Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #131197 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Νίκο με υπομονή και στοχευμένες κινήσεις όλα θα πάνε καλά. Ξεκινάω ανάποδα στα θέματά σου, το βουναλάκι στάχτης είναι από το καύσιμο, το Creta αφήνει πάρα πολύ στάχτη, δεν ξέρω αν ο καπνός οφείλεται στο καύσιμο εγώ δεν το έχω δοκιμάσει. Στο βιντεάκι η φλόγα φαίνεται καλή αν και η πόρτα είναι ανοιχτή.

Άσχετα με την θερμοκρασία καυσαερίων ρυθμίζοντας τον αέρα ομαλοποιείς την καύση χωρίς να έχεις καπνό στην καμινάδα ;

Αν ναι και έχεις πάνω από 180-200 C° καυσαέρια τότε πιστεύω θέλεις τάμπερ ελκυσμού.

Για την συνδεσμολογία του θερμοστάτη με τον κυκλοφορητή, αν δεν έχεις ηλεκτρολογικές γνώσεις μην ασχολείσαι καθόλου, βάλε έναν ηλεκτρολόγο. Σου μεταφέρω πιο αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας
Α) Ο θερμοστάτης χώρου συνδέεται απ΄ ευθείας στον κυκλοφορητή.
Β) Την θέση του πίνακα που ήταν συνδεδεμένος ο κυκλοφορητής την γεφυρώνουμε και ο λέβητας πλέον δουλεύει βλέποντας μόνο τα δικά του νερά δηλαδή θα δουλεύει μέχρι να φτάσει την θερμοκρασία που έχεις βάλει από το ρυθμιστικό του πίνακα και μετά θα πηγαίνει σε συντήρηση και όταν θα πέφτουν τα νερά θα ξαναπαίρνει, όπως αντιλαμβάνεσαι είτε δουλεύει ο κυκλοφορητής είτε όχι ο λέβητας κρατά πάντα τα νερά του ζεστά. Εδώ βέβαια προκύπτει το θέμα της αδράνειας, αφού φτάσει τα νερά που ορίσαμε και πάει σε συντήρηση και δεν δουλέψει ο κυκλοφορητής δεν θέλει δηλαδή το σπίτι, μέχρι που φτάνουν τα νερά ; Αυτό δεν μπορώ να στο πω γιατί εγώ έχω δοχείο αδράνειας και δεν παρατηρώ μεγάλη αύξηση θερμοκρασίας των νερών του λέβητα, αυτό θα πρέπει να το παρακολουθήσεις εσύ και ανάλογα ρυθμίζεις τα νερά, πέρα από αυτό σαν δικλίδα ασφαλείας με έναν υδροστάτη που θα παίρνει αναφορά από το κυάθιο του λέβητα από αυτό που παίρνει και ο πίνακας, σε περίπτωση που η θερμοκρασία υπερβεί ένα όριο π.χ. 80-85 C° να ανοίγει ο κυκλοφορητής για να κάνει αποθέρμανση, εννοείται ότι υπάρχουν βαλβίδες πίεσης και θερμοκρασίας για ακραίες περιπτώσεις.
Ένα σκέλος είναι το παραπάνω το δεύτερο στο προτείνω αβίαστα και με απόλυτη σιγουριά, να ρυθμίσεις τα νερά προσαγωγής στα σώματα με τρίοδη ανάμειξης, να βάλεις έναν "έξυπνο" θερμοστάτη χώρου και να μην κόβεις την θέρμανση στο σπίτι ποτέ. Είναι μία δαπάνη παραπάνω όχι όμως τεράστια και χωρίς αντίκρισμα. Θα έχεις πολύ σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι, καλύτερη συμπεριφορά της τρίοδης φορτίου και οικονομία καυσίμου, αν μπορείς να τα κάνεις και μόνος σου από την πρώτη χρονιά έκανες απόσβεση, το κύριο όμως είναι σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι. Πέρσι έβαλα "έξυπνο" θερμοστάτη χώρου και είδα διαφορές και φέτος τρίοδη ανάμειξης και έπαθα. Αυτή την στιγμή έχουμε έξω 11 C° και μέσα 22.6C° με τα νερά προσαγωγής στους 40C°, δεν κόβω όμως την θέρμανση καθόλου, κατεβάζω στις 22:30 στους 21.2C°, και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι έχω οικονομία καυσίμου.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kalyvia80

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #131198 από Νίκος Τρίπολη
Απαντήθηκε από Νίκος Τρίπολη στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Καλησπέρα
Νίκο συμπάσχω,γιατί πριν από λίγο ανέβηκα από το μουτζουροκαθάρισμα.
Προσωπικά απογοητεύτηκα και θα πάψω να ασχολούμαι άλλο γιατί ότι και αν έχω κάνει μέχρι τώρα δεν είχα αποτέλεσμα. Άλλαξα καπέλο καμινάδας με αντιανεμικό, έβαλα τρίοδη φορτίου,αντικατέστησα ένα κομμάτι σπιράλ με λείο, άλλαξα θέση στο λέβητα ώστε να μην έχω λοξό κομμάτι καμινάδας, έβαλα τάμπερ ελκυσμού και όλα αυτά παρά το κόστος τους δεν βοήθησαν ιδιαίτερα στα προβλήματά μου. Ο λέβητας το βιολί του σα να λέει"μεγάλε ότι και να μου κάνεις εγώ θα συνεχίσω να σε ταλαιπωρώ". Από εδώ και πέρα το μόνο που θα δοκιμάσω θα είναι διαφορετικές μάρκες πέλλετ.
Γεράσιμε, τώρα που είναι ζεστός ο καιρός και δεν ανάβει πολλές φορές την ημέρα, με το μίγμα εξακολουθείς να μην έχεις πίσσες; Εμένα όλο και ανεβαίνουν προς τα πάνω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #131199 από kalyvia80
Απαντήθηκε από kalyvia80 στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Την καπνα την εχω οπως και να εχει.
Τελος παντων, καληνυχτα και σε ευχαριστω για της πληροφοριες

Να φθηνύνει το πετρέλαιο!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #131200 από kalyvia80
Απαντήθηκε από kalyvia80 στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Κουραγιο! Βαλτο να δουλευει και μια φορα της 2 βδομαδες καθαρισε τα χοντρα χοντρα. Οσο να ναι απο το πετρελαιο κατι θα κερδισεις παραπανω

Να φθηνύνει το πετρέλαιο!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #131205 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Καλησπέρα παιδια
Φίλε Σακη ένα ενα βγαίνουν τα φάουλ αλλά θα τα λύσουμε. Το κακό είναι οτι δεν υπάρχει γνώση και εμπειρία και ο κάθε εμπορας στην προσπάθεια να πουλήσει δεν σου λέει πως πρέπει να φτιαχτεί σωστά η εγκατάσταση αλλά σου λέει πάρε τον λεβητα και δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Βέβαια δουλεύει αλλά πως δουλεύει; Το καλύτερο που μου είχε πει ένας έμπορος οταν έψαχνα για αγορά είναι οτι το Σ/Κ οταν φεύγω να μην τον αφήνω αναμμενο αλλά να τον σβήνω ρίχνοντας λίγο νερό στην εστια !!!! :woohoo:
Λοιπόν Νίκο καλύβια η φλόγα σου είναι καλή χαμηλωσεις λίγο την τροφοδοσία ώστε να προλαβαίνει να καίγεται καλυτερα το υλικό και το καινούργιο που άναβαινει να διώχνει τη στάχτη. Με το creta καλό είναι μια φορά την ημέρα να καθαρίζεις την εστια. Για το ντουμάνι δεν μπορώ να σου πω κατι άλλο. Σε εμένα υπάρχει λίγο ντουμάνι στα δυο πρώτα ταισματα στην συντήρηση αλλά μετα σχεδόν τίποτα. Πιο πολύ καπνο είχα οταν εκαιγα μόνο alpha ή ΜΑΚΗ.
Αν Νίκο ο λεβητας παίρνει μπρος για λίγο και μενει στην συντήρηση λίγο ίσως γι αυτό το κανει.
Για την συνδεσμολογια ακολούθησε αυτά που σου λέει ο Σάκης, δεν ξέρω τον πίνακα που έχετε. Είστε σίγουροι οτι πρέπει να γεφυρωσεις τις επαφές του κυκλοφοριτη στο πίνακα;
Σίγουρα ο υδροστατης να ενεργοποιεί τον κυκλοφοριτη σε περίπτωση υπερθέρμανσης είναι απαραίτητο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #131206 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Re:Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Φίλε Νίκο Τρίπολη
Εξακολουθώ να μην έχω πισσες με τον συνδυασμό και των δυο, όχι μόνο τώρα που ζέστανε ο καιρος αλλά και οταν φεύγω για Σ/Κ
που μενει στην συντήρηση δυο μέρες. Μην ξεχνάς όμως οτι η θερμοκρασια των νερών δεν πέφτει κάτω απο τους 65 C . Τα νερά είναι μεταξύ 75-65 c
Πάντως θα το ξαναπώ χωρις δοχείο αδράνειας λεβητες στερεών καυσίμων δεν δουλεύουν σωστά. !!! Δεν λέω δεν δουλεύουν καθόλου, αλλά εχουν διαφορα προβλήματα και η εγκατάσταση δεν είναι σωστή. Βέβαια το σπιτι ζεσταίνεται. Τώρα ο καθένας αποφασίζει αν θα διαθέσει τα χρήματα για το δοχείο ή θα συμβιβαστεί με τα προβλήματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.109 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ