Ενδιαφέροντα Άρθρα - Δημοσιεύσεις - Αναλύσεις

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #4031 από KERBEROS
S.O.S. S.O.S. S.O.S. S.O.S. S.O.S. S.O.S. S.O.S. S.O.S. S.O.S. S.O.S. S.O.S. S.O.S. S.O.S.

Δικαιολογητικα για Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης - ΠΕΑ - Eνεργειακος επιθεωρητης δικαιολογητικα

Από 09/01/2012 το πιστοποιητικό θα είναι απαραίτητο και για τις μισθώσεις ( ενοικιάσεις ) τμημάτων κτιρίου

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

TI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ (ΣΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

Α ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 1985

1. Στέλεχος Οικοδομικής Αδείας ( για κτήρια πριν το 1983 είναι προαιρετικό)

2. Κάτοψη του χώρου που θα επιθεωρηθεί

3. Τοπογραφικό

4. Μελέτη Θερμομόνωσης (για κτίρια κατασκευής μετά το '80 / εαν υπάρχει χρειάζονται οι 10 πρώτες σελίδες του εντύπου)

5. Ένας λογαριασμός ΔΕΗ

6. Αριθμός κτηματολογίου

7. Φύλλο συντήρησης λέβητα εάν υπάρχει

8. Στοιχεία ιδιοκτήτη (ΑΦΜ, Διεύθυνση , ΔΟΥ, Τηλέφωνο)

9. Το Συμβόλαιο του ακινήτου

Β ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1985

1. Άδεια Οικοδομής

2. Κάτοψη του χώρου που θα επιθεωρηθεί

3. Τοπογραφικό Διάγραμμα

4. Μελέτη Θερμομόνωσης (χρειάζονται οι 10 πρώτες σελίδες του εντύπου)

5. Πίνακας Κατανομής Δαπανών

6. Ένας λογαριασμός ΔΕΗ

7. Αριθμός Κτηματολογίου

8. Φύλλο συντήρησης λέβητα εάν υπάρχει

9. Στοιχεία ιδιοκτήτη (Επώνυμο, Όνομα, Ιδιότητα, Α.Φ.Μ., Τηλέφωνο).

10. Το συμβόλαιο του ακινήτου.

11. Στην περίπτωση ύπαρξης ημιυπαιθρίου χώρου θα χρειασθεί αντίγραφο της αίτησης στην αρμόδια πολεοδομία για τη ρύθμιση του χώρου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ:

α. Δεν αποτελεί υποχρέωση του Ενεργειακού Επιθεωρητή η ακριβής αποτύπωση του προς επιθεώρηση κτιρίου.

β. Σε περίπτωση που η αρχιτεκτονική μελέτη δεν υφίσταται π.χ. λόγω απώλειάς της ή στα αρχιτεκτονικά σχέδια δεν αποτυπώνεται η πραγματική μορφή του κτιρίου, ο υπεύθυνος του κτιρίου (ιδιοκτήτης/διαχειριστής) θα πρέπει να αναθέσει την αποτύπωση των τεχνικών χαρακτηριστικών του κτιρίου (π.χ. αρχιτεκτονικά και Η/Μ σχέδια) σε αρμόδιο μηχανικό, όπως ορίζεται στην ισχύουσα νομοθεσία. Η αμοιβή για την αποτύπωση του κτιρίου επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη/διαχειριστή και δεν περιλαμβάνεται στην αμοιβή του επιθεωρητή για την ενεργειακή επιθεώρηση και πιστοποίηση του κτιρίου.

Ο επιθεωρητής, εφόσον το επιθυμεί και κατόπιν συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη/διαχειριστή του κτιρίου, δύναται να κάνει ο ίδιος αποτύπωση των κτιριακών εγκαταστάσεων που απαιτείται για την ενεργειακή επιθεώρηση, με την καθορισμένη από τη νομοθεσία σχετική αμοιβή.

γ. Κατά τη διεξαγωγή της ενεργειακής επιθεώρησης ενός κτιρίου, παρέχεται στον επιθεωρητή η δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

δ. Η ενεργειακή επιθεώρηση κτιρίου διεξάγεται αποκλειστικά από Επιθεωρητή εγγεγραμμένο στο Μητρώο των Ενεργειακών Επιθεωρητών Κτιρίων, το οποίο τηρείται ηλεκτρονικά στην Ε.Υ.Επ.Εν.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1. Ο σκοπός και η διαδικασία διενέργειας της ενεργειακής επιθεώρησης του κτιρίου.

2. Οι υποχρεώσεις του Ενεργειακού Επιθεωρητή κατά την επιθεώρηση, όπως η καταγραφή των απαραίτητων στοιχείων για τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση της επιθεώρησης, η έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης και η διατύπωση υποδείξεων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

3. Οι υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη/διαχειριστή για την παροχή στοιχείων και δεδομένων του κτιρίου που απαιτούνται για τη διεξαγωγή της ενεργειακής επιθεώρησης, όπως γενικές πληροφορίες για τη χρήση, λειτουργία και κατασκευή του κτιρίου, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αρχιτεκτονικά και ηλεκτρομηχανολογικά σχέδια του κτιρίου, αρχιτεκτονικές και ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, μελέτη θερμομόνωσης, φύλλα συντήρησης Η/Μ εγκαταστάσεων.

4. Η διαδικασία και η διάρκεια εκπόνησης της ενεργειακής επιθεώρησης του κτιρίου.

5. Η αμοιβή του Ενεργειακού Επιθεωρητή.

6. Η εξασφάλιση προστασίας (περιλαμβανομένου του απορρήτου) των δεδομένων του κτιρίου.
•Το Ενεργειακό Πιστοποιητικό απαιτείται για πώληση-μεταβίβαση κτιρίων / διαμερισμάτων και μίσθωση ολόκληρου κτιρίου με χρήση κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης.
•Από 09/01/2012 το πιστοποιητικό θα είναι απαραίτητο και για τις μισθώσεις τμημάτων κτιρίου

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων ισχύει για 10 χρόνια.

μηχανολόγος/μηχανικός.gr.

Εεεεεεεεε ρε γλέντια...

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #4059 από mastoras
Άιντε επιτέλους .... ήρθε η ώρα να βγάλουν και κανένα μεροκάματο οι μηχανικοί, γιατί μετά την αποτυχία της τακτοποίησης των αυθαιρέτων, η μόνη λύση για το βιοποριστικό ήταν η καλλιέργεια της αγριοαγκινάρας...... κοινώς γαϊδουράγκαθο. :unsure:

Εχει μέλλον και ψωμί πάντως ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #4071 από KERBEROS
Εντός του Ιανουαρίου η μείωση στις ταρίφες των φωτοβολταϊκών


Εντός των επόμενων ημερών - και πάντως μέσα στον Ιανουάριο – πρόκειται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ανακοινώσει το νέο πλαίσιο για την ενίσχυση των ΑΠΕ. Αυτή τουλάχιστον είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η πρόθεση του υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου, έτσι ώστε οι νέες «ταρίφες», η μείωση των οποίων αποτελεί τη βασική αλλαγή, να ισχύσουν από τον Φεβρουάριο.

Πριν την ανακοίνωση του νέου πλαισίου θα υπάρξει, κατά πάσα πιθανότητα, συνάντηση του υπουργού με τους φορείς των ΑΠΕ, όπως άλλωστε τους έχει διαβεβαιώσει. Θεωρητικά λοιπόν φαίνεται ότι θα υπάρξει κάποιο περιθώριο παρεμβάσεων πριν τις τελικές ανακοινώσεις. Παρόλα αυτά, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έχει λάβει τις αποφάσεις του. Σύμφωνα με αυτές θα υπάρξει «διόρθωση» στις ταρίφες των φωτοβολταϊκών (και μόνον αυτών, όχι των υπολοίπων ΑΠΕ) και μάλιστα από τον ερχόμενο Φεβρουάριο που μειώνονται έτσι κι αλλιώς οι τιμές. Όσον αφορά το ύψος της μείωσης, οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για επίπεδα αντίστοιχα με εκείνα που υπήρχαν ως αναφορά σε παλαιότερο κείμενο του ΣΕΦ, δηλαδή περί το 10%. Δηλαδή τον Φεβρουάριο, αν επιβεβαιωθεί η πρόθεση του κ. Παπακωνσταντίνου, θα γίνει η μείωση που προβλεπόταν ούτως ή άλλως στα feed in tariff για το μήνα αυτό και επιπλέον θα γίνουν εκείνες που προβλεπόταν για τον Αύγουστο του 2012 και τον Φεβρουάριο του 2013. Εννοείται, όπως εξηγούν κύκλοι του ΥΠΕΚΑ ότι το μέτρο δεν θα έχει καμία αναδρομική ισχύ αλλά θα αφορά νέα συμβόλαια με το ΔΕΣΜΗΕ.

Ελληνικός εξοπλισμός

Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα θεσπιστεί πλεονέκτημα για τους επενδυτές που θα χρησιμοποιούν ελληνικής προέλευσης εξοπλισμό. Ποιο θα είναι αυτό το πλεονέκτημα; Κατά πάσα πιθανότητα σε αυτή την κατηγορία επενδυτών δεν θα «μπεί» η μείωση 10% στις ταρίφες. Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε πρόσφατα το energypress, υπάρχει νομική γνωμοδότηση του δικηγορικού γραφείο «Μεταξάς» που κρίνει ρεαλιστική, όσον αφορά τη συμβατότητά της με την κοινοτική νομοθεσία, μια πιθανή «πριμοδότηση του χρήστη φωτοβολταϊκού εξοπλισμού εγχώριας κατασκευής, διαμέσου αντίστοιχης διαμόρφωσης του feed in tariff». Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται αποφασισμένος να θεσμοθετήσει αυτό το πλεονέκτημα για τον ελληνικής κατασκευής εξοπλισμό, και να αντιμετωπίσει στη συνέχεια πιθανές νομικές προστριβές με την κοινότητα ή τους διεθνείς «παίκτες» του χώρου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δηλώνει πως γνωρίζει ότι μια αύξηση στις ταρίφες των φωτοβολταϊκών δεν θα έχει κανένα άμεσο αποτέλεσμα στο θέμα των ταμειακών ροών του ΔΕΣΜΗΕ που τον εμποδίζει να πληρώνει έγκαιρα τους ηλεκτροπαραγωγούς (συμβατικούς και ΑΠΕ) αλλά και στο θέμα του ελλείμματός του. Παρόλα αυτά θεωρεί ότι οι ταρίφες στα φωτοβολταϊκά πρέπει να «διορθωθούν».

Η τρύπα του ΔΕΣΜΗΕ

Όσο για την κάλυψη της τρύπας του ΔΕΣΜΗΕ, εκτός από την επιβολή τέλους λιγνίτη που ανακοινώθηκε ήδη, το ΥΠΕΑΣ θα προχωρήσει επίσης, πιθανότατα μαζί με την ανακοίνωση για τις νέες ταρίφες και σε:

Ενεργοποίηση της διάταξης του νόμου Μπιρμπίλη (3851/2010) για τη μεταφορά μέρους των εσόδων από το τέλος υπέρ ΕΡΤ, στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ

Αξιοποίηση απόφασης (187497/2011 ΚΥΑ) που προβλέπει τη δυνατότητα διάθεσης Δικαιωμάτων Εκπομπών αερίων θερμοκηπίου 10 εκ. τόννων κατά το έτος 2012

Ταυτόχρονα θα υπάρξει μετονομασία του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ, ώστε να εκφράζει την πραγματική του φύση, που είναι, όπως λέγεται χαρακτηριστικά από το ΥΠΕΚΑ «το κόστος μετάβασης σε ένα πιο καθαρό ενεργειακό μίγμα για την χώρα».

energypress

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #4073 από KERBEROS
Νομίζω ότι ισχύει για όλη την Ελλάδα.

Κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς από τις στάχτες στους κάδους απορριμμάτων


Παρακαλούνται οι πολίτες σε όλη την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές, που κάνουν χρήση για τη θέρμανση των σπιτιών τους καυσόξυλα ή πέλετ, να μην πετούν τις στάχτες στους κάδους απορριμμάτων, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς τόσο στον μηχανικό εξοπλισμό αποκομιδής και μεταφόρτωσης των απορριμμάτων όσο και στο χώρο υγειονομικής ταφής (Χ.Υ.Τ.Α.).

Οι πολίτες που χρησιμοποιούν καυσόξυλα ή πέλετ παρακαλούνται να μεριμνούν ώστε:

1. οι στάχτες να παραμένουν για 4 μέρες σε ανοικτό χώρο στην ύπαιθρο προκειμένου να σβήσουν εντελώς πριν απορριφθούν σε κάδο απορριμμάτων.

2. όπου είναι δυνατόν, οι στάχτες θα πρέπει να διαστρώνονται σε κήπους ή αγρούς. Η αμέλεια μερικών συμπολιτών μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει πυρκαγιά σε κάδους απορριμμάτων αλλά και σε φορτηγά μεταφοράς των απορριμμάτων προς τον χώρο υγειονομικής ταφής.

Για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων και καταστροφών είναι απαραίτητη η κατανόηση της κατάστασης και η συνεργασία όλων.

Εκ της Διευθύνσεως

ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #4077 από KERBEROS
Το φαινόμενο της καμινάδας


Η καμινάδα εκ πρώτης όψεως μοιάζει να είναι ένας όρθιος άδειος σωλήνας. Το τι κάνει, το γιατί χρειάζεται και πως δουλεύει αυτός ο σωλήνας φαίνεται να διαφεύγει από του περισσότερους.

Ας ρίξουμε λοιπόν λίγο φως στην «φυσική» της καμινάδας, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι ακριβώς χρειάζεται από εμάς.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το σπίτι είναι ένα σύστημα στο οποίο διάφορες δυνάμεις αλληλεπιδρούν χωρίς να τις αντιλαμβανόμαστε ούτε αυτές ούτε τις αλληλεπιδράσεις τους. Το μόνο που αντιλαμβανόμαστε είναι τα αποτελέσματα τους και συνηθέστερα όταν αυτά δεν είναι ευχάριστα, όταν δηλαδή μας δημιουργούν κάποιο πρόβλημα.

Ο αέρας τον οποίο αναπνέουμε και μέσα στον οποίο ζούμε, δεν διαφέρει και τόσο πολύ από το νερό, όσο ίσως να νομίζουμε. Το σπίτι μας είναι ένα σύστημα μέσα στο οποίο ο αέρας κινείται ασταμάτητα, επηρεαζόμενος από τον αέρα έξω από το σπίτι μας ομοίως όπως το νερό της θάλασσας επηρεάζει το νερό στο εσωτερικό ενός βυθισμένου πλοίου. Το σπίτι μας, πρακτικά είναι βυθισμένο στον αέρα που μπαίνει και βγαίνει από αυτό ακολουθώντας θεμελιώδεις φυσικούς νόμους.

Θα έχετε προσέξει, αν έχετε βάλει ποτέ το χέρι σας κοντά σε ένα καλοριφέρ ότι θερμός αέρας κοντά του κινείται ανοδικά προς το ταβάνι. Αυτό που ίσως δεν θα έχετε αντιληφθεί είναι την παράλληλη με το έδαφος κίνηση κρύου αέρα προς το καλοριφέρ καθώς και την καθοδική κίνηση αέρα σε σημεία μακριά από το καλοριφέρ. Αυτή η κίνηση των ρευμάτων, θερμά προς τα πάνω και ψυχρά προς τα κάτω είναι ασταμάτητη σε κάθε χώρο που υπάρχει αέρας. Μέρος του αέρα ανακυκλώνεται μέσα στο χώρο ακολουθώντας μια συγκεκριμένη και συχνά ανεπαίσθητη τροχιά, και μέρος του αέρα ανανεώνεται ομοίως όπως το κουμπί μέσα στα αυτοκίνητα μας.

Ο θερμός αέρας συσσωρεύεται στα ανώτερα στρώματα και όσο συνεχίζει να θερμαίνεται, πιέζεται και εξωθείται από το σπίτι αναγκάζοντας νέο πιο κρύο αέρα να μπει μέσα στο σπίτι για να καλύψει το κενό. Όσο πιο στεγανό είναι ένα σπίτι τόσο πιο δύσκολή και βίαιη γίνεται αυτή η προσπάθεια.

Σε κάποιο σημείο του κτιρίου, βρίσκεται το λεγόμενο σημείο μηδενικής πίεσης. Αυτό είναι μια θεωρητική γραμμή παράλληλη προς το έδαφος στην οποία η πίεση είναι ίση με το περιβάλλον. Πάνω από αυτή την γραμμή η πίεση είναι μεγαλύτερη από αυτή του περιβάλλοντος ενώ κάτω από την γραμμή είναι μικρότερη. Η θέση αυτής της γραμμής μεταβάλλεται διαρκώς σαν σεντόνι που τινάζεται, αποτέλεσμα παραγόντων που διαμορφώνουν την θερμοκρασία και την πίεση του αέρα. Εξωτερική θερμοκρασία, ηλιακή ακτινοβολία, ρεύματα αέρα, συσκευές θέρμανσης εντός του σπιτιού ακόμα και το υλικό κατασκευής των επίπλων και η παρουσία και κίνηση ανθρώπων μέσα στο χώρο επηρεάζει σημαντικά τις τιμές αυτές.

Κάθε φορά για παράδειγμα που ένα τζάκι ή συσκευή θέρμανσης, ευρισκόμενη κάτω από το σημείο μηδενικής πίεσης ενεργοποιείται, δημιουργεί ρεύμα θερμού αέρα προς τα πάνω και υποπίεση χαμηλά. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στα σπίτια που έχουν δύο τζάκια σε διαφορετικά ύψη, όταν δηλαδή το ένα τζάκι βρίσκεται πάνω από το σημείο μηδενικής πίεσης και το άλλο κάτω. Το πάνω τζάκι εκμεταλλεύεται την υπάρχουσα πίεση του ζεστού αέρα αλλά ταυτόχρονα αυξάνει και την ανάγκη για νέο αέρα στο χώρο για να αναπληρώσει το κενό. Έτσι το κάτω τζάκι χρησιμοποιεί την καμινάδα του ανάποδα, τραβώντας δηλαδή αέρα μέσα από αυτήν. Και επειδή συνήθως οι καμινάδες δεν απέχουν πολύ η μία από την άλλη, η κάτω καμινάδα συχνά τραβάει τον καπνό της πάνω και θα τον φέρνει μέσα στο σπίτι. Ακόμα όμως και αν δεν δουλεύει κανένα τζάκι, ακόμα και αν το σπίτι είναι ακατοίκητο αρκεί μια ξαφνική ηλιοφάνεια ή ένας άνεμος για να μεταβάλλει τις συνθήκες με τον ίδιο τρόπο και να αναγκάσει το κάτω τζάκι να τραβήξει αέρα από την καμινάδα φέρνοντας μέσα στο σπίτι οσμές από τα παγιδευμένα υπολείμματα.

Η ηλιοφάνεια είναι εύκολο να αντιληφθούμε το πως επενεργεί στην κίνηση αυτή αφού ουσιαστικά έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το τζάκι. Το φως θερμαίνει τον αέρα. Η επίδραση του εξωτερικού ανέμου στην εσωτερική κίνηση του αέρα είναι λίγο πιο διαφορετική. Στην μεριά που χτυπάει ο άνεμος δημιουργείται πίεση ενώ στην αντίθετη μεριά υποπίεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις η γραμμή μηδενικής πίεσης αλλάζει θέση και από παράλληλη προς το έδαφος κινείται σε θέση πιο κάθετη προς αυτό. Τον ρόλο της εισαγωγής και εξαγωγής αέρα παίρνουν τα παράθυρα (για αυτό και «χτυπάνε»). Αυτή η αλλαγή φυσικά αλλάζει και την ροή της καμινάδας με αποτέλεσμα κάποιες φορές να φέρνει τον καπνό μέσα στο σπίτι. Τον ίδιο αποτέλεσμα φέρνουν και διάφορες συσκευές όπως απορροφητήρες, ανεμιστήρες εξαερισμού και κεντρικές ηλεκτρικές σκούπες που αντλούν τον αέρα από το εσωτερικό του σπιτιού αυξάνοντας την ανάγκη για νέο αέρα μέσα στο σπίτι. Κάθε καμινάδα φυσικής ροής, χωρίς δηλαδή κάποια υποβοήθηση, και ειδικά όταν το σπίτι είναι πολύ στεγανό εύκολα αλλάζει την ροή της για να ικανοποιήσει ανάποδα την ίδια ανάγκη για ισορροπία πίεσης μέσα στο σπίτι.

Η κίνηση του αέρα δεν διαφέρει από την κίνηση του νερού. Παρόλο που πολλοί δεν το αντιλαμβάνονται, οι φυσικοί νόμοι είναι ακριβώς οι ίδιοι, και η μόνη διαφορά είναι ότι οι τιμές πίεσης είναι ανάποδες. Αν φέρετε στο μυαλό σας ένα φράγμα θα διαπιστώσετε ότι είναι κατασκευασμένο με μεγαλύτερο πάχος χαμηλά και μικρότερο ψηλά. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο πιο χαμηλά πάμε μέσα στο νερό τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση του και η δύναμη που ασκεί για να εκτονωθεί. Αν αντιστρέψετε το φράγμα μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πως διαμορφώνονται οι πιέσεις στον αέρα, ίσως όμως ο καλύτερος τρόπος να είναι να σκεφτείτε το τρόπο που λειτουργεί ένα κοινό καλαμάκι μέσα σε ένα φραπέ. Αν φυσήξετε αέρα μέσα στο καλαμάκι ο φραπέ θα τον διώξει και κάνοντας μπουρμπουλήθρες, ο αέρας θα βρεθεί εκεί που ήταν και πριν. Αυτό που συμβαίνει με την καμινάδα είναι το αντίστοιχο του να ρουφήξεις φραπέ μέσα από το καλαμάκι για αυτό και την δύναμη που ασκείται σε περιβάλλον υποπίεσης την λέμε ελκυσμό από το έλκω που σημαίνει τραβάω.

Όλοι οι παράγοντες που διαμορφώνουν την λειτουργία της καμινάδας μεταβάλλονται διαρκώς και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Η καμινάδα μπορεί να φαίνεται ως ένα απλό καλαμάκι στην πράξη όμως υπάρχει πάντα κάποιος που ρουφάει διαρκώς τον φραπένιο αέρα που κυκλοφορεί μέσα στο ποτηρένιο σπίτι σας και παίζει σφίγγοντας το ποτήρι, ανοίγοντας και κλείνοντας τρύπες κουνώντας το για να ανακατευτεί και άλλα τέτοια υπέροχα πράγματα. Εμείς μπορεί να μην τον βλέπουμε και να μην μπορούμε να τον ελέγξουμε όμως μπορούμε να διαμορφώσουμε το ποτήρι και το καλαμάκι ώστε να μπορεί και αυτός να χαίρεται τον καφέ του, και εμείς τον αέρα μας.

Kaminada.gr.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #4190 από KERBEROS
Ρε παιδιά τι λέει ο άνθρωπος; Λέτε;

Ελληνική πατέντα κάνει οικονομία 50% στο πετρέλαιο θέρμανσης


Μετά από ώρες συζητήσεων με διάφορα άτομα από υδραυλικούς μέχρι μηχανολόγους (εγω ειμαι ηλεκτρολογος και εχω και αδεια καυστηρων) και μετα απο εξωνιχιστικο ελενχο ενος ηλεκτρικου λεβητα που τοποθετησε ενας γνωστος μου, και εδω και 3 χρονια λειτουργει 2 μηχανήματα μονοφασικα ενα για καθε οροφο του σπιτιου του (περιπου 120 τετραγωνικα) κατεληξα στο συμπερασμα (συμφωνα με τα δικα μου δεδομενα) σε ενα συστημα μικτο. Στον λεβητα του σπιτιου μου εκανα καποιες μικρες μετατροπες και συγκεκριμενα...

αντικατεστησα τον σωληνα που ειναι σαν γωνια μετα τον κυκλοφορητη και στην θεση του τοποθετησα ενα σωληνα που επανω του ειχα προσαρμοσει 1 αντισταση 4kw η οποια ενεργοποιηται οταν δωσει εντολη ο θερμοστατης χωρου και κατα τις ωρες που παρεχει η δεη νυχτερινο ρευμα.

Με το συστημα αυτο που ειναι παρα πολυ απλο και ασφαλες εχω καταφερει 2 πραγματα

1) κατα τις μεσημεριανες ωρες απο 15:30 εως 17:30 καθημερινα που οι απαιτησεις σε θερμανση δεν ειναι πολυ μεγαλες και με το νυχτερινο που ειναι μειωμενο σε κοστος, εχω καταφερει να ανεβαζω την θερμοκρασια του νερου τοσο στο λεβητα οσο και στα σωματα απο 20 στους 50-55 βαθμους.
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα μετα τις 17:30 που ενεργοποιηται ο λεβητας πετρελαιου να χρειαζεται λιγοτερη καταναλωση καυσιμου για να φτασει το νερο στους 70 βαθμους.

2) μετα τις 2 το βραδυ που εχω ξανα νυχτερινο μεχρι τις 8 το πρωι τα 4 kw ειναι ικανα ωστε να κρατησουν και να διατηρησουν τις απώλειες του χωρου χωρις να πεσει η θερμοκρασια του χωρου κατω απο 20 βαθμους.

Το συστημα αυτο που περιγραφω πιο πανω το εχω λειτουργεισει πανω απο 2χρονια και τα αποτελεσματα του ειναι μια μειωση στο πετρέλαιο τις ταξης του 50% περιπου σε καταναλωση.

Τα δεδομενα του χωρου που χρησιμοποιηται το συστημα αυτο ειναι Διαμερισμα 1ου Οροφου σε πολυκατοικια 64 τετραγωνικα βορινο και εχω 1Φ ρευμα + νυχτερινο.
Η θερμοκρασια του χωρου ειναι ρυθμισμενη παντα στους 20 βαθμους και οι ωρες λειτουργειας της θερμανσης ειναι απο τις 15:30 εως 08:00 καθημερινα.

Αξιοποίησα το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ και μόνο το ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΡΕΥΜΑ


Axortagos.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.147 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ