Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32486 από vitsila
Απαντήθηκε από vitsila στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

vitsila έγραψε:

vitsila έγραψε:

spyroseva έγραψε:

Asteris έγραψε:



Αυτό συνδέεται πάνω στο τζάκι. Από πάνω συνεχίζει η καμινάδα. Στην κάτω μικρή υποδοχή συνδέεται το βεντιλατέρ. Στις πάνω μικρές συνδέονται οι περσίδες, ή οι αεραγωγοί για τα δωμάτια. Ο αέρας από το βεντιλατέρ αναγκάζεται να περάσει γύρω-γύρω από την καμινάδα που έχει 250+ βαθμούς και ζεσταίνεται έως και πάνω από 100 βαθμούς. Το σύστημα εκμεταλεύεται την καμινάδα και την θερμοκρασία της, οπότε προσθέτει μονάδες απόδοσης στο τζάκι. Δεν ξέρω πόσες, αν κάποιος μετρούσε θερμοκρασία καυσαερίων πριν και μετά από αυτό, θα μπορούσε να βγάλει μιά εκτίμηση. Στην δική μου περίπτωση δίνει περίπου 150-200m3/hr αέρα με θερμοκρασία 75-80 βαθμών.

Σε μία από τις δύο πάνω εξόδους αέρα, είναι καρφωμένο ένα αισθητήριο θερμοκρασίας, το οποίο ενημερώνει τον κοντρόλλερ, ο οποίος ανεβοκατεβάζει αυτόματα τις στροφές του βεντιλατέρ, το σταματάει τελείως το βράδυ όταν πέσει κάτω από 50 βαθμούς για να μην φέρνει κρύο αέρα στο σπίτι, χτυπάει βομβητής συναγερμού στους 120 βαθμούς και ανοίγει full το βεντιλατέρ στους 140 για να εκτονώσει το τζάκι.


γεια σας

εχω καταληξει σε μια παρομοια κατασκευη με μια εισοδο και μια εξοδο για να την τοποθετησω σε μια ξυλοσομπα
θελω να θερμανω ενα υπνοδωματιο και ενα μπανιο τα οποια εχουν 4 και 5 μετρα αποσταση απο τη σομπα
το αρχικο σχεδιο ειναι να συνδεσω ενα μονωμενο σωληνα οποιος θα διακλαδωνει μετα 3,5 μετρα για να παει
στα δωματια. το ερωτημα που τιθεται ειναι αν το βερντιλατερ ειναι καλυτερα να τοποθετηθει στην εισοδο
της κατασκευης ή να μπει στις εξοδους καθε δωματιου.
κατα τη γνωμη σας αυτο το σχεδιο ειναι σε θεση να δουλεψει λαμβανοντας υποψιν οτι οι απαιτησεις μου σε θερμανση δεν ειναι μεγαλες το υπνοδωματιο το θελω το πολυ σε 19 με 20 C οπου τισ ηπιες μερες του χειμωνα
επιτυνχανεται και με τη υπαρχουσα λειτουργια της σομπας η οποια ζεσταινει ενα χωρο 8.5μ x 4.5μ x 5μ υψος
ανετα και πολλες φορες μεχρι και 23 βαθμους κελσιου.
το σπιτι βρισκεται στην κρητη ειναι εκτεθιμενο σε ολους τους καιρους και εχει μια αξιοπρεπεστατη μονωση.
επισης εχετε να προτινετε βερντιλατερ καλης ποιοτητας και οσο το δυνατο αθορυβο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32498 από mitsopoulos
Απαντήθηκε από mitsopoulos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
από χθες και εγώ στην club των invictas...
ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

ο μάστορας που ήρθε μου είπε ότι δεν είναι απαραίτητο να ντυθεί εσωτερικά με πετροβαμβακα, επειδή η μικρή μου έχει αναπνευστικό πρόβλημα το σκέφτομαι θετικά.
1. ο Πετροβάμβακας είναι απαραίτητος και σε τι εξυπηρετει; (το τζακι θα εχει πλάτη εσωτερικούς τοίχους).
2. μετα από καιρό και καλό κάψιμο υπάρχει περίπτωση να βγαίνουν ινίδια και σκόνη από τον πετροβαμβακα μαζι με τον ζεστό αέρα;
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32511 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Ο πετροβάμβακας μπαίνει με το αλουμινόφυλλο να κοιτάει την εστία, οπότε δεν έχεις επαφή με τον θερμό αέρα. Άσε που για να διαλύσει σε ίνες πρέπει να περάσει η θερμοκρασία τους 200+ βαθμούς, οπότε τότε θα έχεις άλλα θέματα, πυρασφάλειας.

Αν αντέχει όλη η κατασκευή σου πάντως και δεν σκορπίσει από την μόνιμη έκθεση στους 100-150 βαθμούς, τότε μην βάζεις πετροβάμβακα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mitsopoulos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32512 από LEONAS
Απαντήθηκε από LEONAS στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

akasa έγραψε: Παιδιά σας χαιρετώ ως καινούργιος. Συγχαρητήρια κατ’ αρχάς για την καταπληκτική ενημέρωση και τις γνώσεις και εμπειρίες που μεταφέρετε και ανταλλάσσετε σ’ αυτό το νήμα. Η βοήθειά σας είναι ανεκτίμητη σε πολλούς μεταξύ των οποίων είμαι κι’ εγώ. Έχω διαβάσει προσεκτικά όλες τις σελίδες αλλά ο όγκος των πληροφοριών είναι τεράστιος. Έτσι ζητώ κι’ εγώ τη βοήθειά σας.
Έχω τζάκι μαντεμένιο της Edilkamin ανοιχτό από τρεις πλευρές (επισυνάπτω φωτο Πλ:95cm, Βάθ:54cm, Ύψ:54), σε μεζονέτα 200 m2 και θέλω να ζεστάνω τον κάτω όροφο (100 m2), εκ των οποίων τα 70m2 είναι ενιαίος χώρος (φαίνεται στις φωτο), τα υπόλοιπα είναι η κουζίνα στο βάθος που επικοινωνεί με το σαλόνι με δυο ανοίγματα, κοντό διάδρομο και ένα μεγάλο πάσο στο νεροχύτη. Υπάρχει βέβαια και το αρκετά μεγάλο άνοιγμα της σκάλας που οδηγεί στον επάνω όροφο. Το σπίτι είναι στη Θράκη (αρκετό κρύο), με πολύ καλές μονώσεις (μαζί με μια γκαρσονιέρα στην πυλωτή, σύνολο 260m2, την εποχή του πετρελαίου ζεσταινόταν με έναν Viessmann 26KW). Η καμινάδα είναι από αμίαντο τετράγωνη 20Χ20, συνολικού ύψους περίπου 6μ. και χτιστή.
Οι ερωτήσεις μου:
1. Κλείνω προς τη δοκιμασμένη πρόταση (Selenic 700) δύο όψεων σαν του Αστέρη. Θα με καλύψει ή θέλει κάτι μεγαλύτερο;
2. Θα χρειαστεί ανοξείδωτη καμινάδα να περάσει μέσα από την παλιά μέχρι επάνω; Και τι διατομής; Ή θα συνδεθεί με την παλιά στο ταβάνι;
3. Στην πλάτη του τζακιού χαμηλά υπάρχει τρύπα 10Χ10cm που βλέπει στο φρεάτιο του ασανσέρ. Είναι κατάλληλη για να φέρνει αέρα ή θα χρειαστεί κάτι άλλο;
4. Αν κρατήσω το κάτω μέρος του παλιού βγάζοντας τη σχάρα για πιο άμεση επικοινωνία με την τρύπα του εξωτερικού αέρα και τοποθετήσω εκεί πάνω την εστία θα λειτουργήσει ικανοποιητικά;
5. Εκμεταλλευόμενος το κενό μεταξύ της παλιάς καμινάδας και του χτισίματός της μπορώ να στείλω ζεστό αέρα στον επάνω όροφο από τον οποίο περνάει; Κοτσάνα;
6. Θα χρειαστεί εναλλάκτης;
7. Υπάρχει περίπτωση να γλιτώσω τη διακόσμηση, με κάποιες απώλειες βέβαια εφόσον θα μπουν περσίδες, γιατί είναι προσωπική δουλειά ενός μηνός; Μπορώ να αποσυναρμολογήσω τη φούσκα για να ξηλωθεί το παλιό τζάκι, να μπει η νέα εστία και να γίνουν οι συνδέσεις. Από μέσα έχει μεταλλικό πλαίσιο πάνω στο οποίο είναι βιδωμένα τα μονωμένα κομμάτια του MDF και κει πάνω οι καθρέπτες.
Συγχωρέστε με για την μακρηγορία αλλά νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Και πάλι συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας. Έχετε βοηθήσει να ξεστραβωθεί πολύς κόσμος και να μην πέφτει θύμα αετονύχηδων.





Με τζακι μην περιμενεις να ζεσταθεις με αυτα τα τετραγωνικα κοιτα
καλυτερα εναν ξυλολεβητα.

Το ζητας το τσιπας !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32522 από akasa
Απαντήθηκε από akasa στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Αστέρη σ' ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Ωραίο και το τριών όψεων Selenic που παράθεσες αλλά νομίζω ότι θα βάλω το δυο όψεων γιατί ο χώρος αριστερά μέχρι τη γωνία θα κλείσει με γυψοσανίδα για να μπαίνουν κάτω τα ξύλα και πάνω κάτι σαν βιβλιοθήκη. Κάποιες άλλες ερωτήσεις: 1. Εάν βάλω μεγαλύτερη εστία τι βαθμούς θα έχω πέριξ του τζακιού; Γιατί όπως φαίνεται από την φωτο 2 υπάρχει εκεί ένα καθιστικό σε απόσταση 1,5μ περίπου. Θα μπορούμε να καθόμαστε εκεί ή το ξεχνάμε και το παροπλίζουμε; 2. Η καμινάδα Φ180 που μου προτείνεις πρέπει να είναι διπλού τοιχώματος ή απλού αφού θα περάσει μέσα από την παλιά που είναι και χτιστή; 3. Παίζει ρόλο η φούσκα να μην γίνει επικλινής όπως βλέπω σχεδόν στα περισσότερα τζάκια που έχουν βάλει σε φωτο στο νήμα αλλά όρθια όπως είναι τώρα, κανονικά με πετροβάμβακα από μέσα και σαν διακόσμηση να μπουν εξωτερικά οι καθρέπτες; 4. Για το μήκος του εναλλάκτη φαντάζομαι ότι πρέπει πρώτα να ξηλωθεί το παλιό για να δω τι χωράει. Και κάτι τελευταίο, γνωρίζετε το Selenic δυο όψεων τι κωδικό έχει στο Leroy για να το ψάξω; Ευχαριστώ και πάλι

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32524 από nafplio
Απαντήθηκε από nafplio στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

sofix έγραψε: Πήγα σε τζακαδες,μαγαζιά με μονωτικα,χρωματοπωλεια,μάντρες με υλικά οικοδομών,πουθενά στην Κόρινθο δεν βρήκα 1 τμ κεραμοβαμβακα για να βάλω στο ταβάνι εκεί που περνάει η σωλήνα...πως να φρακαρω το σημείο που περνάει η σωλήνα στο πατάρι και από πάνω στην ταράτσα?? Θα αντέξει ο πετροβαμβακας να ακουμπά στην καπνοσωληνα??

Sent from my MT11i using Tapatalk 2


το ιδιο προβληματισμό εχω και εγώ αλλα μαλλον θα βαλω πετροβάμβακα με αλουμινοταινία οπου ακουμπάει στη σωληνα.Επισης σκεψου και την λύση απο΄κάτω απο το ταβάνι να βάλεις μία λαμαρίνα για να κόβει την ζεστη .
Τον πετροβάμβακα πως θα μπορέσεις να τον χωρέσεις στην εξωτερική καπνοδόχο ?
Περσίδες εξαγωγής με ποιες διαστάσεις θα αφήσεις ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.510 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ