Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #56023 από Fokion
Κέρκυρα: Τον... τσάκωσαν να κόβει ελιές χωρίς άδεια
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012, 01:38



Χωρίς την παρουσία των αστυνομικών υπολόγιζε ένας 55χρονος, ο οποίος κατά τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου επιχείρησε να κόψει ελαιόδεντρα, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια στην Κέρκυρα.

Η σύλληψη σημειώθηκε στον Αγρό Κοντοκαλίου, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι ο συλληφθείς είχε προλάβει να κόψει περίπου 15 δέντρα από ελαιώνα.

Ο 55χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Πηγή: corfupress.com

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

www.zougla.gr/greece/article/kerkira-ton...ovi-elies-xoris-adia

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #56025 από terisds

jnet έγραψε:

Nasikas έγραψε: Ο θυμός μου έγκειται στο γεγονός ότι ΔΕΝ δημοσιοποιύν το όνομα της ΠΡΑΣΙΝΗΣ εταιρείας ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ που παραγει κρυφα πελλετ απο σκουπίδια.
news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 012_504071
ΝΑ δουμε πότε θα δεήσουν να δημιουργήσουν ΜΗΤΡΩΟ ΠΕΛΛΕΤ που ζηταμε ως ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ.
Με τον τρόπο αυτό θα σταματήσουν να έρχονται και χιλιάδες τόνοι χωρίς ΦΠΑ (σκίζουν τα Α4 τιμολόγια μόλις παραδώσουν οι βόρειοι γείτονες)


Κωστα το Link δεν λειτουργεί. Ηταν το αρθρο ή κατι άλλο?

Είναι η γνωστή εταιρεία της Λάρισας, που έχει και τους πύργους για συμπίεση απορριμμάτων.

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ-ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!!!!!!
Στράτος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #56053 από stergiosbik
www.soukosrobots.gr/

Χωρις να ειμαι ειδικος αναρωτιεμαι αν οντως ειναι ετσι.
Κ παλιοτερα ειχα ρωτησει τον Κωστα (στο αλλο φορουμ) αν εχει ιδεα-εικονα για το συστημα του Σουκου.
Μιλαμε για μια εταιρεια που πραγματικα εχει πουλησει παρα πολλες πατεντες-ευρεσιτεχνιες στο εξωτερικο κυριως σε οπλικα συστηματα.
Εχει πραγματικα τεραστια τεχνογνωσια κ κανει περηφανη την χωρα μας.
Μηπως αυτο που ανακαλυψε χαλαει την πιατσα?
Μηπως καποιοι θα χασουν την μιζα τους κτλ?
Δεν σημαινει βεβαια πως οτι κανει η εταιρεια αυτη ειναι πετυχημενο αλλα μηπως κρυβεται κ κατι αλλο?
Μηπως στελνουν στον καλαθο των αχρηστων ακομα μια ιδεα γιατι παει κοντρα στα συμφεροντα?

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #56802 από KERBEROS
ΔΕΗ: ζητά αυξήσεις 30% σε τρεις δόσεις


Με έγγραφό της προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η ΔΕΗ ζητά να γίνουν αυξήσεις συνολικά 30%, σε 3 δόσεις, στα τιμολόγια χαμηλής τάσης, που αφορούν στα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι αυξήσεις που ζητά η ΔΕΗ να γίνουν είναι την 1/1/2013, την 1/5/2013 και την 1/7/2013. Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις, αφορούν στις χρεώσεις ενέργειας ενώ για να μετριαστεί η τελική αύξηση στην τσέπη του καταναλωτή, εξετάζεται να υπάρξει διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), αλλαγή στις κλίμακες και ενδεχόμενη μείωση των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Αξίζει να αναφερθεί ότι τo τρίτο μνημόνιο όριζει ότι από 1/1/2013 πρέπει να τεθεί σε ισχύ υπουργική απόφαση για την αναπροσαρμογή των τιμολογίων με βάση το κόστος και έπειτα το Μάρτιο να ληφθεί νέα απόφαση που θα ισχύσει από το Μάιο με στόχο στο τέλος του δεύτερου τριμήνου να έχει επέλθει η πλήρης απελευθέρωση, με μόνη εξαίρεση τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, για τις οποίες τα τιμολόγια ρεύματος θα εξακολουθήσουν να είναι ρυθμιζόμενα.

Αν γίνουν οι ανωτέρω αυξήσεις, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα πάρουν "φωτιά" για εκατομμύρια νοικοκυριά, επιβαρύνοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό τους.

Οχι στις αυξήσεις της ΔΕΗ από την Ενωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας

Την ίδια ώρα η ΕΒΙΚΕΝ ζητά από τη ΡΑΕ την άμεση παρέμβασή της προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε μονομερή αύξηση των τιμολογίων ρεύματος μέσης και υψηλής τάσης. Σημειώνεται, ότι οι μεγάλες βιομηχανίες πληροφορήθηκαν, για την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός προς τη ΡΑΕ, σύμφωνα με την οποία από 1/1/2013 η ΔΕΗ προτίθεται να αυξήσει τα τιμολόγιά τους ανάλογα με την επιβάρυνση που θα έχει από το κόστος αγοράς δικαιωμάτων ρύπων.

"Θεωρούμε απαραίτητο η ΡΑΕ να μην επιτρέψει στη ΔΕΗ οποιαδήποτε μονομερή αύξηση έως ότου ολοκληρωθεί ο ενδελεχής κοστολογικός και καταστεί έτσι δυνατή η ουσιαστική διαπραγμάτευση των πελατών μέσης και υψηλής τάσης με την εταιρεία" αναφέρει η Ενωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) σε επιστολή προς τον πρόεδρο της ΡΑΕ Νίκο Βασιλάκο.

Ταυτόχρονα, η ΕΒΙΚΕΝ ζητά να ξεκινήσει η ουσιαστική συζήτηση για τη δημιουργία εθνικού μηχανισμού διαχείρισης και επιμερισμού του κόστους ρύπων στην ηλεκτροπαραγωγή.

www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=6806

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #57332 από KERBEROS
Οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης προκαλούν τραγωδίες


Πολλοί αποδίδουν τις πρόσφατες τραγωδίες ανθρώπων που αναζήτησαν θέρμανση στην αδυναμία των καταναλωτών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου κυμαίνεται σε δυσθεώρητα επίπεδα μετά την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μεταξύ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Στην Καβάλα τρία μικρά παιδιά κάηκαν ζωντανά από ξυλόσομπα στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, το ίδιο και μια ηλικιωμένη στην ‘Αρτα όταν άναψε φωτιά για να ζεσταθεί. Τέλος, ένας 80χρονος στο Κοκκάρι της Σάμου κάηκε ζωντανός από φωτιά στο τζάκι.

—Κλειστά σχολεία

Η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης που κυμαίνεται άνω των 1,4 Ευρώ ανά λίτρο έχει υποχρεώσει πολλά σχολεία της Βόρειας Ελλάδας να μην λειτουργούν τις μέρες που το ψύχος είναι δριμύ.

Στη Φλώρινα τα σχολεία έμειναν κλειστά τη Δευτέρα (10/12) λόγω της χιονόπτωσης και της χαμηλής θερμοκρασίας που έφτασε τους -5°C.

Στην Καστοριά τα σχολεία λειτούργησαν ωστόσο όπως αποκαλύπτει ο δήμαρχος της πόλης Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, “ο δήμος χρωστάει περίπου 50.000 ευρώ στους προμηθευτές πετρελαίου. Βασιζόμαστε στην καλή τους θέληση. Και όλα αυτά ενώ υπάρχει εντολή προς τους διευθυντές των σχολείων να γίνεται συντηρητικότερη χρήση της θέρμανσης”.

Και ο χειμώνας είναι ακόμα στην αρχή του.

—Κλέβουν πετρέλαιο θέρμανσης

Το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης το έχει καταστήσει ελκυστικό είδος για κάθε λογής απατεώνες που κλέβουν το καύσιμο από δεξαμενές πολυκατοικιών.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, το πρώτο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες στη Γαστούνη. Οι δράστες παραβίασαν την περίφραξη του σπιτιού και από τη δεξαμενή στο λεβητοστάσιο, «ρούφηξαν» μισό τόνο πετρέλαιο θέρμανσης, αξίας περίπου 700 ευρώ.

Το δεύτερο περιστατικό που καταγράφηκε συνέβη στο χωριό Γρύλλος Κρεστένων. Εδώ οι δράστες λειτούργησαν διαφορετικά. Έσπασαν τον σωλήνα παροχής πετρελαίου θέρμανσης του σπιτιού και πήραν 350 λίτρα πετρέλαιο συνολικής αξίας 475 ευρώ.

—Το πετρέλαιο θέρμανσης φέρνει πληθωρισμό και γερμανικά σχόλια

Αύξηση μιας ποσοστιαίας μονάδας κατέγραψε ο ο πληθωρισμός σε δωδεκάμηνη βάση. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο πληθωρισμός παρουσίασε αύξηση 1%, καθώς ενισχύθηκε κατά 11,7% ο τομέας «Στέγαση» που περιλαμβάνει τα ενεργειακά κόστη του νοικοκυριού: πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα (την ώρα που μάλλον επιβάλλονται νέες αυξήσεις 30% κατόπιν αιτήματος της ΔΕΗ).

Η κατάσταση που επικρατεί τον φετινό χειμώνα στην Ελλάδα τράβηξε το ενδιαφέρον και των Γερμανών δανειστών μας, με την εφημερίδα Welt να περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

“Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι υποφέρουν από το κρύο: Λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα ακριβά καύσιμα. Όποιος μπορεί, εγκαταλείπει τη χώρα. Στην κρίση παγώνουν κυρίως, οι συνταξιούχοι”, τονίζει η γερμανική Welt.

www.econews.gr/2012/12/12/petrelaio-ther...mes-tragodies-93410/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #58031 από stergiosbik
Ανακυκλώνουν τηγανέλαιο για να ζεσταθούν στο νηπιαγωγείο στον Καραβόμυλο Στυλίδας

Μία πρωτοποριακή ενέργεια κατάφερε να πραγματοποιήσει το νηπιαγωγείο στον Καραβόμυλο Στυλίδας, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης.

Συγκεντρώνουν το τηγανέλαιο σε ειδικό βαρέλι, το οποίο εν συνεχεία το αποστέλλουν σε εργοστάσιο της περιοχής για ανακύκλωση και έτσι καταφέρνουν να καλύπτουν τις ανάγκες τους στον τομέα της θέρμανσης.

Να σημειωθεί πως τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε η νηπιαγωγός Θώμη Παπαντωνίου, όταν έμαθε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εφαρμόζεται ήδη σε σχολεία του νομού Πέλλας.

www.zougla.gr/greece/article/anakiklonou...-karavomilo-stilidas

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.140 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ