πρόβλημα με nordpeis

Περισσότερα
2 Χρόνια 11 Μήνες πριν #173116 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
τα γράφω πάλι αλλά όχι τόσο αναλυτικά όσο πριν .

1) Το τζάκι σου πρέπει να έχει καταργηθεί γιατί πλέον δεν το βρίσκω στην επίσημη σελίδα τους .
2)Το τζάκι σου είναι πολωνικό σε περίπτωση που σου είπανε κάτι άλλο .Αυτό δεν αλλάζει ότι είναι ενα καλό τζάκι .
3) Μετά απο 45 λεπτά λειτουργίας με ξύλα κάτω απο 15% υγρασία τα Pa πίεσης του τζακιού σου θα είναι πάνω απο 18 . το τζάκι σου για να δουλέψει σωστά θέλει 14-16 .Άρα είναι καλά .
4) Άναψε το τζάκι με τελείως στεγνά ξύλα και μόλις γίνουν κάρβουνα άνοιξε την πόρτα για να προσθέσεις νέα . Λογικά δε θα σου καπνίσει .
5) Αν σου καπνίσει πρέπει να το κάνεις με 45 μοίρες στις καμινάδες και θα είναι αρκετά καλύτερα αλλά και πάλι δε θα μπορείς να ανοίγεις την πόρτα όταν έχεις μέσα έντονη καύση . το ίδιο θα συνέβαινε ακόμα και να είχες κάθετη την καμινάδα σου .
6)Πρωτογενής καύση είναι αυτή η καύση που γίνεται στον πάτο του τζακιού είτε έχουμε σκάρα είτε όχι . Οταν καταφέρουμε να κάψουμε τον καπνό που παράγει αυτή η καύση τότε λέμε ότι πετυχαίνουμε δευτερογενή καύση . για να το πετύχουμε φροντίζουμε ο αέρας που θα μπει στην δευτερογενή καύση να είναι και προ θερμασμένος .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dryianni

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 11 Μήνες πριν #173117 από marios_rom8
Απαντήθηκε από marios_rom8 στο θέμα Re:πρόβλημα με nordpeis
nordpeis.com/Products/Cassette-insert/N-36A
αυτό είναι το τζάκι.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες. Θα το δοκιμάσω. Δηλαδή για να προσθέσουμε ξύλα πρέπει να έχουν γίνει κάρβουνα τα προηγουμενα; είναι φυσιολογικό να μη μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα με έντονη καυση;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 11 Μήνες πριν #173118 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Re:πρόβλημα με nordpeis
Επειδή το θέμα σωστής τοποθέτησης καπναγωγού (σύνδεσης εξόδου καπναερίων με κάθετο τμήμα καπνοδόχου) και καπνοδόχου γενικότερα έχει συζητηθεί πολλές φορές σε διάφορα νήματα του forum, μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτά για να κάνετε μια σωστή και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και τεχνικές οδηγίες εγκατάσταση..
Έχει πιαστεί το χέρι μου να γράφω εδώ μέσα: βάλτε μηχανικό (μηχανολογο) να σας σχεδιάσει την εγκατάστασή, που έχει και την ευθύνη της υπογραφής του. Γι αυτό άλλωστε και η τοποθέτηση εγκατάστασης συστήματος τζακιού/καπνοδόχου απαιτεί Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας, ,στα δικαιολογητικα για την έκδοση της οποιας περιλαμβάνεται και Τεχνική Έκθεση μηχανικού, ο οποίος δηλώνει υπεύθυνα πως η διάταξη της καπνοδόχου είναι σύμφωνη με τα σχετικώς οριζόμενα στον Κτιριοδομικο Κανονισμό.
Τώρα ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για το τζάκι που καπνίζει; ο "μάστορας", που ενώ είναι "γνώστης" δέχθηκε να σας τοποθετήσει -οχι 1, αλλά 2- οριζόντιο τμήμα καπναγωγού μήκους άνω του 1 μετρου, επειδή.εκεί βόλευε τον πελάτη να τοποθετήσει το τζάκι (προφανώς σε ανάλογη απόσταση από την εξωτερική τοιχοποιία, οπου βρίσκεται τοποθετημένο το καθετο τμήμα της καπνοδόχου); Και ποιο το πιθανό βάρος της ευθύνης του "μάστορα"; θα του πάρουν την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, που δεν έχει, ή θα του κλείσουν τον ΑΦΜ;
"Εγώ εκτέλεσα σύμφωνα με τις.υποδείξεις του κυρίου του εργου" θα πει και θα.έχει και δίκιο. Και μετά θα φάτε κι ένα ωραίο πρόστιμο για την αυθαίρετη κατασκευή (χωρίς άδειά, η οποία απαιτεί, όπως είπαμε Τεχνική Έκθεση μηχανικού).
Maximum κόστος μηχανικού: 300 € (μέσα και η.αμοιβή για την έκδοση της ΕΕΔΜΚ αν του δώσετε έτοιμα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά).

Υ.Γ.: Σκοπός του forum είναι πρώτα να ενημερωνόμαστε και μετά να προβαίνουμε σε αγορές/τοποθετήσεις.
Τι να σού κάνει το forum εκ των υστέρων;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 11 Μήνες πριν #173119 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
dryianni Φυσικά και έχεις δίκιο για τα οριζόντια κομμάτια αλλά το συγκεκριμένο τζάκι σου λέει ο κατασκευαστής ότι μπορείς να ξεκινήσεις και με 90 μοίρες γιατί το έχει σαν επιλογή στην καμινάδα . το ότι το ενα μέτρο που έχει βάλει θα του πάρει κάποια στιγμή φωτιά αυτό δεν του το λέει η εταιρία βέβαια .άρα ο "τζακάς " θεωρητικά το έβαλε σύμφωνα με το manual . του λέει όμως ότι για να δουλέψει σωστά το τζάκι θέλει από 14-25 Pa και κάπου εδώ ξεκινάνε τα δύσκολα .
Μάριε το τζάκι σου είναι πολύ στενό και έχει ανοικτές δύο πλευρές και 10 μέτρα ευθεία καμινάδα να είχε και 40Pa άμα έχεις έντονη καύση πάλη θα καπνίζει .
Αν είχες διαβάσει και το manual θα έβλεπες ότι στο γράφει "When there is a glowing layer of ash, new wood logs
can be inserted."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 11 Μήνες πριν #173120 από marios_rom8
Απαντήθηκε από marios_rom8 στο θέμα πρόβλημα με nordpeis
Να ενημερώσω ότι από εκεί που αγόρασα το τζάκι έγινε και η μελέτη τοποθέτησης του. Αυτός εξήγησε στους τζακαδες τι θα κάνουν( συνεργαζομενο συνεργειο)και εγώ δεν είχα ανάμειξη μαζί τους. Δηλαδή με λίγα λόγια πρέπει να έχούν μείνει μόνο κάρβουνα για να προσθέσεις ξύλα.  
Υπάρχει πιθανοτητα να βελτιωθεί η κατάσταση με την αλλαγή των γωνιων σε 45 μοίρες ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 11 Μήνες πριν #173122 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:πρόβλημα με nordpeis
Σίγουρα θα βελτιωθεί με τις.45 μοίρες. Πρέπει όμως το οριζόντιο τμήμα να είναι απαραίτητα μικρότερο του 1 μέτρου.
Κ. Φιλιππακοπουλε θα "διαφωνήσω" μαζί σας ως προς το εξής:
Το γενικό manual του κατασκευαστή για.την τοποθέτηση μιας.εστίας δεν υποκαθιστα τις ειδικές συνθήκες μιας εγκατάστασης ούτε και τους ισχύοντες σχετικούς κανονισμούς κάθε χώρας.
Ειδικά σε αυτό το forum έχω αναδείξει θέματα οδηγιών τοποθετησης κατασκευαστών που είναι εντελώς λάθος από μηχανολογικής άποψης και δείχνουν άγνοια βασικών παραμέτρων της Φυσικής.
Ειδικά στα.υδραυλικά τζάκια, εκεί γίνεται το μεγάλο πανηγύρι...
Αγαπητέ κ. Μάριε, ο έμπορος σας παρέδωσε μελέτη εγκατάστασης με υπογραφή/ σφραγίδα μηχανικου;
Γιατί αν ήταν μηχανικός θα σας έλεγε ότι χρειάζεστε.άδεια (Μικρής Κλίμακας) για να τοποθετήσετε το τζάκι σας (που σημαίνει κι άλλα έξοδα, οπότε θα σκεφτόμαστε ξανά την αγορά) και θα υπέγραφε μόνο σχετική Τεχνική Εκθεση.. Υπέδειξε λοιπόν στον εγκαταστατη το σχέδιο του κατασκευαστή ...και χαίρετε.
Μελέτη εγκατάστασης δεν είναι οι οδηγίες τοποθέτησης του κατασκευαστη.
Δεν είναι ηλεκτρικό ψυγείο μια σύνθετη μηχανολογική διαταξη όπως το σύστημα κλΐβανος/καπνοδόχος. Τέλεια και παύλα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ