Μπρικέτες ξύλου: φίρμες και ποιότητες
- ELECTRICALCHIEF
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 335
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Πιστοποιημενες ή μη, εγχωριες ή εισαγωγης.
Εχω δοκιμασει τις schweighofen-με τρυπα ερυθροελατης, εισαγωγης πιστοποιημενες με τιμη 320ε+ ο τονος με πολυ καλη αποδοση και ποιοτητα.
Τωα πηρα καποιες μπρικετες τοπικου κατασκευαστη, χωρις τρυπα απο πριονιδι(?)με διαθεση ανα τονο στα 250ε/τονο. Τις δοκιμαζω και θα αποφανθω.
Επισης υπαρχουν στην αγορα καποιες ruf τετραγωνες
τις εχει δοκιμασει καποιος?
Επισης υπαρχουν και καποιες που συστηνονται ως βουλγαρικες αλλα ειδα στο διαδίκτυο οτι παραγονται στη σλοβενια
la nordica svezia
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ELECTRICALCHIEF
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 335
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Η εισαγωγης στα πρωτα λεπτα κανει αισθητη τη παρουσια της αποδιδοντας ζεστη αλλα η ελληνικη εντελως αδιαφορια. Χειροτερα και απο δυο ξερα ξυλα με υγρασια 15% σε αποδοση και αισθηση. Η αυστριακη στα 45 λεπτα εχει τελειωσει η φλογα της αλλα η σομπα εχει τσιοτωσει οπως και ο χωρος που ζέστανε.Η ελληνικη συνεχιζει να καιει σιγανα απλα κρατοντας τη σομπα αναμενη. Απλα το καρβουνο της θα υπαρχει στην εστια τουλαχιστον για μια ωρα ακομη. Να σημειωσω οτι η αυστριακη καει για 45 λεπτα σαν μανιασμενη με κλειστο το πρωτογεννή αερα ενω η ελληνικη και η συμπεριφορα της με ανοιχτό το πρωτογενη να παλευει να ζεστανει το χωρο.
Επισης εκτος απο αυτα εχω παρει και μετρησεις, καυσαεριων πριν και μετα σε στανταρ σημειο, θερμοκρασια εξωτερικης επιφανειας σομπας αλλα και χώρου.
la nordica svezia
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Diplomatis
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
- Δημοσιεύσεις: 166
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
Να γράψω κι εγώ για τη φετινή μου εμπειρία από την καύση μπρικέτας στο τζάκι μου.ELECTRICALCHIEF έγραψε: ΜΕτα απο δοκιμη των αυστριακων schweishofen και των "επωνυμων" ελληνικων μπορω να πω καμια σχεση!
Η εισαγγης στα πρωτα λεπτα κανει αισθητη τη παρουσια της αποδιδοντας ζεστη αλλα η ελληνικη εντελως αδιαφορια. Χειροτερα και απο δυο ξερα ξυλα με υγρασια 15% σε αποδοση και αισθηση. Η αυστριακη στα 45 λεπτα εχει τελειωσει η φλογα της αλλα η σομπα εχει τσιοτωσει οπως και ο χωρος που ζέστανε.Η ελληνικη συνεχιζει να καιει σιγανα απλα κρατοντας τη σομπα αναμενη. Απλα το καρβουνο της θα υπαρχει στην εστια τουλαχιστον για μια ωρα ακομη. Να σημειωσω οτι η αυστριακη καει για 45 λεπτα σαν μανιασμενη με κλειστο το πρωτογεννή αερα ενω η ελληνικη και η συμπεριφορα της με ανοιχτό το πρωτογενη να παλευει να ζεστανει το χωρο.
Επισης εκτος απο αυτα εχω παρει και μετρησεις, καυσαεριων πριν και μετα σε στανταρ σημειο, θερμοκρασια εξωτερικης επιφανειας σομπας αλλα και χώρου.
Έκαψα φέτος τρία (3) είδη μπρικέτας:
α) Ανώνυμη ρουμάνικη: Διαλυόταν εύκολα και είχε σχετικά καλή θερμογόνο δύναμη ενώ "κρατούσε" περίπου 45 λεπτά με μία ώρα.
β) Schweighofer: Πιο συμπαγής απ' όλες με μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη από την προηγούμενη και διάρκεια πάνω από ώρα.
γ) Αυστριακή από Λειβιδιώτη: Λιγότερο συμπαγής από την Schweighofer αλλά σαφώς με τη μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη απ' όλες (με την Schweighofer η διαφορά δεν ήταν πολύ μεγάλη αλλά ήταν εμφανής) και διάρκεια ίσως λίγο (ελάχιστη) λιγότερη από την Schweighofer.
Αν αγόραζα πάλι πιθανόν θα προτιμούσα του Λειβιδιώτη από την Schweighofer (αν η τιμή τους ήταν η ίδια όπως τότε που αγόρασα) αλλά δυστυχώς από Αθήνα τα μεταφορικά για μένα είναι τρελά.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dmtr
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Παίζω Μπριτζ = Κρατάω το Αλσχάιμερ μακριά μου
Να οργανωθούμε βρε παιδιά
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- frangisk
- Αποσυνδεμένος
- New Member
- Δημοσιεύσεις: 17
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Τις παίρνετε από εκεί η υπάρχει μέσα στην Αθήνα μαγαζί να παραγγείλουμε;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dimlyk
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 10563
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1475
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.