Συζήτηση επί του άρθρου: "Ανάγκη ή επιλογή;"

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #77675 από N1k0s

Gdevil έγραψε:

cat έγραψε: ....
Σε ολόκληρο τον κόσμο, 31 χώρες διαθέτουν συνολικά 439 πυρηνικούς αντιδραστήρες σε λειτουργία παράγοντας το 14% του ηλεκτρισμού του κόσμου.....
//
Μια τελευταία επισήμανση, η πυρηνική ενέργεια χρησιμοποιείται μόνο από 31 χώρες και καλύπτει μόνο το 6% της παγκόσμιας παραγωγής ενέργειας.

είτε το ένα νούμερο(14%) ισχύει είτε το αλλο (6%) εγώ στο τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ είδα 10% από ΑΠΕ και 6% από υδροηλεκτρικά. (αν δε κάνω λάθος)
οπότε κάτι γίνεται. αθόρυβα. σιγά σιγά. κάτι γίνεται σωστά

ΥΓ στην Ελλάδα αντιδραστήρα δεν έχουμε. Αλλά ρεύμα (κάποιο μερος του οποίου είναι) πυρηνικό εισάγουμε.
Και μπορεί το Κοζλοντούι να πεφτει μακριά από την Αθήνα αλλά εδώ εμείς τον έχουμε δίπλα μας ουσιαστικά
Τι και αν έχει ραγίσει και αν έχει κλείσει και αν έχει ξαναανοίξει και ξαναραγίσει και ματαξανακλείσει και ματαξαναανοίξει...Πουυυυυ μυαλό από τα 300 αστέρια μας να κάνουν θέμα στην Ευρώπη... Εχουν άλλα να ασχοληθούν.. Λϊστες, βίλες, επιτροπές... πούυυυυυυ να μείνει καιρός...


χμμ λάθος , υπάρχει αντιδραστήρας στην Αθήνα
www.demokritos.gr/Contents.aspx?catid=203&lang=gr&View=18

To pellet με έσωσε
τα τριπλά τζάμια θα με σώσουν ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #77694 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Όταν 5.000.000 (κυρίως παιδιά) άνθρωποι, περίμεναν το πρώτο Σαβ/κο παρουσίασης του νέου(?) προιόντος κινητής τηλεφωνίας, έξω από τα μαγαζιά.... γι αυτούς ήταν "ανάγκη". Πραγματική μέσα τους, ανόητη για τους πολλούς περισσότερους.
Αν σήμερα τεθεί το δίλλημα "ενέργεια προσιτή οικονομικά στο καθένα.. ή "πράσινη", καθαρή αλλά ακριβή, που δύσκολα θα χει πρόσβαση ένα μεγάλο μέρος κόσμου..., είναι μάλλον σίγουρη η άποψη της πλειοψηφίας.
Ειδικά όταν η άποψη της "ευκολίας" θα συνοδεύεται από πιστοποιητικά και διαβεβαιώσεις περί της "απόλυτης" ασφάλειας..
Εμείς είμαστε "οικολόγοι" και δε συζητάμε στην Ελλάδα (ακόμα) για πυρηνικό εργοστάσιο. Όμως μας περιστοιχίζουν και δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για τις αποφάσεις των γειτόνων.
Έτσι όπως λειτουργεί σήμερα η προσέγγιση, ακόμα και οι υπέρμαχοι της πυρηνικής ενέργειας την παρουσιάζουν ως "αναγκαία επιλογή" και με βάση τις ανάγκες του κόσμου, αυτές που μας εκπάιδευσαν να χουμε, δεν έχουν άδικο.
Η διαδικασία της "εξέλιξης" του ανθρώπου, είναι πιθανόν μιά πορεία προς το τέλος. Μπορέι και όχι, μακάρι όχι. Μακάρι να σταματήσει αυτός ο διαρκής εγωιστικός τρόπος προσέγγισης των αναγκών του ανθρώπου στη γη. Οτιδήποτε αντιτίθεται σ αυτό.. απλά εξαφανίζεται.
Απόψεις πως η πορέια του ανθρώπου στη γη είναι προσωρινή, πως νοικιάζουμε ένα κομματακι γης μονάχα καθένας μας, είναι συμπαθητικά θρησκευτικές, που για ελάχιστους αποτελούν συνείδηση.
Όταν άνθρωποι αλληλοσκοτώνονται για ένα κομμάτι ιδιοκτησίας, για μία θέση παρκιγκ, για μιά καλύτερη θέση στη δουλειά, βλέπουν σα "ρομαντικό" ακτιβισμό, προσπάθειες σαν της Greenpeace. Συχνά χαρακτηρίζονται αναρχικοί, εκτός νόμου, όταν νόμοι υπάρχουν και λειτουργούν για το "συμφέρον" των πολιτών.
Είναι τόσο δύσκολο να ιεραρχηθούν οι "ανάγκες" μας. Είναι τόσο δύσκολο μελλοντικές, πραγματικές ανάγκες να αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία από σημερινές. Μιά δομή που δίνει τη δυνατότητα να προεξοφλεί αυριανές ανάγκες (δάνεια) για ικανοποίηση σημερινών, είναι ίσως η μεγαλύτερη εξαγορά συνείδησης.
Πως θ ανατραπούν όλα αυτά? Πραγματικές προτάσεις, που θα βρουν απήχηση σε μεγάλες μάζες ώστε να επιβληθούν, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν.
Η αναγνώριση της αλήθειας του άρθρου, χρειάζεται, περαν της ενημέρωσης, προτάσεις (όπως όλα τα άρθρα) για ρεαλιστικές δράσεις. Δεν έχω να καταθέσω κάτι με ευκολία, αλλά καλό είναι να παρακινηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, από τέτοια ωραία άρθρα, να προσπαθήσουμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #77731 από cat
Μια και μου αρέσει να μιλάω με αριθμούς:

1.υπάρχει ερευνητικός πυρηνικός αντιδραστήρας στον Δημόκριτο, στην Αθήνα.

2.η πυρηνική ενέργεια έχει και πλεονεκτήματα σαφώς, όχι μόνο μειονεκτήματα

3. (σε απάντηση στον Γιάννη) έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, που όταν κάποιος μιλάει για σεβασμό στο περιβάλλον και τις μελλοντικές γενεές,για αξίες και αναθεώρηση, χαρακτηρίζεται ως γραφικός, το λιγότερο. Γιατί πλέον δεν υφίσταται η ιδεολογία, και τελευταίο

4. είναι πολλά τα λεφτά, Αρη.................
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.062 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ