Turbo Fonte: βοήθεια για ανακατασκευή

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71194 από ben1973
καταρχην χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους!!! ειμαι καινουργιο μελος και χαρηκα που μπηκα στην παρεα σας παρακαλω οσοι μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας και τις συμβουλες σας εχω μια εστια turbo fonte sp87 ειναι το μοντελο και την εχουν τοποθετηση πριν 3 χρονια με τοποθετηση που απο οτι εχω διαβασει στο φορουμ ειναι για τα θηρια!!!!! για να εξηγησω απο την αρχη η εστια ειναι 80*56 ειναι 15kw αποδοσης 75% και βαρους 205κιλων!! μαντεμενια κλασικη foyer poy leei kai o φιλος αsteris χωρις θερμοθαλαμο η εγκατασταση λοιπον εγινε ως εξης η εστια τοποθετηθηκε σε μια χτιστη βαση καικατοπιν φτιαχτηκε ενας θερμοθαλαμος της κακιας ωρας απο ανοξειδωτο κατοπιν δικης μου πρωτοβουλιας για το υλικο του θερμοθαλαμου και εκλεισε την εστια το θεμα ομως ειναι οτι ο θερ/μος δεν ειναι κλεισμενος απο κατω και δεν εφαρμοζει πανω στην εστια για οσους γνωριζουν ξερουν τη σημαινει αυτο μπαζει απο παντου επειτα ντυθηκε εξωτερικα με κεραμοβαμβακα παπλωμα χωρις αλουμινοφυλλο!!!!! ανοιχτηκε μια τρυπα πισω στη πλατη του για το μοτερ που φερνει αερα μονο απο εξω!!!!!! απο μεσα ο μονος αερας που τραβαει ειναι απο ενα κενο 3cmx80cm που ειναι στην μετωπη στο πανω μερος της εστιας ο θερ/μος επισης στο πανω μερος εχει 4 τρυπες φ12 για να βγαζει το θερμο αερα σε 2 περσιδες 30χ13 η καθε μια που ειναι τοποθετημενες 40cm κατω απο το ταβανι που για μενα ειναι νομιζω πολυ ψηλα πιστευω πιστευω η φουσκα ειναι με γυψοσανιδα και ειναι αμονωτη εφοσον εννοειται εχει μονωθει ο θερ/μος της κακιας ωρας ωπως επισης αμονωτη ειναι και η καμιναδα για να εκμεταλευτουμαι και την ζεστη της καθως οι 4 αλουμινοαγωγοι δεν εφαρμοζουν στις περσιδες απλα ακουμπανε πανω τους το βασικοτερο ολων εκτος του οτι θελω να ξηλωσω την γυψοσανιδα και να το φτιαξω οπως θα μου προτεινεται και το κυριοτερο για μενα περν τις αποδοσης της εστιας ειναι οτι επειδη ο κεραμοβαμβακας ειναι χωρις αλουμινοφυλλο φοβαμαι οτι ο αερας που περνα απο την μετωπη παρασυρει ινες και τις αναπνεουμε!!!!!! εμεις και κυριως τα παιδια μου !!!!!!!! περιμενω συμβουλες για το αν ειναι καλυτερα να επισκευασω τον θερ/μο η να κανω μια κλασικη εγκατασταση φυσικης ροης και να εκμεταλευτω και το μοτερ με καποιο τροπο συγνωμη αν σας κουρασα με τα γραφομενα ξεχασα να σασ πω οτι ο χωρος ειναι 70τμ εννιαιος και οτι φτασει για να παει στα δωματια
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71204 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Turbo Fonte: βοήθεια για ανακατασκευή
οπως λες και συ αλλα νταλα ! Αλλα και λιγο μπερδεμενα , την εχεις κανει φυσικης ροοης με μοτερ που τραβαει απ εξω ?????????

Αρα απλα τα πραγματα , Πρωτα κανεις τρυπες απο μεσα , κλεινεις την απεξω , και αμα δεν σε φτασει η ζεστη τοτε το διαλύεις !

Θες 2 εισαγωγές απο μέσα τουλάχιστον και να γυρίσεις το μοτερ να τραβαει απο μεσα ! Ποσο ευκολο ειναι να γινουν αυτα πρωτα ?????

Κατα ταλλα δεν υπαρχει νομιζω κεραμομβαμβακας με αλουμινίο και το εχεις βαλει απξω ειπαμε απ την ανοξείδωτη , οχι απο μεσα ?????
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by house.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71608 από ben1973
Απαντήθηκε από ben1973 στο θέμα Turbo Fonte: βοήθεια για ανακατασκευή
ο κεραμοβαμβακας ειναι απο εξω τοπ/νος οκ οσο για το αλουμινοφυλο υπαρχουν και πλακες κεραμοβαμβακα με αλουμινοφυλλο η εστω ασ τον τυλιγαν με σκετο αλουμινοφυλλο πολυ απλα!!!! οσο για τις τρυπες ποσο ειναι το σωστο εμβαδον περιπου 600 τετρ/εκατοστα και ειναι αναγκαιο να γινουν 2 τρυπες η μια μεγαλη στα πλαγια λογω του οτι δεν θα φαινετε και ασχημα και υπολογισε οτι εχω και το κενο στη μετωπη 3χ80=240τετρ/εκατοστα το θερμ/μο τι να τον κανω να τον ξηλωσω η νατον εκμεταλευτω μονωνοντασ τον με αλουμινοφυλλο αφου ετσι κι αλλιως για να γινουν ολεσ οι ενεργειες πρεπει να ξηλωθει η φατσα της φουσκας για να εχω προσβαση μεσα στην εστια ευχαριστω παντος για την αμεση ανταποκριση και περιμενω νεωτερα απο ολα τα παιδια να στε καλα!!!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71681 από ben1973
Απαντήθηκε από ben1973 στο θέμα Turbo Fonte: βοήθεια για ανακατασκευή
ξεχασα να σου πω το περιεργο ειναι οτικαι στο manual της turbo fonte λεει οτι αν βαλεις θερμοθαλαμο της εταιριας ο οποιος ειναι κατασκευασμενος για την συγκεκριμενη εστια η παροχη του αερα στο μοτερ ερχεται αποκλειστικα απο εξω !!!!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.055 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ