Προτάσεις....Στηριξτε την Ελληνική οικονομία SOS

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142474 από mastoras
Απο την σκοπιά ενός ελεύθερου επαγγελματία απευθύνω SOS προς κάθε καταναλωτή, ακόμα και αυτήν την ύστατη στιγμή που έχουν τελειώσει ήδη όλα, να προσπαθήσουμε να μπούτμε σε διαδικασία σκέψης.

Καταστράφηκε στις μεγάλεε πόλεις ο κάθε βιοτέχνης, η κάθε επαγγελματίας μικρός η μεγάλος. Οπου έχει στηθεί πολυκατάστημα ξένο, έχει εξοντώσει κάθε επαγγελματία.

Το ΙΚΕΑ εξαφάνισε κάθε βιοτεχνία με δραστηριότητα το ξύλο, το έπιπλο. Απο τέτοιες βιοτεχνίες ζούσε πολύς κόσμος...τωρα που να βροούν δουλειά όλοι αυτοί ? Στα εργοστάσια ? Που δεν υπάρχει ούτε ένα ?

Practiker, Leroy merlin....εξόντωσαν κάθε μικρομάγαζο, τα γνωστά σιδηρικά υλικά. Που θα δουλέψουν όλοι αυτοί που έκλεισαν τα καταστήματα τους ? Στα Εργοστάσια ?

Πρίν πολλά χρόνια πήγα ένα ταξίδι στην Γερμανία, και με έκπληξη είδα ότι δεν υπήρχε ούτε ένα μικρο μαχαζί, ούτε μια μπουτίκ, ούτε ένα εργαστήριο. Μόνο μεγάλα πολυκαταστήματα. Οταν ρώτησα που είναι ρε παιδιά η αγορά σας ? Μου απάντησαν το λιανικό εμπόριο δεν υπάρχει στην Γερμανία. Μόνο πολυκαταστήματα υπάρχουν. Ο λαός όμως δνε είχε την ανάκγη να ανοίξει ένα μαγαζάκι για να δουλέψει, γιατί υπήρχαν άφθονες θέσεις εργασίες στα εργοστάσια. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να ψάξεις να δεις "τι θα κάνεις" για να ζήσεις.

Είμαστε χιλιάδες....εκατοντάδες χιλιάδες πλέον ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έχουμε ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΈΨΟΥΜΕ

Και βλέπω ορδές καταναλωτών στα εμπορικά κέντρα και στα πολυκαταστήματα.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗς ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΑΣ...όσα έχουν απομείνει.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ...ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ....ΤΟΝ ΒΙΟΤΕΧΝΗ....ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ....που αγωνίζετε υπερχεωμένος πλεόν να επιζήσει γιατι δεν υπάρχει τιποτα άλλο να κάνει.

Ναι η αλήθεια είναι ότι σήμερα το βρίσκουμε πιο φτηνά στο μεγάλο μάρκετ, η στο πολυκατάστημα το προιόν που θέλουμε........αλλά εδω η πρόταση μου είναι ΑΠΛΑ ΚΑΘΙΣΤΈ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.....σκεφτειτε το μέλλον την αγοράς μας...το μέλλον του τόπου μας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142482 από mastoras

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142484 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Μάστορα, επί της αρχής, θα ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου. Αλλά... Δυστυχώς υπάρχει και αλλά, και ας μου επιτραπεί να καταθέσω την άποψή μου, παίρνοντας ως παράδειγμα το ΙΚΕΑ και τους μαραγκούς. Να πως λοιπον και εγώ το παράπονό μου...

Τι κάνει λοιπόν το ΙΚΕΑ: Εισάγει ξυλεία ... την φθηνότερη ... και φτιάχνει φασόν - με το μικρότερο δυνατόν κόστος - οικονομικά έπιπλα.

Και έρχομαι τώρα στην ελληνική πραγματικότητα: Είχαμε τη σέλμαν και την alphawood (μπορεί να ήταν και άλλες που δεν τις γνωρίζω), και πουλάγανε ξυλεία, μελαμίνες, πορτάκια, κλπ. Και άλλες εταιρείες που πουλάνε κόντρα πλακέ, και όλα τα σχετικά. Σίγουρα πουλάγανε με κάποιο "καπέλο" για να μην πω..... τεράστιο καπέλο στους ξυλέμπορους. Και αυτοί με τη σειρά τους, πουλάγανε στους μαραγκούς στο "ένα άλλο 1". Αυτοί να δεις καπέλο. Σου λέγανε: Εγώ τόσο πουλάω, άμα θέλεις..... Και όπως λέει και ο μαραγκός μου....... "έχεις δει ποτέ ξυλέμπορα φτωχό"? Όλοι λεφτάδες είναι..... Και πάμε και στον μαραγκό, που με μια κουζίνα, "περνούσε όλο τη χρονιά". Λέμε τώρα..... Έκανε η κουζίνα 5000 τη χρέωνε 10000.
Όλα αυτά.... και από τις εταιρείες ξυλείας, ξυλέμπορους, μαραγκούς.... τότε που τους έπερνε να κάνουνε τους μάγκες....

Όλα αυτά που λέω, είναι "σχετικά υποθετικά" για να δείξω πόσο στραβή ήταν όλη η αλυσίδα, τότε που οι "μύγες είχαν ξύγκι". Όλοι λοιπόν, κάνανε ότι αρπαχτή μπορούσαν. Και βαράγανε στα αυτιά..... Και όποιον πάρει ο χάρος...

Τώρα λοιπόν που έκλεισαν οι κάνουλες και δεν υπάρχει δανεισμός, είναι φυσικό να μην μπορούνε να χωνέψουνε τη νέα πραγνατικότητα. Δεν μπορούνε να καταλάβουν, ότι το κρέας έχει και ψαχνό.... και κόκκαλο. Είχαν μάθει μόνο στο ψαχνό, και το κόκκαλο ούτε που το κοιτούσαν. Και τώρα κλαίγονται......

Γιατί δεν τρώνε ψαράκι φρέσκο 2 φορές την εβδομάδα στην ταβέρνα, ούτε στα μπουζούκια πάνε κάθε ΠΣΚ. Οι BMW και MERCEDES έχουν μειωθεί έξω από τα σκυλάδικα του Θεσσαλικού κάμπου ???? Ε ρε.... αθάνατες επιδοτήσεις, χωρίς ο άλλος να έχει γή, χωρίς ο εδώ βοσκός να έχει πρόβατα, χωρίς ο εδώ αγρότης να έχει ελιές. Με καθισιό και τσίπουρα.... περνούσανε ζωή και κότα.

Αντί όλοι τους να αποκτήσουν γή, να μορφωθούν, να κάνους πρότυπες καλλιέργειες, βιολογικές, ολοκληρωμένης διαχείρισης, ΠΟΠ και όλα τα σχετικά, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ, παίζανε πρέφα στα καφενεία και γλείφανε τους πολιτικούς που κανονίζανε τις επιδοτήσεις. Για να τους δούμε τώρα.......

Μάθαμε σε όλα λάθος, και τώρα μας κακοφαίνεται. Και όταν πας στον μαραγκό, και του λες θέλω αυτήν την κουζίνα ... σου λέει θέλω 1000. Μα τη βρίσκω με 500. Κοστολογείς υλικά, εργασία, μηχανισμούς, λουστραδόρο, ένα μικρό κόστος εργολαβικό για το μαγαζί ... και βγαίνει 700. Και όταν του τα δείχνεις με μολύβι και χαρτί και του λες... μα κάνει 700 με "απ' όλα", γιατί εσύ θέλεις 1000? Ε... όταν σου απαντάει "εγώ θέλω 1000, αλλιώς δε δουλεύω".... ε με συγχωρείς..... θα του πω..... Καλό καθισιό.

Δε λέω να μη στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, ίσα-ίσα, αλλά πρέπει να αυτοδιορθωθούμε. Πρέπει να στρίψουμε και μόνοι μας το τιμόνι αλλιώς. Δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί το ξένο τυρί να πουλιέται Α, και το δικό μας 2*Α. Συγνώμη δεν μπορώ να το πληρώσω. Αν είναι λίγο ακριβότερο.. ναι.... θα φάω λιγότερο και θα το στηρίξω, αλλά όχι στο ένα άλλο ένα.

Το ίδιο και στα εμπορικά. Πουλάνε με 300% κέρδος, και περιμένουν στις εκπτώσεις μήπως σώσουνε την παρτίδα. Γιατί δε δοκιμάζουνε να πουλάνε με σαφώς λιγότερο κέρδος, μήπως και μπούμε στα μαγαζιά τους? Να έχουνε τιμές, που να μπορούμε να τις πληρώσουμε και όχι μόνο να τις κοιτάμε. Να είναι προσιτοί, όλο το χρόνο.

Δε γίνεται ο LEROY να πουλάει ένα τζάκι 500 και το κατάστημα της γειτονιάς να το έχει 800. Αν το έχει 600, οκ, να τον στηρίξω. Όπως το lEROY βρίσκει τον τρόπο να πουλήσει 500, να βρεί και ο γείτονας τρόπο να πουλήσει 600.

Δε φταεί μόνο η ΤΡΟΪΚΑ (κακή ώρα να της έρθει), ούτε μόνο εμείς.

"Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο. Όλα είναι τόνοι του γκρί" Fox Mulder

Όλα τα παραδείγματα, καταστάσεις, ονόματα και αριθμοί είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ, και ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πάντα φιλικά.... Γιώργος.
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ioan

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142490 από fotisbasm
Γιωργο εγραψες , το κλεβω το ποστ σου για μελλοντικη χρηση

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142510 από panosf01
Σωστος ο Γιωργος,τα πραγματα ειχαν ξεφυγει,ολοι θελαμε το ευκολο κερδος,αλλοι περισσοτερο αλλοι λιγοτερο.Τωρα που πολλοι εβαλαν μυαλο και ριξανε τις τιμες τους,δεν εχουμε πλεον λεφτα να αγορασουμε.
Οσο για τα πολυκαταστηματα,εγω προσωπικα απορω γιατι ο κοσμος πηγαινει σε τετοιο βαθμο,ειδικα το πρακτικερ αν εξαιρεσεις μερικες προσφορες,σε ολα τα υπολοιπα ειναι ακριβοτερο απο τα τοπικα μαγαζια τουλαχιστον για την Αθηνα,και με υποδιεστερη ποιοτητα μαλιστα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142511 από Fokion
αυτο το "στο ενα αλλο ενα".....

ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ ενα Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Ο ποστ που εξεηγει εν πολλοις γιατι φτασαμε εδω που φτασαμε.....

(ΥΓ παρεπιπτοντως υπηρχε και η Balκan Export....
Που αφου εκλεισε καναν αν θυμαμαι καλα τον πρωην ιδιοκτητη της προεδρο του ΣΕΒ......

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Fokion.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ