Εκτροφή γαλοπούλας
- stratis 1
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
Τα αμνοερίφια είναι πολύ νόστιμα.Τα κοτόπουλα όμως είναι σκληρά και η οικογένεια προτιμάει αυτά από τον χασάπη.
Γιαυτό πιστεύω ότι ο μάστορας καλά κάνει που ακολουθεί την πεπατημένη στο ξεκίνημα και αργότερα που θα είναι πιο άνετος οικονομικά θα μπορεί να πειραματιστεί με καινοτομίες.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- OANNHSEA
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 713
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 101
Στρατή δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά και μια και είμαι στον τομέα των τροφίμων...
Πριν από μερικά χρόνια είχα γνωρίσει έναν κύριο από την Μακεδονία ο οποίος ήταν κρεατέμπορας.
Μας έλεγε για φορτία από αρνιά και κατσίκια Βαλκανίων που στέλνονται στην Κρήτη σαν σφάγια ή ζωντανά και ύστερα πουλιούνται σαν Κρητικά... Μιλούσε για δεκάδες χιλιάδες κεφάλια κάθε χρόνο...
Πάντως έχεις δίκιο σε ένα πράγμα: για την συντηρητικότητα που έχουν στο φαγητό τους (και στον εγκέφαλο τους) η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων...
Bellum omneum contra omne...
Θάνατος στους πετρελαιάδες!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stratis 1
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
Και πολύ νόστιμο.Είναι εύκολο να καταλάβεις τη διαφορά από το Βουλγάρικο.
Το κοτόπουλο που έδειξες πριν, θέλει πολλά λεφτά για διαφήμιση.
Είναι πραγματικά μαύρο. Μέχρι να δεχτεί ο Έλληνας να το βάλει στο τραπέζι του ο μάστορας θα έχει χρεοκοπήσει.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- OANNHSEA
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 713
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 101
Άστο να πάει στο διάολο, γιατί εάν είναι ο ψήστης μάστορας, τότε τρώνε και σκυλιά και λένε ότι έφαγαν αρνάκι γάλακτος. Και δεν κάνω πλάκα... Για τους πιο μεγάλους να υπενθυμίσω την περίπτωση γνωστού καταστήματος στην Αθήνα που σέρβιρε σκυλιά και ήταν πάντα γεμάτο - μέχρι που τον έπιασαν από καρφωτή...Συμφωνώ για τα βαφτίσια που γίνονται,αλλά το καλό Κρητικό κρέας είναι σκοτεινόχρωμο κόκκινο.
Και πολύ νόστιμο.Είναι εύκολο να καταλάβεις τη διαφορά από το Βουλγάρικο.
Ένας συνάδελφος (τώρα συνταξιούχος) σύχναζε εκεί....
Αρκεί να βρει ένα εστιατόριο στην Θεσσαλονίκη ή κάπου εκεί κοντά που θα θελήσει να πουλάει σούπα από βιολογικό μαύρο κοτόπουλο... Μετά το θέμα θα προχωράει...Το κοτόπουλο που έδειξες πριν, θέλει πολλά λεφτά για διαφήμιση.
Είναι πραγματικά μαύρο. Μέχρι να δεχτεί ο Έλληνας να το βάλει στο τραπέζι του ο μάστορας θα έχει χρεοκοπήσει.
Γενικά θα πρέπει να τυποποιήσει το είδος που θα πουλάει.
Το "βιολογικό κοτόπουλο" είναι κάτι συνηθισμένο.
Το "βιολογικό κοτόπουλο του είδους τάδε" είναι κάτι σαν ονομασία προέλευσης...
ΥΓ1
Και που να δείτε και τα υπόλοιπα είδη κοτόπουλων...
π.χ. Τα "νανάκια" που τα πουλάνε κάποια σουπερ μαρκετ είναι μεγάλα σε σχέση με 2 είδη...
Ουσιαστικά είναι σαν πιτσούνια...
ΥΓ2
Θυμόμουν κάτι και το έψαξα.
Λοιπόν υπάρχει και άλλη πουλάδα με μαύρο κρέας και είναι ινδική του είδους Kadaknath.
Αυτή κάνει για ψητή...
Δυστυχώς ούτε και αυτό το είδος το έχουμε στην Ελλάδα...
.
Bellum omneum contra omne...
Θάνατος στους πετρελαιάδες!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- mastoras
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 3810
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 568
Αυτά είναι τα γνωστά χωριάτικα κοτόπουλα, φυσικά, ελευθέρας βοσκής, και με βιολογικό τρόπο εκτροφής.
Το κρέας τους είναι πολύ μαλακό και πεντανόστιμο. Αλλά λόγω της όψης χαρακτηρίστηκε από τον έμπορο "μη εμπορικό"
Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε ποια είναι τα εμπορικά βιολογικά κοτόπουλα μεγάλης πτηνοτροφικής μονάδας στην Πελοπόννησο. Κατέχει το 60% της αγοράς.
Επίσης ο εκτροφέας δεν μπορεί δεν μπορεί να πουλήσει κρέας στην αγορά.....πουλάει μόνο ζωντανά κοτόπουλα στον έμπορο. Οπότε εάν δεν υπάρχει έμπορος να αγοράσει πουλερικά μαύρα, άσπρα, κίτρινα, βιολογικά και μη, ......δεν γίνεται τίποτα. Οτι ζητάει η αγορά, αυτό πρέπει να δουλέψουμε.
Και αυτήν την στιγμή η αγορά ζητάει φθηνό κοτόπουλο, στρόγγυλο, κοντόχοντρο ειδικής ράτσας [υβρίδιο] μεγάλου βάρους, ταϊσμένο με πολλά βελτιωτικά για να μπορεί να αποκτήσει μια εμπορική όψη.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- mastoras
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 3810
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 568
jnet έγραψε:
tas έγραψε: Στην επόμενη συνάντηση του energ, θα φάμε κοτόπουλα του μάστορα.
Υ.Γ.: Καλή επιτυχία...
Μήπως να κανονίσουμε ένα καλοκαιρινό βραδάκι μεσοβδόμαδα στο energοσπιτο στην Καρδία όπως είχαμε κάνει και πέρσι με λίγους εκλεκτούς (τόσοι έρχονται ενώ όλοι είναι καλεσμένοι) και να μαρινάρουμε κοτοπουλάκια και να δοκιμάσουμε και αυτό με το μαύρο κρέας που δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ? Πιθανές ημερομηνίες 21-23/7, 4-6/8 και 11-13/8.
Ναι...αυτό πρέπει να το κανονίσουμε. Μια βραδιά αφιερωμένη στο κοτόπουλο στην σχάρα. Μαύρη κότα δεν έχω, αλλά κίτρινες ξυλόκοτες χωριάτικες έχω μπόλικες.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.