Kαυστήρας πέλλετ Οκταγκον Ελλάς

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133503 από etsa67
Καλησπέρα σε όλους τους καυστηράκηδες. Έχετε ακούσει για τους καυστήρες πέλλετ της Όκταγκον Ελλάς; Αν κάποιος ξέρει κάποιον, που τον έχει ή έχει τοποθετήσει τον παραπάνω καυστήρα πέλλετ μη με ξεχάσετε να με φέρετε σε επικοινωνία. Θέλω να αυξήσω τον χρόνο ενεργοποίησης και παύσης του κοχλία ο οποίος είναι στα 12 sec και δεν μπορώ. Μου μπλοκάρει από τροφοδοσία (πολύ φαί ) ρε παιδιά όταν δουλεύει σε μεγάλη ισχύ.







ε

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133611 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Kαυστήρας πέλλετ Οκταγκον Ελλάς

etsa67 έγραψε: Καλησπέρα σε όλους τους καυστηράκηδες. Έχετε ακούσει για τους καυστήρες πέλλετ της Όκταγκον Ελλάς; Αν κάποιος ξέρει κάποιον, που τον έχει τοποθετήσει τον παραπάνω καυστήρα πέλλετ μη με ξεχάσετε. Συμβαίνει το εξής και μόνο σε μεγάλη ισχύ): ( Μου μπλοκάρει από τροφοδοσία (πολύ φαί ) ρε παιδιά όταν δουλεύει μόνο σε μεγάλη ισχύ. Ο 70 KW που έχω δουλεύει απροβλημάτιστα με ότι ''ποιότητα'' πέλλετ τον ταΐσεις, αρκεί να του δώσεις μπόλικο αέρα και τροφοδοσία όχι πάνω από 3 δευτερόλεπτα στο κοχλία, 35 KW περίπου. Σε μεγαλύτερη ισχύ αρχίζουν τα προβλήματα με εμπλοκή η οποία ξεκινάει από το αρχικό πέλλετ που όταν αρχίζει και καίγεται δεν έχει έχτρα χρόνο, με αποτέλεσμα το άλλο να πέφτει και να το καλύπτει από πάνω . Τότε αρχίζει και μαζεύεται αρκετό άκαυτο πέλλετ το οποίο δεν έχει κατάλληλες θερμοκρασίες να αναφλεχθεί και χτίζει με πέλλετ γεμίζοντας τον σωλήνα. . Ίσως να θέλει πιο πολύ χρόνο να καεί το αρχικό πέλλετ προτού ο κοχλίας προχωρήσει σε διαδικασία κανονικής καύσης. Όλα αυτά θα συμβούν αν ο αέρας, κοντά στη μεσαία και μεγαλύτερη ισχύ, είναι όσο αναγράφεται στον πίνακα του exel. Αν όμως ανεβάσεις πολύ τον αέρα, τις περισσότερες φορές, το "περίσσιο'' πέλλετ το τραβάει και το καίει. Σαν έχτρα θα ήθελα επίσης να.αυξήσω τον χρόνο ενεργοποίησης και παύσης του κοχλία (το βήμα) δηλαδή, το οποίο είναι στα 12 sec και δεν μπορώ). Συγνώμη για τα πολλά γραφόμενα αλλά θέλω να κάνω διασταυρώσεις και με άλλους για να τα αναφέρω στην εταιρεία ώς ελάττωμα προς διόρθωση, η οποία εταιρεία,δυστυχώς, αμφισβητεί τα προβλήματα που μπορεί να έχει ο καυστήρας και ως ο κύριος αίτιος είναι όπως πάντα ο "άλλος" δηλ. το πέλλετ ,ο ελκυσμός κ.λ.π.







ε


Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός
Last edit: 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by etsa67.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133614 από terisds
Απαντήθηκε από terisds στο θέμα Re:Kαυστήρας πέλλετ Οκταγκον Ελλάς
Καταρχήν καλησπέρα.
Τις ρυθμίσεις του καυστήρα δεν τις έχεις;
Τι κοντρολερ έχει επάνω;γράψε μήπως ξέρει κάποιος να σου απαντήσει.

Έτσι όπως το λες,ειναι θέμα καθαρά τροφοδοσίας,λίγο δύσκολα να φταίει το πελλετ,και εμείς με τον φερολι είχαμε το ίδιο πρόβλημα,αλλα με την ρύθμιση στα διαστήματα έστρωσε,το ίδιο παθαινεις και εσύ.


Sent from my iPhone using Tapatalk.
Stratos.

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ-ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!!!!!!
Στράτος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133634 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Re:Kαυστήρας πέλλετ Οκταγκον Ελλάς
Καλησπέρα terisds. Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ρυθμίσεις που αφορούν τα επίπεδα 1 & 2 υπάρχουν υπό μορφή παραμέτρων αλλά μέχρι εκεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να ρυθμίζω ,αέρα , κίνηση του κοχλία σε sec σε ελάχιστη και μέγιστη ισχύ, αέρα στην αρχική καύση , γέμισμα του αρχικό πέλλετ σε sec , και τα άλλα τα γνωστά όπως θερμοκρασίες νερού κ.λ.π. τίποτε άλλο. Επικοινώνησα με έναν από τους δύο κατασκευαστές, ο οποίος μου είπε ότι έχει φτιάξει ένα νέο λογισμικό που καθορίζεις έχτρα χρόνο να καίει το αρχικό πέλλετ αλλά με ποιο τρόπο θα μου αναβαθμίσει το plc του καυστήρα μου δεν ξέρω. Ό άλλος μου το έθεσε ως πρόβλημα γενικό και αόριστο και ότι φταίει το πέλλετ , ο ελκυσμός κ.λ.π.
Εγώ του απάντησα το εξής: Πρέπει να μου δώσεις και άλλες παραμέτρους και μου απάντησε ότι δεν χρειάζονται να τις έχεις και ότι αυτές αφορούν το τρίτο επίπεδο που είναι του κατασκευαστή. Περιμένω να κάνω τη δουλειά μου μόνο με τον πρώτο ο οποίος είναι πιο κοντά στην ηλικία μου και μπορώ να συνεννοηθώ σε άλλο επίπεδο. Ο καυστήρας είναι αρκετά εύχρηστος διασκεδαστικός ως προς το μενού του , πλήρη αναλογικός σε όλη την ισχύ του αλλά έχω όπως σωστά είπες πρόβλημα με τη τροφοδοσία. Ευχαριστώ πολύ και αναμένω απάντηση.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133657 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Re:Kαυστήρας πέλλετ Οκταγκον Ελλάς

etsa67 έγραψε: Καλησπέρα terisds. Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ρυθμίσεις που αφορούν τα επίπεδα 1 & 2 υπάρχουν υπό μορφή παραμέτρων αλλά μέχρι εκεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να ρυθμίζω ,αέρα , κίνηση του κοχλία σε sec σε ελάχιστη και μέγιστη ισχύ, αέρα στην αρχική καύση , γέμισμα του αρχικό πέλλετ σε sec , και τα άλλα τα γνωστά όπως θερμοκρασίες νερού κ.λ.π. τίποτε άλλο. Επικοινώνησα με έναν από τους δύο κατασκευαστές, ο οποίος μου είπε ότι έχει φτιάξει ένα νέο λογισμικό που καθορίζεις έχτρα χρόνο να καίει το αρχικό πέλλετ αλλά με ποιο τρόπο θα μου αναβαθμίσει το plc του καυστήρα μου δεν ξέρω. Ό άλλος μου το έθεσε, ευγενικά πάντως, ως πρόβλημα γενικό και αόριστο και ότι φταίει το πέλλετ , ο ελκυσμός κ.λ.π. και πρέπει να το δοκιμάσω και με τα Top πέλλετ της αγοράς. Πράγμα που έκανα με σβαι αλλά και εκεί τα ίδια έγιναν.
Εγώ του απάντησα το εξής: Πρέπει να μου δώσεις και άλλες παραμέτρους και μου απάντησε ότι δεν χρειάζονται να τις έχεις και ότι αυτές αφορούν το τρίτο επίπεδο που είναι του κατασκευαστή. Περιμένω να κάνω τη δουλειά μου μόνο με τον πρώτο ο οποίος είναι πιο κοντά στην ηλικία μου και μπορώ να συνεννοηθώ σε άλλο επίπεδο. Ο καυστήρας είναι αρκετά εύχρηστος διασκεδαστικός ως προς το μενού του , πλήρη αναλογικός σε όλη την ισχύ του αλλά έχω όπως σωστά είπες πρόβλημα με τη τροφοδοσία στο αρχικό πέλλετ . Ευχαριστώ πολύ και αναμένω απάντηση.


Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133663 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Re:Kαυστήρας πέλλετ Οκταγκον Ελλάς
Καλημέρα . Από εχθές δοκιμάζω τη λειτουργία του καυστήρα με AMECO και με ισχύ στα 38 kw. Έβαλα τις παραμέτρους του exel (κοχλίας σε sec 3,6 sec - αέρας 140 pa προσθέτοντας 2 μόνο τιμές του αέρα, αλλά και στη min 104 pa, που είναι για τα 12 kw. Η συμπεριφορά του ήταν αρκετά καλή για 1η φορά επιτέλους. Σημείωση: Οι τιμές του αέρα στις min και max για 12 -70 kw είναι 102-186 pa αντίστοιχα όπως αυτές αναγράφονται στο exel. Μόλις το μάτι είδε φλόγα μέτρησα τα sec έως την ενεργοποίηση για πρώτη φορά του κοχλία. Ο χρόνος αυτός είναι τελικά 56 sec και η ρίψη διαρκεί 2-3 sec. Aνάλογα μεταβάλλεται και η ένταση του αέρα. Αυτό επαναλαμβάνεται 5-6 φορές και μετά σταθεροποιείται o κοχλίας στα 3,6 sec. To βήμα (κοχλίας on-off) είναι 12 sec. Προς στιγμή, (πάντα με το AMECO), φαίνεται ότι το άκαυτο πέλλετ ήταν αρκετό, κοιτάζοντας, τη φλόγα που κοκκίνιζε. Όμως στη συνέχεια και για 5 min, μόλις έκαψε και το αρχικό πέλλετ, η φλόγα άλλαξε, έγινε πιο κοντή και κιτρινοάσπρισε. O κοχλίας, στο αρχικό πέλλετ, είναι στo min 37 sec, και το έχω στα 38 sec . O κατασκευαστής αναφέρει 50 sec ή 330 gr, ή ακόμα, με οπτική ένδειξη, να καλύπτει την αντίσταση 1/2 cm. Δεν δοκίμασα σε μεγαλύτερη ισχύ την όποια συμπεριφορά του, αλλά μήπως θα το κάνω απόψε. Εάν μου δώσει και το λογισμικό που θα επιτρέπει περισσότερο χρόνο να καίει το αρχικό πέλλετ ,σε δεδομένο χρόνο, ώστε να κάνει καλή θράκα και να <αρπάζει> και το άλλο που θα πέφτει από επάνω σαν φρέσκο, θα έχω εξασφαλίσει μια απροβλημάτιστη λειτουργία σε μεγάλο εύρος ισχύος, ίσως και με πέλλετ β. Αρχίζει και με ευχαριστεί η όλη κατάσταση αλλά είναι ακόμα νωρίς για χαρές.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ