Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #7336 από Τάκης
Αυτή την ώρα στον ALTER, ντοκυναντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου σχετικό με το χρέος και πως φτάσαμε εκεί.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #7509 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Λυπάμαι που αναγκαζομαι να πάρω ακραία άποψη και συμπεριφορά.. αλλά.. προσπαθώντας να καταλάβω από όλα όσα ακούγονται (αλήθειες ή ψέματα..) και κυρίως απ όσα βλέπω και το φτωχό μου μυαλό ερμηνεύει.. προτείνω μιά σιωπηλή αντίσταση στο κράτος μας και μάλλον και στους κατακτητές μας. Αντίσταση με τη ΜΗ πληρωμή οποιουδήποτε φόρου, χαρατσιού, ΦΠΑ και γενικά εσόδου του δημοσίου.
Να εξηγηθώ.
Γνωρίζω πως αυτό θα οδηγήσει ( αν γίνει από τη πλειοψηφία) σε ΜΗ πληρωμή μισθών και συντάξεων κατά κύριο λόγο, σε υποβάθμιση νοσοκομείων κι εν γένει δημοσίων παροχών.
ΟΜΩΣ... αυτό δε συμβαίνει???
Ακούω πως από τα 130 δις της βοήθειας, μόλις τα 6-7 αφορούν τους Έλληνες, τα υπόλοιπα είναι αποπληρωμή χρεών στους άλλους έξω.
Δε καταλαβαίνω πως αυτό εννοείται ως "σώζουν τη πατρίδα"????
Εγώ αντιλαμβάνομαι πως απλά αλλάζουν χέρια τα γραμμάτια που έχουν υπογράψει εδώ και δεκαετίες οι "αρχηγοί μας", πως το χρέος ΜΑΣ που θα έληγε σε 0-20 χρόνια, αναλαμβάνουν να το πληρωθούν άλλοι.
Το χρέος όμως αυτό, με μαγικό τρόπο ανέβηκε από το 2009... και θέλουμε σε να είναι το 2020 ίδιο με το 2009.
Αν καταλαβαίνω καλά, μας "χαρίζουν" το 70%, αναλαμβάνουν το υπόλοιπο 30%, ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ να πεσουν δραματικά οι μισθοί κάθε παραγωγικού και μη Έλληνα ΩΣΤΕ ΤΙ???
Να σταματήσουμε κάθε έννοια ζωής πέραν των πληρωμών των υποχρεώσεων καθενός μας, προς το κράτος- δανειστές (ταυτίστηκαν πλεον αυτά τα δύο...) μόνο ν αναπνεουμε, ώστε να πάρουν τα χρήματα τους κάποιοι πίσω.
Όμως οι τιμές με τις οποίες ζητάνε να πληρώσουμε χαράτσια, φόρους, και καθε τι.. είναι με τιμές 2011, ΕΝΩ ΟΙ ΜΙΣΘΟΊ πάνε σε αμοιβές 2002 (σωτήριο έτος ευρώ!!!)
Πως άραγε μπορέι να γίνει αυτό??
Πως μπορέι κάποιος να συντηρήσει ένα σπίτι με τιμές 2011, ένα αυτοκίνητο αναλογο, ένα δάνειο που αγόρασε κάτι με τιμές 2006-2011???
Απλά δε γίνεται..
Δεν μπορεί όμως ούτε να πουλησει στις τιμές που αγόρασε..( να γλυτώσει τα χρέη), ούτε να πληρώσει δάνεια που βγηκαν με τιμές πρόσφατες, με μισθούς τόσο κατώτερους.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ... ΚΙ ΑΝ ΟΧΙ... ΕΙΝΑΙ Ε Ν Α Σ Α Κ Ο Μ Α ΛΟΓΟΣ, για να μην είναι αυτοί εκεί που είναι και παίρνουν αποφάσεις για μας..
Ο λογ/μός δε βγαίνει ρε παιδιά.. μ αυτά που αποφασίζουν δε βγαινει...
Γιατί δε μας αφήσαν απλά εκεί που ήμασταν, έστω καθηλωμένοι για 3-4 χρόνια, να έχουμε να πληρώνουμε περισσότερα, ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ (Μ Π Ο Ρ Ο Υ Ν και το χουν δείξει).. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΩΛΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ (δήθεν) και να πάρουν τα λεφτάκια τους πιό έυκολα από μας τους ίδιους???
Μ αυτά που ζητάνε και κάνουν ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...
Άρα κάτι άλλο συμβαίνει..
Ας μη μπούμε σε λογικές συνωμοσιών.
Προτείνω να μπούμε σε λογικές άρνησης.. ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ν ακούσουμε αλήθειες... να μιλήσουν μαζί μας, να μαθουμε, να ξέρουμε τα σχέδια που έχουν για τη ζωή μας.
ΜΑΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΝ... Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.

Υ.Γ δε πρεσβεύω καμιά πολιτική, κανενός χρώματος.. απλά δε μπορώ να ζω άλλο με τη καθημερινή αγωνία, αν υπάρχει ζωή για όλους μας.. κι αυτούς που ακόμα έχουν λίγο.. κι αυτούς που δεν έχουν πλέον τίποτα..
Δε ξερω πλεον αν η δραχμή είναι χειρότερη (μέχρι πριν λίγο καιρό ήμουνα σίγουρος πως ήταν καταστροφή)... αλλά σίγουρα ξερω πως το ευρω ειναι ένα δράμα.. κι άκρη ο Γολγοθάς δεν έχει..
Είμαι από τους τελευταίους που χάνουν.. τυχερός.. σε σχέση με πολλούς..
ήξερα όμως από την αρχή πως όταν καιγεται το σπίτι του γείτονα.. η φωτια θα ρθει σίγουρα και στο δικό μας.. εκτός κι αν όλοι για όλους τη παλαιψουμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #7520 από Τάκης

ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε: ....
Προτείνω να μπούμε σε λογικές άρνησης.. ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ν ακούσουμε αλήθειες... να μιλήσουν μαζί μας, να μαθουμε, να ξέρουμε τα σχέδια που έχουν για τη ζωή μας.
ΜΑΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΝ... Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.


Περίεργος είσαι... Τι να σου πουν, το έχουν πει με χίλιους τρόπους. Δίνουν, από τους π/υ των κρατών, μερικές εκατοντάδες δις σε μας για να τα δώσουμε στις τράπεζες για να τις σώσουν. Τα χρεώνουν σε μας βέβαια. Επειδή δεν πρόκειται να τα πάρουν, θα πάρουν όσα μπορούν και τα υπόλοιπα θα τα χρεωθούν οι πολίτες των κρατών που μας δάνεισαν. Για τη διαφορά θα έχουν εμπράγματες εγγυήσεις μέσω του Αγγλικού Δίκαιου που θα διέπει το καινούργιο δάνειο. Το δάνειο τελικά έχει μεταφερθεί στις πλάτες των λαών, αρχικά του δικού μας και στη συνέχεια των υπολοίπων. Οι τράπεζες θάχουν σωθεί και θα μπορούν ελεύθερα πια νάρχονται να σου παίρνουν το σπίτι γιατί τη δόση του δανείου θα την έχεις δώσει για τη σωτηρία τους. Όλα αυτά μας τα έχουν πει με δικά τους λόγια (σωτηρία πατρίδας και διάφορα τέτοια), που μπερδεύεσαι; Αν το σύστημα δουλέψει καλά θα πάρουν σειρά και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη κλπ.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Τάκης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #7521 από KERBEROS
Να προχωρήσει άμεσα η Ελλάδα σε κήρυξη χρεοκοπίας πρότεινε ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης.


Σε συνέντευξή του το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «η διάσωση ξεκάθαρα δεν επιλύει τίποτα για την Ελλάδα, την ευρωζώνη και τον κόσμο».

«Η Ελλάδα θα πρέπει να χρεοκοπήσει αμέσως χωρίς να γίνει καμία συζήτηση για αποχώρηση από την ευρωζώνη» προσέθεσε. «Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει μέσα στην ευρωζώνη;» διερωτήθηκε ο κ. Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι ήδη εκτός αγορών.

Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης ότι η χώρα αντιμετωπίζει ένα τυπικό πρόβλημα χρεοκοπίας, το οποίο όμως υφίσταται εδώ και δύο χρόνια.

«Ο μόνος λόγος για να πάρουμε το νέο δάνειο, είναι επειδή νομίζουμε ότι μπορούμε να το αποπληρώσουμε. Όμως δεν μπορούμε και όλοι το ξέρουν. Η ΕΚΤ το ξέρει, το ΔΝΤ το ξέρει», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η ΕΚΤ και τα μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να σταματήσουν την «πολιτική παραφροσύνη» και να αποδεχθούν την αναπότρεπτη χρεοκοπία κι όχι «να πιέζουν το χαλί κάτω από τα πόδια, σαν τα παιδιά που προσπαθούν να αποφύγουν την τιμωρία».

Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε η Ελλάδα θα βυθιστεί σε ένα νέο κώμα, η κρίση χρέους θα κλιμακωθεί και θα εκδηλωθεί ένα πιο προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης, εκτίμησε.

Newsbomb.gr.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #7525 από jimmys81
Καλησπερα και απο εμενα

Φιλε Γιαννη πρεπει να φυγουν ολοι μα ολοι ξεπουλησαν τους Ελληνες και την Ελλαδα,τοσα χρονια δεν μας ελεγαν τιποτα και πριν εναμιση χρονο βγηκαν και μας ειπαν οτι εχουμε μεγαλο χρεος κτλ.
Το θεμα θα το δουμε στις εκογες οταν ερθουν να δουμε τι θα κανει ο κοσμος.

Κριμα γιατι βλεπω γυρω μου ανθρωπους που εχουν πραγματικα αναγκη που πριν λιγο καιρο ηταν μια χαρα και δεν αργει να ερθει και η δικη μου σειρα και πολλων αλλων.

Δεν ασχολουμε με πολιτικα καθολου και δεν ειμαι σε καμια παραταξη

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #7530 από spyroskosmas
Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που τέθηκε το δημοψήφισμα στην Κύπρο για το σχέδιο Ανάν. Ένα σχέδιο που θυμάστε η μια πολιτική δύναμη στην Ελλάδα έλεγε φωναχτά ΝΑΙ, και η άλλη -κυβερνούσα τότε-, δεν έλεγε φωναχτά ΝΑΙ, αλλά κουτοπόνηρα έλεγε ότι ψηφίσει ο Κυπριακός λαός.
Τότε η Κύπρος είχε την τύχη να κυβερνάται από εκείνον τον μεγάλο ΑΝΔΡΑ Αγωνιστή τον Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος έλεγε ΟΧΙ. Πολλοί τότε υποστήριζαν ΄΄ποια είναι η μικρή Κύπρος να πει όχι;΄΄. Και όμως είπε όχι και δε νομίζω πως η θέση της στο παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό στερέωμα είναι χειρότερη.
Τι θέλω να πω...Όταν κάποιος σου ζητά κάτι, και εσύ πάντα είσαι βολικός και το κάνεις, την επόμενη φορά θα σου ζητήσει περισσότερα, τη μεθεπόμενη περισσότερα, και τελικά θα...σπάει πλάκα μαζί σου γιατί θα κάνεις οτιδήποτε σου ζητήσει. Κάπου νομίζω αυτή η κωμωδία χωρίς προοπτική πρέπει να λήξει.
Προσωπικά δε νομίζω ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Τα παγκόσμια συμφέροντα δε θα επιτρέψουν σε μια χώρα του Δυτικού πολιτισμού, όπως αυτόν τον γνωρίζουμε μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο να πτωχεύσει.
Ακόμη όμως και να πτωχεύσει και να επιστρέψει στη δραχμή, οι παλιοί θυμούνται τη φτώχεια. Εμείς οι νεώτεροι έχουμε εικόνες από μασίνες, διπλές και τριπλές κουβέρτες, από χυμούς και φρούτα που μας δίνανε στα σχολεία κτλ.
Σε κάθε περίπτωση θα είναι το σημείο μηδέν και το μέλλον θα είναι μόνο καλύτερο. Σήμερα δε γνωρίζουμε ποιο θα είναι το σημείο μηδέν.

Η απογοήτευση λόγω κακής ποιότητας διαρκεί περισσότερο από την ικανοποίηση λόγω χαμηλής τιμής

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.488 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ