Τιμές για Μπρικέτες (Briquettes)

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #100951 από nikolaskav
Απαντήθηκε από nikolaskav στο θέμα Τιμές για Μπρικέτες (Briquettes)
Καλησπέρα στην παρέα. Αν και δεν έχω ιδέα απο τις μπρικέτες και επειδή έχω αρχίσει να προετοιμάζομαι για αγορά έκανα μια έρευνα και έχω γνωστό στην Βουλγαρία που μου τις δίνει με 170 τον τόνο χωρίς μεταφορικά. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #101447 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Τιμές για Μπρικέτες (Briquettes)

nikolaskav έγραψε: Καλησπέρα στην παρέα. Αν και δεν έχω ιδέα απο τις μπρικέτες και επειδή έχω αρχίσει να προετοιμάζομαι για αγορά έκανα μια έρευνα και έχω γνωστό στην Βουλγαρία που μου τις δίνει με 170 τον τόνο χωρίς μεταφορικά. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα?


1) Η τιμή ειναι με ή χωρίς Φ.Π.Α.; Η Βουλγαρία, ως χώρα Ε.Ε., μπορεί να πουλήσει σε άλλη χώρα-μέλος της Ε.Ε. χωρίς Φ.Π.Α. (tax free).

2) Μαζί με τα μεταφορικά, θα σου κοστίσει περίπου 225 ευρώ/τόνος (τουλάχιστον 1000-1200 ευρώ κοστίζουν τα μεταφορικά ενός φορτηγού 22 τόνων -τέτοιο θα έρθει-από Βουλγαρία).

3) Δεσμεύεσαι για 22 τόνους, τουλάχιστον, Είναι εύκολο να βρεις 10-15 ανθρώπους, να αγοράσετε μαζί;

4) Η μεταφορά θα είναι μέχρι "την πόρτα" σου. Έχεις clark ή εργάτες να κατεβάσουν τις παλέττες; Αν ναι, πόσο θα σου κοστίσουν;

Η όλη διαδικασία επικοινωνίας, το άγχος της αναμονής, καθώς και ο κίνδυνος "ελλειπούς" ποσότητας (κοινώς "κλέψιμο") αξίζουν για να γλυτώσεις κάπου 40 ευρώ στον τόνο (δηλ. αν χρειάζεσαι 2 τόνους 80 ευρώ);
Το είχα ψάξει πάρα πολύ καλά και το '11 και το '12. Δε συμφέρει σε καμμία περίπτωση, παρά μόνο σε ομαδική αγορά από καταναλωτικές οργανώσεις ή Δήμους. Μια τέτοια προσπάθεια κάνει και το forum εδώ, αλλά από Έλληνες εμπόρους (δηλ. μεσάζοντες). Δες εδώ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #101458 από tasos01
Απαντήθηκε από tasos01 στο θέμα Τιμές για Μπρικέτες (Briquettes)
παιδια...μπορει καποιος να με βοηθησει σχετικα με τις μπριγκετες του χριστοφορου........τηλεφωνο ισως ..τοποθεσια και οτι αλλο ειναι για να τον βρω??

ευχαριστω

chama 78 plus

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #104614 από korki
Απαντήθηκε από korki στο θέμα Τιμές για Μπρικέτες (Briquettes)
Καλημέρα και απο μένα...
Εγώ πέρυσι έβαλα σόμπα ξύλου-μπρικετας στο σπιτι μου (σωθηκα απο θεμα θερμανσης) αλλα ταλαιπωρήθηκα πολύ για να βρω καλη μπρικετα.
Δοκίμασα πάνω απο 15 διαφορετικά είδη (απο φτηνες βουλγάρικες μεχρι ακριβες αυστριακες). Ολες είχαν πολυ καλη θερμική αποδοση αλλα ειχαν θέμα ειτε στη διαρκεια καυσης, είτε στο να κρατανε "θρακα" ωστε να μην χρειαζεται να εισαι πάνω απο την σόμπα για να ριχνεις συνεχεια μπρικετα.
Τη λυση τη βρηκα προς το τελος του χειμωνα (δυστυχως) που δοκίμασα μπρικετα οξυας και οχι λευκοξυλων (πευκο-ελατο) που ηταν ολες οι αλλες.
Εκαιγε με φλογα γυρω στη 1 ωρα αλλα το καλο ηταν πως ασχετως αν ειχε πεσει η φλογα αν την χτυπουσες λιγο κρατουσε μεσα της κάρβουνο...
Η τιμη της ηταν πολυ καλη (250 ευρω/τονο παραδοτεα στη Θεσσαλια), εννοειτε πως σε μεγαλυτερες παραγγελιες μπορει να γλυτωνες και κανενα 10ευρω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #104661 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Τιμές για Μπρικέτες (Briquettes)
Mπριγκετες με 260 ευρω τον τονο ξυλα με 110 το κυβικο,μπας και χαζεψε ο κοσμος,για ποια οικονομια και ποια αποσβεση μιλαμε τοτε,αν δηλ. εχω ενα τζακι η λεβητα που εχει πραγματικη αποδοση 60%(μια χαρα ειναι το 60% πραγματικο μην τρωτε παραμυθι με τα 80-90% που δινει ο καθε ΚυρΜητσος κατασκευαστης)και θελω σε αναλογια 1 λιτρου πετρελαιου που ηθελα παλαιοτερα 4 κιλα ξυλο η μπριγκετα τωρα θα μου βγει 1,05 ευρω (το αντιστοιχο λιτρο) τωρα με τα ξυλα η τις μπριγκετες,πολυ πιο ακριβα απο το πελλετ τα κλιματιστικα το φυσικο αεριο ακομη και απο το επιδοτουμενο πετρελαιο!
Νταβαντζιλικη made in Greece παιδια κανονικο,βρεθηκε καποιος μ@λακας και εχωσε τα λεφτα του για να βαλει κατι αλλο και να απεξαρτηθει απο το πετρελαιο και εσκασαν ολοι οι νταβατζιδες να του παρουν την μπουκια απο το στομα,δηλ. αντι να κερδισει ο μ@λακας που τα εχωσε να τα φανε οι αλλοι,βρε ουστ απο΄δω κοπροσκυλα!
120 ευρω τα 2,2 κυβικα τα στιβαγμενα ξυλα,τοσα εδωσα και πολλα που ειναι,για το χαμαλικη μου και τα λεφτα που εδωσα εχω απαιτηση εγω να εξοικονομισω χρηματα και οι να πλουτιουν τα κοπροσκυλα!
120 εως 150 τα 2,2 στιβαγμενα κυβικα ξυλα ,220 εως 250 ο τονος το πελλετ και 150 εως 180 ο τονος η μπριγκετα αυτες πρεπει να'ναι οι μαξ τιμες για να λεμε οτι μας συμφερει και χαλαλη τον κοπο και τα λεφτουδακια μας που ξοδεψαμε αλλιος μεναμε με αυτο (και αλλο ενα ιδιο απο την μανα μου που δεν το χρειαζοταν)και μα συμφερε και περισσοτερο γιατι με καταναλωη 1.64 kw την ωρα και αποδοση 5,4kw με 7 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια(δεν ειναι καν ινβερτερ και ειναι 13 ετων!)για 12 ωρες ημερησια χρηση θελει ουτε 20kw με 20 λεπτα η kw(ακριβοτερη κλιμακα) ειναι 4 ευρω την ημερα επι 2(τα air condition)= 8 euro=240 τον μηνα βρε 300 σας λεω(να εχει λιγοτερη εξωτερικη απο 7 βαθμους οπου ανεβαινει η καταναλωση-αποδοση),αλλα πολλα τα εβαλα τα 300,το παιρνω πισω,ουτε καν 200 ευρω τον μηνα ειναι γιατι σιγα μην xρειαζετε το σπιτι μου 130kw την ημερα(τοσο δινουν 2air Χ 12ωρες λειτουργιας)και δεν υπολογισα καν και το νυχτερινο!
Θα μου πειτε μα θα εισαι εξαρτημενος απο την Δεη και αν ανεβσουν τα τιμολογια?
Καλυτερα λοιπον νταβαντζη την Δεη παρα τον καθε τυχοδιωκτη της αρπαχτης που μπηκε στο ξυλο και στο πελλετ για να μας γ@μησει λεω εγω!
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #104671 από glf
Απαντήθηκε από glf στο θέμα Τιμές για Μπρικέτες (Briquettes)
ήμουν Βουλγαρία το ΣΚ και συγκεκριμένα στο Σαμοκοβ, που είναι 50 χλμ νότια της Σόφιας. Και κει χαμός από ξύλα, κόβανε αβέρτα γιατί και ο ντόπιος πληθυσμός με αυτά θα ζεσταθεί. Έψαξα λίγο για μπρικέτα, μήπως και έπαιρνα καμιά ποσότητα για δοκιμή αλλά δεν βρήκα. όλοι μου λέγανε μόνο στη Σόφια.
ε, λογικό μιας και είναι πιο φτωχό μέρος και τόσο κοντά στην πρωτεύουσα, που να υπάρχει αγορά για μπρικέτες.

ίσως λίγο off-topic αλλά ο στόχος μου ήταν να βρώ λιανική μπρικέτα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.095 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ