Συζήτηση επί του άρθρου: "Πότε θ' αρχίσει η οικονομική ανάκαμψη;"

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #76982 από alex_nous
Φίλε Γιάννη, επίτρεψέ μου να πω κι εγώ την γνώμη μου πάνω στο θέμα. Συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα γράφονται στο άρθρο με μια μικρή παρατήρηση η οποία αλλάζει όμως εντελώς τον τρόπο τον οποίο θα έπρεπε να βλέπουμε την κρίση.
Η οικονομική κρίση λοιπόν κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι τεχνητή! Οφείλεται καθαρά σε σχέδιο κερδοσκόπων. Όποιον και να ρωτήσεις το ίδιο λέει! Το γνωρίζουν όλοι και δεν είμαι ο καταλληλότερος να μιλήσω γι'αυτό! Πριν από την κρίση το χρέος της χώρας μας ήταν απόλυτα βιώσιμο και διογκώθηκε όχι λόγω αυτής αλλά λόγω τον εξοντωτικών μέτρων που ακολούθησαν. Όσο και να προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.
Καταλήξαμε λοιπόν να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Έχω δει άπειρες συζητήσεις επί συζητήσεων για τους κρατικοδίαιτους δημοσίους υπαλλήλους, τους κλέφτες ελεύθερους επαγγελματίες, τα λαμόγια βιομηχάνους και τους αγρότες με τα Cayenne. Ο ένας να κατηγορεί τον άλλον σε έναν ατελείωτο καυγά ο οποίος ποτέ δεν καταλήγει πουθενά. Ναι έχουν όλοι μερίδιο ευθύνης για το γεγονός ότι το κράτος δεν είναι όσο ισχυρό θα μπορούσε αν όλα ήταν σωστά. Όμως η κρίση? Όλοι τους ξεχνούν ότι είναι τεχνητή. Δεν φταίμε ούτε εγώ, ούτε εσύ! Το διαίρει και βασίλευε λοιπόν είναι αυτό που μας αποπροσανατολίζει κατά την γνώμη μου. Έχει περάσει πλέον σε τέτοιο επίπεδο που πλέον κάποιοι αισθάνονται μέσα τους ίσως και ενοχές για αυτά τα λίγα ή πολλά που ''έφαγαν''. Μήπως αυτός είναι ο λόγος που δεν αντιδρούν?
Πότε λοιπόν θα έρθει αυτή η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη? Όταν αυτοί το ορίσουν? Δυστυχώς πλέον με όλα αυτά τα μέτρα μας έχουν καταδικάσει να είμαστε πιόνια τους. Εκτός και αν συνειδητοποιήσουν όλοι ότι ο απέναντί τους δεν είναι εχθρός και ενωθούν. Μόνο με εθνική συμφιλίωση θα έρθει η πραγματική ανάκαμψη. Δεν είμαι ούτε επαναστάτης ούτε και έχω σκοπό να γίνω. Πιστεύω όμως ότι ενωμένοι μπορούμε να κάνομε θαύματα. Προσωπικά δεν ανήκω σε κανέναν πολιτικό χώρο και δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν τους, παρά μόνο στην τράπεζα το στεγαστικό μου δάνειο. Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές σκέψεις και απόψεις και φυσικά οποιοδήποτε σχόλιο ή άποψη είναι δεκτά.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ, μανολης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #76997 από Gdevil
Αφού ξεκινήσω με την (ίσως πλέον κοινή όλων μας) διαπίστωση πως αυτά που ξέραμε να τα ξεχάσουμε και μάλιστα δεν είναι και κακό το να διορθωθούν λάθος νοοτροπίες δεκαετιών.

ας ρωτήσω ομως μερικά πραγματα
Ανάκαμψη.
1) Είναι δεδομένο πως θα έρθει?
2) Και μάλιστα στο σύντομο χρονικό ορίζοντα?
3) Και αυτό εξαρτάται από εμάς τους Ελληνες μόνο?
4) Και εάν εξαρτάται και από άλλους είμαστε διατεθιμένοι να δώσουμε και ποιά ανταλλάγματα?
5) Ηταν κουτόφραγκοι αυτοί που μας δάνιζαν ή εμείς που νομίζαμε ότι μας τα χάριζαν?
6) Είχαμε εμείς κάποιο σχέδιο αξιοποίησης ή αυτοί ήξεραν πολύ καλά την κατάληξη του σχεδίου τους? (όπου σχέδιο μπορεί ναι είναι και το "υπερχρεώνω κάποιον ώστε να πάρω είτε τους τόκους είτε ότι έχει να δώσει")Εδώ παραθέτω απόκομμα από το αρχικό ποστ του θεματοθέτη

ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε: ....
Θέλουν να μας πάρουν το χρυσό, το ουράνιο, τα πετρέλαια, το αέριο. Σε 500δις υπολογίζει την αξία η deutsche bank. Μας ανοίγει τα μάτια η ίδια η Γερμανική εταιρεία και λέμε εμείς οι Βλάχοι… για να λένε τόσα αυτοί, βάλε 10 φορές επάνω. Αλλού πάλι Γερμανική εταιρεία αναφέρει πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα σε παραγωγή χρυσού στην Ευρώπη.
Μονάχα φιλογερμανός δεν είμαι, σοβινιστικό γουρούνι θα ταν ένας καλός χαρακτηρισμός για μένα, αλλά δε μου κολλάνε όλα αυτά.. Κανένας Έλληνας μέχρι τώρα δε μπορεί να βγάλει ένα ποτηράκι πετρέλαιο, το μοναδικό που είπαμε τόσα χρόνια, ήταν πως «έχουμε πετρέλαιο» κι αυτό βασιζόταν σε έρευνες και μελέτες πάντοτε ξένων. Καναδική ήταν η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Από εκείνα τα περίφημα πακέτα βοήθειας που δόθηκαν δισεκατομμύρια, τίποτα για όλα αυτά δε πήγε για να βγάλουμε, να ψάξουμε να βρούμε τι δυνατότητες και πλούτο έχουμε.
...

7) Αν και την ξέραμε την παροιμία "τα σύκα όταν ωριμάζουν πέφτουν" είχαμε αναρωτηθεί τι σύκο θα έπεφτε κάτω από την συκιά του "μεγάλου αδερφού"? Όταν και θέμα βέτο βάζαμε και αγωγό σχεδόν εγκαινιάσαμε και άρματα και πυραύλους πήραμε και όλα όμορφα και ωραία μας φαίνονταν.
8 ) Μπορεί κάποιος λαός μόνος του να δει προκοπή? Η πάντα χρειάζονται οι φίλοι (ακόμα και αν είναι λυκοφιλίες αυτές οι σχέσεις)?
9) Είμαστε ο καθένας προσωπικά έτοιμος να καθίσει εδώ και να "θυσιαστεί" μαζί με τα παιδιά του ή σαν καλύτερη λύση φαίνεται η αναζήτηση ευνοικότερης διαβίωσης εκτός Ελλάδος?

Κλείνω με την προσωπική μου απάντησή στο ερώτημα του πότε θα έρθει η ανάκαμψη.
Όταν σαν λαός βελτιωθούμε τόσο ώστε αφενός να θεωρούμε υποχρέωσή μας την έμπρακτη και ανιδιοτελή ενασχόληση με τα κοινά (και δεν εννοώ τα 5 λεπτά μίας Κυριακής που πάμε και ψηφίζουμε) και αφετέρου καταφέρουμε να επιλέγουμε να μας αντιπροσωπεύουν οι καλύτεροι και όχι αυτοί που θα "βολέψουν" εμάς ή τον κλάδο μας. Δικαιολογίες του τύπου "μας φλομώνουν στα ψέμματα μέσα από τα μάζικά μέσα ενημέρωσης και εμείς τα τρώμε" δεν χωράνε πλέον στην εποχή του διαδικτύου


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ, Sp4wN

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77039 από dimlyk
θα σου απαντησω κατα το δυνατον μονολεκτικα :)

1. ναι
2. μαλλον αγνωστο οπως και η ενταση στης οποιας ανακαμψης
3. μαλλον εξαρταται απο αλλους μονο
4. οποια μας ζητησουν μια και θα τα παρουν μονοι τους :)
5. αν αναφερεσαι στον λαο θελει αναλυση ,,και οχι δεν ειμασταν ... φροντισαν αν μας κοιμιζουν ομως
6. ο λαος δεν μπορει ναχει σχεδιο ... ουτε και οι υπαλληλοι ομως
7. οι υπαλληλοι τα βαζουν κατα παραγγελια κατα κανονα
8. ναι ...ισως αν μεινει μονος του
9. αυτο ειναι προσωπικη επιλογη,,,οι θυσιες παντως γενικως δεν ωφελουν

θα συμφωνησω μαζι σου ...αλλα εδω μπαινει το ερωτημα ...οταν το χρημα εξαγοραζει τα παντα ,,,ποιος ειναι ο καλυτερος ???
δυστυχως οι αμεσες δημοκρατιες δεν υπαρχουν


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77040 από dimlyk

stratis 1 έγραψε: Η οικονομικη αναπτυξη θα ξεκινησει οταν θα αρχισουν να μιλουν στη βουλη για την λεξη ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
Για να αρχισει να συζητιεται αυτη η λεξη μεταξυ τους,θα πρεπει ο λαος πρωτα να καταλαβει οτι ειναι η μοναδικη λυση και να το απαιτησει.


φιλε στρατη να συμφωνησω μαζι σου ...αν κι εκει δεν προκειτε ποτε να μιλησουν για κατι σοβαρο
κακα τα ψεματα ,,,,αυτη η χωρα ουτε να μας θρεψει δεν επαρκει ...οχι να παραγει και κατι (μιλαω για βιομηχανια) κυριες πηγες πλουτου καποτε ...οι μεταναστες η ναυτιλια και το εμποριο
τωρα η ναυτιλια και ο τουρισμος και το μαυρο χρημα κι οπως παμε ξανα οι μεταναστες :(


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77043 από jnet
Συγχωρέστε με γιατι δεν εχω προλάβει να διαβάσω ολα αυτά που γράψατε αλλά θα δωσω μιά ενδειξη που την θεωρώ σημαντική.

Το Χρηματιστηριο εκανε χαμηλό το καλοκαίρι και από τότε είναι σε μιά ανοδική τροχιά την οποία απλά δεν ακολουθούν οι τράπεζες γιατί εχουν τα θεματά τους.

Είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι τα πράγματα αλλάζουν. Η ιστορία έχει δείξει ότι τα Χρηματιστήρια παντα προπορεύονται των όποιων εξελίξεων.



Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #77049 από tas
Πρώτα απ'όλα θα πρέπει να εξηγήσουμε τι εννοούμε με τον όρο "οικονομική ανάκαμψη".
Οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας (ως κράτος);
Των επιχειρήσεων;
Των πολιτών;

Η Ελλάδα, βάσει μνημονίου, είναι και θα παραμείνει σιδεροδέσμια για αρκετά χρόνια.
Οι επιχειρήσεις (ειδικά όσοι είναι από Βόρεια Ελλάδα το γνωρίζουν) αν βρουν τρόπο να φύγουν και να μετακομίσουν σε Σκόπια ή Βουλγαρία, το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Και δεν παίζει ρόλο μόνο η τεράστια φορολόγησή τους (σε σχέση με τις γειτονικές χώρες), αλλά και οι συνεχείς αλλαγές σ' αυτό το κομμάτι. Σε ασταθές φορολογικό περιβάλλον, δύσκολα παίρνει απόφαση να επιχειρήσει κάποιος.
Οι πολίτες, φορτωμένοι με βάρη του παρελθόντος (δάνεια κλπ.) αλλά και αυξήσεις που δεν μπορούν να αποφύγουν (ΔΕΗ κλπ.), είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν αυτές τις υποχρεώσεις με τα μειωμένα εισοδήματά τους.

Το χρηματιστήριο μπορεί να έχει πάρει την ανιούσα, αλλά ακόμη μεγαλύτερη είναι η άνοδος του δείκτη που παρουσιάζει την ανεργία. Με 1.500.000 συμπολίτες μας χωρίς δουλειά, πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Θέσεις εργασίας σε τομείς που μέχρι σήμερα σνομπάραμε.

Η Ελλάδα αν θέλει να ορθοποδήσει, πρέπει να στηριχθεί σε δυο τομείς. Στη γεωργία (όχι με τη μορφή που είχε ως τώρα, αλλά σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για καλλιέργεια προϊόντων) και τον τουρισμό.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by tas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.112 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ