Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #33826 από Τάκης
Τους πήρε μήνες να αντιληφθούν το αυτονόητο!!!

Και κριτήριο υψομέτρου για το επίδομα θέρμανσης

www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826...id=2&pubid=129187363

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #33973 από KERBEROS

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #34300 από KERBEROS
Πώς ζεσταίνεται η Ευρώπη...


Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η υπόλοιπη Ευρώπη έχει προ πολλού υιοθετήσει την «πράσινη» θέρμανση. Τα ηνία κατέχει η τηλεθέρμανση... με 60 εκατ. κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εξυπηρετούνται καθημερινά από το συγκεκριμένο οικονομικό και οικολογικό σύστημα. Ομως, στο τελευταίο διάστημα εναλλακτικές μορφές θέρμανσης όπως η καύση βιομάζας, η γεωθερμία, καθώς και η επαναχρησιμοποίηση της απορριπτόμενης ενέργειας που παράγουν οι βιομηχανίες και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση ενός ολόκληρου οικισμού, κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Στη Μεγάλη Βρετανία, για παράδειγμα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα δαπανήσει 900 εκατομμύρια ευρώ για την εγκατάσταση συστημάτων καύσης πέλετ σε δημόσια κτίρια. Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή απαγκίστρωση από το ακριβό αλλά και ρυπογόνο πετρέλαιο. Σχολεία, νοσοκομεία και κοινοτικά κτίρια θα έχουν, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, «αποχαιρετήσει» τα ορυκτά καύσιμα.

Αλλωστε, σκοπός της χώρας είναι να καταφέρει μέχρι το 2020 το 15% των ενεργειακών της αναγκών να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι στόχοι που έχει βάλει η κυβέρνηση αναμένεται να εκτινάξουν τις «πράσινες» επενδύσεις στη χώρα στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020, δίνοντας τεράστια ώθηση στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Χωρίς πετρέλαιο

Τα προγράμματα προώθησης της «πράσινης» θέρμανσης στην Αυστρία και τα κίνητρα που δίνονται από την κυβέρνηση έχουν καταφέρει να πείσουν σχεδόν τους μισούς πολίτες να εγκαταστήσουν στις κατοικίες τους εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης που λειτουργούν με την καύση βιομάζας.

Στη Γερμανία, εδώ και τρία χρόνια, σε όλα τα νεόδμητα κτίρια είναι επιβεβλημένη η τοποθέτηση συστημάτων θέρμανσης που δεν χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Κάθε χρόνο η κυβέρνηση επιδοτεί με 350 εκατομμύρια ευρώ όσους πολίτες εγκαθιστούν «πράσινα» συστήματα θέρμανσης. Μάλιστα, έχει υπολογιστεί πως αν αναβαθμιστούν όλα τα κεντρικά συστήματα θέρμανσης των κτιρίων, η οικονομία της χώρας θα κερδίσει 50 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020. Βήματα προς την οικολογική θέρμανση έχει ξεκινήσει να κάνει τον τελευταίο καιρό ακόμη και η Μολδαβία. Βάσει ενός πρωτοποριακού προγράμματος που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μέχρι το 2014 θα εγκατασταθούν σε 130 δημόσια κτίρια συστήματα εναλλακτικής θέρμανσης που θα χρησιμοποιούν κυρίως βιομάζα.

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CE%B2%CE...9YLDDOAAi982Dj9zqsBg

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #34301 από KERBEROS
Στη Φλώρινα η τηλεθέρμανση


Ανοίγει ο δρόμος για την τηλεθέρμανση και στην Ελλάδα, μετά την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει το πράσινο φως...

για την υλοποίηση σχετικού έργου στη Φλώρινα. Το έργο, προϋπολογισμού 86 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Συνοχής κατά 65% από κοινοτικούς πόρους και κατά 35% από εθνικούς. Θα υλοποιηθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Φλώρινας (ΔΕΥΑΦ) και αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το 2015. Στόχος είναι όλες οι ανάγκες σε θέρμανση και ζεστό νερό των κατοίκων της πόλης της Φλώρινας να καλύπτονται μέσω αυτού του πρωτοποριακού συστήματος, το οποίο, εκτός από εξαιρετικά οικονομικό, θεωρείται ότι έχει και το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης.

Πώς λειτουργεί

Η τηλεθέρμανση είναι ένα σύστημα παροχής θερμότητας μέσω ενός ειδικού δικτύου μονωμένων αγωγών που μεταφέρουν ζεστό νερό, το οποίο θερμαίνεται σε λέβητες που συνήθως βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το σημείο κατανάλωσης. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη θέρμανση των κτιρίων μιας πόλης ή ενός τμήματος της πόλης από κάποιον κεντρικό καυστήρα και όχι από ατομικούς.

Παρόλο που το σύστημα δεν περιορίζεται στη χρήση αποκλειστικά εναλλακτικών καυσίμων, στην Ευρώπη παρατηρείται σήμερα μια στροφή κυρίως προς τη βιομάζα. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατες έρευνες, η τηλεθέρμανση παρέχει τη δυνατότητα αποτελεσματικότερου ελέγχου της ρύπανσης απ’ ό,τι οι ατομικοί καυστήρες. Παράλληλα, θεωρείται η οικονομικότερη μέθοδος μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος μιας πόλης ή χώρας, σε σύγκριση πάντα με τις όποιες εθνικές προσπάθειες που γίνονται για μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει εντάξει την τηλεθέρμανση στην ενεργειακή της πολιτική ήδη από το 2008, ενώ πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες την έχουν αγκαλιάσει εδώ και πολλά χρόνια ως την «απόλυτη» οικολογική και οικονομική λύση. Τα πρωτεία κατέχει η Αυστρία -και κυρίως η πρωτεύουσά της Βιέννη-, όπου το 95,9% της παρεχόμενης θέρμανσης προέρχεται από την εκμετάλλευση της βιομάζας.

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CE%B2%CE...adjXTWVLVLs2v8C-VmSQ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #34311 από KERBEROS
ΔΕΗ: αυξήσεις στα τιμολόγια σε δυο ή τρείς δόσεις


Δύο ή τρεις θα είναι οι δόσεις με τις οποίες εφαρμοστούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, όπως προκύπτει από το τελικό κείμενο του νέου Μνημονίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, το κείμενο προβλέπει και την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ , ενώ θα αξιολογεί τη δυνατότητα ιδιοκτησιακού διαχωρισμού από τη ΔΕΗ του ΑΔΜΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 η κυβέρνηση πρέπει να εκδώσει υπουργική απόφαση για την «προσαρμογή» του κόστους των τιμολογίων χαμηλής τάσης, που αφορούν οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις.

Με την προσαρμογή θα έρθουν οι πρώτες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, ενώ επιπλέον τροποποιήσεις και αυξήσεις στα τιμολόγια θα εφαρμοστούν με δεύτερη υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί ως το τέλος Μαρτίου 2013.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέχρι τον Ιούνιο του 2013 τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.

Σημειώνεται επίσης ότι μέχρι τον Νοέμβριο του 2012 η κυβέρνηση πρέπει να καταρτίσει χρονοδιάγραμμα για τα τμήματα της ΔΕΗ που θα ιδιωτικοποιηθούν, αξιολογώντας παράλληλα τη δυνατότητα ιδιοκτησιακού διαχωρισμού από τη ΔΕΗ του ΑΔΜΗΕ (της 100% θυγατρικής της στα δίκτυα).


www.econews.gr/2012/10/24/mnimonio-afxiseis-timologia-dei/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #34312 από KERBEROS
Πέλλετ: Παράγοντες που καθορίζουν τη ποιότητα τους


Όταν τα πέλετ από ξύλο πρωτοκασκευάστηκαν και πρωτοκυκλοφόρησαν στην Ευρωπαϊκή αγορά, τέθηκαν αμέσως ερωτηματικά όσον αφορά τη ποιότητα που θα πρέπει αυτά να έχουν.

Για παράδειγμα ένα σημαντικό θέμα ήταν η ανθεκτικότητα των πέλετς και η σύνθεσή τους σε σκόνη. Επειδή τα πέλετς τα μεταφέρουν φορτηγά που συνήθως τρέχουν στο δρόμο πολύ, με σκοπό να μεταφερθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις αποθήκες, και για αυτό το λόγο από το κούνημα των φορτηγών τσακίζονται και μετατρέπονται σε πριονίδι. Το πριονίδι, όμως, καίγεται διαφορετικά από τα πέλετς και δημιουργεί προβλήματα στους λέβητες για πέλετς.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η τέφρα, δηλαδή η στάχτη των καυσίμων, όπως και συμπεριφορά τήξης αυτής της τέφρας επειδή υψηλά ποσοστά σε τέφρα, η οποία πολλές φορές οδηγεί σε χαμηλότερη θερμοκρασία τήξεως τέφρας, καταλήγει σε κακή λειτουργία του λέβητα διότι η τηγμένη τέφρα επικάθεται σε διάφορα σημεία του λέβητα εμποδίζοντας τη σωστή καύση των πέλετς. Ταυτόχρονα, φάνηκε ότι οι μεγάλες ποσότητες τέφρας έχουν ως συνέπεια τις εκπομπές αυξημένων ρύπων, δηλαδή αυτό σημαίνει μόλυνση του περιβάλλοντος με συνέπεια να υπάρχει νομικό πρόβλημα και με την αδειοδότηση όσον αφορά τη λειτουργία του λέβητα.


Παράγοντες που καθορίζουν τη ποιότητα των πελετ

Ακόμη εφόσον το πρωτογενές υλικό του πέλετ δεν είναι γνήσιο ξύλο αλλά επεξεργασμένο τεχνητά ξύλο δεν υπάρχει μονάχα ο κίνδυνος να συμβούν σοβαρές βλάβες στη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης, αλλά εξαιτίας των μεγάλων ποσοστών ατμοσφαιρικών ρύπων και της περιβαλλοντολογικής μόλυνσης να απαγορευτεί η λειτουργία του συστήματος θέρμανσης. Για να σταματήσουν τέτοιου είδους περιστατικά, θα πρέπει τα πρότυπα ποιότητας των πέλετς να συμπεριλαμβάνουν τη καταμέτρηση μιας σειράς χημικών στοιχείων που είναι χαρακτηριστικά όσον αφορά τη μόλυνση του περιβάλλοντος όπως τα βαρέα μέταλλα, το θείο, και το άζωτο. Όσον αφορά τις προδιαγραφές του νέου προτύπου ENplus Α1 τα πέλετς ξύλου επιβάλλεται να περιέχουν το πολύ 1% σε σκόνη. Όταν βέβαια το υλικό των πέλετς τροφοδοτείται στη δεξαμενή αποθήκευσης, η δημιουργία κάποιας σκόνης δεν είναι εύκολο να αποτραπεί, μπορεί όμως να μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό, αναλόγως την ποιότητα των συγκεκριμένων πέλετς.

www.ecotimes.gr/3031/%cf%80%ce%b5%ce%bb%...4%ce%b7%cf%84%ce%b1/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.144 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ