Με δοχείο αδράνειας έχουμε μείωση στην καταναλωση;

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #37813 από SakiSystem
Χρήστο έτσι είναι τα πράγματα και αφού είσαι επαγγελματίας θα έχεις αντιμετωπίσει φαντάζομαι αρκετό κόσμο που βλέπει τα πράγματα με καχυποψία (θέλει να μου πουλήσει Buffer) και έχουν δίκιο λόγω άγνοιας, κάποιες φορές όμως δεν βγαίνουν και τα κουκιά. Δυστυχώς λόγω τιμής πετρελαίου αναγκαστήκαμε κάποιοι να πάμε σε στερεά καύσιμα(παρόλο που δεν υπήρχαν τα απαραίτητα χρήματα, με δανεικά) και ευελπιστούμε σε ένα με δύο χρόνια να κάνουμε την απόσβεση αν τα ξύλα και το πέλετ δεν φτάσουν την τιμή του πετρελαίου.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #37833 από karbouniaris
Προσωπικά δεν αμφιβάλω… απλά ρωτάω γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήξεραν καν ότι υπάρχει τέτοιο δοχείο… το διάβασα τυχαία εδώ και από τότε το ψάχνω… δεν με είπατε όμως.. 500 ή 1000ρι;; Και προς τον Χρήστος8 αν έχεις την καλοσύνη απάντησε μου λιγάκι εδώ να σε κάνω 1-2 ερωτήσεις! Ξέρω είσαι επαγγελματίας και χρεώνεις κανονικά γιαυτά αλλα μένουμε μακριά και θα εκτιμούσα πολύ την βοήθεια σου διότι εδώ που μένω δεν σκαμπάζουν και πολλά!! email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #37896 από niknik

χρηστος8 έγραψε: ...
...
Η viessmann προτεινει πρωτα θερμανση σπιτιου, και μετα εκτροπη με ηλεκτροβανες σε δοχειο.
Ξερεις κανεναν που να τα πληρωνει;;;
...
...


Πάνω-κάτω πόσο ανεβαίνει το κόστος; Μου ακούγεται η πιο λογική λύση, ιδίως αν λείπεις συχνά από το σπίτι και θέλεις επιστρέφοντας να το ζεστάνεις σύντομα.

Με την ευκαιρία, για να μην ανοίγω άλλο θέμα να ρωτήσω το εξής. Μπορεί το δοχείο αδρανείας να τοποθετηθεί σε πάτωμα περίπου μισό μέτρο χαμηλότερα από το πάτωμα του λεβητοστασίου; Δε θέλω να το ανεβάσω γιατί είναι χαμηλοτάβανο και ίσως να μη με πάρει στο ύψος.

niknikΣΤΟautomΤΕΛΕΙΑteitheΤΕΛΕΙΑgr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #37975 από SakiSystem
Αναστάσιε και Νικόλα, κι εγώ πέρσι το γνώρισα το δοχείο αδράνειας και πριν το εγκαταστήσω μελέτησα πολύ. Διάβασα διάφορα εγχειρίδια κατασκευαστών λεβήτων ελληνικά και ξένα, σε όλα τα ξένα υπήρχε αναφορά σε δοχείο αδράνειας και σε μερικά ελληνικά. Διάφοροι τρόποι σύνδεσης, όλοι λογικοί.
Γνώρισα και τις τρίοδες και τα Ladomat για την σωστή διαστρωμάτωση του δοχείου και για την αποφυγή υγροποιήσεων στον λέβητα από τα επιστρεφόμενα. Λόγω προϋπολογισμού δεν τα έβαλα ακόμη.
Πιστεύω πως ένας τίμιος και ψαγμένος υδραυλικός μπορεί να σας προτείνει αυτό που χρειάζεστε.
Εγώ δεν συνάντησα κάποιον τέτοιον, και αποφάσισα να σπουδάσω μέσω "internet" εμπειροτέχνης-θερμό-υδραυλικός για να ζεσταθώ τον χειμώνα οικονομικά.
Όλα λοιπόν τα έκανα μόνος μου από μελέτη μέχρι πραγματοποίηση αν κάπου έχω κάνει λάθος θα φταίω τουλάχιστον εγώ και όχι κάποιος άσχετος πυρηνικός φυσικός που θα τον πλήρωνα κιόλας.

Σας εύχομαι ότι και να επιλέξετε να σας βγει σε καλό.

Λέβητας στερεών καυσίμων χωρίς δοχείο αδράνειας = αυτοκίνητο χωρίς ρόδες και φρένα.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #37997 από valsam
Εχω βαλει 30kw ξυλολεβητα και 500 λιτρα μπαφερ,το ξερω οτι ειναι 250 λιτρα λιγοτερα απο τα προτεινομενα αλλα ο 500ρης μπηκε λογο εληψης χωρου,του χρονου (ισως και φετος να το κανω)θελω να μετατρεψω σε μπαφερ την δεξαμενη πετρελαιου 1200+ λιτρα με 4ρα λαμαρινα,θεμα πρεσαρισματος δεν πιστευω να παιζει λογο το οτι ηταν για πετρελαιο,το ερωτημα μου ειναι μηπως τα 1750 λιτρα των 2 μπαφερ ειναι παρα πολλα για εναν 30ρη ξυλολεβητα,δηλ. ειναι περιτα και μηπως ειναι και αδυνατον ενας λεβητας 30 kw να μπορει να ζεστανει 1750 λιτρα?
Το σκεπτικο μου ειναι το εξης ,με 1750 λιτρα ποση αυτονομια μπορει να εχω, με πετρελαιο ειχα στις κρυες μερες καταναλωση μαξιμουμ 15 λιτρα δηλ. 142,8 kw (με 2-3 βαθμους εως και 10 εξωτερικη θερμοκρασια)και στις μερες με πιο μαλακο καιρο (10 εως 15 βαθμους)ειχα καταναλωσεις κοντα στα 10 λιτρα,συμφωνα με τις καταναλωσεις μου σε πετρελαιο εαν βαλω τωρα τα 1750 λιτρα μπαφερ γινετε π.χ να πηγαινω μια φορα μονο το πρωι η εστω και δυο συνεχομενες δηλ. οσο χρειαστει για να ζεσταθουν αυτα τα 1750 λιτρα(αληθεια ποση ποσοτητα ξυλου στο περιπου να χρειαζονται για να πιασουν 1750 λιτρα νερου θερμοκρασια 80 βαθμων) να τον τιγκαρω τον ξυλολεβητα και μετα να με βγαζουν τα μπαφερ ενα 24ωρο χωρις ανεφοδιασμο π.χ?
Δηλ. με λιγα λογια ποσα kw η θερμιδες εχουν 1750 λιτρα νερου με 80 βαθμους θερμοκρασια?
Θεωρητικα εαν ο λεβητας μου εχει 75% αποδοση με 50 κιλα ξερο ξυλο (3,8 θερμ.δυναμη)τις καλυπτω τις αναγκες του σπιτιου,αντε βαζω και αλλα 10 κιλα λογου της απωλειας της θερμοκρασιας τοσες ωρες στο μπαφερ,εαν ο λεβητας εχει 65% αποδοση αλλα 10 κιλα δηλ. 70 στο συνολο δηλ. ενα γεμισμα μαξιμουμ!
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #38009 από χρηστος8
1750 λιτρα νερου στους 80 βαθμους ειναι 70kw ετοιμης ενεργειας η θερμανσης η πες το οπως θες.
Για καθε 25 λιτρα δοχειου υπολογισε και 1kw, με αυξηση θερμοκρασιας 40 βαθμους... ετσι βγαινει το παραπανω.

Μολις ειδα Σαμη οτι εκανες ενα λαθος στους υπολογισμους σου...τα 15 λιτρα πετρελαιο δεν ειναι 14,28kw...ειναι 140kw.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.100 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ