Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #36514 από OANNHSEA
Παίδες, μην επικροτείτε γιατί είναι εντελώς γελοίο να καίγονται τα σκουπίδια.
Τα σκουπίδια για να καούν θα πρέπει να έχουν μεγάλο ποσοστό χαρτιού ή άλλων υλικών όπως υφασμάτων ή και πλαστικού μέσα τους.
Υλικά δηλαδή που μπορούν να αποδώσουν παραπάνω ενέργεια από ότι εάν καούν...

Bellum omneum contra omne...
Θάνατος στους πετρελαιάδες!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #36530 από Τάκης

OANNHSEA έγραψε: Παίδες, μην επικροτείτε γιατί είναι εντελώς γελοίο να καίγονται τα σκουπίδια.
Τα σκουπίδια για να καούν θα πρέπει να έχουν μεγάλο ποσοστό χαρτιού ή άλλων υλικών όπως υφασμάτων ή και πλαστικού μέσα τους.
Υλικά δηλαδή που μπορούν να αποδώσουν παραπάνω ενέργεια από ότι εάν καούν...


Έλα βρε, δεν είπαμε, δηλ δεν εννοούσαμε, ότι τα καίνε. Μέσω μηχανισμών παράγουν από αυτά μεθάνιο που είναι το καύσιμο. Συνοπτικά και στο περίπου γράψαμε ότι τα εκμεταλλεύονται στο έπακρο.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #36599 από KERBEROS
Προσοχή στους λέβητες πέλλετ!


Σίγουρα το κόστος ενός λέβητα πέλλετ είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο, όπως έχουμε επισημάνει ξανά (Λέβητες πέλλετ: τιμές), η τιμή ενός λέβητα – καυστήρα πέλλετ δεν θα πρέπει να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για την επιλογή σας. Υπάρχει μια σειρά από στοιχεία τα οποία είναι ίσως σημαντικότερα από την τιμή γιατί εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του συστήματός μας και την αποφυγή προβλημάτων στο μέλλον. Αξίζει να επισημάνουμε κάποια από αυτά που πρέπει να ελέγξετε πριν αγοράσετε λέβητα – καυστήρα πέλλετ:

O λέβητας – καυστήρας που σας προτείνουν :

1. Ανάβει και σβήνει μόνος του αυτόματα με εντολή που θα παίρνει από το ηλεκτρονικό του πρόγραμμα; Ή θα πρέπει κάθε φορά να τον ανάβει κάποιος;

2.Ο λέβητας που σας προτείνουν πόσα μηχανικά μέρη έχει; Το λογισμικό του (αν έχει βέβαια) έχει την ικανότητα να δέχεται τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες; Ή απλά λειτουργεί με τον θερμοστάτη του εσωτερικού χώρου ?

3. Έχει εναλλάκτη θερμότητας εξοπλισμένο με σύστημα αυτόματου καθαρισμού; Ή χρειάζεται να πηγαίνει κάποιος για να τον καθαρίζει κάθε δύο τρείς ημέρες;

4. Είναι εξοπλισμένος με αυτόματο σύστημα συλλογής ή έστω εξαγωγής της στάχτης και δοχείο συλλογής; Ή θα πρέπει να πηγαίνει κάποιος και να τον καθαρίζει σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα;

5. Διαθέτει σύστημα παροχής αέρα δύο επιπέδων ή έστω ενός επιπέδου για τον έλεγχο της καύσης ; Ή βασίζεται η λειτουργία της καύσης στο καλό τράβηγμα της καμινάδας;

6. Ο χώρος καύσης του λέβητα που σας προσφέρουν με τι υλικό είναι κατασκευασμένος και ποιές είναι οι διαστάσεις του;

7. Ο λέβητας μας που σας προτείνουν διαθέτει αισθητήρα και αν ναί, ποιάς γενιάς;

8. Ο λέβητας που σας προτείνουν τί λογισμικό και πίνακα χειρισμού διαθέτει ?

9. Η εργοστασιακή προσθερόμενη εγγύηση του λέβητα πόσα έτη είναι και πώς καλύπτεται αυτή;

10. Ο ουσιαστικός βαθμός απόδσης του λέβητα που σας προτείνουν τή ουσιαστικό βαθμό απόδοσης έχει;

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CF%80%CE...bqrz2Uj-_GkwJEyXwoHw

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #36602 από KERBEROS
Καίει τους παραγωγούς η θέρμανση με πυρηνόξυλο!


ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 80% Η ΤΙΜΗ

"Καίει" τους παραγωγούς θερμοκηπίων το πυρηνόξυλο, καθώς η τιμή του εκτοξεύτηκε από τα 50 ευρώ τον τόνο που ήταν πέρυσι, στα 90 ευρώ τον τόνο φέτος.

Μαζί με τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις φθάνει τα 125 ευρώ ο τόνος και το κόστος θέρμανσης για την καλλιέργεια διαμορφώνεται στα 3.000 ευρώ το στρέμμα!

Με δεδομένα αυτά η πρώιμη καλλιέργεια που έχει μεγάλες απαιτήσεις θέρμανσης αφού πρέπει να αντιμετωπιστεί ο βαρύς χειμώνας, είναι πολύ πιθανόν να εγκαταλειφθεί. Με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους καλλιεργητές και να συγκεντρώνεται η παραγωγή σε ένα διάστημα που βγαίνουν στην αγορά προϊόντα θερμοκηπίου από όλη την Ελλάδα.


Τα στοιχεία αυτά παρουσίασαν χθες σε επαφές που είχαν στην Καλαμάτα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Ηλίας Μπαντουβάς και ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Τσεκούρας. Οι εκπρόσωποι των παραγωγών συναντήθηκαν διαδοχικά με τον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά και αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας αποτελούμενη από τον πρόεδρο Δημ. Μανιάτη και τον πρόεδρο του ΕΤΑΠ Γ. Γκούμα.

Στις συναντήσεις παρουσίασαν την κατάσταση και ζήτησαν να υπάρξουν παρεμβάσεις έτσι ώστε να εκλογικευτούν οι τιμές, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί αυτή την αύξηση, πέρα από την κερδοσκοπία.

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CE%B8%CE...f484cK9Pvx0Q7IWMseqg

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #36964 από KERBEROS
Ενδεχόμενη αύξηση έως και 23% στα τιμολόγια ρεύματος


Ολοταχώς προς το ηλεκτροσόκ φέρεται να οδεύουν τα νοικοκυριά και οι καταναλωτές καθώς, σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει, οι αυξήσεις μέχρι τον Ιούλιο του 2013 αναμένονται να φτάσουν το 23% για να καλυφθεί το κόστος παραγωγής ρεύματος.

Ειδικά για τους “μικρούς” οικογενειακούς καταναλωτές οι αυξήσεις πρέπει να φτάσουν στο 28%. Η αύξηση των τιμολογίων αποτελούσε από το δεύτερο ακόμα μνημόνιο ρητή υποχρέωση, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, καθώς θα πρέπει μέχρι τον Ιούλιο του 2013 όλες οι κατηγορίες τιμολογίων να αντανακλούν το πραγματικό κόστος παραγωγής ρεύματος και να μην υπάρχουν «σταυροειδείς επιδοτήσεις». Αυτό αφορά την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών, από τις πολύ χαμηλές καταναλώσεις μέχρι και τις 2.000 KWh το μήνα.

Επιπλέον, κάθε καθυστέρηση, ρίχνει τη ΔΕΗ ακόμα πιο βαθιά στην παραγωγή ζημιών, τη στιγμή μάλιστα που η επιχείρηση οφείλει να «καλλωπιστεί» ενόψει της αποκρατικοποίησής της. Ωστόσο το ύψος της επιβάρυνσης, ειδικά για τα οικιακά τιμολόγια, θα είναι πλέον πολύ μεγάλο, καθώς, πέραν του ότι υπάρχουν «υπόλοιπα» από την αύξηση του κόστους παραγωγής το 2012 που δεν έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς, έρχεται από τον Ιανουάριο του 2013 μια νέα παράμετρος να κάνει δυσκολότερα τα πράγματα. Πρόκειται για το κόστος αγοράς δικαιωμάτων «ρύπων», καθώς σταματά η δωρεάν διανομή τους για τις ηλεκτροπαραγωγικές εταιρείες.

energyin.gr/2012/11/01/%ce%b5%ce%bd%ce%b...f%ce%bb%cf%8c%ce%b3/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #37492 από KERBEROS
Απογραφή δασών και δασικών εκτάσεων


Από το 1992 το ελληνικό δημόσιο είχε στην διάθεση του στοιχεία για τα δάση. Δεδομένων όμως των μεταβολών που επήλθαν από τότε, κυρίως από τις πυρκαγιές, απαιτείται επικαιροποίηση. Τα στοιχεία θα είναι... προσβάσιμα στο κοινό μέσω διαδικτύου.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ), του έργου για την απογραφή, την προστασία από τις Κλιματικές Αλλαγές αλλά και την παρακολούθηση τους με την απόκτηση δεδομένων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα φτάσει τα 6.800.000 €. Ο σχεδιασμός είχε αρχίσει ήδη από το β’ εξάμηνο του 2010 από την Ειδική Γραμματεία Δασών του ΥΠΕΚΑ και ολοκληρώθηκε τώρα.

Η απογραφή θα βοηθήσει έτσι ώστε η Ελλάδα να ανταποκριθεί με επάρκεια στις διεθνείς υποχρεώσεις της, όπως το Πρωτόκολλο του Κιότο κ.ά.

Αφετέρου να υπάρξει ορθότερος σχεδιασμός στην υλοποίηση και παρακολούθηση της δασικής πολιτικής, στη διαφάνεια, στη λογοδοσία, αλλά και στη δημιουργία θέσεων εργασίας με γνώμονα την αειφορία.

Οι δασικής μορφής εκτάσεις αντιπροσωπεύουν ποσοστό άνω του 65% της συνολικής έκτασης της χώρας.

Η έλλειψη των στοιχείων αυτών έχει αποτελέσει τροχοπέδη, τόσο για την δημόσια Διοίκηση, όσο και για τη συνολικότερη ανάπτυξη της Ελλάδας και της υπαίθρου, στο βαθμό μάλιστα που οι δασικής μορφής εκτάσεις αντιπροσωπεύουν ποσοστό άνω του 65% της συνολικής έκτασης της χώρας.

Αναλυτικότερα, το έργο ΣΑΠ προβλέπει την εγκατάσταση υποδομής για την παρακολούθηση των δασών και δασικών εκτάσεων της Ελλάδας και την απόκτηση δεδομένων, για την κάλυψη διεθνών υποχρεώσεων αναφορών της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (π.χ EUROSTAT) και τα Ηνωμένα Έθνη (π.χ UNFCCC).

Θα αποτυπωθούν όλες οι εκτάσεις που παρουσιάζουν δασοπονικό ενδιαφέρον και θα αποκλειστούν οι εκτάσεις μη δασικής μορφής. Επίσης θα γίνει διαχωρισμός των δασών, ανά τύπο και είδος βλάστησης.

Μελλοντικά, το συγκεκριμένο δίκτυο δύναται να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση αποθεμάτων άνθρακα στο έδαφος, τη φυλλάδα και την υπόγεια βιομάζα, καθώς και άλλων παραμέτρων που θα επιτρέψουν την επιστημονική τεκμηρίωση εθνικών θέσεων και τη διαμόρφωση εθνικών στρατηγικών σε πλήθος τομέων (ανάπτυξη υπαίθρου, βιοποικιλότητα κλπ).

Τα αποτελέσματα του έργου θα είναι διαθέσιμα σε όλους στο διαδίκτυο, σε ειδική ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Επιπλέον, με δεδομένες τις ραγδαίες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο, το συγκεκριμένο έργο θα συνεισφέρει τα μέγιστα στο σχεδιασμό πολιτικών για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, όχι μόνο των δασών αλλά του συνόλου της Ελληνικής επικράτειας.

lamiareport.gr

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...TeQ2UItXFX9LY1BRNyFw

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.135 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ