Από που αγοράζουμε τα προιόντα μας και τι πρέπει να προσέχουμε?

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #165579 από jps
Ο καθένας μπορεί να διαθέτει τα χρήματα τα οποία εργάζεται για να τα αποκτήσει,όπου αυτός θέλει.
Σε Σουηδούς,Αυστριακούς,Γερμανούς, Ρουμάνους,Βούλγαρους,Έλληνες κτλ,πληρώνοντας ΦΠΑ ή όχι.
Εγώ,προσωπικά,έχω μάθει να ψάχνω και να επιλέγω ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στη σωστή τιμή και να πληρώνω πάντα ΦΠΑ στις αγορές μου.
Και μόνο όταν δε βρίσκω ελληνικά ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστική τιμή,στρέφομαι σε αγορές ξένων προϊόντων.
Θέλω να δίνω τα χρήματα μου σε ποιοτικές προσπάθειες Ελλήνων παραγωγών που απασχολούν ελληνικό εργατικό δυναμικό και αποδίδουν φόρους στο ελληνικό κράτος.
Πριν από 6 χρόνια αγόρασα έναν ελληνικό λέβητα Pelletech 25 της caminodesign, με χαρακτηριστικά που εκείνη την εποχή μου άρεσαν και δεν είχαν όλοι οι λέβητες,ελληνικοί και ξένοι που κοιτούσα,όπως η κεραμική αντίσταση,όταν όλοι τότε έβαζαν μεταλλική,ο καυστήρας τύπου βολκάνο που καίει πραγματικά όλες τις ποιότητες πέλλετ,ο χειροκίνητος καθαρισμός των τούμπο,το όμορφο design του,τα 6 χρόνια εγγύησης,ο εύκολος καθαρισμός του και όλα αυτά στην τιμή των 2650 ευρώ...
Το λέβητα τον χρησιμοποιώ πέμπτη χρονιά φέτος και δεν έχω ξοδέψει ούτε ένα σεντ σε κάποιο ανταλλακτικό του.Ούτε σε αντίσταση,ούτε σε ασφάλεια,ούτε σε κοχλία κτλ.Ότι πέλλετ και αν έχω δοκιμάσει το έχει κάψει,απροβλημάτιστα,χωρίς άκαυστα, κλίνκερ κτλ και τις ρυθμίσεις και τον ετήσιο καθαρισμό τον κάνω μόνος μου.
Ποιός ο λόγος να έδινα τα διπλά και τριπλά χρήματα για κάποιον Σουηδικό;

Τώρα όσον αφορά την καύσιμη ύλη τον πρώτο χρόνο είχα αγοράσει Ρουμάνικο Ameco από τότε συνεργάτη του φόρουμ με ΦΠΑ,για τον απλό λόγο ότι ήταν πιστοποιημένο κατά Enplus ( και όντως η ποιότητα του ήταν σταθερή ) και τότε πριν από 6 χρόνια οι ελληνικές εταιρείες παραγωγής πέλλετ δεν ήθελαν να ακούσουν για πιστοποίηση και τα έξτρα χρήματα που αυτή απαιτούσε και σε κάθε ευκαιρία την υποβάθμισαν ως διαδικασία, με αποτέλεσμα κάποιες χρονιές το ελληνικό πέλλετ να ήταν άριστο και κάποιες άλλες χρονιές να έκανε μόνο για τη χωματερή.
Τα χρόνια πέρασαν,τα πράγματα άλλαξαν και οι ελληνικές εταιρείες που σνόμπαραν τους φορείς πιστοποίησης,πλέον τους χρησιμοποιούν και τους διαφημίζουν για τους εξαγωγικούς και εγχώριους λόγους τους.Και εγώ που πρώτα αγόραζα Ρουμάνικο Ameco,εδώ και 3 χρόνια αγοράζω Karipidis pellet by Alfawood και Alfawood πράσινο πιστοποιημένο και δεν ψάχνω για κάτι άλλο.
Σημείωση,ποτέ δεν έχω πληρώσει πέλλετ χωρίς ΦΠΑ και ποτέ πάνω από 250 ευρώ τον τόνο και ούτε σκοπεύω να το κάνω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #165580 από ΝΧΟΝΤΖ
Να πώ και εγώ την εμπειρία μου. Όταν πριν από 4,5 χρόνια αποφάσισα να στραφώ σε λύση εκτός πετρελαίου, απευθύνθηκα στο forum που με βοήθησε πάρα πολύ σε διάφορα θέματα. Όταν έψαχνα τι λέβητα να αγοράσω και είχα απευθυνθεί σε 2-3 μαγαζιά με ελληνικούς λέβητες, ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του και δεν μου απαντούσαν σε ερωτήσεις μου ή μου τα μάσαγαν... Μάλιστα θυμάμαι έκανα κάποια τηλέφωνα σε ελληνικά εργοστάσια προς Μακεδονία μεριά και ο ένας ΄ήταν απασχολημένος, ό άλλος δεν απαντούσε σε email κλπ...... Ξαφνικά βρίσκω σε κάποια έκθεση έναν έμπορο που πούλαγε σε προνομιακή τιμή τον τούρκικο λέβητα που έχω (termodynamik 40w) και ακούγοντας διάφορα θετικά σχόλια εδώ, τον αγόρασα. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι έστειλα email στα κεντρικά του εργοστασίου στην Τουρκία ( Σμυρνη νομίζω ) και μου απάντησαν ΣΕ 2 ΏΡΕΣ!!! λέγοντάς μου για ό,τι χρειαστώ να επικοινωνώ μαζί τους...!σε αντίθεση με τους Ελληνες που μάλλον δεν ήθελαν τα λεφτά μου.....θλίβομαι που το λέω αλλά ο Τούρκος στα δικά μου μάτια ήταν πολύ πιο επαγγελματίας από τους Ελληνες που επιχείρησα να συννενοηθώ.
Περιττό να πώ ότι στον λέβητα δεν έχω αλλάξει ούτε βίδα με μηδενική συντήρηση....ενώ καίει όλα τα πέλλετ χωρίς κανένα πρόβλημα
Στο πέλλετ βέβαια χρησιμοποιώ κατά 90% το Α2 της alphawood που είναι άψογο. Κάποιο αυστριακό που είχα δοκιμάσει είχε λιγώτερη στάχτη αλλά ή τιμή του ήταν πολύ μεγαλύτερη και δεν άξιζε τον κόπο
Ολα αυτά βέβαια αποτελούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ και αφορούν ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΕΒΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #165581 από john88s
Το πρόβλημα με τα εισαγώμενα και τα ελληνικά είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που έχει να κάνει με το ελεύθερο εμπόριο κλπ. Διάφοροι οικονομολόγοι έχουν κάνει εξαιρετικές αναλύσεις επι του θέματος.

Η ουσία είναι ότι στην Ελλάδα λόγω ευρώ μπορούσε να εισαχθεί οτιδήποτε φτηνά . Αυτό διέλυσε τον ήδη διαλυμένο εξαιτίας των πολιτικών της Ε.Ε και των κομματων της χρεοκοπιας παραγωγικό ιστό.

Ακριβώς για αυτό η Πορτογαλία ορθοπόδησε και η Ισπανία δεν είχε ιδιαίτερο θέμα επειδή είχαν δικιά τους παραγωγή ενώ εμείς διαλυθήκαμε γιατί είχαμε τεράστιο εμπορικό έλλειμα.

Τέσπα αυτά τα ξέρουν καλύτερα οικονομολόγοι. Εδώ ειναι φορουμε ενέργειας.

Απλά μας έγινε συνήθεια να κοιτάμε την τιμή και την ευκολία. Οι πολυεθνικές χειραγωγούν την αγορά και πετάνε εκτός τους μικρούς.

Η πιστοποίηση είναι μεγάλη μούφα κατά την άποψη μου. Όπως και τα βιολογικά προϊόντα. Φίλος αγρότης μου έλεγε ότι δεν μπορεί να πουλήσει τα προϊόντα του ως βιολογικα και ο γείτονας τα πουλάει ενώ δεν είναι 100% βιολογικά γιατί απλά πλήρωσε για την πιστοποίηση. Στα δε διπλανά χωράφια ρεντίζουν...Ενώ απαγορεύεται αυτό...

email: Έλεγα σε έναν φιλο πριν λίγα χρόνια ότι έστειλα κάτι μειλ για την δουλειά και δεν μου απάντησε κανείς. Πιο email ρε μου λεει αυτός που ο πατέρας του είχε μια πολύ επιτυχημένη και πολύ κερδοφόρα μικρή επιχείρηση. Μόνο με τηλέφωνο στην Ελλάδα....

Στην πρώτη μου δουλειά, στέλνει ένας άκυρος ένα κακογραμμένο μειλ. Λέω στο αφεντικό να του απαντήσω; Άστον μ λέει τωρα μην αναλύσεις ...Τέλος πάντων πάω του απαντάω εγώ και σκάει μύτη και μας κάνει έναν τζίρο 10.000€ πολυ σημαντικό για τα μεγέθη της εταιρίας. Και μ λέει είστε οι μοναδικοί που μου απαντήσατε...

Μια μικρή ελληνική επιχείρηση 1-3 ατόμων που να απαντήσει σε μειλ; Όταν πνίγεται ειδικα...

Το πελλετ ειναι ενα προϊόν που μπορεί να παραχθεί στην Ελλάδα. Δεν είναι ούτε αυτοκίνητο ούτε κάτι πολύ σπουδαίο. Για αυτό καλύτερα να στηρίζουμε τον Έλληνα. Με το πέλλετ βρήκαν και 10 άνθρωποι δουλειά...

Μετά την χρεοκοπία της χώρας αγοράζω σχεδόν μόνο Ελληνικά προϊόντα. Κυρίως μικρών επιχειρήσεων...Τις προάλλες έψαχνα για στρώμα. Ανάθεμα και αν έβγαλα άκρη. Πάτησα στο google εργοστάσια ελληνικα. Βρηκα 2. Ο πατέρας μου έλεγε παίζει να είναι άπειρα. Τέλος πάντων παίρνω το τηλ μου παραγγέλνω και όλα οκ.

Τώρα θα μ πεις πήρα καλύτερο η χειρότερο από εισαγώμενο; Ε δεν ξέρω αλλά γιατί να μην στηρίξω και αυτόν τον τύπο; Κάποιος Έλληνας θα δουλεύει στο εργοστάσιο (εκτός από τους Πακιστανούς) έχει 2-3 άτομα στην έκθεση του, δούλεψε και ο μεταφορέας, πήρε και το κράτος το φπα και τον φόρο.

Με λίγα λόγια τα λεφτά κάνουν κυκλο.

Σκεφτείτε το εξής. 4000€ επιτρέπεται πλεόν να στείλεις στο εξωτερικό (μετά απο 3 χρόνια capital controls) στην αρχή ήταν 1000€.

Σκεφτείτε τώρα πόσα ποσά ελλήνων έφυγαν στο εξωτερικό από τους αλλαδαπους εργάτες που ήταν ανασφάλιστοι και τους προτιμούσε ο κόσμος για φτηνό εργατικό δυναμικό.

Σκεφτείτε να υπήρχε το όριο αυτό, να ήταν κανονικά ασφαλισμένοι και εγγεγραμμένοι στο σύστημα.

Ε σας πληροφορώ τουλάχιστον το ασφαλιστικό θα είχε σωθεί.

Τώρα τα λεφτά γίνανε σπίτια στην Αλβανια και σε λοιπές χώρες και εδώ στην Ελλάδα κλαίμε την μοίρα μας...

Συμπέρασμα, είτε διαβάσεις οικονομική ανάλυση του καλυτερου οικονομολόγου είτε κάνεις αυτο που λέμε λαικά (τα λεφτά κάνουν κύκλο) το συμφέρον όλων μας σαν χώρα είναι να κάνουμε ότι μπορούμε να αγοράζουμε ελληνικά προιόντα.

Εντάξει λάστιχα δεν υπάρχει Ελληνική εταιρία θα βάλω brigdestone αλλά πέλλετ μια χαρά μπορώ να βρω. Όπως και τρόφιμα. Όπως και απορρυπαντικά κλπ...

Πιες μια τοπική μπύρα και ας μην σου αρέσει και τρελά, έστω μια φορά, δεν θα πέσει έξω η αυτοκρατορία της heineken/amstel ούτε της calsberg...

Αν δεν δημιουργηθούν δουλείες στον ιδιωτικό τομέα με το δημογραφικό πρόβλημα που έχει η χώρα, όταν βγουν οι σημερινοι 55αρηδες στην σύνταξη η χώρα δεν θα μπορεί απλά να υπάρξει (οι 55αρηδες ειναι ο μεγαλύτερος πληθυσμός στην χώρα αναλογικά σημερα).

Το δημόσιο δεν μπορεί να θρέψει άλλους. Οι αυταπάτες τελειώσαν. Η μόνη λύση ειναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας (όχι μονο ως ταμπέλα υπουργείου). Όλοι το λένε, μπορούμε ο καθένας από το μετερίζι του να κάνει κατι.

@jnet Κοιταγα ενα documanter στην ερτ για τους αγρότες πολύ πρόσφατο. Έλεγε ένας καθηγητης ότι έχουμε τόσα τρακτερ που αρκούν για να καλλιεργήσουν όλη την Σιβηρία. Και έλεγε ότι αν κάθε 5 αγροτες έφτιαχναν μια σύμπραξη και είχαν από 1 τρρακτερ και αντίστοιχα τα μηχανηματα απο κοινού θα μπορούσαν π.χ να φτιάξουν ένα μικρο τυποποιητήριο να πουλάνε το προιον τους. Τα κεφάλαιο τους έχουν πάει στο βρόντο με λίγα λόγια , δεν θα κάνουν απόσβεση ποτέ και ούτε προκοπή. Έχουν ένα τρακτέρ για λίγες ώρες εργασίας. Δίνει ο καθένας 1000€ να πάρει το πιο απλό βοηθητικό μηχανημα που μπαίνει στο τρακτερ, ενώ θα είχαν το καλυτερο.

Αλλά τώρα δεν έχουμε τπτ...Ούτε το λάδι δεν μπορούμε να τυποποιήσουμε, φανταστείτε τα άλλα προϊόντα. Και φανταστείτε πόσοι άνθρωποι θα δούλευαν αν υπήρχε ο κλάδος της τυποποίησης αγροτικών προιοντων στην Ελλάδα...Μόνο συναιτερισμοί ειναι η λύση αλλά άντε βγάλε άκρη με την ελληνική δικαιοσύνη για τα θέματα που θα προκύπτουν....
Last edit: 5 Χρόνια 4 Μήνες πριν by john88s.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #165582 από jnet
Ενα Ντοκυμανταίρ λίγο άσχετο αλλά δείχνει τι μπορεί να γίνει σε εναν τόπο με ανέχεια με την εισαγωγή ενός νομίσματος για συναλλάγές. Είναι το αντικείμενο της εργασία μου αυτό το εξάμηνο και παρακάτω το Λήμμα που εγραψα στην Wikipedia για αυτό

el.wikipedia.org/wiki/Bangla-Pesa



Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #165585 από Pri

john88s έγραψε: Μόνο συναιτερισμοί ειναι η λύση αλλά άντε βγάλε άκρη με την ελληνική δικαιοσύνη για τα θέματα που θα προκύπτουν....


Οι συνεταιρισμοί όπου έγιναν στην χώρα μας (ιδίως τις δεκαετίες 80 και 90) κατάντησαν να είναι κομματικά όργανα. Ελάχιστοι λειτούργησαν σωστά.

Και είναι κρίμα γιατί ας πούμε η τεράστια εταιρία ΝΟΥΝΟΥ είναι (ξεκίνησε τέλος πάντως ως) ένας απλός αγροτικός συνεταιρισμός γαλακτοπαραγωγών στην Ολλανδία. Και έφτασε εκεί που έφτασε...

Όντως η λύση είναι οι συνεταιρισμοί, αλλά στην Ελλάδα με την συνεργασία έχουμε θέμα. Ούτε με τα άντερά μας δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σωστά! (γι αυτό και τα τόσα κοιλιακά προβλήματα)

There is nothing more uncommon than common sense.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #165587 από jnet

Pri έγραψε: Οι συνεταιρισμοί όπου έγιναν στην χώρα μας (ιδίως τις δεκαετίες 80 και 90) κατάντησαν να είναι κομματικά όργανα. Ελάχιστοι λειτούργησαν σωστά.

Όντως η λύση είναι οι συνεταιρισμοί, αλλά στην Ελλάδα με την συνεργασία έχουμε θέμα. Ούτε με τα άντερά μας δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σωστά! (γι αυτό και τα τόσα κοιλιακά προβλήματα)


Πολύ Σωστά! μου τα ανέλυσε η κ. Ολυμπία Καμινάρη που τους μελέτησε και ετυχε να την εχω Καθηγήτρια στο προηγούμενο εξάμηνο.

Και φυσικά δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μια και δεν διδασκόμαστε συνεργασία στο σχολείο παρά μονο πως να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Παντως στην Καρδίτσα αυτή την στιγμή γίνεται μια καλή προσπάθεια με την συνετεριστική Τράπεζα και την Αναπτυξιακή Καρδίτσας. Διαβάστε παρακάτω την εργασία μου
www.academia.edu/37585588/%CE%9A%CE%91%C...81%CE%AC%CF%80%CE%B5

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ