LaNordica Inserto 80 Crystal Ventilato - απορίες εγκατάστασης

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #42674 από simdis
Καλησπερα σε ολους και καλο χειμωνα!!!
Σχετικα με της κασεττες nordica θα χρειαστω και εγω την βοηθεια σας!!!
Σε παλιοτερο σπιτι εκανα γκρεμισμα ολου του τζακιου - τοποθετηση ενεργειακου (13 kw απο leroy merlin) - δημουργια θερμοθαλαμου με πετροβαμβακα - γυψοσανιδες. Αποτελεσμα : αναβε γρηγορα - ζεστη σε ενιαιο χωρο 80 τμ εως και 24 βαθμους αλλα υπερβολικη καταναλωση σε ξυλα και συνεχως οσμες βιομηχανικου τυπου που επειτα εμαθα οτι οφειλοντουσαν στον κακης ποιοτητας πετροβαμβακα (προσοχη).
Μετα απο καιρο μετακομισα και πλεον στο σπιτι μου για τους παραπανω λογους (και φυσικα για να φυγω απτο πετρελαιο) αποφασισα πως θα με καλυπτε η la nordica inserto 80 (λιγοτερη καταναλωση σε ξυλα λογου του οτι κανει καυση και στα καυσαερια και εχει και πυροπλακες - και μετατροπη χωρις την χρhση πετροβαμβακα αφου σε 3-4 διαφορετικους που την προμηθευαν μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται)πιο κατω παραθετω φωτογραφιες απο την μετατροπη του παλιου συμβατικου μου τζακιου σε ενεργειακο με κασεττα la nordica inserto 80.
Το σπιτι 100 τμ. Πολυ καλα μονωμενο. Νοτια προαστια και γενικοτερα ενα ζεστο σπιτι.οταν εξω εχει 14 μεσα εχω 19. Στα κρυα οταν εξω εχει 8 μεσα εχω 16 baθμους.
Σκοπος μου ηταν στον εννιαιο και μεγαλυτερο χωρο του σπιτιου να εχω 23-24 βαθμους ετσι ωστε επαγωγικα να παει και λιγο ζεστη στα δωματια (κανα 20αρι).
Στο διαταυτα :
- tην συνδεση την εκαναν οπως βλεπεται στις φωτογραφιες
- δεν κανανε θερμοθαλαμο γιατι και δεν χρειαζοταν οπως λεγανε αλλα και ηταν κατι που ειχα δοκιμασει και δεν το ξαναηθελα.
- δεν μου βγαλανε τα 2 καναλια του τζακιου σε περδιδες γιατι αν τα πηγαινα σε δωματια θα ηταν πολλα μετρα και θα ειχα απωλειες οποτε ποιος ο λογος να τα βγαλουμε απο πανω απο τον τοιχο αφου η ζεστη θα βγαινει ηδη απο τους πανω και μπροστινους αεραγωγους της κασσετας μεσω του μοτερ.
- δεν μου βγαλανε σωληνωση που να συνδεει την βαση του τζακιου με το μπαλκονι εξω (την εχει στο manual και σκοπος της ειναι να τροφοδοτει φρεσκο αερα προς τον θαλαμο καυσης για να μην περνει αερα απο τον χωρο σου για να κανει την καυση η κασσετα) γιατι οπως μου ειπαν μετα την τοποθετηση ειχαν παρατηρησει σε αλλες τοποθετησεις την συγκεκριμενης κασσετας οτι λογω του κρυου αερα δεν ''επιανε'' γρηγορα θερμοκρασια η κασσετα με αποτελεσμα και το μοτερ να αργει να λειτουργησει και εν ο λιγης φεξε μου και γλυστρησα....
Το προβλημα ειναι το εξης :
- ενω τα μοτερ σε 20 λεπτα λειτουργουν ... Οσο και να το καιω το τζακι στον εννιαιο χωρου που βρισκεται δεν περνω πανω απο 21,5 - 22 βαθμους.
- επειδη περνει αερα απο το εσωτερικο του σπιτιου για την καυση και οχι απο εξω (οπως λεει ο κατασκευαστης)κανει ενα vacum η αλλιως ''τζιφαρει'' σε ναυτικη ωρολογια και ρουφωντας αερα αναποφεκτα φερνει ''οσμες φρεατιου απο το μπανιο''.
Η λυσεις που μπορω να φανταστω :
- για αρχη σπαω την φουσκα απο την πισω μερια του τζακιου (βγαζει μπαλκονι) και με καπως χειρουργικη ακριβεια προσπαθω να φτασω στην βαση του της κασσετας για να συνδεσω σωληνα ευκαμπτο που θα τροφοδοτει την κασσετα με καθαρο αερα για καυση.
- σπαω ολη την φουσκα στο μπαλκονι και κανω θερμοθαλαμο με πολυς καλης και ''ψαγμενης'' ποιοτητας πετροβαμβακα και να βγαλω τα 2 καναλια της κασσετας στο σαλονι.
- παω στον τζακα.....

Help please!!!








Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ