Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6531 από foufoutos
Απαντήθηκε από foufoutos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

apostolos έγραψε: καλησπερα.Ειμαι νεο μελος παροτι παρακολουθω τισ συζητησεις καιρο.τελικα κατεληξα στο αεροθερμο απο κάποιον στον βαθυλακο Θεσσαλονικης.Το εχω μια εβδομαδα και πραγματικα αξιζει.Εχει βεντιλατερ το οποιο το καλυψα με ντουλαπακι.Οποιος παντως λυπαται να χαλασει το τζακι του η τα οικονομικα του δεν ειναι και πολυ ανθηρα (οπως εγω) ας το δει.


καλησπερα αποστολε.....θελω 2-3 πραγματακια απο σενα και αν ειναι εφικτο....τιμη...παροχη...ντεσιμπελ....και διατομη για την συνδεση του αγωγου με το βεντιλατερ....
αμα μου τα πεις ολα αυτα απομενει μονο απο τι υλικο ειναι το μοτερ B)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6535 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
@KWNMIX

Δηλαδή έχεις μιά καμινάδα φ200 που ξεκινάει από την κασέτα για ένα μέτρο και εκεί τελειώνει? Και γύρω-γύρω την παλιά μεγαλύτερη ανοξείδωτη? Γιατί δεν έβαλε κατευθείαν την παλιά με αντάπτορα-συστολή στην κασέτα?

Η παλιά καμινάδα είναι ασύνδετη τελείως? Απλά κατεβαίνει μέχρι την κασέτα, τριγύρω από την νέα, αλλά είναι ανοιχτή από την κάτω πλευρά? Αντιλαμβάνεσαι πόσο αέρα δωματίου ρουφάει προς τα πάνω? Ή ακόμα χειρότερα, μπορεί να τραβάει κατευθείαν τον ζεστό αέρα που βγάζουν οι πάνω περσίδες.
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Asteris.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kwnmix

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6538 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

dimilaz έγραψε: Καλημέρα, επανερχομαι μετα τις αλλαγες που εχω κανει στο τζακι μου, Θα ηθελα να σας θυμίσω οτι εχω ενα τζακι της Καμινοτεχνικης με συρόμενη και ανοιγομενη πορτα.
Εβαλα ενα περιβλημα γυρω απο την εστια, (απο πισω εννοείται) ενα εναλλακτη θερμοτητας, και απομόνωσα την εισοδο αερα απο εξω μονο στον χωρο καυσης :cheer: . Εβαλα ενα βεντιλατερ 300 κυβ. στον εναλλάκτη θερμοτητας και εναν 180 κυβ. στο περιβλημα.
Αποτελεσμα, θερμοκρασια εξερχωμενου αερα 65-80 βαθμους απο τον εναλλακτη και 100-120 βαθμους απο το αλλο συστημα.Εχω πλεον στο σπιτι (110 τ.μ.) 21,5-22 βαθμους στο σαλονι (60 τ.μ.) με λιγο θορυβο απο τα βεντιλατερ και μειωση στην καταναλωση ξυλων 15-20% :woohoo: .
Το σπιτι ανεβαζει απο 19 σε 21 βαθμους σε λιγοτερο απο 1 ωρα.
Κοστος υλικων και βαψιματος ( η δουλεια προσωπικη) 600 ευρω :S .
Πιθανη βελτιωση αλλαγη του ανεμιστηρα του μικρου απο 180 σε 300 κυβ :evil: .


Καλησπέρα. Μπορείς να εξηγησεις τι έκανες και πώς σε αυτο που γράφεις:

"Εβαλα ενα περιβλημα γυρω απο την εστια, (απο πισω εννοείται) "

αν έχεις και καμμια φωτο, καλοδεχούμενη !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6547 από liakjim
Απαντήθηκε από liakjim στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

foufoutos έγραψε: Καλησπερα στην παρεα


Καλο φαινεται αλλα απιστευτα αντιαισθητικο. Θα μπορουσε να βελτιωθει πολυ με το βενττλιατερ στο πλαι και πισω, τον αερα να εισερχεται στο κουτι με τρυπα μεσα απο τα πυροτουβλα (πολυ ευκολο) ωστε να μην φαινεται , και οι σωληνες να καταληγουν εσωτερικα και να βγαινουν απο περσιδες κ γυψοσανιδα λιγο πιο πανω.

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6551 από apostolos
Απαντήθηκε από apostolos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
καλησπερα foufoutos.Καταρχην το μυνημα δεν ηρθε οπως το εγραψα.Το αγορασα απο τον Στελιο Φιλλιπιδη.Το blog του ειναι stelios1-tzakiaenergy.blogspot.com . Η συσκευη την πηρα 300 ευρω συν φπα χωρις μεταφορα (μενω στο φυλιρο θεσσαλονικης και το πηρα μονος μου).Για το θορυβο , δεν εχω αριθμο να σου δωσω,ομως,επειδη ειμαι εχθρος της φασαριας εφτιαξα το ντουλαπακι που ειδες,και προσπαθησα να το ηχομωνοσω οσο μπορω.Ο θορυβος μπορω να πω οτι ειναι ανεκτος (αυτο βεβαια εξαρταται απο τον ανθρωπο).Ο ιδιος παντως φτιαχνει ενα καλυμα αν το ζητησης (γενικα ειναι συζητισιμος,φαναφαρες δεν λεει, ειναι τζακας, και περα απο την πλατη της συσκευης ,τα υπολοιπα το φτιαχνει στα μετρα σου).Επισης,η συσκευη εχει απο κατω συρταρι για καθαρισμο.εγω δεν εβαλα γιατι θα μου εκλεινε την εισοδο εξωτερικου αερα που ειναι στο πατωμα του τζακιου.Η συσκευη αποτελειται απο 6 σωληνες εισαγωγης 1 ιντσας,οι οποιες καταληγουν σε ενα συλεκτη μεσα στο τζακι και βγαινουν απο κατω και μπροστα με 6 παλι σωληνες.Δεν μπορει να συνδεθει με αεραγωγο.Μη δισταζεις να επικοινωνησης μαζι του για ερωτησεις γιατι μπορει να σου προτεινει κατι που εγω δεν ξερω.Απο αποδοση παντως εχει και αισθητικα ειναι οτικαλυτερο ειδα απο του εμποριου η απο πατεντες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6552 από ΜΙΛΤΟΣ
Απαντήθηκε από ΜΙΛΤΟΣ στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
ΘΕΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ INVICTA THN 800 'H THN 900 ΣE ENA ΠΑΛΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΧΤΙΣΤΟ ΤΖΑΚΙ ΜΕ ΠΥΡΟΤΟΥΒΛΟ(ΜΗΚΟΣ91cm-ΥΨΟΣ57cm) ΠΟΥ ΚΑΕΙ ΕΝΑ ΤΟΝΟ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΩ ΕΝΑ ΧΩΡΟ 30τ.μ.ΣΑΛΟΝΙ-ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ 5.5 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΣΣΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟΒΑΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ;ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ-ΛΙΒΑΔΕΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.711 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ