Kαυστήρας πέλλετ Οκταγκον Ελλάς

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133709 από etsa67
Καλησπέρα και πάλι teriDs. Σήμερα 4η ημέρα που δοκιμάζω τον πελετοκαυστήρα της Όκταγκον με ameco και δουλεύει ρολόι και χωρίς κανένα καθάρισμα. Καίει στα 55 kw με τις ρυθμίσεις του κατασκευαστή και από 'τι δείχνει θα δουλεύει έτσι για περίπου δύο-τρείς ημέρες ακόμα, χωρίς σέρβισ.
Το θέμα με την καύση του αρχικού πέλλετ το ξεπερνάει εύκολα και αν αναβαθμίσω και το κοντρόλερ του, όπως ανάφερε ο ένας εκ των δύο κατασκευαστές , τότε θα μπορώ να κάψω και πέλλετ β ποιότητας , όπως περιμένω άλλωστε κάποια δείγματα από την alpha pellet. Περιμένω να διαπιστώσω ποιότητα καύσης και με ελληνικό πέλλετ.
Σήμερα πήρα και τα πρώτα δείγματα καυσαερίων CO2=10 % , αιθάλη=2-2,5 της κλίμακα μπάκαρα , ελκυσμός στη κατάθλιψη του απορροφητήρα καυσαερίων 21 pa και θερμοκρασία καυσαερίων στα 55 kw ισχύ =128 c, σε θερμοκρασία νερού 62 c.. Η καπνοδόχος είναι κτιστή με σοβά , 13 μ ύψος και 250 χιλ διάμετρο. Ο ελκυσμός δε αυτής σε καύση ξύλου είναι περίπου 50 pa υπό λειτουργία. Το αναφέρω αυτό διότι ο Όκταγκον βασίζεται στον ελκυσμό για να προχωρήσει σε λειτουργία κανονικής καύσης. Πιστεύω πως οι καυστήρες πέλλετ υψηλής τεχνολογίας θέλουν για να λειτουργήσουν σωστά , καλό πέλλετ από καθαρό ξύλο που στη χώρα μας δεν υπάρχουν τόσα πολλά δένδρα και δεν αποκαθίστανται με άλλα νέα όσα κόβονται, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη β. Ευρώπη. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133722 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Kαυστήρας πέλλετ Οκταγκον Ελλάς

etsa67 έγραψε:

etsa67 έγραψε: Καλησπέρα σε όλους τους καυστηράκηδες. Έχετε ακούσει για τους καυστήρες πέλλετ της Όκταγκον Ελλάς; Αν κάποιος ξέρει κάποιον, που τον έχει τοποθετήσει τον παραπάνω καυστήρα πέλλετ μη με ξεχάσετε. Συμβαίνει το εξής και μόνο σε μεγάλη ισχύ): ( Μου μπλοκάρει από τροφοδοσία (πολύ φαί ) ρε παιδιά όταν δουλεύει μόνο σε μεγάλη ισχύ. Ο 70 KW που έχω δουλεύει απροβλημάτιστα με ότι ''ποιότητα'' πέλλετ τον ταΐσεις, αρκεί να του δώσεις μπόλικο αέρα και τροφοδοσία όχι πάνω από 3 δευτερόλεπτα στο κοχλία, 35 KW περίπου. Σε μεγαλύτερη ισχύ αρχίζουν τα προβλήματα με εμπλοκή η οποία ξεκινάει από το αρχικό πέλλετ που όταν αρχίζει και καίγεται δεν έχει έχτρα χρόνο, με αποτέλεσμα το άλλο να πέφτει και να το καλύπτει από πάνω . Τότε αρχίζει και μαζεύεται αρκετό άκαυτο πέλλετ το οποίο δεν έχει κατάλληλες θερμοκρασίες να αναφλεχθεί και χτίζει με πέλλετ γεμίζοντας τον σωλήνα. . Ίσως να θέλει πιο πολύ χρόνο να καεί το αρχικό πέλλετ προτού ο κοχλίας προχωρήσει σε διαδικασία κανονικής καύσης. Όλα αυτά θα συμβούν αν ο αέρας, κοντά στη μεσαία και μεγαλύτερη ισχύ, είναι όσο αναγράφεται στον πίνακα του exel. Αν όμως ανεβάσεις πολύ τον αέρα, τις περισσότερες φορές, το "περίσσιο'' πέλλετ το τραβάει και το καίει. Σαν έχτρα θα ήθελα επίσης να.αυξήσω τον χρόνο ενεργοποίησης και παύσης του κοχλία (το βήμα) δηλαδή, το οποίο είναι στα 12 sec και δεν μπορώ). Τις δοκιμές τις έκανα με πέλλετ Βουλγάρικο (DELTA FOREST) και με πέλλετ ενός τοπικού παραγωγού με απολύτως κανένα χαρακτηριστικό. Τις επόμενες ημέρες θα δοκιμάσω AMECO και ΣΒΑΙΣΧΟΦΕΡ.







ε


Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133724 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Kαυστήρας πέλλετ Οκταγκον Ελλάς

etsa67 έγραψε:

etsa67 έγραψε: Καλησπέρα σε όλους τους καυστηράκηδες. Έχετε ακούσει για τους καυστήρες πέλλετ της Όκταγκον Ελλάς; Αν κάποιος ξέρει κάποιον, που τον έχει τοποθετήσει τον παραπάνω καυστήρα πέλλετ μη με ξεχάσετε. Συμβαίνει το εξής και μόνο σε μεγάλη ισχύ): ( Μου μπλοκάρει από τροφοδοσία (πολύ φαί ) ρε παιδιά όταν δουλεύει μόνο σε μεγάλη ισχύ. Ο 70 KW που έχω δουλεύει απροβλημάτιστα με ότι ''ποιότητα'' πέλλετ τον ταΐσεις, αρκεί να του δώσεις μπόλικο αέρα και τροφοδοσία όχι πάνω από 3 δευτερόλεπτα στο κοχλία, 35 KW περίπου. Σε μεγαλύτερη ισχύ αρχίζουν τα προβλήματα με εμπλοκή η οποία ξεκινάει από το αρχικό πέλλετ που όταν αρχίζει και καίγεται δεν έχει έχτρα χρόνο, με αποτέλεσμα το άλλο να πέφτει και να το καλύπτει από πάνω . To pellet είναι ενός τοπικού παραγωγού και απ' ότι με πληροφόρησαν από την εταιρεία πρέπει να φταίει το πέλλετ.







ε


Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός
Last edit: 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by etsa67.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133727 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Kαυστήρας πέλλετ Οκταγκον Ελλάς

etsa67 έγραψε:

etsa67 έγραψε: Καλησπέρα σε όλους τους καυστηράκηδες. Έχετε ακούσει για τους καυστήρες πέλλετ της Όκταγκον Ελλάς; Αν κάποιος ξέρει κάποιον, που τον έχει τοποθετήσει τον παραπάνω καυστήρα πέλλετ μη με ξεχάσετε. Συμβαίνει το εξής και μόνο σε μεγάλη ισχύ): Μπλοκάρει, στη μεγάλη ισχύ, από τροφοδοσία, γεμίζοντας το σπυράλ με πέλλετ. . Ο 70 KW που έχω δουλεύει απροβλημάτιστα με ότι ''ποιότητα'' πέλλετ τον ταΐσεις, αρκεί να του δώσεις μπόλικο αέρα και τροφοδοσία όχι πάνω από 3 δευτερόλεπτα στο κοχλία, 35 KW περίπου. Σε μεγαλύτερη ισχύ αρχίζουν τα προβλήματα με εμπλοκή η οποία ξεκινάει από το αρχικό πέλλετ που όταν αρχίζει και καίγεται δεν έχει έχτρα χρόνο, με αποτέλεσμα το άλλο να πέφτει και να το καλύπτει από πάνω . Τότε αρχίζει και μαζεύεται αρκετό άκαυτο πέλλετ το οποίο δεν έχει κατάλληλες θερμοκρασίες να αναφλεχθεί και χτίζει με πέλλετ γεμίζοντας τον σωλήνα. . Ίσως να θέλει πιο πολύ χρόνο να καεί το αρχικό πέλλετ προτού ο κοχλίας προχωρήσει σε διαδικασία κανονικής καύσης. Όλα αυτά θα συμβούν αν ο αέρας, κοντά στη μεσαία και μεγαλύτερη ισχύ, είναι όσο αναγράφεται στον πίνακα του exel. Αν όμως ανεβάσεις πολύ τον αέρα, τις περισσότερες φορές, το "περίσσιο'' πέλλετ το τραβάει και το καίει. Σαν έχτρα θα ήθελα επίσης να.αυξήσω τον χρόνο ενεργοποίησης και παύσης του κοχλία (το βήμα) δηλαδή, το οποίο είναι στα 12 sec και δεν μπορώ). Ο λόγος είναι γιατί σε αυτόν το κοντρόλερ δεν μπορώ να παίξω με αυτές τις παραμέτρους και σε κοντρόλερ άλλου καυστήρα μπορείς. Φυσικά το πέλλετ είναι ο βασικός αίτιος αλλά και το Ελληνικό πέλλετ αν το βρείς σε καλή τιμή γιατί να μην μπορείς να το κάψεις χωρίς προβλήματα. Τις επόμενες ημέρες θα δοκιμάσω AMECO.







ε


Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133739 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Kαυστήρας πέλλετ Οκταγκον Ελλάς

etsa67 έγραψε:

etsa67 έγραψε: Καλησπέρα σε όλους τους καυστηράκηδες. Έχετε ακούσει για τους καυστήρες πέλλετ της Όκταγκον Ελλάς; Αν κάποιος ξέρει κάποιον, που τον έχει τοποθετήσει τον παραπάνω καυστήρα πέλλετ μη με ξεχάσετε. Συμβαίνει το εξής και μόνο σε μεγάλη ισχύ): ( Μου μπλοκάρει από τροφοδοσία . Ο 70 KW που έχω δουλεύει απροβλημάτιστα με ότι ''ποιότητα'' πέλλετ τον ταΐσεις, αρκεί να του δώσεις μπόλικο αέρα και τροφοδοσία όχι πάνω από 3 δευτερόλεπτα στο κοχλία, 35 KW περίπου. Σε μεγαλύτερη ισχύ αρχίζουν τα προβλήματα και πάντα με πέλλετ β ποιότητας, με εμπλοκή η οποία ξεκινάει από το αρχικό πέλλετ που όταν αρχίζει και καίγεται δεν έχει έχτρα χρόνο, με αποτέλεσμα το άλλο να πέφτει και να το καλύπτει από πάνω . Τότε αρχίζει και μαζεύεται αρκετό άκαυτο πέλλετ το οποίο δεν έχει κατάλληλες θερμοκρασίες να αναφλεχθεί και χτίζει με πέλλετ γεμίζοντας τον σωλήνα. . Ίσως να θέλει πιο πολύ χρόνο να καεί το αρχικό πέλλετ προτού ο κοχλίας προχωρήσει σε διαδικασία κανονικής καύσης. Όλα αυτά θα συμβούν αν ο αέρας, κοντά στη μεσαία και μεγαλύτερη ισχύ, είναι όσο αναγράφεται στον πίνακα του exel. Αν όμως ανεβάσεις πολύ τον αέρα, τις περισσότερες φορές, το "περίσσιο'' πέλλετ το τραβάει και το καίει. Σαν έχτρα θα ήθελα επίσης να.αυξήσω τον χρόνο ενεργοποίησης και παύσης του κοχλία (το βήμα) δηλαδή, το οποίο είναι στα 12 sec και δεν μπορώ). Με ΄β πέλλετ το χρειάζεται.







ε


Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός
Last edit: 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by etsa67. Αιτία: Καλύτερης διάγνωσης του προβλήματος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133742 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Re:Kαυστήρας πέλλετ Οκταγκον Ελλάς

etsa67 έγραψε: Καλησπέρα terisds. Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ρυθμίσεις που αφορούν τα επίπεδα 1 & 2 υπάρχουν υπό μορφή παραμέτρων αλλά μέχρι εκεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να ρυθμίζω ,αέρα , κίνηση του κοχλία σε sec σε ελάχιστη και μέγιστη ισχύ, αέρα στην αρχική καύση , γέμισμα του αρχικό πέλλετ σε sec , και τα άλλα τα γνωστά όπως θερμοκρασίες νερού κ.λ.π. τίποτε άλλο. Επικοινώνησα με έναν από τους δύο κατασκευαστές, ο οποίος μου είπε ότι έχει φτιάξει ένα νέο λογισμικό που καθορίζεις έχτρα χρόνο να καίει το αρχικό πέλλετ αλλά με ποιο τρόπο θα μου αναβαθμίσει το plc του καυστήρα μου δεν ξέρω. Ό άλλος μου το έθεσε ως πρόβλημα γενικό και αόριστο και ότι φταίει το πέλλετ , ο ελκυσμός κ.λ.π.
Εγώ του απάντησα το εξής: Πρέπει να μου δώσεις και άλλες παραμέτρους και μου απάντησε ότι δεν χρειάζονται να τις έχεις και ότι αυτές αφορούν το τρίτο επίπεδο που είναι του κατασκευαστή. Περιμένω να κάνω τη δουλειά μου μόνο με τον πρώτο ο οποίος είναι πιο κοντά στην ηλικία μου και μπορώ να συνεννοηθώ σε άλλο επίπεδο. Ο καυστήρας είναι αρκετά εύχρηστος διασκεδαστικός ως προς το μενού του , πλήρη αναλογικός σε όλη την ισχύ του αλλά έχω όπως σωστά είπες πρόβλημα με τη τροφοδοσία. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΡΟΙΟΝ. Ευχαριστώ πολύ και αναμένω απάντηση.


Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ