Λέβητες φυσικού αερίου συμπύκνωσης - απορίες

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #104289 από elenaki
Γεια σας σε όλους. Χρειάζομαι και πάλι την βοήθεια σας. Για τους επιτοιχιους λεβητες αεριου de Dietrich γνωρίζετε κάτι? ποιος ειναι καλύτερος? De dietrich η vaillant? Διάβασα ότι τα vaillant κατασκευάζονται στη Τουρκία, ισχύει? έχω πρόταση για τον πρώτο, περιμένω και για τον δεύτερο. Μου προτεινανε 24kw λεβητα που καλυπτει εως 200m2. Επίσης όταν ρωτησα για συμπυκνωσης μου είπε ο μηχανικός ότι ο συμπυκνωσης ειναι φτιαγμένος για ενδοδαπεδια θέρμανση οπότε θα ειναι αμαρτία να ξοδεψω παραπάνω χρήματα εφόσον έχουμε καλοριφέρ και όχι ενδοδαπεδια γιατί δεν θα μας ωφελήσει. Τι λέτε εσείς? και κάτι ακόμα, η αντιστάθμιση στους λεβητες τι ακριβώς ειναι? σας ευχαριστώ παρά πολύ για τον κόπο σας και συγνώμη που γράφω εδώ αλλά δεν ξέρω που ακριβώς να ρωτήσω στο φόρουμ και νιώθω πιο άνετα γιατί με ξέρετε λιγάκι και την περίπτωση μου. Ευχαριστώ και πάλι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #104299 από DOOM_NX

elenaki έγραψε: Μου προτεινανε 24kw λεβητα που καλυπτει εως 200m2.

Βλακείες. Μπορώ να σου δείξω σπίτι αμόνωτο στα 200 m3 που 24 kW με εξωτερική θερμοκρασία -15 C δε φτάνουν να το ζεστάνουν! :P
Δεν πάει με τα τετραγωνικά, πάει με τις απώλειες. Σε κάθε περίπτωση, τα 24kW κρίνονται αρκετά για σένα.

elenaki έγραψε: Επίσης όταν ρωτησα για συμπυκνωσης μου είπε ο μηχανικός ότι ο συμπυκνωσης ειναι φτιαγμένος για ενδοδαπεδια θέρμανση οπότε θα ειναι αμαρτία να ξοδεψω παραπάνω χρήματα εφόσον έχουμε καλοριφέρ και όχι ενδοδαπεδια γιατί δεν θα μας ωφελήσει. Τι λέτε εσείς?

Κι άλλες βλακείες. Μια χαρά δουλεύουν οι συμπύκνωσης με τα καλοριφέρ και είναι πιο αποδοτικοί από τους συμβατικούς.

elenaki έγραψε: και κάτι ακόμα, η αντιστάθμιση στους λεβητες τι ακριβώς ειναι?

Η συσκευή αντιστάθμισης, ελέγχει την εξωτερική θερμοκρασία (του περιβάλλοντος) και αυτή του νερού στο λέβητα και φροντίζει να στείλει τη σωστή θερμοκρασία νερού στα σώματα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Έτσι, σε βαρύ χειμώνα, θα στέλνει νερό υψηλότερης θερμοκρασίας στα σώματα, ενώ αργά την άνοιξη θα στέλνει αρκετούς βαθμούς χαμηλότερης, για να παραμένει η θερμοκρασία στο σπίτι σταθερή, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #104308 από dimlyk
για την αντισταθμιση σου απαντησε ο παναγιωτης ...ειναι ενα "πρεπει" για οικονομια και βοηθαει και τον λεβητα συμπυκνωσης να εχει καλυτερη αποδοση .

οσο αφορα τους λεβητες συμπυκνωσης ,,,υπαρχει ενα θεματακι με τα κλασικα σωματα που εχουν υψηλη θερμοκρασια επιστροφης ...παρολα αυτα υπαρχουν λυσεις αρα ζητας ολοκληρωμενη λυση για συμπυκνωσης μετρας τα κοστη και αποφασιζεις αφου συνεκτιμησεις και το οφελος σε καταναλωση ...


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 9 Μήνες πριν #163780 από SHERIF

dimlyk έγραψε: οσο αφορα τους λεβητες συμπυκνωσης ,,,υπαρχει ενα θεματακι με τα κλασικα σωματα που εχουν υψηλη θερμοκρασια επιστροφης .....

Τι θεματάκι υπάρχει?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 9 Μήνες πριν #163803 από alto
Για θερμοκρασίες επιστροφής πάνω απο 55 βαθμούς δεν "λειτουργεί" η συμπύκνωση και είναι σαν να έχεις κλασικό λέβητα. Αυτό συμβαίνει αν τα σώματα είναι υπολογισμένα να δουλέψουν με θερμοκρασίες 90-70 βαθμούς. Στις περισώτερες περιπτώσεις όμως είναι υπερδιαστασιολογημένα, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ