Μέτρα για την αιθαλομίχλη

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116965 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Μέτρα για την αιθαλομίχλη

1. Να υπάρξει πραγματική, συστηματική και ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών για όλες τις σταθερές εστίες καύσης περιλαμβανομένων των οικονομικών/ενεργειακών επιλογών και των επιπτώσεις όλων στο περιβάλλον –οι καυστήρες πετρελαίου και φυσικού αερίου επίσης ρυπαίνουν και πρέπει να συντηρούνται, τα ενεργειακά τζάκια και καυστήρες pellet «έρχονται» στην αγορά με προδιαγραφές σε εκπομπές ρύπων και ενεργειακή απόδοση, υπάρχουν λύσεις που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα και είναι πολύ αποδοτικές, κλπ. Όπως και να έχει η ποιότητα των καυσίμων είναι εξαιρετικά σημαντική.
2. Για όλα τα είδη καυσίμων και καυστήρων θα πρέπει να υπάρχουν θεσμοθετημένες τεχνικές προδιαγραφές ποιότητας/κατασκευής.
3. Θα πρέπει να συσταθεί (ή επανασυσταθεί) υπηρεσία η οποία θα ασχολείται με τους προληπτικούς/τακτικούς ελέγχους των διαφόρων καυστήρων και αρτοκλιβάνων (πρόκειται για εκατοντάδες ελέγχους που δεν έχουν διενεργηθεί τις τελευταίες δύο χειμερινές περιόδους)
4. Να διενεργούνται συστηματικοί προληπτικοί έλεγχοι στην αγορά όλο το έτος, ώστε να ελέγχεται η σύσταση, η προέλευση και η διακίνηση εν γένει των καύσιμων υλών (πετρέλαιο, ξύλα, pellet, άλλου τύπου βιομάζα, κλπ). Εξάλλου, με αυτό τον τρόπο μπορεί να παταχθεί μέρος της φοροδιαφυγής αλλά και μέρος του λαθρεμπορίου καθώς και της λαθραίας υλοτόμησης.


καλα τα ευχολογια αλλα παλι για αστυνομευση δεν μιλαμε ?
αλλαξει ο τυπος βεβαια οποτε ειμαστε ενταξει
κι αντε αρχισαμε ελεγχους σε παλιους πετρελαιολεβητες και λεβητοστασια τα οποια ειναι και προβλεπεται να μεινουν ανενεργα (δεν εχουν και ασυλο τα ατιμα) αρα τα προστιμα θα τρεχουν

στην τελικη διαμαρτυρομαστε για την αστυνομευση αλλα την ζηταμε αρκει να πιανει τον γειτονα κι οχι εμας :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116986 από JGOUF
Απαντήθηκε από JGOUF στο θέμα Μέτρα για την αιθαλομίχλη
Το νόημα του παραπάνω κειμένου που προώθησα,σεβόμενη την ταυτότητα του ατόμου που το έγραψε γιατί προέρχεται απο εναν εργασιακό τομέα που εμπλέκεται άμεσα με το ζήτημα της αιθαλομίχλης,με απλά λόγια είναι:
α)να γίνονται έλεγχοι,ναι,σε όλους ανεξαιρέτως καίνε ο,τιδήποτε και αυτό απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα με τα σωστα κριτήρια και οχι τα οικονομικά συμφέροντα κράτους και πετρελαιοπαραγωγων.Νομίζω οτι δεν χωράει αμφισβήτηση οτι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη ήταν και προ τζακιών απο τις πιο μολυσμένες χώρες τις Ευρώπης με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί δραματικά το ποσοστό του παιδικού άσθματος και αλλων αναπνευστικων ασθενειών ,οπότε κρίνεται απαραίτητος ο περιορισμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα μεγάλα αστικά κέντρα,αλλιώς όλοι θα πεθάνουμε μια ώρα αρχίτερα...και πως αλλιώς αυτό θα γίνει χωρίς ελέγχους;εχετε κάποια αντιπρόταση;
β)να μην κυκλοφορεί στο εμπόριο ανεξέλεγκτο καύσιμο υλικο χωρίς προδιαγραφές.
οσο για το ασυλο δεν γνωρίζω τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις αφού και η δεη μπαίνει για να μετρήσει τα ρολόγια,φαντάζομαι θα υπάρχει εξαίρεση για τους κοινόχρηστους χώρους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116992 από Fokion
Απαντήθηκε από Fokion στο θέμα Μέτρα για την αιθαλομίχλη
Ωπα ωπα

Αυτο
"
.Νομίζω οτι δεν χωράει αμφισβήτηση οτι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη ήταν και προ τζακιών απο τις πιο μολυσμένες χώρες τις Ευρώπης με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί δραματικά το ποσοστό του παιδικού άσθματος και αλλων αναπνευστικων ασθενειών ,οπότε κρίνεται απαραίτητος ο περιορισμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα μεγάλα αστικά κέντρα,αλλιώς όλοι θα πεθάνουμε μια ώρα αρχίτερα"

προλαβε κι εγινε περσυ απο τα τζακια????? :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: γιατι για τζακια μιλαμε εδω ετσι???

παμε και παρακατω
ειμαι ο πρωτος που ειμαι ΥΠΕΡ των ελεγχων
ΑΛΛΑ

να ρωτησω.
α. ο κακοπληρωμενος ( κακως ) Δ.Υ. θα βγει εξω να κανει ελεγχο βραδυ ( γιατι τοτε αναβουν τα περισσότερα) και με ψωφοκρυο ( γιατι με καυσωνα δε νομιζω να αναβουν τζακια και σομπες) και να ανεβει σε κεραμιδια ενδεχομενως?????? κι αυτο λεγεται σοβαρα???
β. Ασυλο το οποιο θελει παρουσια εισαγγελεα αν δεν κανω τραγικό λαθος. Τα ρολογια ειναι ¨Η σε εξωτερικο χωρο ¨Η χτυπαει κουδουνι και λεει "ειμαστε απο την ΔΕΗ" και καποιος ανοιγει αρα ΔΕΝ υπαρχει πλεον θεμα ασυλου.

Καλη η θεωρεια αλλα...
ή αλλιως πως ξεφταει μια κατα τα αλλα καλη ιδεα
απλά αναρωτιεμαι αν αυτο το ατομο που "προέρχεται απο εναν εργασιακό τομέα που εμπλέκεται άμεσα με το ζήτημα της αιθαλομίχλης" εχει... αναψει ποτε του τζακι....

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384
Last edit: 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Fokion.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116993 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Μέτρα για την αιθαλομίχλη
δεν διαφωνω ...ολα ρυπαινουν ...υπαρχει ομωως διαφορα στους ρυπους ...κι εδω μιλμε για μικροσωματιδια αιθαλης .... το θεμα ειναι πως οποια αστυνομικα μετρα και αν ληφθουν αν εμεις δεν καταλαβουμε το τι ακριβως κανουμε στον εαυτο μας και τους γυρω μας δεν π[ροκειτε να εχουν κανενα αποτελεσμα περα απο εισπρακτικο ισως
κι επειδη ισως καποιοι προστρεξουν να πουν οτι με τετοια φτωχεια κλπ κλπ η απαντηση ειναι οτι κατα βαση ειναι θεμα νοοτροπιας ,,,,και πριν την κριση ιδιοι ειμασταν
κυκλοφορησε ο νομος για τα καυσιμα ,,,καμοια ποινη για οποιον πουλαει σαβουρα ,,,για τον ασχετο που αγοραζει ομως την σαβουρα παμε να προβλεψουμε :)
γι αυτη την λογικη και μονο προσωπικα ειμαι εναντια σε καθε ελεγχο


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #116994 από electron
Απαντήθηκε από electron στο θέμα Μέτρα για την αιθαλομίχλη
Τελικα ομως δεν μας εχουν πει αν το μετρο θα ειναι μονο για τα ανοιχτά τζακια η και τις ξυλοσομπες, και αν, ή οχι θα εξαιρούνται οι σόμπες και οι λέβητες πελλετ. (Πχ απο οτι εχω ακουει πολλές πολυκατοικίες και φουρνοι το έχουν γυρίσει σε πελλετ).

Δηλαδη κοβουμε την θερμανση σε μια ολοκληρη πολυκατοικια ασχετος αν εχει ηλικιωμενους και μικρα παιδια ?
Τι να πω δεν ξερω..

Γιατι μας κανανε να χαλασουμε ενα καρο λεφτα για να τα παρουμε και απο οτι φαινεται δεν θα προλαβουμε ουτε απόσβεση να τα κανουμε?


"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #117024 από μανολης
Απαντήθηκε από μανολης στο θέμα Μέτρα για την αιθαλομίχλη
ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΗΣΥΧΟ ΠΑΙΔΙ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


ΠΕΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑΟΤΑΝ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝΑΨΕ ΤΖΑΚΙ

ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ

Το άσχημο με την θεωρία είναι πως σου λέει πως δουλεύει ένα σύστημα, όχι γιατί δεν δουλεύει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ