Θερμομόνωση

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #108082 από ELECTRICALCHIEF
Απαντήθηκε από ELECTRICALCHIEF στο θέμα Θερμομόνωση

Savvas έγραψε: Εαν κάποιος είναι 100% σίγουρος ότι δεν έχει (και δεν θα έχει στο μέλλον) πρόβλημα απο εισροή νερού/υγρασίας απο έξω τότε φυσικά μπορεί να χρησιμοποιήσει πετροβάμβακα.
Όμως η υποψία και μόνο ότι ένας χώρος κινδυνεύει να προσβληθεί απο νερό κάνει την χρήση του πετροβάμβακα λάθος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση (που το χώρο δεν τον έχουμε δει και οι πληροφορίες είναι απο περιγραφές άλλων καθώς επίσης και η δυσκολία επισκόπησης τυχόν κακοτεχνίας λόγω της εξωτερικής υγρομόνωσης) κάνει τη χρήση του πετροβάμβακα να φατνάζει ως πιο ριψοκίνδυνη λύση (αν μας ενδιαφέρει μια και καλή η λύση του προβλήματος).
Θα μπορούσε ίσως και ο πετροβάμβακας να κάνει, όμως δεδομένων των συνθηκών δεν μπορώ να το γνωρίζω, ούτε και να το προτείνω.

Αυτό που αναφέρεις πάντως περι προχειρότητας δεν το καταλαβαίνω. Η εξιλασμένη πολυστερίνη υπερτετρεί σαν υλικό του πετροβάμβακα. Έχει τις ίδιες μονωτικές ιδιότητες, δεν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα του χώρου, είναι απρόσβλητη απο την υγρασία και άλλους παράγοντες, είναι στοιβαρή.
Το βασικό προσόν του πετροβάμβακα είναι η τιμή του, που είναι τρείς (3) φορές χαμηλότερη σε σχέση με την πολυστερίνη. (αυτός είναι και ο λόγος που προτείνω και φελιζόλ για την εσωτερική θερμομόνωση, που είναι σημαντικά φθηνότερο. Η εσωτερική θερμομόνωση δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με την εξωτερική -όπου η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι μονόδρομος-).
Αν αντέχει η τσέπη σου μπορείς να βάλεις ότι θέλεις. Το ζήτημα είναι ποιά είναι η βέλτιστη λύση, που μπορεί να μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε όλους τους τομείς με ασφάλεια, αντοχή στο χρόνο και το χαμηλότερο κόστος.

OkΤο πιασα!

Οσο για τη τιμη της εσωτερικης μονωσης που ανεφερε ο φιλος.
Συνεργειο εδωσε τιμη για πενηντα περιπου τετραγωνικα μονωση οροφης με γυψοσανιδα και περροβαμβακα 600 ευρο, ανευ φπα. Αρα τα 2600 ξεφευγουν...εκτος και αν περιλαμβανουν φορους κλπ.

la nordica svezia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #108101 από avato-pantou
Απαντήθηκε από avato-pantou στο θέμα Θερμομόνωση
Εγω ξερω η τιμη αναλογα και στο συνεργειο παντα ειναι 30Ε για ταβανια και 20Ε ο τοιχος μονος οχι σαντουιτς εκει παει 40Ε.Με ορυκτοβαμβακα μεσα και στα δυο.Το ταβανι μονο οροφη οχι κρυφους φωτισμους και αλλες ιστοριες.Και ενοειτε χωρις ΦΠΑ

Είμαι εγώ καλό παιδί...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #108102 από marathonodromos
Απαντήθηκε από marathonodromos στο θέμα Θερμομόνωση
Παιδια εχω παθει την πλακα μου.
Αξιοσεβαστες πολυ οι απαντησεις σας και ομολογω οτι αρχιζω να αποσυρω το ενδιαφερον μου για εσωτερικη θερμομονωση με οροφη απο γυψοσανιδα κ μονωτικο καθως συνηγορουν σε απροβλεπτο μελλον.

Το θαυμαστικο μου το εβαλε ενας αλλος μαστορας σημερα που ηρθε και το ειδε και μου ειπε(οπως ανεφεραν και καποιοι αλλοι εδω) οτι το προβλημα υγρασιας ειναι εσωτερικο.
Τα σκασιματακια στον τοιχο οφειλονται σε μετατοπιση της πλακας λογω εξωτερικων συνθηκων(σεισμοι κτλ κτλ) και γιαυτο εχει προχωρησει και στον σοβα.Δεν ειναι ανυσηχητικο και απλα θελει καθαρισμα πολυ καλο ολη η επιφανεια,στοκαρισμα και περασμα με ενα πολυ καλο αντιμουχλικο χρωμα μαζι με ενα προσμικτο θερμοαντανακλαστικο.
Οταν του ειπα για οροφη μου ειπε οτι δεν τη συνιστα καθως εχει δει περιπτωσεις ανθρωπων που εχουν βαλει γυψοσανιδα και μονωτικο και μετα απο χρονια που αποξηλωθηκαν βρεθηκαν...σκουλικια!!!(βγηκα νοκ αουτ)

Μου προτεινε κατι πολυ απλο αλλα δεν εχω καθολου γνωση πανω σε αυτο.
Να περασω ενα ελαστικομερες με προσμιξεις πανω απο το ασφαλτοπανο με 14ε/τμ που αντανακλα το 50% των υπερυθρων της ηλιακης ακτινοβολιας,οποτε θερμομονωνεται και μου δινει και 10χρονια εγγυηση.
Και εσωτερικα να ανακατεψω στο χρωμα μια σκονη ειδικη που δημιουργει θερμοανακλαση κατα 50% και να βαψω ολους τους τοιχους εσωτερικα.Μου τονισε οτι υγρασια και μυκητες δεν θα ξαναεμφανιστουν.

Τα ερωτηματα που γεννιουνται
-Εχει δοκιμασει κανεις αυτο το επαλειφομενο?Κανει δουλεια σαν θερμομονωση?
-Αν επαλειψω το ασφαλτοπανω θα χαθει η εγγυηση του?
-Εμπειρια απο θερμοανακλαστικα χρωματα υπαρχουν ή τελικα ειναι ολα παπαδιες στον καμπο?

-Αν βαλω polytile στην ταρατσα για 70τμ που ειναι το διαμερισμα μου αλλα η συνολικη της επιφανεια ειναι 130τμ θα κανω δουλεια ή πρεπει να καλυφθει ολη?Πρεπει να βαλω γεωυφασμα πανω απο το ασφαλτοπανΟ,μετα polytile και μετα χαλικια στις ακρες(γενικα ποια ειναι η διαδικασια)?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #108105 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Θερμομόνωση
Αυτά τα ανακλαστικά δεν κάνουν ακριβώς θερμομόνωση. Ότι μονώνει θέλει πάχος και χαμηλό συντελεστή λ. Ουσιαστικά επειδή ανακλά τις ηλιακές ακτίνες, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν επιτρέπει την θέρμανση της πλάκας. Είναι κατά κάποιο τρόπο θερινή μόνωση. Για τους χειμερινούς μήνες δεν κάνει τίποτα. Με τα θέματα υγρασίας που έχεις, δεν έχει καμία σχέση. Οπότε νομίζω ότι τα 14€ το μέτρο δεν αποδίδουν και πολλά. Ψάχνοντας χθες, μετά τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσε ο Σάββας βρήκα κάποια μαρσιπους απομίμηση των πολυταιλ σε σαφώς χαμηλότερη τιμή.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #108107 από vag1234
Απαντήθηκε από vag1234 στο θέμα Θερμομόνωση
Επειδή το ελαστομερές θερμοανακλαστικό το έχω ψάξει πάρα πολύ και έκανα εφαρμογή στο δώμα μου πέρσι θα σου εξηγήσω:
1. Δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την θερμομόνωση με την χρήση μονωτικού.
2. Αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου και δεν επιτρέπει την απορρόφηση θερμότητας στην πλάκα, έτσι ώστε να μην εμφανίζεται αυτό το λεγόμενο 'βράσιμο' της πλάκας κατά τις νυχτερινές ώρες του καλοκαιριού.
3. Κάθε 3-4 χρόνια χρειάζεται νέα επάλειψη.

Το θερμομονωτικό πλακάκι πρέπει να το εφαρμόσεις σε όλη την επιφάνεια του δώματος αλλιώς δεν έχει νόημα και θα πρέπει να υπάρχει ήδη υγρομόνωση και καλές ρύσεις απορρoής του νερού.
Ο μόνος που μπορεί να σου απαντήσει ορθά για την εφαρμογή του είναι ο κατασκευαστής.

Το marsipus θα το βρεις εδώ: esha.gr/el/products/content/marsipus-xps...BC%CE%BF%CE%BD%CF%89

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #108109 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Θερμομόνωση
Εδω να προσθεσω πως οτι κι αν κανεις,πριν το κανεις,να ψαξεις να δεις αν αναμεσα στην πλακα σου κ την υγρομονωση που εχεις υπαρχει νερο.
Βεβαια τωρα το καλοκαιρι ειναι δυσκολο να το δεις γιατι λογικα θα εχει εξατμιστει αλλα αυτο πρεπει οπωσδηποτε να γινει.
Αλλιως θα εχεις προβληματα μεγαλα.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.235 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ