Kατανάλωση πέλλετ καυστήρα πέλλετ Όκταγκον 70 KW.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #145594 από etsa67
Κατανάλωση εντυπώσεις καυστήρα πέλλετ Όκταγκον 70 kw λέβητα ξύλου-πέλλετ 116 kw.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Ημέρα πριν #146811 από etsa67
Καλησπέρα και Καλό Πάσχα.
Ή κατανάλωση πέλλετ κυμάνθηκε από την 22/Οκτ/14 - 27/Μαρ/15 στα 3105 κιλά. (807 ευρώ)
Πιο συγκεκριμένα:
Oκτ: μέση εξ: 13,5c , καταναλώθηκαν: 48 kg.... (έλατο - πεύκο)
Nοε: μέση εξ: 11,9 c ,καταναλώθηκαν: 381 kg
Δεκ: μέση εξ: 9,9 c ,καταναλώθηκαν: 623 kg
Ιαν: μέση εξ: 6,9 c , καταναλώθηκαν: 725 kg
Φεβ :μέση εξ: 6,4 c ,καταναλώθηκαν : 611 kg
Mαρ: μέση εξ: 7,3 c ,καταναλώθηκαν : 717 kg ...27/3/15.
Άλλα στοιχεία:
1) Μέση εσ: 21,5 c
2) Τετραγωνικά κατοικιών. α) Διαμ.78 μ2 με 16,2 kw ..... Απώλειες
β) Διαμ. 60 μ2 με 9,13 kw
γ) Διαμ. 110 μ2 με 14 kw
Η λειτουργία του γ διαμ. ήταν για 60 ημ. ενώ τα άλλα κάθε ημέρα.
Στο διαμ. α λειτουργούσε απλό τζάκι για περίπου 120 ημέρες.
a)Ο καυστήρας είναι της Όκταγκον Ελλάς 12-70 kw και λειτουργούσε σε ισχύ φλόγας 41 kw
b)Ο λέβητας είναι ξύλου μάρκας θερμοστάλ 116 kw με ενσωματωμένο βεντιλατέρ καυσαερίων.
c)Η θερμοκρασία καυσαερίων στα 41 kw φλόγας ήταν 78 c και η ταχύτητα ανύψωσης της θερμοκρασίας του νερού του λέβητα γινόταν από τη στιγμή δημιουργίας της φλόγας σε 12 λεπτά. Η μέγιστη θερμοκρασία νερού του καυστήρα είναι στους 65 μεγάλη φλόγα + 6 η μικρή των 12 kw.
d)CO2=12 % kai O2=8%.
Περιοχή Λίμνη ευβοίας.
Πέλλετ από έλατο -πεύκο τοπικού παραγωγού.
Συντήρηση καυστήρα κάθε 10 ημέρες.
Συντήρηση λέβητα κάθε 40 ημέρες.
Εμπλοκή έγινε μία φορά λόγω μη πραγματοποίησης συντήρησης του καυστήρα στον προγραμματισμένο χρόνο. Έπιασε στάχτη 3 εκατ. μετά από διάρκεια 30 ημερών.
Αυτός είναι ο απολογισμός της κατανάλωσης πέλλετ στην οικία μου.
Στάθης

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": anisos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Ημέρα πριν #146819 από etsa67
Θα ήθελα να παρουσιάσω επιπλέον κάποια στοιχεία που κρίνονται απαραίτητα για να υπάρχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα της σχέσης αποδόσεως -ενεργειακής εκμετάλλευσης.
'Εχω τοποθετήσει στο α διαμ των 78 μ2 ορυκτοβάμβακα εσωτερικά της σκεπής 5 εκ με συντελ. διαπερατότητας 0,032 kw/m2c h.
Οι τοίχοι είναι 16 εκ απλοί χωρίς μόνωση με διπλά παράθυρα αλουμηνίου.
Το β διαμ των 60 μ2 έχει απλά παράθυρα και αμόνωτες επιφάνειες αλλά η οροφή είναι προστατευμένη από το α διαμ.
Το άλλο είναι διαμέρισμα 110 μ2 με 8 σώματα πάνελ περίπου 12 kw με διπλά παράθυρα αλουμινίου μονωμένοι τοίχοι με το Κ =0.9 kcal/hcm2 και λειτουργεί σαν ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Γι' αυτό ανάφερα ότι λειτουργεί έως και εχθές για 60 ημέρες, έπεται και συνέχεια όμως γιατί το Πάσχα θα έχω κόσμο πιστεύω θα πιάσει άλλες 20 ημέρες από σήμερα.
Πιστεύω ότι θα κλεισω τη περίοδο με 3500 κιλά πέλλετ.
Στη μονάδα λειτουργούν και 2 βόιλερ 600 κιλών χωρητικότητας συνεχόμενης λειτουργίας και απορροφούν τουλάχιστον 6 kw από τον λέβητα.
Εδώ έκανα μία τροποποίηση όσον αφορά τη λειτουργία τους.
Για να μειωθέι η συχνότητα έναυσης του καυστήρα σετάρησα τον υδροστάτη του κυκλοφορητή των μπόιλερ στους 45 c και αυτόν της υπερθέρμανσης στους 62c οπότε όταν ο λέβητας πιάνει τους 65 + δίνει και στα μπόιλερσ με αποτέλεσμα να τα ζεσταίνει χωρίς αυτά να ενεργοποιούν το σύστημα της αυτονομίας και κατόπιν τον καυστήρα για λογαριασμό τους.
Σύντομα θα παρουσιάσω και της ημέρες που είχε ηλιοφάνεια για να υπάρχει μια πιο γενική εικόνα στην αποτελεσματικότητα των ηλιακών συστημάτων για ζ/ν και ηλιακή θέρμανση.
Τα μπόιλερσ υποστηρίζονται και από 7,5 τ.μ. ηλιακά επιλεκτικά πάνελς και διαφορικό θερμοστάτη emeti διπλής εντολής.
όταν ταν μπόιλερς ζεσταίνονταν από τον ήλιο ένας σένσορ απενεργοποιούσε ένα ρελέ και ο κυκλοφορητής των μπόιλερ δεν λειτουργούσε να σπαταλά ενέργεια από τον λέβητα.
Ξέχασα να γράψω για τον ελκυσμό της εστίας και της καπνοδόχου.
Όταν στην καπνοδόχο ο ελκυσμός ήταν 20 pa or 0,2 mbar τότε η εστία είχε 5-7 pa. Αυτό είναι θετικό γιατί υπάρχει οριακή σύγκλιση στη καμπύλη της υπερπίεσης και υποπίεσης χρονικά και τοπικά μέσα στην εστία όπου η εναλλαγή της θερμότητας άγγιζε τα μέγιστα των θερμοκρασιών αυξάνοντας κατά πολύ την ειδική φόρτιση του λέβητα.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #146852 από G.Akis
etsa67 καλησπέρα.
Στην τελευταία παράγραφο γράφεις σχετικά με τον ελκυσμό της καμινάδας και της εστίας, την οριακή σύγκλιση στη καμπύλη της υπερπίεσης και υποπίεσης και ότι η εναλλαγή της θερμότητας άγγιζε τα μέγιστα των θερμοκρασιών αυξάνοντας κατά πολύ την ειδική φόρτιση του λέβητα.
Επειδή ακούγονται ενδιαφέροντα αλλά δεν γνωρίζω την σημασία τους θα μπορούσες να εξηγήσεις τι σημαίνουν και γιατί είναι σημαντικά?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #146854 από etsa67
Κοίτα υπάρχουν λέβητες υποπίεσης και υπερπίεσης του θαλάμου καύσεως.
Όταν λέμε υποπίεσης εννούμε λέβητα που λειτουργεί με πίεση αρνητική δηλ πίεση λίγο κάτω της ατμοσφαιρικής.
Όταν είναι υπερπίεσης η λειτουργία στηρίζεται σε πίεση θετική δηλ. λίγο πάνω της ατμοσφαιρικής. Αυτά λμβάνουν χώρα στην εστία του κάθε λέβητα αλλά στις θυρίδες συναλλαγής αρχίζει η υποπίεση στον θέλαμο καύσεως που λειτουργεί με υπερπίεση για να εξέλθουν τα καυσαέρια και με τη βοήθεια του ελκυσμού της καπνοδόχου.
Όταν ο λέβητας είναι υποπίεσης τότε πρέπει ο ελκυσμός της καπνοδόχου να βοηθάει απο τον θάλαμο καύσεως αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα οξυγόνωσης της καύσεως.
1. Λέβητες υπερπίεσης είναι οι περισσότεροι λέβητες πετρελαίου και λιγότερο οι υγραερίου όμως. Έχουν αυξημένη ειδική φόρτιση ( η ποσότητα της θερμότητας που αποδίδεται ανά τετρ, μέτρο θερμαινόμενης επιφάνειας) άρα μειωμένο όγκο και οικονομία υλικού, και μεγαλύτερη θερμιδικό αποτέλεσμα στο νερό μεγαλύτερο β . απόδοσης και γρηγορότερη ποσότητα θερμότητας στα σώματα.
2. Λέβητες υποπίεσης ( Ξυλολέβητες -λέβητες πέλλετ) χρειάζονται τον ελκυσμό της καπνοδόχου να βοηθάει στην άντληση των καυσαερίων απο τον θάλαμο καύσεως. Επειδή η καύση του ξύλου γενικά χρειάζεται τον χρόνο της για να γίνει πρέπει να αυξηθεί και η διαδρομή των καυσαερίων άρα και ο χρόνος αυτών στα τοιχώματα του λέβητα πριν βγούν εκτός αυτού.
Η υποπίεση γενικά μειώνει την ειδική φόρτιση του λέβητα και σαν αντίδοτο πρέπει να μεγαλώσει η επιφάνεια συναλλαγής των υδροφόρων τοιχωμάτων του για να προλάβουν να μεταφέρουν την θερμότητά τους.
Όταν υπάρχει σύγκλιση υποπίεσης -υπερπίεσης τότε οι λέβητες στερεών καυσίμων μπορούν να λειτουργήσουν με αυξημένη θερμική φόρτιση ανά τετραγωνικό μέτρο θερμαινόμενης επιφάνειας τους και να αποδώσουν περισσότερο έργο στο νερό με μειωμένη ποσότητα καυσίμου.
Υπάρχει τότε λέμε θερμοκρασιακό κέρδος ακόμη και με μικρή θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ θερμοκρασίας καυσαερίων και νερού και τα συμπυκνώματα δηλώνουν αυτή την παραπάνω συνεισφορά τους. Τότε ο β. απόδοσης μπορεί να αγγίξει και το 100% .
Καταλαβαίνεις όμως για να εξέλθουν τόσο κρύα καυσαέρια μέσα απο την καπνοδόχο θα είναι δύσκολο λόγω μικρής διφοράς της πυκνότητάς τους. Τη λύση την δίνει κάποιο βεντιλατέρ καυσαερίων.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #146870 από χρηστος8

etsa67 εγραψε:

a)Ο καυστήρας είναι της Όκταγκον Ελλάς 12-70 kw και λειτουργούσε σε ισχύ φλόγας 41 kw
b)Ο λέβητας είναι ξύλου μάρκας θερμοστάλ 116 kw με ενσωματωμένο βεντιλατέρ καυσαερίων.
c)Η θερμοκρασία καυσαερίων στα 41 kw φλόγας ήταν 78 c


etsa67 έγραψε: Υπάρχει τότε λέμε θερμοκρασιακό κέρδος ακόμη και με μικρή θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ θερμοκρασίας καυσαερίων και νερού και τα συμπυκνώματα δηλώνουν αυτή την παραπάνω συνεισφορά τους. Τότε ο β. απόδοσης μπορεί να αγγίξει και το 100% .
Καταλαβαίνεις όμως για να εξέλθουν τόσο κρύα καυσαέρια μέσα απο την καπνοδόχο θα είναι δύσκολο λόγω μικρής διφοράς της πυκνότητάς τους. Τη λύση την δίνει κάποιο βεντιλατέρ καυσαερίων.


Σταθη αν μου επιτρεπεις μερικες ερωτησεις - παρατηρησεις...

1)Ο βαθμος αποδοσης ενος λεβητα, γινεται με μετρηση του καυστηρα σε λειτουργια και max ισχυ ιση με αυτη του λεβητα και σε θερμοκρασια νερων συνηθως των 70 με 75 βαθμων.

α)Βαση αυτου...εφοσον εχεις 116kw λεβητα και καυστηρα σε ισχυ λειτουργιας στα 41kw ποιος θεωρεις πως ειναι ο βαθμος αποδοσης του λεβητα σου σε αυτη την κατασταση λειτουργιας;;;

β)Σε υποθετικη περιπτωση που βαλεις εναν καυστηρα σε ισχυ λειτουργιας 116kw...οσα δηλαδη και ο λεβητας σου...ποιος πιστευεις πως θα ειναι ο βαθμος αποδοσης του λεβητα σου σε αυτη την κατασταση λειτουργιας;;;

2)Εφοσον εχεις 116kw λεβητα και καυστηρα σε ισχυ λειτουργιας στα 41kw με θερμοκρασια καυσαεριων 78 βαθμους...

Σε υποθετικη περιπτωση που βαλεις εναν καυστηρα σε ισχυ λειτουργιας 116kw...οσα δηλαδη και ο λεβητας σου...

Ποια πιστευεις πως θα ειναι η θερμοκρασια καυσαεριων σε αυτη την κατασταση λειτουργιας;;;

Τα παραπανω ειναι θεμελιωδη σε μια συσκευη θερμανσης... μιας και οι αποδοσεις - χαρακτηριστικα που συντροφευουν το manual ενος λεβητα - καυστηρα (και το κατατασσουν σε κλαση 3...5 κτλ) γινονται παντα με μετρηση σε ιδια max ισχυ και οχι οπως μας βολευει εμας.

Αν ηταν τοσο ευκολα τα πραγματα...νομιζω ο Θερμοσταλ με την τιμη που εχει... επρεπε να κανει θραυση σε πωλησεις σε ολη την κεντρικη και βορεια Ευρωπη...ισως και Αμερικη μερια :)



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 8 Χρόνια 11 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ