στους 60 τα σώματα καίνε. Μετά διατηρώ την θερμοκρασία περίπου στους 45-50 και είναι ζεστά τα σώματα.
Αυτό που βλέπω είναι ότι έχω διαφορά δύο με τρεις βαθμούς πάνω με κάτω εκτός απ' το ένα δωμάτιο γιατί περνάει από κει η καπνοδόχος. Έχω κλείσει και το ένα σώμα απ' τα τρία στο ισόγειο. Δηλαδή έχω στο ισόγειο 23-24 και πάνω 21-22 εκτός απ' το υπνοδωμάτιο που είπα στο οποίο έχω κλείσει και το σώμα. Η ερώτηση μου είναι πως μπορώ να έχω την ίδια θερμοκρασία πάνω με κάτω (με απόκλιση από μισό έως ένα βαθμό) χωρίς να κλείσω άλλο σώμα απ' τον ενιαίο (γιατί η γυναίκα φωνάζει λόγω νεογέννητου);
Εκτός και αν οι δύο βαθμοί διαφορά δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που με φοβίζει είναι μήπως αυτοί οι δύο βαθμοί μου δημιουργήσουν θέμα στην υγεία τον παιδιών. Στην υγρασία κάτω είναι στο 68% περίπου και πάνω στο 71% το οποίο απ' ότι διάβασα σε φόρουμ για παιδιά είναι αρκετά καλό.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν έβαζα κασέτα και όχι αυτό που έβαλα θα είχα το ίδιο αποτέλεσμα, καλύτερο ή χειρότερο; Μιλάω για το σύνολο της θέρμανσης. Δηλαδή κόστος(ξύλα) - αποτέλεσμα(ζέστη).
Αυτά για αρχή.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Yannos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #49644 από DrNick
Απαντήθηκε από DrNick στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

house έγραψε:

DrNick έγραψε: ΑΣΤΕΡΙ έστω ότι βάζω μόνο μπλόκο λοιπόν...Ο ένας από τους 4 αγωγούς θα βγει καρφί στον από πάνω όροφο στο υπνοδωμάτιο (6 μέτρα ευθείας κάθετης διαδρομής ).Ο δεύτερος θα πρέπει να διατρέχει τον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού (5 μέτρα σε κάθετη προς τα πάνω διαδρομή, μετά θα γωνιάζει κατά 90 μοίρες και θα συνεχίζει για άλλα 10 μέτρα,μέχρι να μπει στο παιδικό δωμάτιο). Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής α) Μετά από 15 μέτρα διαδρομής και 90 μοίρες γωνία ,ο ζεστός αέρας θα φτάνει αρκετά ζεστός στο παιδικό δωμάτιο ώστε να ανεβάζει ικανοποιητικά την θερμοκρασία ή δεν αξίζει τον κόπο και θα ανεβάζει μόνο 1- 2 βαθμούς;(στα υπόψιν ο αγωγός θα μονωθεί και θα κλειστεί σε τσιμέντοσανίδα).
Β)Για να σπρώξει το μοτέρ τον αέρα στο παιδικό δωμάτιο θα μας παίρνει τα αυτιά; Και Γ) Οι 2 αγωγοί που θα μείνουν για να ζεσταίνουν το σαλόνι
θα αρκούν ώστε να ζεσταίνουν τα 70 τμ του σαλονιού με εσωτερικό αίθριο 4χ4χ7 ύψος;


Καλημερα , κατι δεν καταλαβα , 6 μετρα ειναι το πανω δωματιο ??? Εισαι τρελος , θα βγαλεις εξω τον αεραγωγο στο κρυο και μετα θα ξαναμπει στο σπιτι ????(απορω τι μονωση θα βαλεις εκει !!!!

α) αν βαλεις μοτερ αναροφησης για τζακια (400 και 600 κυβικα ) παει ανετα 15 μετρα ( αλλα θα τραβαει σχεδον ολη την ζεστη απο κατω και θα την παει πανω )
β) ναι εχει φορηβο , γιαυτο θα το βγαλεις εξω απ το σπιτι ετσι οπως το πας !

Γ) τι τζακι ειπαμε θα παρεις ????

:P σας έχω τρελάνει με την αναποφασιστικότητά μου....Η σωλήνα των 6 μέτρων δεν θα βγαίνει εκτός σπιτιού, αλλά εκμεταλλευόμενος το μεγάλο μέγεθος της φούσκας η οποία είναι εξωτερική κατά το ήμισυ και περνά σε επαφή με τον τοίχο του ύπνοδωματίου μου απλά θα κάνω μια τρύπα στον τοίχο αυτό και από εκεί θα πετάξω κάτω έναν εύκαμπτο ινοχ αγωγό ο οποίος θα κουμπωθεί σε μία από τις 4 εξόδους του θερμοθαλάμου. Το πρόβλημα το έχει ο δεύτερος αγωγός. Αυτός θα διαδράμει εξολοκλήρου εκτός σπιτιού(υποτίθεται με μόνωση κεραμοβάμβακα και επένδυση τσιμεντοσανίδας) αλλά για μεγάλη απόσταση( 7 μέτρα καθεστώς προς τα πάνω, 90 μοίρες γώνιασμα και στη συνέχεια άλλα 8 μέτρα οριζοντίως μέχρις ότου μπει στο παιδικό δωμάτιο) . Λίγο μανούρα και χωρίς λόγο ταλαιπωρία μου ακούγεται ο δεύτερος αεραγωγός.Άσε που δεν ξέρω αν τελικά θα ανεβάζει θερμοκρασία στο δωμάτιο ή αν απλά τους 16 βαθμούς μου τους κάνει 17... Τι λες HOUSE για τους προβληματισμούς μου αυτούς;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #49657 από tas
Απαντήθηκε από tas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Είχα γράψει πριν 1-2 εβδομάδες για το πρόβλημα μου, καθώς κι αν χρειάζεται να ανοίξει τρύπα κάτω από το τζάκι για την εισαγωγή αέρα από τον εσωτερικό χώρο. Τότε ανέφερα ότι παίρνει αέρα από το κενό που έχει κάτω από την εστία, περίπου μισό πόντο επί 130cm. Προφανώς και δεν είναι αρκετός. Παρατήρησα ότι υπάρχει κι άλλο μεγαλύτερο κενό ψηλότερα, εκεί που τελειώνει το τζάμι (130 cm επί 2,5 πλάτος). Επιμένω, γιατί ο Σαμουκατσίδης ήταν απόλυτος (αποκλείοντας το) όταν ρώτησα αν χρειάζεται να ανοίξω τρύπα στην πρόσοψη... Αυτό το κενό τι ρόλο μπορεί να παίζει στην εισαγωγή αέρα;

MOV_0074.mp4

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #49661 από GT
Απαντήθηκε από GT στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
@ tas

Δε θέλω να αναιρέσω αυτό που σου είπε, αλλά το κενό στη μετώπη πάνω προτείνεται τουλάχιστο στα foyer (μονομπλόκο έχεις?) για να υπάρχει και εκεί ροή αέρα ώστε να μην υπερθερμαίνεται η κατασκευή μπροστά, διότι είναι δυσπρόσιτο σημείο και δεν απάγεται η θερμότητα εύκολα αλλιώς.


Η φωτογραφία πρέπει να είναι κάτω από 150 kB.


Ακόμα στα πετρέλαια...
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by GT.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.458 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ