Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32664 από mitsopoulos
Απαντήθηκε από mitsopoulos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Άμα ο μάστορας δεν ξέρει πόση απόσταση θέλει το μονωτικό από την εστία που ζεματάει και ότι χρειάζεται κάτω εισαγωγή αέρα ακριβώς για αυτόν τον λόγο, για να παίρνει όσο αέρα θέλει η κατασκευή και να δροσίζεται, τότε φυσικά και θα γίνει παρτάλι ο πετροβάμβακας.

Ο δικός μου πετροβάμβακας γιατί μετά από 8 τόνους ξύλα και εξάμηνη συνεχή καύση, είναι σαν καινούργιος? Κυριολεκτικά σαν καινούργιος, τον βγάζω και στον πουλάω. Ούτε καν άρχισε να κιτρινίζει το αλουμινόφυλλο.

Αν τώρα πρέπει να βάλουμε κάτι που θα καλύπτει και κακοτεχνίες, ε ναι, δεν κάνει ο πετροβάμβακας, αν είναι να τον πάμε στους 250 βαθμούς, τότε δεν κάνει...


Αστέρη καλημέρα,

την εγκατάσταση που είδα την έκανε ένας από αυτούς που προτείνει το LM από ότι είδα από τις φωτο είχε δώσει αποστάσεις καλές. Σε αυτό που έχεις δίκιο είναι ο αέρας , το ρώτησα και εγω γιατί μου έκανε εντύπωση, δεν είχε μεγάλη εισαγωγή και αρκετές φορές την στραγγάλιζε για να μην καίει γρήγορα τα ξύλα.
ο φρέσκος αέρας είναι ένα θέμα και για το δικό μου, αυτή την στιγμή έχω για φρέσκο δυο σωλήνες Φ63 το οποίο μου φαίνεται λίγο. το σπίτι μου έχει την ιδιαιτερότητα ότι το σαλόνι όπου θα τοποθετηθεί το τζάκι είναι ισόγειο και τα υπνοδωμάτια ημιυπόγεια.
το τζάκι με φυσική ροή αέρα ελπίζω να ζεσταίνει το ισόγειο (περίπου 70τμ ανιαίος χώρος με ένα δωμάτιο) και στο ημιυπόγειο (60τμ 3 δωμάτια & wc) θα δοκιμάσω να κατεβασω όλο τον θερμό αέρα του εναλλακτη.
το κρύο του εναλλακτη θα το πάρω από το ημιυπόγειο.
και καταλήγω για τον φρέσκο, σκεφτόμουν να ενισχύσω το φρέσκο αέρα τραβόντας άλλη μία σωλήνα Φ100 από το ημιυπόγειο αντι να φέρω από έξω , πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον κύκλο αέρα του σπιτιού.
τι πιστεύετε αξίζει να το δοκιμάσω;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32667 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Μιλάω για την κάτω εισαγωγή της φυσικής ροής, όχι τον αέρα καύσης. Αν κάτω δεν μπει σωστό μέγεθος περσίδας και το τζάκι παλεύει να πάρει αέρα από τις χαραμάδες, είναι φυσικό ο αέρας να κινείται αργά γύρω από το τζάκι και να ανεβάζει υπερβολική θερμοκρασία πριν βγει από την πάνω περσίδα. Εμάς αυτό μπορεί να μας φαίνεται ωραίο ("τι πολύ ζέστη που βγάζει το τζάκι μου!!!"), αλλά έτσι στρεσσάρεται και η εστία και η κατασκευή (μονώσεις-γυψοσανίδες-σοβάδες-δομικά στοιχεία). Συνήθως ο πρώτος που την πληρώνει είναι ο πετροβάμβακας, ο οποίος αν περάσει τους 200 βαθμούς μυρίζει. Αν είναι εκεί τριγύρω ή λίγο παρακάτω, τα σιγοκαίει όλα χωρίς ιδιαίτερες ενδείξεις. Γενικώς αν βλέπετε πολύ εύκολα πάνω από 100-120 βαθμούς στην πάνω περσίδα, έχετε ελλειπή ροή και μάλλον θέλει έλεγχο στις διατομές των περσίδων.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32668 από mitsopoulos
Απαντήθηκε από mitsopoulos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
για αυτο που θέλω να κάνω εγω έχεις άποψη;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32670 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

GT,GEORGE έγραψε:




ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΕΙΜΑΙ ΝΕΟς ΣΤΟ SITE ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ.
ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟ ΤΖΑΚΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΣΕΤΑ.ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΚΤΙΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΩΛΗΝΑΣ.
1.ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΕΡΑ.?
2 ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ?
ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Salgueda 800 GV E063 18 Kw (Τζάκι κασέτα μαντέμι εστία 80 cm-10 χρόνια εγγύηση με πιστοποίηση με το Ευρωπαϊκό πρότυπο UNE EN-13229)
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΓΩΓΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 8-10 ΜΕΤΡΑ.ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΤΕΡ? ΤΟ ΣΠΙΤΗ ΕΙΝΑΙ 120 ΤΜ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.


1. Λογικά θα έχεις αρκετές χαραμάδες ώστε το τζάκι να δουλέψει και χωρίς την τρύπα, αλλά το σωστό είναι να την κάνεις, ώστε να είναι όλα εντάξει για το μέλλον, όταν πχ βάλεις καινούργια κουφώματα και το σπίτι σφραγίσει.

2. Ο δεξής καναπές, αν και δέρμα, ίσως να θέλει λίγο μετακίνηση προς τα δεξιά. Επίσης θες οπωσδήποτε μεταλλική καμινάδα, ενώ αν ειναι να τραβήξεις 8 μέτρα αγωγό, θες ιδανικά μοτέρ αναρρόφησης στην άλλη άκρη του αγωγού. Δεν θα τραβάς όμως πάνω από 50-100 κυβικά την ώρα, αλλιώς θα ρουφάς όλη την ζέστη από την εστία και δεν θα μένει καθόλου για το σαλόνι.

Αν το σπίτι έχει και μονώσεις 30ετίας, τότε καλά κάνεις και παίρνεις την 80άρα. Αν τις έχεις βελτιώσει, τότε μάλλον σε καλύπτει και το 70άρι των 14kW.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32672 από thalassolykos
Απαντήθηκε από thalassolykos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλημέρα και πάλι,

θα ήθελα την συμβουλή σας για το εξής θέμα. Σε ένα τζάκι κασέτα Inserto 70 Θέλω να παρακάμψω την μικρή κλίση που έχει ακριβώς πάνω από την εστία (βλέπε σχήμα) χωρίς να γκρεμίσω τίποτα.
Προφανώς πρέπει να βάλω inox καμινάδα μονού τοιχώματος. Η εισαγωγή της Φ160 inox καμινάδας θα γίνει από την σκεπή. Σκέφτομαι να βάλω μια περιστρεφόμενη γωνία όπως αυτή:
Περιστρεφόμενη Γωνία
ώστε να χωράει από την 200Χ300 καμινάδα μου.
Θα χρειαστεί όμως να συνδέσω 2 τέτοιες περιστρεφόμενες γωνίες για να πάρω σωστά τις κλίσεις.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1. Η καμινάδα θα περαστεί και θα αγκυστρωθεί από επάνω. Θα υπάρχει πρόβλημα λόγω συστολών διαστολών;
2. Είναι 100% ασφαλείς οι περιστρεφόμενες γωνίες για τέτοια χρήση; Δεδομένου ότι θα είναι κοντά στην εστία και οι θερμοκρασίες θα είναι μεγάλες.
3. Αν δεν αγκυστρωθεί σε άλλο σημείο η καμινάδα θα υπάρχει πρόβλημα; π.χ. θόρυβοι από συστολές κλπ. Αν και υπάρχει η δυνατότητα να αγκυστρωθεί και κάτω λίγο πριν την λαμαρίνα που χωρίζει το τζάκι από την παλαιά καμινάδα.

Ευχαριστώ για την συμβουλή σας. Ιδιαίτερα τον Asteri!
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32674 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

mitsopoulos έγραψε: για αυτο που θέλω να κάνω εγω έχεις άποψη;


Ιδανικά θα ήθελες monoblocco, να έστελνες 1-2 παροχές κάτω και θα ήταν όλα οκ. Καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν φτάνουν τα λεφτά, οπότε η λύση foyer ή κασέτα είναι εκ γενετής ημίμετρο.

Δεν φτάνουν λογικά τα 1-2kW του εναλλάκτη για να ζεστάνεις κάτω. Για πάνω δεν το συζητάμε, θα γίνει φούρνος. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να κάνεις μιά κατασκευή με μοτέρ τύπου εξαερισμού, που θα τραβάει αέρα από το ταβάνι του πάνω ορόφου και να το στέλνει στον κάτω όροφο, κάπου χαμηλά στον διάδρομο των δωματίων. Ή και απευθείας παροχή μέσα από την φούσκα προς τον κάτω όροφο, αλλά με μοτέρ υψηλών θερμοκρασιών. Πάντα με χαμηλές παροχές.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mitsopoulos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.521 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ