Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #9411 από MATDK
Απαντήθηκε από MATDK στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΠΕΤΟ ΤΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ... Ο ΑΕΡΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΤΗΕΡΑ ΑΠΟ ΤΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #9422 από johndial
Απαντήθηκε από johndial στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Λοιπόν για να καταλάβεις τι ακριβώς γίνετε.Μετά απο επικοινωνία που είχα με τον λαζάρου μου απάντησαν το εξής.Το τζάκι σου δεν είναι είναι ενεργειακό.Δέν έχει καμμία πιστοποίηση για ενεργειακό ούτε κάν πιστοποίηση ce.Eίναι απλά ένα τζάκι απλό με πόρτα όπως σου έιχα πει παραπάνω.Από ότι μου έιπαν ενεργειακά έχει αυτά που λέει ενεργειακό με συλλέκτη εδώ που ακόμα και για αυτά αμφιβάλω αν είναι.Δυστυχώς τώρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι.Μίλα με αυτόν που λές ότι σου έφτιαξε το σπίτι μήπως καταφέρεις κάτι.Αν και αμφιβάλω.Το λάθος λοιπόν που κάνουν όλοι είναι αυτό που σου είπε και ο αστερις,ότι πρώτα τα βάζετε και μετά ρωτάτε για το τι είναι.Στα λέω αυτά μόνο και μόνο για να μπορέσω ίσως κάπως να σε βοηθήσω,και επειδή βαρέθηκα την κοροιδία.Δεν έχω κανένα ώφελος απο τα τζάκια.Έτσι και αλλιώς εγώ δεν έχω καμμία σχέση με τον Λαζάρου ούτε και με με κανέναν άλλον τζακά εκεί.Εγώ μένω στην Πάτρα.
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by johndial.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #9423 από MATDK
Απαντήθηκε από MATDK στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
ΜΑΚΑΡΙ Ν ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ ΚΛΠ ΕΙΠΑ ΟΚ Κ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΝΑΨΑ Κ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ. ΑΝ ΗΤΑΝ Κ ΤΟ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΕΓΩ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΙΜΕΣ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΗΡΘΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΥ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ Κ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ... ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Κ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #9426 από kwnmix
Απαντήθηκε από kwnmix στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Τελικά η Οδύσσειά μου δεν έχει τελειωμό. Μίλησα εκ νέου με το μάστορα Αστέρη και αφού και ο ίδιος μου ζήτησε να του στείλω με mail όλα όσα τον προέτρεψα να κάνει (σύνδεση σωλήνων μεταξύ τους με αλουμινοταινία και συστολή, ανέβασμα της κασέτας λίγο πιο ψηλά ώστε να παίρνει αέρα και από το άνοιγμα που θα απελευθερωθεί από κάτω της) με κατεύθυνε αλλού.
1) Μου είπε ότι συνέδεσε το σπιράλ σωλήνα στην κασέτα με σιλικόνη και τώρα προβληματίζεται πώς θα τον αποσυνδέσει χωρίς να προξενήσει ζημιά. Σαν να μου λέει με άλλα λόγια ότι η κασέτα δεν μπορεί να βγει από τη θέση της.
2) Μετά μου είπε ότι αν υποθέσουμε ότι βγάζουμε την κασέτα πώς θα φτάσουμε στον αρχικό ανοξείδωτο σωλήνα της καμινάδας. Και εγώ αναρωτιέμαι γιατί να μην μπορεί να φτάσει αφού το άκρο του σωλήνα φαινόταν οπτικά σε όλη του τη διάμετρο όταν αφαίρεσε το παλιό κλαπέτο του τζακιού.
3) Επειδή και αυτός πια είναι πεπεισμένος ότι τίθεται θέμα καμινάδας το γεγονός ότι σφήνωσε τον ένα σωλήνα μέσα στον άλλο δεν είναι μάλλον πρόβλημα και ότι με τη συστολή ίσως δεν γίνει τίποτα. Προσανατολίζεται λοιπόν στο αν θα χρειαστεί ενδεχομένως να μπει μέσα στο σωλήνα της καμινάδας ένα κλαπέτο καμινάδας που να ρυθμίζει τη ροή των καυσαερίων. Προφανώς υπαινίσσεται ότι ίσως φταίει η καμινάδα μου η οποία είναι ψηλή (10m τουλάχιστον) και ότι έχει μεγάλη διατομή και επομένως χρειάζεται αυτό το κλαπέτο εσωτερικά του σωλήνα της καμινάδας. Αυτό τώρα αν χρειάζεται γκρέμισμα ή όχι δεν ξέρω ψιλιάζομαι πως ίσως ναι αλλά δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Αν ήθελα γκρεμίσματα θα έβαζα foyet και όχι κασέτα. Έβαλα την κασέτα εν γνώση μου για να αποφύγω τα γκρεμίσματα αφού το τζάκι είναι χτιστό.
Μου είπε ότι θα τα μελετήσει όλα αυτά και θα με πάρει τηλέφωνο. Δεν αμφισβητώ την πρόθεσή του. Και φυσικά θέλει να μείνω ικανοποιημένος αφού το τζάκι δεν δουλεύει σωστά.
Με όλα αυτά εγω πλέον έχω ζαλιστεί έχω χάσει την υπομονή μου ο χειμώνας βγαίνει τζάκι σταμάτησα να καίω εδώ και 2 μήνες και τώρα πια προσανατολίζομαι στο να βρω άλλον μάστορα μήπως διορθώσει αυτή την ιστορία δυστυχώς με επιπλέον κόστος από ότι καταλαβαίνω αλλά μου φαίνεται πια ως η μοναδική λύση που θα έχει αποτέλεσμα.
Και φυσικά ανήκω και εγώ επάξια στο club του φίλου ερημίτη. Ίσως θα πρέπει και εγώ να αναζητήσω διακοσμητικά κεριά για το φανταστικό μου τζάκι :-)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #9427 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Και εγώ έχω 10 μέτρα καμινάδα Φ250 και άμα δεις πως καίει και ζεσταίνει...

Σε πραγματικό ενεργειακό τζάκι, δεν υπάρχει τέτοιο πράμα όπως υπερβολικός ελκυσμός. Ειδικά σε όσα έχουν ανοιγόμενη πόρτα που κλείνει με μάνταλο. Αυτά τα τζάκια είναι τόσο στεγανά, που ο αέρας που μπαίνει μέσα τους γίνεται αποκλειστικά κουμάντο με το ρυθμιστικό αέρα εισαγωγής. Όσο και να ρουφάει από την έξοδο η καμινάδα, αν έχεις κλειστό τον αέρα, θα έχεις ελάχιστη καύση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #9428 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Ξέρετε οι περισσότεροι οτι παρακολουθώ ατο την αρχή αυτο το νήμα,για την μετατροπή του υπάρχοντος χτιστού τζακιού σε ενεργειακό. Ωρες ατελειωτες,να διαβάζω,να ρωτάω-κυρίως τον αστέρη,και να μαθαίνω πράγματα,τα οποία,μεχρι πριν λίγο κιαρό φαινόταν βουνό. Τελικά το βουνό το βρήκα μπροστά μου,μιας και ο μάστορας,πεθερός μου έκανε την καρδιά περιβόλι,γιατί οποιαδήποτε εστία και αν μπει θα πρέπει να ανοιχτει όλη η πρόσοψη-φούσκα και να γκρεμιστεί,ολο το εσωτερικό του,διότι η διατομή ειναι αρκετα μικρή,και σε γωνία για να χωρέσει η ανοξοίδωτη καμιναδα με τις λιγότερες δυνατές,επεμβάσεις. Το ετερον ήμυσι που το έχω, σε εκτίμηση,δεν το συζητάει καν,οπότε αν μπορεί ο erimitis ας με βάλει στο club,μιάς και δεν...εκτός και αν βρεθει καμια οικονομική κασέτα με σωλήνες(χωρίς καμινάδα) οπως εχει η supra, αλλά 1800 ευρω για 8 kw κασέτα δεν τα δίνω με τίποτα,ας τα δωσει η γυναικα μου.. :lol: :lol:

ΥΓ. Το γλαστράκι με το δεντρολίβανο,και την βάγια,τα έχω ετοιμα..Θα εχω και ζαρζαβατικά για την φακή..

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.628 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ