Επιλογή και αγορά καυστήρα πελλετ

Περισσότερα
8 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 6 Μήνες πριν #148026 από mikel
Απαντήθηκε από mikel στο θέμα Επιλογή και αγορά καυστήρα πελλετ
Εννοείτε πως οι διαδρομές έχουν καλύτερη απόδοση από τα τούμπα. Μην το συνεχίζεις γιατί με τούμπα ξυλολέβητες πιάνουνε τους 300 βαθμούς για την πλάκα.
O ADGREEN ειναι ο καλύτερος καυστήρας στην ευροπαική αγορά το έχεις πει και άλλη φορά σευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά αν δεν αγοράσεις έναν δεν μπορείς να έχεις προσωπική άποψη.

Λες για τον ελκυσμό συνέχεια. Υπάρχει τρόπος υπολογισμού αν θες να σου στείλω σε mail αλλά και οταν τοποθετούμε τον καυστήρα εχουμε τον αναλυτη καυσαερίων που μας βοηθάει να μετρήσουμε τον ελκυσμό της καμινάδας . testo 327-1 . Χρησιμοποιείς αναλυτή καυσαερίων όταν τοποθετής καυστήρα ?
Ο ανεμιστήρας ναι βοηθάει στο να μην έχουμε επιστροφή καπνού αλλά και διορθώνει την περίσια του οξυγόνου σε σταθερή τιμή . Σε αντιθετα με άλους καυστήρες που έχουν σκαμπανεβάσματα 5% . Επίσης κάνει το όλο σύστημα πολύ ασφαλές και χωρίς σφάλματα.
Τωρα εσυ λες πως δεν μπορείς να καταλάβεις αν βούλωσε η καμινάδα . Η καμινάδες βουλώνουν συχνά με πελλετ ? Δεν νομίζω γι αυτό και έχουμε ταπα καθαρισμού στην έξοδο και την καθαρίζουμε κάθε χρόνο.
ο εσωτερικός κοχλίας κάνει την κατασκευή πιο αξιόπιστη και ασφαλές και δεν εχει ανεμιστήρα οπότε λιγότερα ανταλλακτικά για εσένα . Και βέβαια συστημα ασφαλέιας από περίπτωση μείωσης ελκυσμου ? Σιγουρα μιλάς για πιεζοστατη σε ανοιχτό θάλαμο καυσης ?
Οχι καλέ μου φίλε με αυτό το εξάρτημα των 12 ευρώ ξαφνικά δεν έγινε ασφαλές ο καυστήρας που προωθείς. Αντιθέτως σου δημιουργεί ένα σωρο προβλήματα γιατί είναι πολύ ευπαθές.

Θες να έχεις μια άποψη σαν μαγαζί θέρμανσης ? Αγόρασε εναν BMIX δοκίμασε το και μετά γράψε τα συμπεράσματα σου εδώ . Εώς τότε να εκφράζεσαι για τα μηχανήματα που δουλεύεις.
Την τελευταία φορά που πήρες τηλ σου με ρώτησες και σου απάντησα.
Last edit: 8 Χρόνια 6 Μήνες πριν by mikel.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 6 Μήνες πριν #148027 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Επιλογή και αγορά καυστήρα πελλετ
Όι εναλλάκτες με τούμπα κα διπλό πέρασμα έχουν πολύ καλή απόδοση ιδιαίτερα σε κάυσιμα φτωχά σε ισχύ όπως τα πέλλετ και όταν θα συνδυάζονται με ειδικούς στροβιλιστήρες και βεντιλατέρ καυσαερίων που θα μειώνονται οι στροφές του αμέσως μόλις δημιουργηθεί απαραίτητος ελκυσμός.
Δεν έχω μαγαζί απλά κάνω εγκαταστάσεις απο το 1990 σε πετρέλαια και αέριo.στρην Αθήνα Χαλκκίδα και Β. Εύβοια.
Με τους λέβητες ξύλου ξεκίνησα με τους Κόμπι και Σαμαρά.
Χρησιμοποιώ αναλυτή της μπρικόν και ψηφιακό αναλυτή σε δικές μου εφαρμογές αφολυ δεν μου το πληρώνουν.
Ο burnit είναι μαλακός λέβητας εύκολος στην ομαλή έξοδο των καυσαερίων και βοηθάει το πελλετοκαυστήρα στο άναμα χωρίς μεγάλες μεταβολές στον ελκυσμό.
Άν είχε τούμπα θα ήταν ο τέλειος αλλά τα διαφράγματα είναι μειονεκτημα και χρειάζονται κόφτρες.
Είμαι καθηγητής Μηχανολογίας απο το 1990 και εργάζομαι επίσης σαν εγκα/της ολα αυτά τα χρόνια.
Δεν προοθώ κανένα προιό λέω τη γνώμη μου που βγαίνει απο πολή δουλειά εμπειρία και περιέργεια.
Έχω ανάψει τον φερόλλι 35 (πολύ καλός) και τον 55 απλά καλός , ad green παλιό τερο μοντέλο με τους ροοστάτες , τον Όκταγκον , τον Πελλασ , και τον Kostrzewa 24kw.
Ο ελκυσμός σε έναν λέβητα πέλλετ είναι σημαντικό πράγμα.
Πρώτον και κύριον βοηθάει να ανάψει γρήγορα και σωστά το αρχικό πέλλετ και δεύτερον βοηθάει τον καυστήρα να στη σωστή απομάστευση της θερμότητας των καυσαερίων.
Σωστά το αναφέρεις να ελέχεις τη λειτουργία του μοτεριού με πιεσσοστάτη όπως σε έναν καυστήρα αερίου. αλλά η φλόγα δεν πρέπει να σβήνει αλλά να μειώνει ισχύ ώστε τα παραγώμενα καυσέρια να μειώνονται και να περνάνε εύκολα στενότερες δυόδους απο βουλώματα.
Με τις πληροφορίες λοιπόν αυτές του ελκυσμού θα καταλάβεις ότι κάτι συμβαίνει.
Έβαλ\α και εγώ στον σωλήνα τροφοδοσίας μοτέρ να φυσάει στη μπούκα , μείωσα και λίγο τον πρωτεύον αέρα και έκαν μετρήσεις.
Καλό είναι το σύστημα αλλα σου΄λέω και πάλι ότι όσα πιο λίγα έχει ο καυστήρας τόσο το καλύτερο.
Ο πελλάς και πολλοί άλλοι ξένοι κατασκευαστές έβγαλαν απο τον βασικό εξοπλισμό τον εσωτερικό κοχλία ο οποίος δεν είναι απαραίτητος επαναλλαμβάνω μόνο στη μικρή ισχύ και όχι στίς μεγαλύτερες.
Άν θέλεις να ανταλλάξουμε εμπειρίες μπορείς να μου στέλνεις και στο παρακάτω emai.:eviali@otenet.gr θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε ιδέες και επειρίες.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 6 Μήνες πριν #148043 από mikel
Απαντήθηκε από mikel στο θέμα Επιλογή και αγορά καυστήρα πελλετ
Στα μικρά μοντελά λόγω κοστολογίου βγάζουν καποιες εταιρείες πολλα εξαρτήματα. Οπως και ο εσωτερικός κοχλίας. Μην ξεχνάς πως ο καλύτερος μηχανικός καθαρισμός έχει αποδειχθεί πως τον έχει ο ADGREEN SP. Είναι η μοναδική εταιρεία που έχει διαφορετικό μοντέλο για κάθε εφαρμογή. Βλέπε τον ADGREEN OVEN που έιναι ενας εξειδικευμένος καυστήρας πελλετ για φούρνους αρτοποιίας (με φλογοσωλήνα 12 χιλιοστών πάχους και μηχανικό καθαρισμό για πολλες πολλες ώρες συνεχείς λειτουργίας.

Από το μικρότερο μοντέλο 55KW μέχρι και το μεγαλύτερο 350KW η πρωτοπορία στα ηλεκτρικά εξαρτήματα είναι ότι όλα τα μοτερ κοχλία είναι 24 DC αθόρυβα (μόνιμου μαγνήτη). Δεν έχουμε απώλειες στις στροφές αλλά και δεν έχουμε υπερθερμανση λόγω διακύμανση της τάσης (220βολτ). Η υπερθερμάνση είναι ένας λόγος που καίγονται τα μοτερ εναλλασσόμενου ρεύματος .

Επίσης το λογισμικό στην πλακέτα του καυστήρων B-eco Bmix & Bmix digital αναβαθμίζονται ( σε όλα τα μοντέλα είτε είναι μικρά είτε έιναι μεγάλα ) + ότι η σύνδεση του με ηλεκτρονικό υπολογιστή (usb) σου λύνει τα χέρια όταν θες να έχει απομακρυσμένη διαχείριση. Υπόψιν το πρόγραμμα είναι και στα Ελληνικά και δωρεάν !

Οσο αφορά τις εμπειρίες που ανέφερες
Είμαι τεχνικός από το 2009 πάνω στους καυστήρες της ADGREEN .
Εχω δει να δουλέυουν σε όλους τους τύπος λεβητών πετρελαίου έιτε είναι μαντεμένιοι έιτε είναι χαλύβδινη - ακόμη και σε ατομικές μονάδες. Σε ξυλολέβητες από το 2009 που μπήκε το πρώτο μοντέλο στην Αλεξανδρούπολη. Έχω φάι πάρα πολλές ώρες να εξηγώ την λέιτουργία αυτών των συστημάτων σε πελάτες λιανικής, χονδρικής και σε σεμινάρια τεχνικών από άλλες εταιρείες (συνήθως Ελληνες κατασκευαστές λεβητών).

Εχω όλη την καλή διάθεση να ενημερώσω εσένα και οποιοδήποτε έχει όρεξη και μεράκι αλλα στο χώρο που εργάζομαι και ας είναι και εκτός ωραριου.

Επίσης ευχαριστώ την Ομάδα του energ.gr που μου δίνει την δυνατότητα να παρουσιάζω κατασκευαστηκές λεπτομέρειες των καυστήρων βιομάζας της ADTHERM.
Μιχαήλ Τσολερίδης
Last edit: 8 Χρόνια 6 Μήνες πριν by mikel.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 6 Μήνες πριν #148044 από BIOPEL
Απαντήθηκε από BIOPEL στο θέμα Επιλογή και αγορά καυστήρα πελλετ
Μιχάλη υποκλίνομαι στις γνώσεις σου και στην επαγγελματική σου κατάρτιση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 6 Μήνες πριν #148045 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Επιλογή και αγορά καυστήρα πελλετ
Γειά σου φίλε Μιχάλη.
Όπως και εσύ έτσι και εγώ ξοδεύω πολλές ώρες στη κατανόηση και στη καλύτερη - ομαλή λειτουργία αυτών των μηχανημάτων αφού πιστεύω σε αυτή τη τεχνολογία.
Ο εσωτερικός κοχλίας είναι καλός να υπάρχει αλλά άν δεν τον έχει ο καυστήρας δεν θα συμβεί και κάτι τραγικό.
Άν δεν έχεις υπολογίσει σωστά την τροφοδοσία και ο αέρας είναι λιγότερος απο τον κανονικό ίσως ο σωλήνας τροφοδοσίας γεμίσει με πέλλετ ένώ ο ad green θα ντομανιάσει με κακή καύση τον θάλαμο αλλά δεν θα γεμίσει γρήγορα τον σωλήνα.
Όταν ανάβω έναν καυστήρα πέλλετ υπολογίζω τη ποσότητα πέλλετ ανά λεπτό και χρησιμοποιώ ένα πρόγραμμα για να ρυθμίζω τον αέρα και τη τροφοδοσία στα συγκεκριμάνα κιλά/ λεπτό . Υπολογίζω μικρή και μεγάλη ισχύ , αρχικό φόρτωμα με πέλετ , ρυθμλιζω αέρα στη ελάχιστη και μέγιστη ισχύ και τελείωασα.
Άν ξεκινάω με καλό ελκυσμό πάνε όλα καλά κάνω μία δοκιμή και όλα καλά.
Άν ο ελκυσμός παίζει τότε δεν α΄φήνει να αύξηθεί η ισχύς σττη μέγιστη και μειώνεται στην αμέσως κατώτερη και πάλι μόλις φτιαχτεί πάλι ο ελκυσμός πάει και πάλι στη μεγάλη ισύ.
Αυτό θα συμβεί μόνο σε εγκατστάσεις με λέβητες μαντεμένιους πετρελαίου κξάποιους όχι όλους και σε πυρολυτικούς άν αφλησω τον πηρύμαχο καυστήρα μέσα. Βάζω βεντιλατέρ καυσαερίων φθηνάο 78 ευρώ και όλα εξελίσσονται ομαλά.
Τα κοντρόλλερ που δουλεύω είναι τα fumis έχω κάνει σεμινάρια στη Σλοβενία και μπορώ να πώ ότι με εντυπωσίασε.
Άν ήμουν κοντά στη Κατερίνη θα τον είχα πάρει τον ad green αλλά με βολεύει η Αθήνα.
Όσον αφορά το pc το κοντρόλλερ διαβάζεται με 7,8 αλλά όχι και με 10 άρια και εκεί μπορώ να αλλάξω εκτός απο τις παραμέτρους (όλες) να το ξαναφορτώσω α΄ν χαθεί ή να βάλω άλλο για σόμπα ή καυστήρα αερίου.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 6 Μήνες πριν #148093 από mikel
Απαντήθηκε από mikel στο θέμα Επιλογή και αγορά καυστήρα πελλετ
Ο ADGREEN Εφόσον δει σφάλμα στα 40 δευτερόλεπτα θα σταματήσει και δεν πρόκειτε να γεμίση ουτε να "ντομανίαση " γυρίζοντα καπνο και θερμοκρασία προς το σπιραλ τροφοδοσίας γιατί
1.ΕΧΕΙ ΡΟΗ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΧΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ
2.ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΨΕΚΑΣΗ ΜΕ 6 BAR ΠΙΕΣΗ ΑΕΡΑ ΓΙΑ 3 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΗ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ.

Δεν υπαρχει λογος να μελετας σεναρια φαντασιας. Παρε εναν καυστηρα B-MIX και θα ερθω εγω να στον χωρο σου να σου δειξω αυτα που περιγραφω .
Εσυ εκανες σεμιναρια και πολυ σωστο αλλα δεν ειναι λογος αυτος να λες πως το δικο σου ειναι το καλυτερο και τα υπολοιπα ειναι σκαρτα απλα γιατι δεν τα ξερεις .
Το pc controler ειναι πολυ σημαντικο και ειναι και δωρεαν και ειναι και στα Ελληνικα αλλα αυτος που δουλευης εσυ απλα δεν το εχει και δεν το δίνεται ΔΩΡΕΑΝ στου πελατες λιανικης. Οποτε αφου δεν το εχει ο δικος σου καυστηρας ε σιγουρα δεν θα ειναι καλο ε ?

Για να δουμε τι μπορουμε να κανουμε με τον υπολογιστη μας αφου συνδεθει με τον καυστηρα Bmix Η B-eco της ADGREEN ->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
1. Αναβαθιση λογισμικου.
2. Να φορτωσουμε ρυθμίσεις απο αρχείο στον υπολογιστη μας
3. Να αποθηκεύσουμε ρυθμίσεις στον υπολογιστη μας
4. Να δουμε στοιχεια λειτουργιας σε πραγματικο χρονο
5. Να επεμβουμε στις ριθμισεις του
6. Να καταγραψουμε ολες τις λειτουργιες του καυστηρα σε σχεδιαγραμα.
δλδ ξερουμε ποτε αναψε στο 24 ωρο, τις διακυμανσης της θερμοκρασια του νερου στον λεβητα, τον χρονο λειτουργιας.
7. Να τεστάρω ολα τα ηλεκτρικα μερη του καυστηρα για τυχον βλαβες η και μεμονωμενα χωρις να ειναι χρειαστη να τον βάλω σε λειτουργία.
8. Ολα τα παραπανω απο το καναπέ του σπιτιου σου χωρις να τρεχεις στο λεβητοστασιο αλλα και γω απο τον δικο μου υπολογιστη μπορω να διορθώσω το δικο σου καυστηρα αλλα και τον πελατων σου χωρις κανενα κοστος.

Φιλε ελτσα67 αν κατανοησης τα παραπανω νομιζω πως θα πρεπει να σε βολευη και η Κατερινη.

Τωρα η απάντηση σου θα επικεντρωθεί στο να βγάλεις σκαρτα τα παραπανω.
Υ.Γ. Οποιος πραγματικα εχει διαθεση είτε ειναι επαγγελματιας είτε ειναι ιδιωτης μπορει να ερθει Κατερίνη Για να τα δει ζωντανα ολα αυτα που περιέγραψα στο προτυπο εργαστήριο μου.
Last edit: 8 Χρόνια 6 Μήνες πριν by mikel.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ