Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #6473 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Ημερίδα για την παραγωγή Βιοαιθανόλης από Γλυκό Σόργο


Ημερίδα με θέμα την προώθηση της παραγωγής βιοαιθανόλης, ως υποκατάστατο της βενζίνης, από το ενεργειακό φυτό γλυκός σόργος, διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε./ Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΚΚΜ) και τον Α΄ Αγροτικό Συνεταιρισμό Χαλάστρας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Sweethanol” το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη» (Intelligent Energy Europe), το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:30 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός, αίθουσα D, HELEXPO, με αφορμή την έκθεση agrotica 2012.

Συντονιστής του έργου είναι το «Κέντρο για τη Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Οικολογία (CETA)», που εδρεύει στην Ιταλία, ενώ συμμετέχουν εκτός από την «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ», ο «Αγροτικός Συνεταιρισμός Χαλάστρας», η «Εθνική Υπηρεσία Έρευνας-Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης των γεωργικών ειδών διατροφής, του περιβάλλοντος και των υπηρεσιών (COLDIRETTI/INIPA)» από την Ιταλία, το «Ινστιτούτο Έρευνας-Ανάπτυξης & Τεχνολογίας (CARTIF)» και η «Εταιρία διάδοσης της χρήσης βιομάζας (ADABE)» από την Ισπανία.

Το έργο ολοκληρώνεται στα μέσα του 2012.

Οι στόχοι του έργου επιτυγχάνονται μέσα από τις παρακάτω δράσεις:

α) Απόκτηση τεχνογνωσίας για τη διύλιση της αιθανόλης από γλυκό σόργο μέσω εκπαιδευτικών επισκέψεων σε εργοστάσια παραγωγής βιο-αιθανόλης και εκτάσεις καλλιέργειας γλυκού σόργου.

β) Δημιουργία «Οδηγού Παραγωγής βιο-αιθανόλης από γλυκό σόργο» που θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση/ενημέρωση των φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην παραγωγική αλυσίδα.

β) Συζητήσεις με τους κυριότερους παράγοντες της αγοράς (φορείς), που συμμετέχουν στην παραγωγική αλυσίδα (αγρότες, αγροτικούς συνεταιρισμούς, παραγωγούς καυσίμων και βιοκαυσίμων, ερευνητικά κέντρα, δημόσιους οργανισμούς, φορείς αυτοδιοίκησης, επενδυτές), για τις δυνατότητες καλλιέργειας και παραγωγής βιο-αιθανόλης σε τοπικό επίπεδο.

γ) Εκπαίδευση φορέων πάνω στα κύρια στάδια της παραγωγής της βιο-αιθανόλης (από την καλλιέργεια στους αγρούς μέχρι και την παραγωγή του βιο-καυσίμου σε μονάδα παραγωγής).

energypress

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #6474 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Στο χάρτη του Διεθνούς Δικτύου Πρότυπων Δασών φιλοδοξεί να μπει ο δήμος Γρεβενών


Αποτελεί τεράστιο δασικό πλούτο για την Ελλάδα και σύντομα φιλοδοξεί να ανακηρυχθεί σε «πρότυπο δάσος», γεγονός που θα συμβάλει...
στην αειφόρο διαχείρισή του. Ο εθνικός δρυμός Βάλια Κάλντα, αλλά και γενικότερα ολόκληρος ο δήμος Γρεβενών ευελπιστεί να επιλεγεί ως «Πρότυπο Δάσος», μετά την κατάθεση σχετικού φακέλου υποψηφιότητας στο Διεθνές Δίκτυο Πρότυπων Δασών.

«Ο νέος δήμος Γρεβενών πληροί όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζεται ένα Πρότυπο Δάσος, καθώς «διαθέτει» δάσος στο 45% της συνολικής του έκτασης, παρέχει εύκολη πρόσβαση στην περιοχή μέσω της Εγνατίας οδού, ενώ υπάρχει ο εθνικός δρυμός Βάλια Κάλντα και το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Επιπλέον, έχει αναπτυγμένη τη δασοκομία, την παραγωγή μη δασικών προϊόντων όπως τα μανιτάρια, τη βιολογική γεωργία και την κτηνοτροφία και αναρίθμητα και αξιόλογα τουριστικά θέρετρα», εξηγεί ο δασολόγος της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Τσίμπλινας.

Συζήτηση για τα ήδη αναπτυγμένα Πρότυπα Δάση στις διάφορες περιοχές της Μεσογείου, καθώς και οι δράσεις που έχουν γίνει από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αναμένεται να γίνει σήμερα στο πανελλήνιο συνέδριο με τίτλο «Το Πρότυπο Δάσος Γρεβενών», που διοργανώνεται στo πλαίσιo του προγράμματος «FOREST MODEL» της κοινοτικής πρωτοβουλίας Interreg IVB Med.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Τσίμπλινας, ένα πρότυπο δάσος μπορεί να οριστεί ως μια εθελοντική συνεργασία μέσω της οποίας τα άτομα και οι ομάδες που αντιπροσωπεύουν μια ποικιλομορφία αξιών, εργάζονται μαζί προς ένα κοινό όραμα, αυτό της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης μιας περιοχής όπου το δάσος αποτελεί ένα σημαντικό χαρακτηριστικό.

«Αυτό το εταιρικό σχήμα έχει ως στόχο να διαχειριστεί τους δικούς του φυσικούς πόρους με τον πιο βέλτιστο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία, την οικονομική κατάσταση και την πολιτιστική του ταυτότητα, με ένα τρόπο που δεν θα θίγει τις μελλοντικές γενιές», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίμπλινα, αρχικά επιλέχθηκε ως Πρότυπο Δάσος το δασικό σύμπλεγμα Κρανιάς- Μοναχιτίου- Κηπουρείου, αλλά μετά το νεοσύστατο Καλλικρατικό δήμο Γρεβενών αποφασίστηκε να προωθηθεί ως Πρότυπο Δάσος ο νέος δήμος Γρεβενών.

«Επόμενο βήμα μας αποτελεί η κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου του Πρότυπου δάσους Γρεβενών με τη δημιουργία και μιας ιστοσελίδας (www.grevenamodelforest.gr) και η υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας στο διεθνές δίκτυο πρότυπων δασών μέχρι τον Ιούνιο», σημειώνει ο κ. Τσίμπλινας.

Παραγωγή ενέργειας από βιομάζα

Με στόχο την παραγωγή βιομάζας από γεωργικά και δασικά υπολείμματα, ερευνητές από την Ελλάδα συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο BIOCLUS για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πηγών βιομάζας.

Πρόκειται για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/ Ινστιτούτο Τεχνολογίας & Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων (ΕΚΕΤΑ/ΙΤΕΣΚ), το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την τοπική βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου «Ζιώγας ΑΕ» που μαζί με τη Φινλανδία, την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Πολωνία είναι εταίροι στο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο Bioclus θα αναφερθεί ο ερευνητής του ΕΚΕΤΑ Παναγιώτης Γραμμέλης - (ΙΤΕΣΚ) στο δεύτερο μέρος του σημερινού συνεδρίου που είχε θέμα τη δυνατότητα της ενεργειακής αξιοποίησης των δασικών υπολειμμάτων, ως ένα επιπλέον εισόδημα των τοπικών κοινωνιών και φορέων της περιοχής, καθώς και τη χρήση της δασικής βιομάζας για εφαρμογές τηλεθέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον κ. Γραμμέλη, αν και η βιομάζα αποτελεί πλέον περίπου το 3,6% της συνολικής κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας παγκοσμίως, εντούτοις στη χώρα μας ελάχιστα έχουν γίνει για την ενεργειακή εκμετάλλευσή της.

Εκτίμηση του ερευνητή αποτελεί το γεγονός ότι η βιομάζα από την ορθολογιστική αξιοποίηση των αγροτικών υπολειμμάτων, όπως και των απορριμμάτων ζώων για την παραγωγή ενέργειας, θα συμβάλει στη φιλική διαχείριση των αποβλήτων, ενώ οι εφαρμογές της βιοενέργειας θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, εκτός από τη θέρμανση, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων για την κίνηση οχημάτων και βιοαερίου.

fuitplus.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #6476 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Τρελή πατέντα Έλληνα για θέρμανση χωρίς πετρέλαιο


Ποιο κόλπο βρήκε Έλληνας υδραυλικός και μπορεί πλέον να έχει θέρμανση, χωρίς να πληρώνει πετρέλαιο; Ποια τεχνολογία χρησιμοποιεί;

Ο υδραυλικός Γιώργος Σαλλακίδης βρήκε τον τρόπο να ζεσταίνει το σπίτι του δίχως να
πληρώνει πετρέλαιο η τιμή του οποίου έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Έφτιαξε αυτό το σύστημα θέρμανσης και το εγκατέστησε στο σπίτι του στο Περιστέρι και απο τότε δεν έχει ξαναπρομηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης.

Οπως εξηγεί ο κύριος Σαλλακίδης το σύστημα δουλεύει με φιάλες προπανίου και χρειάζεται μια κεντρική μονάδα φυσικού αερίου που τοποθετείται σε εξωτερικό τοίχο, τα απαιτούμενα μπεκ και τα θερμαντικά σώματα που αντικαθιστούν τα παλιά καλοριφέρ.

Κάθε μήνα χρειάζεται 3 φιάλες προπανίου των 25 κιλών που η κάθε μία κοστίζει 40 ευρώ. Με 120 ευρώ το μήνα δηλαδή μια οικογένεια μπορεί να ανάβει το καλοριφέρ όσο θέλει και οποτε θέλει. Το κόστος για τη σεζόν που κρατά το κρύο είναι δηλαδή 360 ευρώ.

Η κεντρική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί είτε στον τοίχο μιας βεράντας εάν πρόκειται για διαμέρισμα είτε στην ταράτσα εάν προκειται για μονοκατοικία.

Για ένα ολοκληρωμένο σύστημα που περιλαμβάνει την κετνρική μονάδα φυσικού αερίου, τις σωληνώσεις, τα μπεκ τα θερμαντικά σώματα χρειάζονται απο 3.000 εως 4.000 ευρώ ομως ξενοιάζει μια για πάντα απο το πετρέλαιο λέει ο κύριος Σαλλακίδης.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος απο τις φιάλες προπανίου ο κύριος Σαλλακίδης μας λέει πως το συστημα είναι τόσο ασφαλές όσο και οι σόμπες υγραερίου, όσο και τα αμάξια που απο βενζινοκίνητα γίνονται υγραεριοκίνητα .

fimes.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #6496 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Λάρισα: Πετρέλαιο και ηλεκτρική ενέργεια από τα απορρίμματα


Πρόταση συνεργασίας για αξιοποίηση των απορριμμάτων, στην κατεύθυνση παραγωγής πετρελαίου, λιπασμάτων και ηλεκτρικής ενέργειας, απηύθηνε γερμανική εταιρεία προς τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) του νομού Λάρισας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κ.Τζανακούλη.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος που είναι και πρόεδρος του Φορέα διαχείρισης, στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή, η πρόταση έγινε πριν από λίγες μέρες από την εν λόγω εταιρεία. Σύμφωνα με αυτή, προτείνεται να συσταθεί κοινή εταιρία στην οποία το 65% θα έχει ο ΦΟΣΔΑ (δηλαδή οι Δήμοι του Νομού Λάρισας), και το 35% η ίδια, η οποία και θα καλύψει το 90% της επένδυσης, και το υπόλοιπο 10% ο φορέας, για την κατασκευή του εργοστασίου το οποίο και θα επεξεργάζεται τα απορρίμματα.

ota.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #6624 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Στην αγορά βρίσκονται 3 δράσεις του Ταμείο Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ - Δανειοδότηση επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους


Στην αγορά και στη διάθεση των επιχειρήσεων βρίσκονται τρείς από τις πέντε δράσεις του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των επιχειρηματικών/επενδυτικών τους σχεδίων μέσω δανείων, τα οποία θα δοθούν με ευνοϊκότατους όρους, από 3,6 έως 4,5% επιτόκιο, από τις συμβαλλόμενες τράπεζες.

Συγκεκριμένα θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας στοχευμένες δράσεις όπως π.χ. επενδύσεις που θα ενταχθούν στο νέο επενδυτικό νόμο 3908/2011, επενδύσεις που έχουν σχέση με την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, επενδύσεις που αφορούν θεματικό Τουρισμό, Αφαλάτωση, Πράσινες Υποδομές και Εφαρμογές, ΑΠΕ, Διαχείριση Απορριμμάτων, επενδύσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών, της εφοδιαστικής αλυσίδας κλπ. Το ΕΣΠΑ έχει συνεισφέρει συνολικά στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας 460 εκατ. ευρώ και μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών αναμένεται να μοχλευθούν από την τραπεζική αγορά διπλάσια ποσά. Συνολικά με τις τρεις νέες δράσεις αναμένεται να διοχετευθούν στην αγορά δάνεια ύψους 510 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, έχει παραταθεί για το τέλος του 2012 η ισχύς του εγγυοδοτικού προϊόντος «Εγγύηση χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών». Πρόκειται για το πιο ευνοϊκό προϊόν στην ελληνική αγορά, αφού καλύπτει μέσω της εγγύησης βραχυπρόθεσμες ανάγκες των επιχειρήσεων (δηλαδή την αγορά πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών με σκοπό την παραγωγή και πώληση προϊόντων και υπηρεσιών από την πλευρά των επιχειρήσεων), με την χρήση μεσομακροπρόθεσμων δανείων διάρκειας 6 ετών και με περίοδο χάριτος 2 ετών.

antagonistikotita.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #6626 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
«Χρωστάτε και τις δύο δόσεις του τέλους» απαντούν σε πρώην πελάτες των Energa -Hellas Power οι ΔΟΥ !


Έκπληκτοι έμειναν πρώην πελάτες των δύο εταιρειών Energa και Hellas Power, όταν την τελευταία εβδομάδα επισκέφτηκαν την εφορία της περιοχής τους για να πληρώσουν τη β’ δόση του τέλους ακινήτων, και άκουσαν τον υπάλληλο να τους λέει πως δεν έχουν εξοφλήσει ούτε την α’ δόση !

«Χρωστάτε και την α’ δόση του τέλους, το σύστημα μας δείχνει πως δεν έχετε εξοφλήσετε ούτε αυτήν, οφείλετε το σύνολο του ποσού και είστε ήδη εκπρόθεσμοι καθώς οι 80 ημέρες έχουν περάσει», ήταν η απάντηση που πήραν. Αν και είχαν μαζί τους το αποδεικτικό εξόφλησης της α’ δόσης, η εφορία αρνήθηκε να εισπράξει το ποσό, αφού στο σύστημα εμφανιζόταν ότι δεν είχε πληρωθεί, και επομένως χρωστούσαν το σύνολο του τέλους.

Τι είχε συμβεί ; Το πιθανότερο είναι πως η σύγχυση σχετίζεται με τη διαδικασία καταβολής του τέλους από τις δύο εταιρείες προς το υπ. Οικονομικών. Όπως άλλωστε παραδέχονται στη τελευταία τους ανακοίνωση και οι δύο εταιρείες, η μεν Energa έχει ήδη αποδώσει στο υπουργείο μέρος της α’ δόσης (13 εκ. ευρώ από τα 24 εκ. ευρώ που έχει εισπράξει) και τα υπόλοιπα θα κατατεθούν μέσα στο Φεβρουάριο, ωστόσο η Hellas Power δεν έχει ακόμη αποδώσει το ποσό που έχει πάρει (22 εκ. ευρώ), επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη δέσμευση από το ΣΔΟΕ των λογαριασμών της, η οποία θεωρεί ότι γίνεται εντελώς καταχρηστικά. Σαν αποτέλεσμα οι υπάλληλοι των ΔΟΥ δεν βλέπουν να έχει γίνει κάποια πληρωμή, με συνέπεια να αρνούνται και να εισπράξουν τα χρήματα της β’ δόσης και να εκδώσουν εξοφλητικό για το σύνολο του ποσού.

Έστειλε εγκύκλιο το υπ. Οικονομικών…

Έκπληκτοι πάντως πολλοί πρώην πελάτες των δύο εταιρειών απευθύνθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη ΔΕΗ, που δέχτηκε βροχή τηλεφωνημάτων. Η τελευταία τους παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο και αναγνώρισε τελικά το πρόβλημα, με συνέπεια μόλις προχθές να αποστείλει στις ΔΟΥ διευκρινιστική εγκύκλιο (κάποιες πάντως μέχρι και χθες δεν την είχαν διαβάσει, αφού συνέχιζαν να δίνουν την ίδια απάντηση).

Τι λέει η εγκύκλιος; Ότι, οι υπάλληλοι των εφοριών οφείλουν να δέχονται την εξόφληση της β’ δόσης του τέλους από πρώην πελάτες των δύο εταιρειών (ανεξαρτήτως του αν έχει εξοφληθεί ο λογαριασμός του ρεύματος), αρκεί εκείνοι να προσκομίζουν το αποδεικτικό ότι πληρώθηκε η α’ δόση. Ένα ερώτημα ωστόσο παραμένει: Έστω ότι κάποιος καταναλωτής δεν έχει κρατήσει το αποδεικτικό εξόφλησης της α’ δόσης, τι συμβαίνει ; Πάλι δεν θα μπορεί να πληρώσει τη β’ δόση ;

Δεν κινδυνεύουν όσοι βρίσκονται στο «τελευταίο καταφύγιο»…

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να γνωρίζουν πρώην πελάτες των δύο εταιρειών είναι πως στο διάστημα των 3 μηνών που τους καλύπτει η ΔΕΗ με την ιδιότητά της ως «τελευταίο καταφύγιο», δεν κινδυνεύουν με διακοπή του ρεύματος ακόμη και αν δεν καταβάλουν το τέλος.

Επ' αυκαιρία, υπενθυμίζουμε ότι στο διάστημα αυτό, δεν χρειάζεται να καταβάλουν στη ΔΕΗ ούτε εγγύηση, ούτε και να υπογράψουν μαζί της συμβόλαιο. Μετά όμως από το πέρας του 3μήνου, εφόσον πάντα επιλέξουν να παραμείνουν στη ΔΕΗ, θα πρέπει να υπογράψουν μαζί της συμβόλαιο, και επομένως να καταβάλουν εγγύηση.

Και τι γίνεται με την εγγύηση που είχαν καταβάλει στις πρώην εταιρείες τους ; Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σύμβαση που είχαν μαζί τους, η εγγύηση συμψηφίζεται με τις οφειλές που έχουν, εν προκειμένω τον ανεξόφλητο λογαριασμό. Αν π.χ. κάποιος είχε δώσει εγγύηση 100 ευρώ και χρωστά ακόμη στην πρώην εταιρεία του 50 ευρώ, εκείνη πρέπει να του επιστρέψει τα 50 ευρώ.


energypress

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.141 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ