Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64709 από ark
Απαντήθηκε από ark στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Θεσσαλονίκη: "Θάλαμοι αερίων" τα σπίτια από τα τζάκια! Τι δείχνει έρευνα του ΑΠΘ
www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=182665&catid=6
:(

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64713 από tomka
Απαντήθηκε από tomka στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Χρόνια πολλά σε όλους τους συμφορουμίτες!!!!Μετά απο περίπου 2 μήνες συμβίωσης με την κασσετίνα invicta 700 gv turbo θα ήθελα να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου αλλά και να αγγαρέψω πάλι με καναδυό ερωτήσεις τον δάσκαλο Αστέρη που η καθοδηγηση του στην τοποθέτηση ήταν καθοριστική :) .
Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος (23 με 24 βαθμούς στην σαλονοκουζίνα που είναι περίπου 65 τ.μ. είναι ένας εφικτός στόχος και πάντα μιλάμε για εξωτερική θερμοκρασία κοντά στο 0) απλά επειδή είμαι και λίγο ψείρας δεν θέλω καθόλου ζέστη να πηγαίνει χαμένη οπότε θα μπώ στο θέμα.Πως μπορούμε αξιόπιστα να πούμε αν έχουμε ή όχι υπερβολικό ελκυσμό απο την καμινάδα?Όταν κλείνουμε το κλαπέτο των καυσαερίων και τον αέρα απο το δοχείο της στάχτης πρέπει να συνεχίζει να καίει ή το σωστό είναι να σβήνει σιγά-σιγά η φωτιά??Σημειωτέον η καμινάδα μου είναι φ200 μέχρι επάνω απλά έχω μπεί σε αυτόν τον προβληματισμό επειδή το ύψος της είναι 13 μέτρα και δεν θέλω να χάνω απόδοση μαζί με υπερβολική κατανάλωση αλλά ούτε και να μπω στην διαδικασία να βάλω φ160 και μετά να μην τραβάει.
Επίσης υπάρχει μια διαφορά στα κατασκευαστικά σχέδια μεταξύ του notice generale που επισύναψε ο Αστέρης πριν λίγο καιρό και στο διαφημιστικό φυλλάδιο της invicta.Κατάρχήν όταν πρόκειται για foyer αναφέρει ξεκάθαρα υποχρεωτική είσοδο εξωτερικού αέρα (outside air στο αγγλικό notice generale)και δείχνει την εστία ανασηκωμένη μερικούς πόντους, ενώ τις κασσετίνες τις δείχνει να πατάνε επάνω στο πυρότουβλο (εγώ την έβαλα επάνω σε δύο λάμες περίπου 1 εκατοστό :angry: ) και δεν αναφέρει πουθενά εξωτερικό αέρα.Επίσης στις οδηγιες για την τοποθετηση κασσέτας δείχνει ξεκάθαρα ενα αρκετά σεβαστό κενό, (κατ'εμέ τουλάχιστον 4-5 εκατοστά), μεταξύ της μετώπης της κασσετίνας και των τούβλων, ενώ στο διαφημιστικό φυλλάδιο μας δείχνουν κασσετίνες τοποθετημένες σαν κορνίζες :angry: .......
Επίσης αυτό που κατάλαβα είναι ότι στις δύο εξόδους φ120 αριστερά και δεξιά απο την έξοδο καυσαερίων δεν βάζουμε σωλήνες που να καταλήγουν σε περσίδες όπως έκανα εγώ :oops: .......απλά τις αφήνεις ανοιχτές και σε αποσταση περίπου 30-40 εκατοστά απο την οροφή της κασσετίνας κλείνεις με πετροβάμβακα και η ζέστη βγαίνει απο το κενό των 4-5 εκατοστών στο μέτωπο της κασσετίνας όπως προαναφέραμε.Το μόνο που ίσως χρειάζεται εξτρά είναι μια περσίδα εκτόνωσης 40 εκατοστά χαμηλότερα απο το ταβάνι για να μην πηγαίνει καθόλου ζέστη χαμένη.
Εύχομαι καλή χρονιά σε όλον τον κόσμο.......και Αστέρη βοήθεια!!!!! :P

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64761 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Με 13 μέτρα καμινάδα, έχεις σίγουρα παραπάνω ελκυσμό από ότι χρειάζεσαι. Αν θες να την μετρήσεις, πρέπει να συνδέσεις μανόμετρο, πράμα δύσκολο τώρα που το τζάκι έχει μπει στην θέση του.

Το τζάκι και με τέρμα κλειστό τον αέρα, πάλι καίει σιγανά το ξύλο, γιατί παίρνει αέρα από τις χαραμάδες που εσκεμμένα αφήνει το τζάμι για την δημιουργία της αεροκουρτίνας. Σε εσένα λογικά θα καίει μιά ιδέα πιό ζωηρά από τα δικά μας. Αν θες να το βελτιώσεις, πάρε 2-3 μέτρα υαλοκόρδονο και κλείσε τα πλαϊνά και κάτω μέρος του τζαμιού (θα κλείσει πλέον εφαρμοστά), ενώ στο πάνω μέρος θα πειραματιστείς με μικρά κομμάτια μέχρι να βρεις την σωστή αναλογία του να αφήνει αρκετό αέρα ώστε να έχεις λίγη φλόγα, αλλά και να μην καπνίζει το τζάμι μέσα σε μιά ώρα.

Μην κοιτάς τι δείχνουν στις φωτογραφίες οι Γάλλοι, αυτές είναι marketing. Το σωστό είναι όπως δείχνει το manual, που αφήνει παντού κενά να ρουφάει αέρα δωματίου και να δροσίζει την κατασκευή και την τοιχοποιία (ειδικά αν μιλάμε για γυψοσανίδα που έρχεται κολλητά στα πλαϊνά της εστίας και ακόμη περισσότερο στο πάνω μέρος που θα τα διαλύσει όλα αν το σφραγίσεις).

Αέρα θέλουν όλες οι συσκευές καύσης, είτε είναι πετρέλαιο, αέριο ή ξύλο. Αλλιώς δεν γίνεται καύση. Αν τον τραβάει από μέσα από το δωματιο, πρέπει να του δώσεις αναπλήρωση από εξωτερική τρύπα, κατα προτίμηση κάτω από την εστία (για να μην γίνονται ρεύματα μέσα στο σαλόνι). Αν δεν του δώσεις αναπλήρωση, θα τραβάει από όποια χαραμάδα βρει και θα κρυώνει το σπίτι σε σημεία μακριά από την εστία (πχ εξώπορτα, παράθυρα, απορροφητήρας, εξαερισμός μπάνιου, κλπ). Αν δεν μπορεί να πάρει όσο οξυγόνο θέλει, θα έχεις μειωμένη ισχύ στην καύση.

Οι έξοδοι αέρα στο πάνω μέρος της κασέτας, μιά χαρά θέλουν αεραγωγό και περσίδα, ειδικά αν θες η εστία σου να δουλεύει στοιχειωδώς με φυσική ροή, όταν δεν έχεις ρεύμα πχ από διακοπή της ΔΕΗ. Το να τις αφήνεις χύμα στον θερμοθάλαμο είναι σαν να πλήρωσες κασέτα και την δουλεύεις σαν foyer. Δεν λέει. Αν είναι να τις αφήσεις χύμα, μην τις ανοίγεις καθόλου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": tomka

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64794 από madbad31
Απαντήθηκε από madbad31 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
ευχαριστω για τις απαντησεις σας!! :P επειδη αυριο παω για αγορα..καποια αποψη, η προταση?
Ιnvicta selenic η edil camin ecostar?ειδα επισης και μια monoblock εστια σε εναν κατασκευαστη στον Ευοσμο(καμινι). με 3 αεραγωγους, μοτερ 700κβ.μ. ,18kw max, δευτερογενη καυση και τρεις θαλαμους ,με 1150 ευρω.
δεδομενου οτι τα αλλα θα μου στοιχισουν με υλικα, μονωση , και προσωπικη εργασια στα 1000 περιπου.δεν ειναι εκτος δυνατοτητων μου,και γλυτωνω θερμοθαλαμους και εργατοωρες..καμια ιδεα παιδια?
εχω μπερδευτει..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64891 από tomka
Απαντήθηκε από tomka στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Αστέρη ευχαριστώ για την απάντηση σου.Το θέμα είναι ότι σκέφτομαι να κάνω κάποιες επισκευές το καλοκαίρι αλλά πρέπει να βρώ έναν τρόπο να καταλάβω αν έχω παραπάνω ελκυσμό απ'όσο χρειάζεται γιατί αν το κάνω και πνιγούμε στον καπνό καήκαμε!!! :P
Επίσης μετά μιας και ανέφερες το τζάμι μετά απο πειράματα που έκανα θα δώσω και εγω τις συμβουλές μου για τους φίλους που λένε ότι μαυρίζει γρήγορα το τζάμι τους.Το τζάμι (στις κασσετίνες τουλάχιστον γιατί απο foyer δεν εχω ιδέα) στηρίζεται απο τρείς λάμες που βιδώνουν με σταυροκατσάβιδο.Στην αρχή έκανα τα πειράματα με την ροδέλα που έλεγες παλαιότερα αλλά δεν είδα ιδιαίτερη προκοπή.Μετά ανακάλυψα τις βίδες........το κολπο είναι το εξής:Βάζεις το σταυροκατσάβιδο και ξεκινάς να βιδώνεις (μια φορά που τις βίδωσα και τις τρείς τέρμα το τζάμι μαύρισε σε χρόνο dt) ,.......;όταν νιώσεις ότι πάει να σφίξει αρκετά, γυρνάς μιση με τρία τέταρτα της στροφής το σταυροκατσάβιδο πίσω.Έτσι το τζάμι όταν το παίζεις με το χέρι σου έχει εναν αέρα και με την υποπίεση που δημιουργείται περνάει απο εκεί μικροποσότητα αέρα και δεν μαυρίζει το τζάμι.Εγω με αυτόν τον τρόπο εχω φτάσει στο σημείο να το καθαρίζω περίπου κάθε 5 ημέρες.
Τώρα όσον αφορά τις εξόδους αέρα στα manual της εταιρίας δεν έχω δει ότι τις βγάζει σε περσίδες(κοίτα το notice generale αλλά και το manual του 700 gv turbo).Εγώ τις έχω βγάλει αλλά επειδη υπήρχε ανοιχτό τζάκι το μόνο που έκανα ήταν να βάλω πετροβάμβακα περιμετρικά της κασσέτας στις αποστάσεις που έπρεπε και δεν έχω περσίδα εκτόνωσης.Πιστεύω ότι έχω απώλειες στη ζέστη γιατί τα τούβλα μετά απο μερικές ώρες είναι αρκετά ζεστά οπότε η περσίδα εκτόνωσης ίσως να μου έδινε μια έξτρα μικρή παροχή θερμότητας.Επίσης το άλλο λάθος μου είναι ότι έχω μόνο ένα εκατοστό κενό μεταξύ του μετώπου της κασσέτας και του μαρμαρου.Στο notice generale δείχνει ότι εκεί πρέπει να υπάρχει ενα κενό πιστεύω 4-5 πόντων και πετροβάμβακας πάνω απο την κασσετίνα σε απόσταση 30-40 εκατοστών και η ζέστη απο τους αεραγωγούς της κασσέτας να βγαίνει απο το κενό πάνω απο το μέτωπο.Ούτε περσίδες δείχνει ούτε τίποτα.Συμπερασματικά θέλω να κάνω τα εξής:1)μείωση διατομής καμινάδας (αν καταφέρω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι έχω πρόβλημα),2)άυξηση του κενού πάνω απο το μέτωπο της κασσέτας και πετροβάμβακας πάνω απο την κασσέτα ώστε η ζέστη που διαφέυγει να γυρνάει σε μένα,3)τις περσίδες των αεραγωγών είχα σκοπό να τις ξηλώσω και να τις κάνω εκτόνωσης αλλά με έβαλες σε σκέψεις με την απάντηση σου.
Επειδή η όλη φάση όμως μαζί με την καινούργια καμινάδα βλέπω να στοιχίζει κανένα 350 ευρώπουλα σε παρακαλώ πες μου ποιά θεωρείς απαραίτητα και ποιά περιττά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64903 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
@madbad31
Οι τρεις που έχεις αναφέρει είναι μια κατηγορία η κάθε μια, δηλαδή foyer, κασέτα, μονομπλόκο.
Απ΄ότι φαίνεται το βασικό είναι η τιμή. Η δοκιμασμένη λύση από πολλά μέλη είναι η σελενικ που αν εγκατασταθεί σωστά είναι πολύ καλή επιλογή. Η εγκατάσταση κασέτας είναι ευκολότερη και με ενσωματωμένο βεντιλατέρ όμως είναι ελαφρύτερες κατασκευές κάνουν θόρυβο και κατά την γνώμη μου μικρότερης αντοχής. Το μονομπλόκο που γράφεις καλό είναι να βρεις πρώτα κάποιον που το έχει βάλει και να τον ρωτήσεις για την απόδοσή του. Εγώ σε αντίστοιχο προβληματισμό κατέληξα στην ινβίκτα και δεν το μετάνιωσα καθόλου, η απόδοση της είναι καλύτερη από αυτήν που περίμενα. Αν έχεις τη δυνατότητα για ανοίγματα της παλιάς εστίας πιστεύω ότι ένα τέτοιο foyer είναι η καλύτερη λύση.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": madbad31

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.508 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ