Κόστος εγκατάστασης & χρήσης υγραερίου για θέρμανση

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106953 από vag1234
Νομίζω ότι έχουμε τελείως λάθος προσέγγιση τελικά από την αρχή.

1ον doom δεν πρότεινα σε κανέναν να βάλει υγραέριο για θέρμανση διότι δεν πίστευα ποτέ ότι θα δει καμία εξοικονόμηση που να αξίζει. Απλά προσπαθώ να καταλήξω ποια είναι η τελική εξοικονόμηση γιατί οι υδραυλικοί έχουν φλομώσει τον κόσμο..
2ον Όταν ξεκίνησα το θέμα είχα στο μυαλό μου 2 εγκαταστάσεις θέρμανσης που υλοποιήθηκαν στην περιοχή μου πέρσι και δούλεψαν όλο τον χειμώνα. Πως κατάφεραν να έχουν εξοικονόμηση 30%?? Εμένα πέρσι δεν μου έβγαινε με τίποτα.. Με βοήθησαν τα γραφόμενα του dimlyk να ξεκολλήσει το μυαλό μου..
3ον Θέμα ασφάλειας δεν υπάρχει.
4ον Λίγο που το έψαξα υπάρχουν στην αγορά λέβητες συμπύκνωσης υγραερίου με βαθμό απόδοσης τουλάχιστον 99%.
5ον Ζητάω π.χ 21600 kw/ έτος για να θερμάνω την κατοικία μου

Υγραέριο:

21600kw / (6,6 kw/lt Χ 0,99) = 3300 λτ Χ 0,85 ε/λτ = 2800€ κόστος

Πετρέλαιο

21600kw / (10 kw/lt Χ 0,90) = 2400 λτ Χ 1,30 ε/λτ = 3120€ κόστος

Πόση είναι η εξοικονόμηση σύμφωνα με τα παραπάνω? 11%? Που την θεωρώ λογικό νούμερο (μιλάμε πάντα για λέβητα συμπύκνωσης). Αυτό το νούμερο δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν μειωθεί η τιμή του υγραερίου.

Έλα όμως ότι συνήθως υπάρχει μία υπερδιαστασιολόγηση στον λέβητα πετρελαίου τουλάχιστον 10-15% οπότε είναι λογικό κάποιες φορές να βλέπουν να φθάνει η εξοικονόμηση 20 ή και 30%.. Ίσως υπάρχουν και 1-2 παράμετροι ακόμα που δεν τις έχουμε εντοπίσει..

Οπότε σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει το υγραέριο για θέρμανση με το ποσοστό στο -11% (ακόμα και 25% να είναι για μένα δεν συμφέρει λόγω των αποσβέσεων).. Η εξοικονομηση που φαίνεται στον εκάστοτε ιδιοκτήτη ακόμα και 30% ουσιαστικα είναι ένα λογιστικό τρικ από 5-6 παραμέτρους που σωστά ανέφερε ο dimlyk..

Τώρα για τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις εστίασης δεν το συζητάω καν. Συμφέρει 100%.

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by vag1234.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106956 από DOOM_NX

dimlyk έγραψε: κι οσο για το επιδομα θερμανσης κακως το αναφερεται συνεχως ...μιλαμε για αποσβεσεις σε βαθος χρονου
ειναι σιγουρο οτι θα υπαρχει η ποσο θα ειναι....?

Αυτό που μας δείχνουν είναι ότι έχουν σκοπό να συνεχίσουν να το χορηγούν. Σε βάθος χρόνου όμως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κανένα καύσιμο. Σου εξασφαλίζει κανένας ότι δε θα αυξηθεί η τιμή του υγραερίου;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106959 από kosmidis80
Γι αυτο ακριβως επειγει να δουμε ολοι μας, ειτε μεμονομενα ή συλλογικα την παρασκευη των δικων μας καυσιμων! Απο α΄ υλες, η χωρα μας εχει οσες δεν φανταζομαστε, αυτο που χρειαζεται ειναι σκληρη δουλεια και εξυπναδα. πχ. Εγω βρηκα α υλη να με καλυψει για το συνολο της σεζον και το μονο που θελει ειναι πελλεταρισμα. Και θα υπαρχει καθε χρονο, ισως και σε μεγαλυτερες ποσοτητες και ουσιαστικα καθαριζω τον χωρο επιχειρησης. Και μιλαμε για καθαρη α υλη!!! :woohoo:

Απο την στιγμη που ειπα οτι θα προχωρησω το θεμα πρεσα και πελλετ, ανακαλυπτω ολοενα και περισσοτερες πηγες! Βλεπω διπλα στους καδους κυβικα κλαδεματα, βλεπω σακουλες με πευκοβελονες, βλεπω 4ξονικα του Δημου με κλαδεματα και κορμους κτλ. Βλεπω υλικα που παλιοτερα ουτε τα εδινα σημασια!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106962 από DOOM_NX
Δυστυχώς δεν μπορούν και δεν θέλουν όλοι να ανοίξουν μια μικρή βιοτεχνία παραγωγής πέλλετ στο σπίτι τους. Οι περισσότεροι θα αφιερώσουν το χρόνο τους κάνοντας πράγματα που τους ευχαριστούν και κάποια από τα χρήματα που θα αποκομίσουν θα τα ξοδέψουν στην αγορά καυσίμου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106964 από kosmidis80

DOOM_NX έγραψε: Δυστυχώς δεν μπορούν και δεν θέλουν όλοι να ανοίξουν μια μικρή βιοτεχνία παραγωγής πέλλετ στο σπίτι τους. Οι περισσότεροι θα αφιερώσουν το χρόνο τους κάνοντας πράγματα που τους ευχαριστούν και κάποια από τα χρήματα που θα αποκομίσουν θα τα ξοδέψουν στην αγορά καυσίμου.


Ναι δεν αντιλεγω, αλλα οπως παει η κατασταση εκει οδηγουμαστε! Γιατι αν στο 2014 πουλανε το πιστοποιημενο 400+ Ευρω/ τονο και το απιστοποιητο αντιστοιχα 300, τοτε μην νομιζεις οτι θα μπορεσουν πολλοι να ζεσταθουν με 20-21 βαθμους στα σπιτια.

Δυστυχως τα αποθεματικα του κοσμου τελειωσαν και φανηκε στην καλοκαιρινη σεζον και την κινηση πελλετ, λεβητες, σομπες κτλ. παραλληλα βεβαια στο οτι περιμενουν οτι θα κατεβει το πετρελαιο :whistle: εγω οσους γνωριζω ολοι μιλανε για ενα απολυτο τιποτα μεσα στην καλοκαιρινη περιοδο.

Απο την μια μακαρι να μην φτασουμε να γινει μονοδρομος η παραγωγη για ιδια χρηση, αλλα ετσι οπως παει λιγο δυσκολο το βλεπω. Απο την αλλη ομως καλο θα μας κανει να καταλαβουμε το πως βγαινει και το παραμικρο Ε, γιατι τα τελευταια χρονια το ειχαμε παραγ@μησει με ξενα λεφτα (και φταιμε και εμεις ο λαος που δεν το βλεπαμε)!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106968 από DOOM_NX
Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας. Καλά που υπάρχει το πέλλετ (έστω και στα 400€ είναι 32% εξοικονόμιση) και οι άλλοι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης. Αλλά κρίση είναι και θα περάσει. Σε λίγα χρόνια θα είμαστε πολύ καλύτερα, θα το δείτε. Ακόμα και τώρα, αν βγει το Mega και πει «η κρίση τελείωσε», αυτοί που τα έχουν θα βγουν και θα αρχίσουν να ξοδεύουν και θα κινηθεί η αγορά. Είναι κυρίως ψυχολογική η κρίση που περνάμε και είναι μαζεμένος ο κόσμος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.081 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ