Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29946 από AndreasX
Απαντήθηκε από AndreasX στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

house έγραψε: Αξιζει μονο και μονο , γιατι θα το κανεις αποσβεση σε ενα χρονο !
Αξιζει γιατι περνεις ακομα 1με 4 KW συμφωνα βεβαια με ποσο δυνατα το καιες !
Οποιος δεν εχει βαλει κακος , αλλα ισως δεν αξιζει να γκρεμισεις το ιδι τζακι για να το βαλεις ! Αμα δεν εχεις , ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ !!! Εχουμε και περισσοτερες ιδεες για το πως μπορεις να τον κανεις ακομα ποιο αποδοτικο , αλλα και μεις τον περασαμε και δεν μπορουμε να κανουμε μετατροπες !
Φανταζομαι απ τις ιδεες που εκλεψα τον τελευταιο καιρο , οτι ενας εναλακτης σαν τον μαυρο ποιο κατω , τυλιγμενος με λαμαρινα και κοφτρα πανω απ τον εναλλακτη θα γινει ακομα ποιο super !


Αν ποιανει το χερι σου , σκεψουτο σοβαρα , αμα δεν ποιανει βαλε σαν τον δικο μας τον ευκολο και εισαι οκ !



Φίλε house τα χέρια μου πιάνουν. Και επειδή τα οικονομικά είναι πολύ στενά ψάχνομαι. Για να καταλάβεις:
Σπίτι 120τ.μ. στον 2ο όρ. με μονά τζάμια και πουθενά μόνωση, ούτε στην ταράτσα. Γιατί; Έτσι το βρήκα, άστα. Τον πρώτο χειμώνα τα βράδια η γυναίκα μου νόμιζε ότι κάτι άφηνε ανοιχτό. Λέω γιατί; Μου λέει φυσάει. Της λέω είναι απ´την ταράτσα που παγώνει, δεν μπορούσε να το χωνέψει. Τέλος πάντων έχω μονώσει μόνο το ταβάνι στο δωμ. του παιδιού, τα υπόλοιπα αργότερα. Λοιπόν, σαλόνι 40τ.μ., 3 κρεβ/ρες, κουζίνα, μπάνιο. Το τζάκι μαντεμένιο, εστία 90χ50χ60 περίπου με μάρμαρα μπροστά που δεν βγαίνουν. Έχει πρόβλημα στη φούσκα, είναι χτιστή και ξεκόλλησε γύρω γύρω και βγαίνει μαυρίλα. Άρα μπορώ να πετάξω την καμινάδα και να βάλω τον εναλλάκτη και μπροστά γυψοσανίδα με αεραγωγούς. Σε καναλά που ρώτησα μου είπε περίπου 300-350ευρώ μαζί με το μοτέρ. Απ´την απόδοση που λέτε εσύ και ο Αστερής ότι έχει
συμπεραίνω ότι θα βοηθήσει μόνο στο σαλόνι. Τώρα η εστία. Αφού θα το σπάσω από πάνω, αν βγαίνουν τα μαντέμια και χωράει, μία λύση είναι ενεργ. τζάκι, αλλοιώς κασσέτα. Μία άλλη λύση είναι ο εναλλάκτης με τις σωλήνες με νερό που βάζεις μέσα στην εστία για να μην πειράξεις το τζάκι. Δεν ξέρω, ψάχνω.
Ά, ξέχασα, το τζάκι τραβάει αέρα απ´το σπίτι, μία τρύπα που έχει ψηλά δεν κάνει τίποτα.
Οποιαδήποτε βόηθεια δεκτή κι εγώ στο γάμο σας....ξέρετε.
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by AndreasX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29962 από nafplio
Απαντήθηκε από nafplio στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Οτιδήποτε θες, αρκεί να αντέχουν 130-150 βαθμούς. Η ρυθμιζόμενη γρίλια γιατί να μειώσει την παροχή? Θα τραβήξει από την άλλη εισαγωγή, την εσωτερική, δεν θα βάλεις τέτοια? Αν βάλεις μόνο εξωτερική παροχή, δεν χρειάζεται ρυθμιζόμενη περσίδα.[/quote]
H εξωτερική περσιδα γιατί να είναι ρυθμιζομενη ? εκτός εαν κάθε φορά που σβήνει το τζάκι την κλείσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29967 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Η περσίδα του εναλλάκτη δεν μπορεί να φέρει κρύο αέρα μέσα στο σπίτι, γιατί οδηγεί σε πολύ ψηλό σημείο και δεν μπάζει αέρα μόνη της. Η περσίδα του αέρα καύσης ναι, θέλει κλείσιμο αν επικοινωνεί με το εσωτερικό του δωματίου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": nafplio

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29977 από pzarkad
Απαντήθηκε από pzarkad στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Θα ήθελα την άποψή σας για την παρακάτω κασέτα :
www.tzakiakotsifas.gr/index.php?option=c...226:h470-w&Itemid=50

Λόγω ιδιαιτεροτήτων του υπάρχοντος τζακιού αυτή μου πέφτει τέλεια. Το σπίτι, μεζονέτα 3ος 4ος και με το τζάκι θα θερμάνω μόνο τον τρίτο όροφο (70τ.μ) και να βοηθήσει τον τέταρτο (60τ.μ). Είναι φυσικής ροής αλλά ο έμπορος μου είπε αν θέλω μπορεί να βάλει και βεντιλατέρ 400m3-h.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #30003 από rivol
Απαντήθηκε από rivol στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Αν τα μέτρα της καμινάδας είναι λιγότερα από αυτά που πρέπει (περίπου 4), η κασέτα θα έχει μικρότερη απόδοση. Οπότε πάρε κάποια σχετικά δυνατή (πάνω από 12kW) και βάλε Φ200 αν μιλάμε για 4 μέτρα, ή Φ230 για 3 μέτρα. Και θα την μονώσεις οσο μπορείς με κουβέρτα πετροβάμβακα, είτε πάρε έτοιμη διπλής.


Η καμινάδα είναι 4 μέτρα από την βάση και αν αφαιρέσω το ύψος της κασέτας 60 cm θα έχω καθαρό μήκος 3,4 μέτρα.

Είναι χτιστή με πέτρα και εσωτερικά (μάλλον)και είναι κωνική,ξεκινάει με 60 Χ 40 μετά το τάμπερ και καταλήγει σε 30 Χ 20.

Το τζάκι είναι βαμμένο από το 2005 καίω κάθε χρόνο 2 με 3 τόνους ξύλα και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν έχει καπνίσει καθόλου, βέβαια μου έτρωγε όλη την θέρμανση του σπιτιού, ήθελα περίπου 2 τόνους πετρέλαιο για 10 ώρες που έκαιγε καθημερινά το καλοριφέρ.

Σκέφτομαι να μην ανεβάσω καμινάδα μέχρι επάνω εσωτερικά και να κρατήσω την υπάρχουσα. Να μπω με ένα κομμάτι Φ 200 μέχρι κάποιο σημείο και να το στεγανοποιήσω εννοείτε περιμετρικά για να εκμεταλλευτώ αυτήν την σπάνια κωνική καμινάδα που υπάρχει αυτήν την στιγμή.

Η κασέτα είναι 24,4 KW μέγιστη ισχύ και 18 KW κανονική ισχύ.

Αλέξης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #30019 από arant
Απαντήθηκε από arant στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Χαιρετώ και πάλι την παρέα, βλέπω το τόπικ κοντεύει να γίνει διατριβή, έχω χάσει κάποια επεισόδια, αλλα επανέρχομαι για το πρόβλημα μιας φίλης μου. Έχει λοιπόν το τζάκι της Piazzetta 655ΗΤ , αλλά χωρίς το κιτ του βεντιλατέρ, που αν είχε, θα δούλευε όπως δείχνει η πρώτη αριστερά φωτό στο λινκ.
www.piazzetta.it/en-US/piazzetta-system/syfeel
Τις περσίδες όμως (μια έξωτ.κάτω περιπου15χ25 μια εσωτ. πάνω περιπου15χ35) τις έχει όπως δείχνει η παραπάνω φωτό. Ο μάστορας λέει πως θα έπρεπε με 'φυσική ροή' παίρνοντας αέρα από έξω και δίνοντάς τον στο χώρο από την επάνω περσίδα, να ζεσταίνεται μια χαρά ο χώρος 60τμ!! κάτι που όμως δεν συμβαίνει γιατί απ' όσα καταλαβαίνω πλέον, δεν υπάρχει 'φυσική ροή' φέρνοντας επιπλέον αέρα απ' έξω. Σκόπευα να της προτείνω να κλείσει την εξωτ. περσίδα και να ανοίξει μέσα μια χαμηλά και μια μεγαλύτερη ψηλά, για να ζεσταίνει-ανακυκλώνει τον εσωτ. αέρα. To σύστημα όμως δεν φέρνει με αγωγό αέρα στο χώρο καύσης, αλλά παίρνει από αυτόν που μπάζει η εξωτ.περσίδα ή δεν ξέρω γω από που. Ο μάστορας μάλιστα ισχυρίζεται ότι παίρνει αέρα απ' όπου βρει, ακόμη και απ' το χώρο ακόμη και αν είναι κατεβασμένη η πόρτα! Επίσης δεν ξέρω με την πλάτη που έχει το συγκεκριμένο μοντέλο αν ο ανακυκλούμενος αέρας θα παίρνει τη max ζέστη από το θάλαμο. Επίσης με το συγκεκριμένο στήσιμο το τζάκι καπνίζει απ' το επάνω μέρος της εστίας αν η φωτιά δεν είναι πολύ δυνατή.
Ερωτήσεις:
1. Καλύτερη λύση είναι να ''σκάσει'' η φίλη κοντά 500ευρώ και να βάλει το κίτ-βεντιλατέρ μουλτιφουόκο για να ζεσταθεί επιτέλους;
2. κλείσιμο εξωτ. περσίδας, και άνοιγμα μιας εσωτ.κάτω 20χ40, αντικατάσταση της εσωτ.πάνω με μια 20χ80, αλλά τότε που θα βρίσκει αέρα για το χώρο καύσης; επίσης τι ρόλο θα παίζει η ενσωματωμένη πλάτη;
3. γιατί καπνίζει η υπάρχουσα κατασκευή; τι μπορεί να γίνει;

please, αν κάποιος έχει τέτοιο τζάκι, τη βοήθειά του. και αν ζεσταίνεται με φυσική ροή όπως τα λέει ο μάστορας να το δηλώσει.
Asteris, έχεις υπ' όψη σου τα συγκεκριμένα μοντέλα. εννοείται πως προσβλέπω στη γνώμη σου!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.576 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ