Τζακι-Λεβητας ιδοκατασκευη by Panos

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #145042 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Ίσως το σκαρίφημά μου δεν είναι πολύ σωστό. Στην δεξιά πλάγια όψη, φαίνεται ότι οι εναλλάκτες έχουν κλίση από πίσω χαμηλά, προς εμπρός-ψηλά, ώστε να υποβοηθούν τη ροή του θερμαινόμενου αέρα.

Έχω σκοπό να είναι και οι δικές μου κόφτρες αφαιρούμενες, βασικά θα είναι "κρεμαστές" και σε 2 κομάτια η κάθε μία, ώστε να περνούν ανάμεσα από τους εναλλάκτες.

Με τη διάταξη αυτή που δείχνω στις κόφτρες, προσπαθώ να έχω ένα "σικέϊν" στα καυσαέρια, ώστε να πάρω όση περισσότερη ενέργεια γίνεται έχοντας τα σε επαφή με τους εναλλάκτες όσο περισσότερο γίνεται. Και φυσικά, στην έξοδο της καμινάδας, χειροκίνητο τάμπερ καυσαερίων, που σχεδόν θα σφραγίζει...

Η καθυστέρηση που αναφέρεις στην απόκριση τπυ κλαπέ, είναι απόλυτα λογική καθώς πρέπει πρώτα να καεί όσος αέρας υπάρχει ήδη στην εστία.
Last edit: 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #145077 από panosf01
Απαντήθηκε από panosf01 στο θέμα Τζακι-Λεβητας ιδοκατασκευη by Panos
Ωραιο το σχεδιο σου,πιστευω οτι θα δουλεψει μια χαρα,περιπου ιδια διαταξη εχει στις κοφτρες και το δικο μου με την διαφορα οτι η πρωτη εχει αναποδη κλιση και η τριτη ειναι σχεδον οριζοντια.Η μονη που επιφυλαξη ειναι στην δευτερη που δειχνεις που θα αναγκαζει τον καπνο να κινηθει για λιγο προς τα κατω.Ξερω οτι υπαρχουν και ετοιμες εστιες με αυτη την διαταξη αλλα δεν εχω εμπειρια για το πως δουλευουν,επιπλεον εχω την εντυπωση οτι στην ανοιγομενη πορτα ειναι πιο ευκολο να καπνισει,σε σχεση με την συρομενη,ειδικα αν την κλεισεις σχετικα αποτομα,διοτι ο αερας στροβιλιζεται μεσα στην εστια.Σε αυτο μπορουν να τοποθετηθουν και αλλη φιλοι που εχουν εμπειρια και απο τα δυο.
Το κ-εβο που εχεις απο χαλυβα δεν ειναι κατασκευασμενο?Αν ναι θα μπορουσες να <<τροποποιησεις>> το υπαρχον χωρις να το κατασκευασεις απο την αρχη.
Last edit: 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν by panosf01.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #145105 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Τζακι-Λεβητας ιδοκατασκευη by Panos
Με πολύ λίγο χρόνο στην διάθεσή μου τελευταία έχω καιρό να μπω στο site.
Μην έχοντας διαβάσει λοιπόν το θέμα, παρά μόνο τον τίτλο, και έχοντας δεις μόνο τις εικόνες έχω να σου πώ panosf01 ένα μπράβο τόσο για το κουράγιο σου, όσο και για την διάθεσή σου να μεταδώσεις τις όποιες σου εμπειρίες. :)

ααααααα και να ξέρεις..... μόλις βρω χρόνο να διαβάσω αναλυτικά τότε θα σε πρήξω 2 φορές περισσότερο από τον αγαπητό κρητικό συνονόματο με τις ερωτήσεις μου :lol: :P


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": panosf01

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.066 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ