Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #43584 από stergiosbik
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης

news.in.gr/economy/article/?aid=1231222349

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #44881 από KERBEROS
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει διεθνές συνέδριο με τίτλο «Περιφερειακές Πολιτικές για την Βιοενέργεια» στην Κοζάνη.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012, διεθνές συνέδριο με τίτλο «Περιφερειακές Πολιτικές για την Βιοενέργεια» στην Κοζάνη.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου BIO-EN-AREA «Βελτίωση Περιφερειακών Πολιτικών για τη Βιοενέργεια και τη Χωρική Ανάπτυξη» το οποίο χρηματοδοτείται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG IVC. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου, ως ομότιμος εταίρος μαζί με άλλες πέντε Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.

Στόχοι του έργου είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σχετικά με καλές πρακτικές σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο για την χρήση και την ανάπτυξη διαφορετικών τύπων βιομάζας και η μεταφορά της μεθοδολογικής εμπειρίας για ένα μικρό αριθμό καλών πρακτικών από τις πιο αναπτυγμένες, στις λιγότερο αναπτυγμένες Περιφέρειες στο συγκεκριμένο τομέα. Επίσης στόχος του έργου είναι η ανταλλαγή και μεταφορά εμπειριών επιδιώκοντας την υιοθέτηση νέων προσεγγίσεων που στοχεύουν στην επεξεργασία των Περιφερειακών Σχεδίων Δράσης.


Στην πρώτη ενότητα του συνεδρίου θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τις πολιτικές σε σχέση με τη βιοενέργεια τόσο σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο, από Έλληνες και Ευρωπαίους ομιλητές.

Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στην έρευνα και τις υποδομές. Θα αναλυθούν οι ευρωπαϊκές τεχνολογικές πλατφόρμες πάνω στην θέρμανση και στην ψύξη από βιομάζα, οι προοπτικές σύνκαυσης βιομάζας με λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία, οι δημιουργία από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες μονάδας βιομάζας στη Δυτική Μακεδονία αλλά και τα υποέργα του προγράμματος στη Δυτική Μακεδονία από το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ και τη ΔΙΑΔΥΜΑ.

Στην τρίτη ενότητα του συνεδρίου θα αναπτυχθούν τα υπόλοιπα υποέργα τα οποία υλοποιούνται από τους εταίρους του προγράμματος BIO-EN-AREA και θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Όλα τα υποέργα επιγραμματικά είναι:

BIOPATH Πιστοποίηση βιομάζας και στερεών βιοκαυσίμων – συστήματα ελέγχου ιχνηλασιμότητας.

BIOREF Δυνατότητες ολοκληρωμένης χρήσης ενεργειακών καλλιεργειών – η ενσωμάτωσή τους στα σχέδια δράσης για τη Βιομάζα.

BISYPLAN Οδηγός σχεδιασμού βιοενεργειακών συστημάτων.

BaN Βιοαέριο και δίκτυα.

EBIMUN Αξιολόγηση πόρων βιομάζας στους Δήμους.

Το διεθνές συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Ζ.Ε.Π. Κοζάνης και οι εργασίες του θα ξεκινήσουν στις 09:00 π.μ..


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Γεώργιος Κ. Δακής

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...zkdaeymvHRHdf8Kw2P6g

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #44885 από KERBEROS
Σε 20 ημέρες από την αγορά πετρελαίου το επίδομα θέρμανσης


Εντός 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο Taxis θα καταβάλλεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Την Παρασκευή 16-11-2012 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενεργοποίησε την ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα www.gsis.gr ούτως ώστε να υποβάλουν αιτήσεις όσοι καταναλώσουν εφέτος πετρέλαιο θέρμανσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε υπουργική απόφαση, για να θεωρηθεί κάποιος δικαιούχος θα πρέπει να πληροί τα εξής κριτήρια:

• Εισοδηματικά: Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά του να ανέρχεται έως 25.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, 35.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 38.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα τέκνο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

• Ακίνητης περιουσίας: Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 200.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Το επίδομα θέρμανσης δεν μπορούν να διεκδικήσουν παιδιά που εμφανίζονται ως προστατευόμενα στις φορολογικές δηλώσεις των γονιών τους (ακόμα και αν κατοικούν σε άλλο σπίτι), όσοι εμφανίζονται ότι φιλοξενούνται σε κάποιον άλλον φορολογούμενο, όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα άνω των 2000 κυβικών εκατοστών, ενώ επίδομα δεν χορηγείται για επαγγελματική στέγη.

Το επίδομα χορηγείται για αγορές πετρελαίου θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2012 μέχρι 30 Απριλίου 2013 μετά από σχετική αίτηση που μπορεί να γίνει μέχρι 30 Μαΐου 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Όσοι δεν έχουν κωδικούς για το TΑXISnet, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική αίτηση δηλώνουν τον ΑΦΜ και έναν αριθμό ειδοποίησης εκκαθαριστικού σημειώματος μιας εκ των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας.

express.gr

www.energypress.gr/news/Se-20-hmeres-apo...o-epidoma-thermanshs

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #44887 από KERBEROS
Ανω – κάτω η πολυκατοικία για τα κοινόχρηστα


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η… μάχη των κοινοχρήστων και του πετρελαίου στις πολυκατοικίες όλης της Ελλάδας.

Η τιμή – φωτιά του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με τη λιτότητα, την ανεργία και την αδυναμία ή ακόμη και την απροθυμία πολλών να αντεπεξέλθουν στα κοινόχρηστα κόστη πυροδοτεί διενέξεις και αντιπαραθέσεις.

Στην καλύτερη περίπτωση οδηγεί σε… έξυπνες λύσεις αυτονομίας. Κάποιοι χρωστούν, άλλοι δεν έχουν να πληρώσουν, κάποιοι δεν θέλουν να φορτώνονται πρόσθετες χρεώσεις (π.χ. κηπουρού), άλλοι θέλουν να βάλουν πετρέλαιο, κάποιοι δεν αντέχουν το κόστος.

Κάνουν συνελεύσεις επί συνελεύσεων, συχνά άκαρπες, ενίοτε εκρηκτικές και στο μεταξύ αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης: υγραέριο, σόμπες, αιρ κοντίσιον, ξύλα, θερμοπομπούς, κουβέρτες…

«Η κρίση οξύνει τις αντιπαραθέσεις. Ιδίως η αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχει αναστατώσει πολύ τον κόσμο», σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς. Οπως ο ίδιος επισημαίνει, η ΠΟΜΙΔΑ δέχεται πλέον σε καθημερινή βάση ερωτήματα από διαχειριστές πολυκατοικιών που αντιμετωπίζουν άρνηση των συνιδιοκτητών τους να πληρώσουν τα κοινόχρηστα ή την επιθυμία τους να αποδεσμευτούν από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης.

Ούτε το πάγιο

«Είναι αδύνατη η μονομερής αποκοπή, εκτός κι αν κάποιος εγκαταστήσει ατομικό σύστημα φυσικού αερίου εφόσον το επιτρέψει η πλειοψηφία των 500+1 χιλιοστών της πολυκατοικίας», εξηγεί ο κ. Παραδιάς. Κάτοικοι διαμερισμάτων με αυτονομία θέρμανσης ζητούν -όπως λέει- να μην πληρώνουν καν το πάγιο, ενώ άλλοι διεκδικούν την απαλλαγή που έχουν τα ακατοίκητα, ενώ μένουν μέσα στο σπίτι.

Και το φέσι στα κοινόχρηστα πάει σύννεφο…

Τρομερή έξαρση καταγράφει και ο Αγγελος Σκιαδάς, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών, στα αιτήματα ενοίκων που επιζητούν να αποδεσμευτούν από την κεντρική θέρμανση αλλά και διαχειριστών που θέλουν να καταργήσουν τη θέρμανση για όλη την πολυκατοικία.

«Μέχρι πέρσι τα σχετικά ερωτήματα ήταν σπάνια. Φέτος δεν υπάρχει άλλο ζήτημα. Υπάρχει πολύς κόσμος που αδυνατεί να πληρώσει κοινόχρηστα». Οπως συμπληρώνει ο ίδιος, διενέξεις και αντιπαραθέσεις είναι καθημερινό φαινόμενο.

«Οταν ο κανονισμός προβλέπει λειτουργία θέρμανσης, έστω κι ένας ένοικος να θέλει, πρέπει η θέρμανση να λειτουργήσει», διευκρινίζει ο κ. Σκιαδάς και συμπληρώνει ότι «ο κανονισμός της πολυκατοικίας αλλάζει μόνο με συμβολαιογραφική πράξη και όχι με απόφαση συνέλευσης».

Καβγάδες

Η Μαριάνθη Καλαμαράκη, που διατηρεί εταιρεία διαχείρισης πολυκατοικιών και έκδοσης κοινοχρήστων στην Αθήνα, ξέρει από πρώτο χέρι το πρόβλημα. «Εμείς παριστάμεθα σε αρκετές γενικές συνελεύσεις και έχουμε γίνει μάρτυρες σκηνών απείρου κάλλους. Ορισμένοι τσακώνονται και πιάνονται ακόμη και στα χέρια», περιγράφει. Η εταιρεία της διαχειρίζεται σε όλη την Αττική 2.000 ακίνητα και μόνο τα 5 έχουν μέχρι στιγμής προμηθευτεί πετρέλαιο… Οπως λέει, υπάρχει τεράστια δυσκολία είσπραξης των κοινοχρήστων. «Αν πριν από τρία χρόνια τα χρωστούμενα ήταν 10%-15%, φέτος είναι 30%. Στέλνουμε 10 εξώδικα την εβδομάδα για μη είσπραξη κοινοχρήστων»…

Αντίστοιχες καταστάσεις περιγράφουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στα «προνομιούχα» βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.

«Πολλοί έχουν ακόμη οφειλές από την προηγούμενη χρήση καύσης, δηλαδή δεν έχουν πληρώσει τα κοινόχρηστα του Φεβρουαρίου – Μαρτίου του 2012», σημειώνει ο κ. Σπύρος Παρασκευόπουλος. Σχεδόν κανείς από τους πελάτες του δεν έχει βάλει φέτος πετρέλαιο…

ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Είναι ακατόρθωτο να είσαι διαχειριστής αυτήν την εποχή. Ο ένας θέλει θέρμανση, ο άλλος θέλει, αλλά δεν μπορεί, τονίζει η Σοφία, διαχειρίστρια έως πρόσφατα

ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Η Βασιλική, αφού δεινοπάθησε έναν χρόνο με μία σόμπα, εγκατέστησε στο μπαλκόνι λέβητα και σύστημα θέρμανσης με μπουκάλες υγραερίου

ΑΠΟΦΑΣΗ

Στην τελευταία κατανάλωση πετρελαίου η Χρύσα και ο σύζυγός της δήλωσαν αδυναμία να πληρώσουν ακόμα και το πάγιο για τη θέρμανση της πολυκατοικίας

Ο ΟΡΟΣ

Σε περιπτώσεις που ο κανονισμός της πολυκατοικίας προβλέπει λειτουργία θέρμανσης, έστω και ένας ένοικος να τη ζητήσει, πρέπει η θέρμανση να λειτουργήσει

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Να διατηρηθεί το κεντρικό σύστημα θέρμανσης ήθελε ο Γιάννης, αλλά από φέτος θα ζεσταίνεται με αιρκοντίσιον και με μία σόμπα υγραερίου

ΑΤΟΜΙΚΟ ΛΕΒΗΤΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ

«Οσο βαθαίνει η κρίση τόσο χαλάνε οι σχέσεις μας»

Xρειάστηκε ένα εξάμηνο διαβουλεύσεων για να παρθεί τελικά η απόφαση να παροπλιστεί το σύστημα κεντρικής θέρμανσης

Από πέρυσι η 37χρονη Βασιλική έχει εγκαταστήσει στο μπαλκόνι της ατομικό λέβητα και σύστημα θέρμανσης με μπουκάλες υγραερίου.

Μένει στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στον Βύρωνα με 10 διαμερίσματα. Το κεντρικό σύστημα θέρμανσης με πετρέλαιο έχει να δουλέψει από τον χειμώνα 2009-2010…

«Κάποιοι ήθελαν θέρμανση και άλλοι δεν πλήρωναν κι άλλοι δεν είχαν να πληρώσουν. Εκανα αγώνα δρόμου κάθε μήνα για να μαζευτούν τα χρήματα. Αλλά κάποια στιγμή τινάχτηκε στον αέρα ο κοινόχρηστος λογαριασμός και δεν ξαναβάλαμε πετρέλαιο», λέει η Βασιλική που είναι διαχειρίστρια της πολυκατοικίας. Οσο βαθαίνει η κρίση, λέει, τόσο οι σχέσεις των συγκατοίκων στις πολυκατοικίες οδεύουν στα άκρα.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι σήμερα διαχειριστής. Να πρέπει να συνδυάσεις τόσο διαφορετικές απόψεις και να βρεις μια άκρη»… Η ίδια έχει δύο παιδιά κι αφού δεινοπάθησαν έναν χειμώνα με τη σόμπα, αποφάσισαν με τον σύζυγό της να εγκαταστήσουν το σύστημα υγραερίου…

Δίπλα της μένει ο 42χρονος Γιάννης, που ήθελε να διατηρηθεί το κεντρικό σύστημα θέρμανσης, αλλά τώρα ζεσταίνεται με αιρκοντίσιον και μία σόμπα υγραερίου. «Δεν είναι εύκολο επειδή το αιρκοντίσιον δεν ζεσταίνει τους τοίχους, αλλά δεν γινόταν να πληρώνουμε συνεχώς οι μισοί για όλους και να απομειώνεται διαρκώς το αποθεματικό». Οπως λέει, χρειάστηκαν ένα 6μηνο για να πάρουν τελικά την απόφαση να παροπλιστεί το σύστημα κεντρικής θέρμανσης. «Ηταν μια δύσκολη περίοδος με διενέξεις, αντιπαραθέσεις και ανταλλαγή ευθυνών ανάμεσα σε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές»…

Tο πετρέλαιο στα… αζήτητα

Τζάκι και αιρκοντίσιον οι εναλλακτικές επιλογές
Θα εκδίδονται δύο κοινόχρηστοι λογαριασμοί. Ενας για θέρμανση και ένας για τα υπόλοιπα

«Τις τελευταίες δύο χρονιές τα προβλήματα είναι πιο έντονα. Οι… αιώνιες αντιπαραθέσεις στις πολυκατοικίες εντείνονται», λέει η 50χρονη Σοφία.

Μένει σε πολυκατοικία στον Βύρωνα με έξι διαμερίσματα και αυτόνομη θέρμανση. Μέχρι πρόσφατα ήταν διαχειρίστρια.

«Είναι ακατόρθωτο να είσαι διαχειριστής αυτή την εποχή. Κανείς δεν έχει χρήματα και συσσωρεύεις οφειλές. Ο ένας θέλει θέρμανση, ο άλλος θέλει αλλά δεν μπορεί. Εφτασα να ακούω πότε ανάβει ο καθένας το καλοριφέρ του, μη τυχόν και καταναλώνει άσκοπα το πολύτιμο πετρέλαιο»… Πέρσι άναβε τέσσερις ώρες τον μήνα. Φέτος θα ανάβει μόλις μία ώρα τον μήνα. «Με το τζάκι και το αιρ κοντίσιον θα βολευτούμε». Ενάμιση χρόνο ήθελε να απεγκλωβιστεί από τη διαχείριση. «Δεν τα αναλάμβανε κανείς. Τώρα ανέλαβε η 47χρονη Χρύσα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά»…

Η Χρύσα μένει με τον άντρα της και τα δύο παιδιά της έναν όροφο από κάτω. Εκείνοι έχουν να ανάψουν καλοριφέρ από πρόπερσι.

«Πέρσι ήταν δύσκολος χειμώνας, με μια σόμπα υγραερίου και λίγα ξύλα στο τζάκι». Ο άντρας άνεργος κι εκείνη με περιστασιακές δουλειές. Στην τελευταία κατανάλωση πετρελαίου πέρυσι δήλωσαν στους υπόλοιπους πως αδυνατούσαν να πληρώσουν ακόμη και το πάγιο… «Φέτος θα απέχει από τη θέρμανση άλλο ένα διαμέρισμα», λένε. Αγόρασαν ελάχιστα λίτρα πετρελαίου με προείσπραξη από όσους είχαν… Δικαίωμα χρήσης του θα έχουν μόνο όσοι πλήρωσαν. «Θα βγάζουμε δυο κοινόχρηστους λογαριασμούς, έναν για τη θέρμανση και έναν για τα υπόλοιπα».

(του Γιάννη Φώσκολου, ΕΘΝΟΣ, 17/11/2012)

www.thermansipress.gr/thermansi/%ce%b1%c...d%cf%8c%cf%87%cf%81/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #46138 από KERBEROS
Κύθηρα: διαβούλευση για μονάδα παραγωγής στερεών βιοκαυσίμων (pellet)


Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ξεκινάει μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα των Κυθήρων δημόσια διαβούλευση, μέσα από την οποία επιχειρεί να αποτυπώσει τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας – φορέων, οργανώσεων και φυσικά των απλών πολιτών – για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που πρόκειται να αναλάβει.

Πεποίθηση της Επιτροπής είναι ότι, πέραν της προστασίας και διαφύλαξης της Εγχώριας Περιουσίας, η αναπτυξιακή διάσταση είναι εξόχως σημαντική, ιδιαίτερα σε περιόδους όπως η σημερινή, όπου ένα μικρό νησί όπως τα Κύθηρα οφείλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, τόσο για υγιείς, βιώσιμες και περιβαλλοντικά ορθές δραστηριότητες, όσο και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Η Επιτροπή προτίθεται να προχωρήσει στην εκπόνηση των μελετών καθώς και σε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές μελετητικές ενέργειες (χωροθέτηση, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, κλπ) σχετικά με την δημιουργία Μονάδας Παραγωγής Στερεών Βιοκαυσίμων (pellets) στα Κύθηρα.

Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση του αδρανούς δασικού πλούτου αλλά και των πρώτων υλών που υπάρχουν στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα.

Η Επιτροπή θεωρεί τα pellets ως την “πλέον σύγχρονη και διαρκώς εξελισσόμενη λύση στη θέρμανση, με πολύ χαμηλό κόστος και με σχεδόν μηδενικά απόβλητα καύσης”.

Σημειώνεται ότι τα pellets προκύπτουν ύστερα από ειδική επεξεργασία της ύλης που υπάρχει στα δάση (ξερά φύλλα, φερτές ύλες, πευκοβελόνες κτλ) αλλά και μέσω της επιλεκτικής υλοτόμησης σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.

Η Επιτροπή σημειώνει πως “μέσα από τον καθαρισμό των δασικών εκτάσεων των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη προστασία της χλωρίδας και της πανίδας μας και ταυτόχρονα σημαντικά οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, καθώς η υλοποίηση της μονάδας θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και σημαντική οικονομική πρόσοδο προς όφελος των κατοίκων των νησιών”.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην υλοποίηση της επένδυσης αυτής θα μπορούσαν να συμπράξουν πέραν του ενός φορείς, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, π.χ. θα μπορούσε να γίνει με σύμπραξη της Εγχωρίου, του Δήμου, της Μητρόπολης, Συλλόγων και Οργανώσεων, αλλά και απλών πολιτών μέσω μιας αναπτυξιακής σύμπραξης.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του έργου, η Επιτροπή αναφέρει πως “αυτή θα μπορούσε να προκύψει μέσα από διάφορες πηγές, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι ΣΔΙΤ, οι πόροι της ΕΕ απευθείας από τις Βρυξέλλες, καθώς και ιδιωτικοί επιχειρηματικοί πόροι”, ενώ αναλαμβάνει το κόστος των απαραίτητων προκαταρκτικών μελετών.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή με το υπ΄αρίθμ Ε16/16/180/26-09-2012 έγγραφό της προς το Δήμο ζητεί και τη γνώμη του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, καθώς όπως αναφέρεται στην επιστολή αυτή «στην προσπάθειά μας αυτή επιθυμούμε να έχουμε και τη συμπόρευση του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου».

econews, eghorios.gr

www.econews.gr/2012/11/20/kythira-antikythira-pellets/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #46141 από KERBEROS
Ευρεία σύσκεψη για την Λαθροϋλοτο​μία


Την εντατικοποίηση των δράσεων για την ουσιαστική αντιμετώπιση και τη σταδιακή εξάλειψη του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας, που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες, ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε με τη συμμετοχή Γενικών Γραμματέων και εκπροσώπων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Διευθύνσεων Δασών, Οικολογικών οργανώσεων, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των προέδρων του Σωματείου Υλοτόμων και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, αλλά και αξιωματούχων του ΣΔΟΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.
Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι, απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην υλοποίηση των μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί από τις αρχές φθινοπώρου και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των δυνάμεων που διαθέτει η Πολιτεία, σε ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικούς πόρους. Ταυτόχρονα, επεσήμανε την ανάγκη να διερευνηθούν πρόσθετες πρακτικές και πολιτικές προστασίας του φυσικού πλούτου της χώρας, στοχευμένες σε δύο άξονες: ο πρώτος αφορά στην άμεση αποτελεσματικότητα των μέτρων και ο δεύτερος στη διαμόρφωση ενός Στρατηγικού σχεδίου για την πρόληψη του φαινομένου.
«Η λαθροϋλοτομία είναι αξιόποινη πράξη, αντικοινωνική ενέργεια και θίγει τον εθνικό πλούτο μας, από όποιον και αν γίνεται. Είναι εκ των ων ουκ άνευ, ότι πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που έχουμε, με συνεχή επιφυλακή και συντονισμό, για να εντοπίζονται οι παραβάτες και να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει ανάγκη αυξημένης μέριμνας της Πολιτείας για την ενίσχυση των κατοίκων ορεινών περιοχών, για την κάλυψη των ατομικών τους αναγκών στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας.
Οι ενισχυτικές δράσεις για την πάταξη των κρουσμάτων παράνομης υλοτόμησης, θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά την επεξεργασία και εξειδίκευση των προτάσεων που κατέθεσαν στη σημερινή σύσκεψη οι εμπλεκόμενοι φορείς.

energyin.gr/2012/11/21/%ce%b5%cf%85%cf%8...2%80%8b%ce%bc%ce%af/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.130 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ