Τιμές pellet

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1789 από winmbileguru
Απαντήθηκε από winmbileguru στο θέμα Τιμές pellet
1)επειδη κουραστικα να αισχροκερδουν εις βαρος μας
2)επειδη θελω να σας αφυπνησω
3)επειδη θελω να προστατευσω ανθρώπους να μην αγοράσουνν λέβητες που καίνε πέλλετ για να τους προστατευσω
αποφάσισα να κάνω αντιγραφή - επικόλληση κάποια ποστς μου από άλλο φόρουμ.
Εννοείται πως η ζωη είναι μικρή και μετά από μεγάλη ψυχολογική πίεση και κατάθλιψη που βιώνουμε στις μέρες μας , αποφάσισα λίγο να ελαφρύνω τα γραπτά μου. Είναι η καθαρή αλήθεια και αν τα αμφισβειτείται ρωτήστε και αλλού για να προστατευτείται. Θα δείτε ότι τα ίδια θα σας πούνε και αλλού. Ρωτήστε φίλους. Οχι εμπόρους. Τα γραφόμενα μου ενίοτε είναι απαντήσεις σε ποστ αλλων μελων. Δεν είναι δεοντολογικό να ποστάρω ξένα ποστς. οπότε βάλτε λιγο το μυαλό σας να δουλέψει για να καταλάβετε οι απαντήσεις μου σε τι ερώτηση αποκρίνονται...
Πάμε λοπόν:
Εγώ γράφω ότι το να καθαρίσεις τον λέβητα δεν είναι η συντέλια του κόσμου , αλλά σίγουρα είναι εντελώς βαρετό.! Αλλιώς είχαμε μάθει.... Τώρα πρέπει να ξεμάθουμε και προτείνω τους συμφορουμίτες πρίν αγοράσουν λέβητα να πάνε σε φίλο τους που έχει λέβητα ή σόμπα και να τον καθαρίσουν εθελοντικά. Τότε θα καταλάβουν την γλύκα και θα αποφασίσουν αν αντέχουν κάτι τέτοιο μια φορά την εβδομάδα συν καθε 2 μέρες καθάρισμα την στάχτη. Γιατί η οικονομία θέλει και θυσίες.
Τα 15 λεπτά που αναφέρεις δεν θέλω να σε προσβάλω αλλά τα θεωρώ μη ρεαλιστικό χρόνο για ένα ενδελεχές καθάρισμα. Ύστερα δεν έχεις αναφέρει πόσο χρόνο χρειάζεσε εκ των υστέρων για να ξεσκονίσεις τον λέβητα από την πούδρα της στάχτης που έχει κολήσει στα εξωτερικά του καπάκια, και πόση ώρα θες για σφουγγάρισμα και σκούπισμα του λεβητοστασίου , που από την αιωρούμενη πούδρα έχει γίνει σαν κοτέτσι. Αν έχεις σκούπα στάχτης βοηθιέσαι πάρα πολύ, αλλά με αυτήν την πούδρα η σκούπα βουλώνει πολύ εύκολα και θέλει κάθε φορά καθάρισμα το φίλτρο της, το οποίο για να το καθαρίσεις αναπνέεις την σκόνη της αρκούδας.
Ο δικός μου λέβητας είναι τέρας 70 Kw και πίστεψε με λόγω όγκου δεν γίνεται να καθαριστεί σε 15 λεπτά. Εκτός και αν γίνει άρπα κόλα το καθάρισμα. Τωρα για λεβητάκια 24 Kw μπορεί να γίνει και σε 15 λεπτά αλλά, μετά ξαναγράφω ότι χρειάζεσε και άλλο χρόνο για να καθαρίσεις το λεβητοστάσιο.
Ας γράψουν και οι υπόλοιποι συμφορουμίτες πόσο χρόνο χρειάζονται για να καθαρίσουν λέβητα και λεβητοστάσιο , και κάθε πόσες μέρες το κάνουνε,και τι καύσιμο καίνε, γιατί ως γνωστόν άλλα κατάλοιπα έχει το πυρηνόξυλο , άλλα το ξύλο και άλλα τα διαφορετικά είδη πέλλετ.
Εγώ καίω ξύλο και πυρηνόξυλο.Πιστεύω ότι εαν κάψω πέλλετ θα μεγαλώσω τον χρόνο καθαρισμού από μία φορά την εβδομάδα σε μία φορά ανά 12 ημέρες. Αλλά με τιμή πέλλετ 280 ευρώ προτιμώ να κάνω τον μαύρο θερμαστή από το Τζιμπουτί, που αντι να βλέπει γοργόνες με φτερά (όταν από τη βάρδια του τη βραδυνή σχολούσε), έπιανε συρματόρβουτσες και ξύστρες και άρχισε να καθαρίζει σαν οικονομικός μετανάστης τον λέβητα του.
Και ακόμα ένα ποστ:
Προσκαλώ λοιπον εχθρούς και φίλους που είναι περαστικοί από τον Βόλο να έρθουν από εδώ να κατεβάσω τσίπουρακι με Βολιώτικους μεζέδες στο λεβητοστάσιο - μπουτίκ μου και να αρχίσουν τις δοκιμές. Θα τους παρέχω όλα τα παρελκόμενα , όπως: Σκούπα απλή, Σκούπα ηλεκτρική, ξύστρα στάχτης, φαράσι στάχτης (μικρο και μεγάλο) , δοχείο στάχτης άκαυστο και Ηλεκτρική σκούπα. Φυσικά δεν θα ξεχάσω τον κουβά για το σφουγγάρισμα , την χλωρίνη KLINEX (αυτην ξέρω αυτην εμπιστευομαι) . Κατά την διάρκεια του καθαρίσματος η μεγαφωνική εγκατάσταση του λεβητοστασίου - μπουτίκ (ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται περί μπουτίκ) θα παίζει το μελοποιημένο ποίημα του Καββαδία , από τον συνθέτη Μικρούτσικο, σε εκτέλεση από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Το άσμα το γνωστό. Ομιλώ περί της επιτομής των τραγουδιών περί καθαρισμού των λεβήτων. Το ένα και μοναδικό : "Ο Γουίλυ".
Κατόπιν αφού διασκεδάσετε αγαπητοί μου συμφορουμίτες πίνοντας τσίπουρο με μεζεδάκια και ακούγωντας τον "Γουίλυ" από την φωνή του Βασίλη θα μου παραδώσετε τα κλειδιά του λεβητοστασίου - μπουτίκ (να μην ξεχνιόμαστε) κι θα σας ερωτήσω αν σας άρεσε ή όχι. Αυτοί που θα απντήσουν :"Δεν ξέρω , δεν απαντώ" θα κερδίσουν δωρεάν ακόμα ένα τσιπουρομεζέ στα μπουντρόυμια του λεβητοστασίου-μπουτίκ , έτσι ώστε να είναι σίγουροι την επόμενη φορά και να απαντήσουν με ένα ΝΑΙ ή με ένα ΟΧΙ.
Λοιπον ανοίξαμε και σας περιμένουμε.
Επίσης για τους υπερβολικά περίεργους τύπους να πω ότι παραδίδω μαθήματα (εντελώς δωρεάν) φορτώσεως του συλό μου που είναι χωριτικότητας μόλις 300 κιλών. Παιχνιδάκι πράγμα. Για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να φοιτήσουν στην σχολή φορτώσεως να τους ενημερώσω ότι δύναται να την παρακολουθήσουν ΜΟΝΟΝ εαν έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς από την σχολή καθαρισμού του λέβητα - λεβητοστσίου (μπουτίκ).
Οι ενδιαφερόμενοι ας στείλουν μέιλ.
Θα τηρηθεί αυηστηρή σειρά προτεραιότητας. Θα υπάρχουν και επιλαχόντες. Σε περίπτωση προσωπικού κολλήματος παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να το δηλώσουν 48 ώρες πριν το ραντεβού.
Και ένα τελευταίο:
Εμ κύριε Χρήστο μου εγώ δεν αναφέρω τυχαία ότι καίω ξύλα και πυρηνόξυλο γιατι με τιμη πέλετ 280 ευρω το πέλετ ΔΕΝ ειναι η φτηνη λυση στο πανακριβο πετρελαιο. Επίσης αν ξαναδιαβάσεις το ποστ μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ οτι αναφέρω να μας πουνε και οι αλλοι συμφορουμιτες τι καυσιμο καινε και ποση ωρα κανουνε να καθαρισουνε. Για να δουμε καθαρισμο ανα λεβητα σε συνδιασμο με το καυσιμο. Θα δεις οτι δεν ειμαι υπερβολικός. Οπως λες και εσυ το ξύλο εχει πίσα! Πισα και μαντεμι = Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ.!!!!
ΕΠΊΣΗς η σκουπίτσα σου εχει 350 ΦΡΑΓΚΑΚΙΑ και ειναι η εφεδρικη! Σκεψου ποσο εχει η κανονικη σου σκουπα. ΔΕΝ ειναι η εμπειρια αγαπητε που καθαριζεις γρηγορα. ΤΑ 350 φραγκακια που εχει το μηχανημα κανουν το 80% της διαφορας. Το δικο μου το καβουρδιστηρι ειναι LG και εχει 40 ευρωπουλακια.Ελα εσυ που δεν σε αμφισβητω οτι ειαι εμπειρος και παρε το δικο μου το καβουρδιστιρι να πας να παρεις σε πελατη σου μεροκαμματο. Τα εργαλεια κανουν τον μαστορα κυρ Χρηστο μου. Τα εργαλεια!
ΔΕΝ μας ηπανε οι εμποροι οταν αγορασουμε λεβητα οτι θα χρειαστουμε και σκουπα με 350 + Ευρωπουλα. Αρα ας συνυπολογισουμε στο πανακριβο σουπερ ντουπερ μηχανηματακι με Σκανδιναβικη καταγωγη ) και να δουμε ποτε τελικα θα αποσβεστει αυτη η δαπανη που καναμε.
Να σας το πω απλα για να τελειωνουμε:
ΤΟ ΠΕΛΛΕΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΜΑΛΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ. ΠΕΤΑΞΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΤΕ ΛΕΒΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΠΕΛΛΕΤ.
Για ολους εμας τους υπολοιπους που πηραμε λεβητα που καιει και αλλα στερεα καυσιμα υπαρχει(?) ακομα ελπιδα! Οι υπολοιποι πεταξατε τα φραγκα σας μεσα στη χαβουζα... Λυπαμε κυριοι αλλα αυτη ειναι η αληθεια. Αν αγορασετε θρυματιστη ξυλων και μηχανη παραγωγης πελλετ (αλλα 3000) + 350 ευρω επαγγελματικη σκουπα + 500 ευρω οι υδραυλικοι + 100 οι ηλεκτρολογοι + 400-1000 ευρω η νεα καμιναδα διπλου τοιχωματος + εναν λεβητα Σκανδιναβικης καταγωγης (γαλαζοαιματο) δεν μιλαμε τωρα για τενεκεδες τυπου ΑΤΜΟS, μιλαμε για τουλαχιστον για μαρκα τυπου Viessman (και ας μην ειναι Σκανδιναβικος) αρα και για 8000 ευρω + 2000 ευρω ενα δοχειο αδρανειας (ετσι για να μην καταναλωνετε και τσαμπα ενεργεια ρε μαγκες) εχουμε κοστος δαπανης απο 14000-16000 ευρω. Με αποσβεση μεσο ορο 450 ευρω το χρονο αντε βαλτε 500 για να το στρογγυλεψουμε , αντε και 800 ευρω με δικα σας ξυλα και μηχανη παρασκευης πελλετ.Θα αποσβεσετε τα φραγκακια σας μετα απο 32 χρονια (Υπολογισμενη αποσβεση 500 ευρω το χρονο). Εγω ειμαι 37 + 32 χρονια η αποσβεση θα ειμαι 69 χρονων και ΝΑΙ ΘΑ ΕΧΩ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙ ΤΟΝ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΛΕΒΗΤΑ ΜΟΥ , ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΠΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟ ΛΕΒΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΩ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ: "ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΡΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΕΒΗΤΑ? ΑΥΤΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ Η ΦΕΡΑΡΙ ΤΩΝ ΛΕΒΗΤΩΝ!"
Και θα απαντανε τα εγγονια:"ναι αλλα τωρα ειναι η Π@Π@ΡΙ ΤΩΝ ΛΕΒΗΤΩΝ"
ΜΑΓΚΕΣ ΜΕΓΙΑ ΠΟΥ ΤΗ ΦΑΓΑΤΕ ΟΣΟΙ ΔΩΣΑΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3500 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ. θα παιθανετε ως αλλοι τιμημενοι ειλωτες των λεβητοστασιων.
ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.
Αιντε και ακόμα ενα τελευταιο μικρο ποστ:
Φιλε καλως ηρθες στην παρεα. ΜΗΝ αγορασεις σομπα λεβητα πελλετ. Θα γινεις σκλαβος για να γλιτωνεις 300 ευρω το χρονο. Καλυτερα να κατεβασεις τον θερμοστατη 1 βαθμο και θα σου ερθει μια η αλλη . Δεν αξιζει στην αθηνα να καις πελλετ. Με 330 ο τονος δεν θα αποσβεσεις κατω απο 10ετια. Και θα σαλταρεις να κουβαλας τσουβαλια και να καθαριζεις σταχτες.
ΜΑΚΡΥΑ . ΑΘΗΝΑ + ΠΕΛΛΕΤ = Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ ! ΜΑΚΡΥΑ!!!!!

Παρακαλώ πολύ να μην διαγραφεί το ποστ διότι μετά θα μιλάμε για φόρουμ που εξυπηρετεί εμπορικά συμφέροντα και όχι για δημόσια συζήτηση.

Το πέλετ δεν είναι η λύση στο ακριβό πετρέλαιο. Είναι το χαμαλίκι της ζωής σας. Θα πεθάνετε είλωτες του λεβητοστασίου σας. Θα καθαρίζεται τον λέβητα μία φορά την...
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by winmbileguru.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1790 από Menos
Απαντήθηκε από Menos στο θέμα Τιμές pellet

winmbileguru έγραψε: Παρακαλώ πολύ να μην διαγραφεί το ποστ διότι μετά θα μιλάμε για φόρουμ που εξυπηρετεί εμπορικά συμφέροντα και όχι για δημόσια συζήτηση.

Eφόσον δεν έβαλες λίνκ και δεν ανέφερες ονόματα και μαγαζιά, είναι καλό.

Τώρα για τα εμπορικά συμφέροντα που αναφέρεις... δεν θα το σχολιάσω, γιατί μας έχετε κουράσει με τις υπόνοιες πως εξυπηρετούμε μόνο τους εμπόρους κλπ. κλπ. κάτι που ΔΕΝ ισχύει..
Βάση λοιπόν των κανόνων που ακολουθεί το φόρουμ, έχω να πώ αυτό...

Τα αναγραφόμενα σε κάθε ποστ, βαρύνουν τον συγγραφέα και δεν αποτελούν γνώμη ούτε δεσμεύουν τους συντελεστές του Forum.
Αποτελούν γνώμη του συγγραφέα ο οποίος φέρει και την αποκλειστική τους ευθύνη σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού κράτους.

Αν παρα ταύτα, η συζήτηση αποκτήσει προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ των μελών με σκληρούς χαρακτηρισμούς, το θέμα θα κλειδωθεί άμεσα και τα μέλη θα έχουν τις ανάλογες κυρώσεις.

Συντονιστική ομάδα
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Menos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1796 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Τιμές pellet
Φίλε winmbilegru, έχεις δίκιο ότι το καθάρισμα ενός λέβητα δεν είναι κι ότι καλύτερο. Εγώ που έχω πέλλετ μια φορά την εβδομάδα κάνω κάποιον κόπο να τον καθαρίσω, αλλά δεν είναι και του θανατά. Σκέφτομαι τα λεφτά που γλυτώνω και θεωρώ δίκαιο το τίμημα. Πάντως, για να λέμε την αλήθεια, όποιος βαριέται και δεν τον περιάζει να πληρώνει ακριβό πετρέλαιο, ας μην αλλάξει τίποτα. Για το κουβάλημα, επίσης, αν σκεφτείς ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν ξεμεσιαστεί να κουβαλάνε ξύλα, τότε το πέλλετ ή ό,τι άλλο είναι πολύ πιο εύκολο (πάντως για δύο τόνους κουβάλημα πέλλετ στο λεβητοστάσιό μου έδωσα 10 ευρώ, που δεν είναι κάτι τρομερό).
Όσον αφορά την αισχροκέρδεια, θα φανεί του χρόνου αν είναι μόνιμη ή παροδική. Εδώ θα 'μαστε και θα τα λέμε. Πάντως, εγώ εξακολουθώ τον χαβά μου: αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη, και ειδικά σε ένα είδος που εκ της φύσης του δεν μπορούν να υπάρξουν εύκολα γύρω απ' αυτό καρτέλ. Εμείς μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση, αν πάψουμε να λειτουργούμε σαν πρόβατα για σφαγή.
Για τις τιμές του πέλλετ κάνε υπομονή, γιατί του χρόνου και στην Αθήνα θα υπάρχουν κι άλλες επιλογές. Καλή προτροπή είναι η επιλογή καυστήρα, που έχει τη δυνατότητα καύσης πολλών στερεών καυσίμων.
Και για το τσίπουρο πάντως δεν είναι και κακή ιδέα... Λεβητοπαρέες :cheer:

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1798 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τιμές pellet

ΘΕΟΔΟΣΗΣ έγραψε:

GeorgeG έγραψε: σημαινει οτι εχει 24 λεπτα και εχει καλυτερη αποδοση απο το (κοκκινο) ;)

Η τιμή είναι καλή, αλλά τα παραπάνω καυσαέρια, δεν καταλαβαίνω, γιατί είναι καλό; Τόσο καιρό όλοι λένε ότι τα καυσαέρια όσο πιο λίγους βαθμούς έχουν τόσο καλύτερος είναι ο λέβητας! Τώρα λέμε ότι το καλό πέλλετ ανεβάζει τους βαθμούς των καυσαερίων; Δεν μου ακούγεται σωστό! Κ.κ. Σαμαρά και Νασίκα απαντήστε παρακαλώ...


Δύο πέλλετ που το ένα βγάζει 800 βαθμούς φλόγα και το άλλο 700, είναι φανερό πιό είναι καλύτερο και θερμαίνει παραπάνω. Από το πρώτο θα ρίχνεις λιγότερο στον λέβητά σου για να ζεστάνει τα νερά.

Δύο λέβητες που τους ρίχνεις το ίδιο καύσιμο με φλόγα 800 βαθμούς και ο ένας βγάζει καυσαέρια 200 βαθμούς και ο άλλος 150, είναι επίσης φανερό ποιός τράβηξε παραπάνω θερμότητα από την φλόγα και δεν την άφησε να φύγει άσκοπα από την καμινάδα. Ο δεύτερος είναι πιό αποδοτικός.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1799 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Τιμές pellet
Να προσθέσω σε αυτά που είπε ο Menos ο οποίος εχει και μια εμπειρία ετών πανω σε forums είναι οτι σε καμμία περιπτωση δεν πρόκειτε να κλειδωθει ενα θέμα με σκοπό κάποια συμφέροντα από την όποια πλευρά αλλά μονο και μονο για να ηρεμήσει κάποια κατασταση η διαμάχη που βέβαια το πρωτο που γίνεται συνηθως είναι να αποκλειστουν κάποια μέλη.

Θέματα οπως η τιμή Pellet ή κάποια αλλα είναι σχετικά πολυ δυσκολο να κλειδωθούν ως αδύνατο.

Από εκει και πέρα σεβόμαστε ολες τις απόψεις. Θεωρούμε οτι δεν εχουμε υποχρέωση να απαντάμε στο καθένα σας.Από την στιγμή που τα γραφόμενα του δεν θίγουν τους ορους και τους κανόνες που η διαχειριστική ομάδα εχει θεσπίσει και που σας καλούμε να διαβάσετε οσοι δεν το εχετε κάνει ήδη, τοτε δεν υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί καποιο ποστάρισμα(εκτός τεχνικού λάθους - το εχω κάνει εγω στην παρουσα συζήτηση για τα Off topic του πολυτονικού που θεωρώ οτι κάποια στιγμή θα τα βρω-).

Αρα προχωράμε μπροστά να ακουστούν όλες οι απόψεις. Να βρούμε την φτηνότερη τιμή/απόδοση σε pellet και πολλά άλλα οπως το να φτιάξουμε ενδεχομένως το δικό μας pellet και να μην εχουμε αναγκη κανενός.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1803 από ΘΕΟΔΟΣΗΣ
Απαντήθηκε από ΘΕΟΔΟΣΗΣ στο θέμα Τιμές pellet

Asteris έγραψε:

ΘΕΟΔΟΣΗΣ έγραψε:

GeorgeG έγραψε: σημαινει οτι εχει 24 λεπτα και εχει καλυτερη αποδοση απο το (κοκκινο) ;)

Η τιμή είναι καλή, αλλά τα παραπάνω καυσαέρια, δεν καταλαβαίνω, γιατί είναι καλό; Τόσο καιρό όλοι λένε ότι τα καυσαέρια όσο πιο λίγους βαθμούς έχουν τόσο καλύτερος είναι ο λέβητας! Τώρα λέμε ότι το καλό πέλλετ ανεβάζει τους βαθμούς των καυσαερίων; Δεν μου ακούγεται σωστό! Κ.κ. Σαμαρά και Νασίκα απαντήστε παρακαλώ...


Δύο πέλλετ που το ένα βγάζει 800 βαθμούς φλόγα και το άλλο 700, είναι φανερό πιό είναι καλύτερο και θερμαίνει παραπάνω. Από το πρώτο θα ρίχνεις λιγότερο στον λέβητά σου για να ζεστάνει τα νερά. Άρα θα καις λιγότερα κιλά (αυτό σημαίνει μεγαλύτερη απόδοση!

Δύο λέβητες που τους ρίχνεις το ίδιο καύσιμο με φλόγα 800 βαθμούς και ο ένας βγάζει καυσαέρια 200 βαθμούς και ο άλλος 150, είναι επίσης φανερό ποιός τράβηξε παραπάνω θερμότητα από την φλόγα και δεν την άφησε να φύγει άσκοπα από την καμινάδα. Ο δεύτερος είναι πιό αποδοτικός.

Κι εδώ συμφωνούμε!
Αλλά να λέμε πως ένα πέλλετ είναι πιο αποδοτικό απ' ένα άλλο, επειδή βγάζει περισσότερους βαθμούς καυσαερίων, δεν στέκει!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.480 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ