Πόσο καλές είναι οι Αντλίες Θερμότητας;

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11193 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Σ αυτό που γράφει ο Δημήτρης σαν κόστος, δεν περιλαμβάνεται νομίζω το κόστος της υποδαπεδιας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11205 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε: Σ αυτό που γράφει ο Δημήτρης σαν κόστος, δεν περιλαμβάνεται νομίζω το κόστος της υποδαπεδιας

Από συζητήσεις που έχω κάνει, η ενδοδαπέδια στις αντίες θερμότητας είναι βασική προυπόθεση, μαζί με το νυχτερινό ρεύμα. Το λέει και ο Κος Σαμαράς μου το είπε και φίλος που κατασκευάζει.
Το κόστος που αναφέρεις για ηλεκτρικό Γιώργο (700€ το δίμηνο) δεν είναι και μικρό (με το φετεινό χειμώνα βέβαια :sick: :sick: .
Αν υποθέσουμε πως προσφέρουν μιά οικονομία της τάξης του 50% σε σχέση με το πετρέλαιο μιλάμε για :sick: 700 € το μήνα σε πετρέλαιο, που ναι μεν δεν είναι πολύ για ένα σπίτι 250 μέτρα.. αλλά πάντως απευθύνεται σε πλούσια πορτοφόλια.
Αν κάποιος αξιοποιήσει πλήρως τα δεδομενα με fan coils τότε το συνολικό κόστος πλησιάζει προς τις 10.000 ευρώ.. κι αν δεν έχει ενδοδαπέδια ήδη.. σκουραίνουν αρκετά τα πράγματα..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11229 από dmtr
Πράγματι η ενδοδαπέδια υπάρχει.
Το κόστος που ανέφερα αφορά καθαυτό την αγορά και εγκατάσταση της Α/Θ μόνο. Βέβαια παρέμεινε και ο καυστήρας πετρελαίου για ώρα ανάγκης (βλαβη ή κάτι άλλο, με χειροκίνητη αλλαγή).
Όπως μου είπαν τα παιδιά που την εγκαθιστούν, δουλεύει εξίσου καλά και με σώματα στους 59 βαθμούς. Οπωσδήποτε όμως αν υπάρχει ενδοδαπέδια είναι ένα "συν".

Εάν θέλω 180€ το μήνα για ξύλα (1 τόνο) και ζεσταίνω μόνο το μισό σαλόνι (40 τ.μ.) συν air condition το βράδυ στην κρεββατοκάμαρα και μπορέσω με 200-250€ το μήνα να ζεστάνω όλο το σπίτι (210 τ.μ.) με την αντλία, νομίζω ότι πρέπει να είμαι ευχαριστημένος.

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι έτσι!!

manual Α/Θ Hitachi Yutaki s

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by dmtr.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11231 από klaz
δηλαδη ισως παρω καποιο ρισκο αν μιλαμε οτι εχω σωματα και οχι ενδοδαπεδια?επισης μπορει να δουλευει απροβληματιστα οταν εξω πχ μπορει να εχει και -10???.ρωταω καθως βλεπω αρκετες φορες τετοιες θερμοκρασιες στο καταχειμωνο...αλλα ακομη και αν δουλευει μηπως εχει τρελλη καταναλωση ηλεκτρικου η δεν ζεσταινει σωστα τα σωματα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11239 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

klaz έγραψε: δηλαδη ισως παρω καποιο ρισκο αν μιλαμε οτι εχω σωματα και οχι ενδοδαπεδια?επισης μπορει να δουλευει απροβληματιστα οταν εξω πχ μπορει να εχει και -10???.ρωταω καθως βλεπω αρκετες φορες τετοιες θερμοκρασιες στο καταχειμωνο...αλλα ακομη και αν δουλευει μηπως εχει τρελλη καταναλωση ηλεκτρικου η δεν ζεσταινει σωστα τα σωματα?


Απ όσα γνωρίζω θ αυξηθεί η κατανάλωση έως και 20% χωρίς ενδοδαπέδια. Στους -10 μάλλον θα σε σε καλύψει αλλά και πάλι με αυξημενη κατανάλωση. Αλλά κακά τα ψέμματα -10 είναι σπάνιο και πολύ λίγο.
Πάντως εν όψει εξελίξεων στις τιμές του ηλεκτρικού, ίσως να το ψάξεις λίγο περισσότερο, ίσως και να περιμένεις λίγο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11265 από billy
έχω αντλία θερμότητας 12 kw για 100 τ.μ. με σουηδικά σώματα σε υψόμετρο 100 μέτρα με φοβερά κουφώματα αλλά αν δεν βάλω εμπρός το 24άρι aircodition ζέστη δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. το χειμώνα από μόνη της έφτανε τους 15 βαθμούς και τον οκτώμβριο τους 19 βαθμούς. δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό. είνια πολύ οικονομικό αλλά θέλει ενδοδαπέδια θέρμανση.
μία μέρα κάλεσα έναν πολύ καλό υδραυλικό και μου είπε ότι υπάρχουν ειδικά σώματα που μεταφέρουν πιο γρήγορα το νερό αλλά θέλουν για το σπίτι μου 2000 ευρώ.

φυσικά έχω νυχτερινό και ηλιακούς συσσωρευτές που μέχρι τα μέσα νοεμβρίου ζεστενόμουν μόνο με αυτά.
το κόστος πριν 2 χρόνια για όλο το σύστημα κόστισε 12000 ευρώ και αν πω ότι από τα 3000 ευρώ πετρέλαιο μέσω όρο έχω κάνει απόσβεση με φέτος τα 6000 ευρώ. θέλω το πολύ 1000 ευρώ το χρόνο για θέρμανση και ζεστά νερά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.102 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ