Υπέρυθρα πάνελ

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115906 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ

Gdevil έγραψε: ...
(με κόκκινο ο σχολιασμός μου)

babis7 έγραψε: ...ΣΤα αρνητικα του κλιματιστικου φυσικα παραμενει η κακη ποιοτητα θερμανσης ενω στα αρνητικα του πανελ οτι προυποθετει πολυ καλη θερμομονωση.
Προσωπικά πάλι νομίζω πως η υπέρυθρη είναι καλή σε χώρους με μηδενική μόνωση. Πχ σε ανοιχτούς χώρους που υπάρχει κρύο. Εκεί που θα ήταν αδύνατο να ζεστάνουμε τον αέρα και μετά να ζεσταθούμε από αυτόν. Γιαυτό και σε εξωτερικούς χώρους προτιμάνε αυτές τις λάμπες αλογόνου ή τα μανιτάρια. Εκεί εκμεταλεύονται το ότι μία πηγή θέρμανσης (η υπέρυθρη) καταφέρνει να ζεστάνει τους ανθρώπους ακόμα και αν παρεμβάλεται παγωμένος αέρας. Καμμία αλλη μορφή θέρμανσης δεν θα κατάφερνε να ζεστάνει τους ανθρώπους πιο αποδοτικά.
Σε χώρους όπου υπάρχει καλή θερμομόνωση (και επίσης ελάχιστες διαρροές αέρα από κουφώματα κλπ) τότε η υπέρυθρη δεν προσφέρει κάτι. ΙΣα ίσα, όσο πιο καλή είναι η μόνωση τόσο κερδίζει η επαγωγική θέρμανση. Και μειώνονται οι απώλειες και λόγω καλύτερης μόνωσης, και λόγω του ότι δεν μπαίνει κρύος αέρας και δεν φεύγει ζεστός αέρας

πριν από κάτι μήνες την ίδια δυσκολία να καταλάβω εξέφρασα και εγώ αλλά απάντηση γιόκ...


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #115940 από LEONAS
Απαντήθηκε από LEONAS στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ

kambog έγραψε: Αυτό είναι το πρόβλημα που μπερδεύετε τον τρόπο μεταδόσεις της θέρμανσης ΕΠΑΓΩΓΗ - ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.
Άλλη ενέργεια χρειάζεται να ζεσταίνεις αέρα και άλλη να ζεσταίνεις ύλη.

Και άλλη ενέργεια χρειάζεται μόλις έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ :whistle:

Το ζητας το τσιπας !!
Last edit: 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #135042 από Παπαθανασίου
Απαντήθηκε από Παπαθανασίου στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ
Γεια σας και πάλι. Όπως σας είπα κατά τον Οκτώβριο "μετά τον Μάρτιο που θα μου ερχόταν η ΔΕΗ" θα σας έγραφα το τι μου ήρθε. Και σας πληροφορώ ότι τα νέα για μένα ήταν πάρα πολύ καλά. Και εξηγούμαι:το διάστημα για το οποίο θα σας πω είναι μεταξύ 11 Νόε 2013 με 11 Μαρ. 2014. Για αυτό το διάστημα που χρησιμοποιούσα τα υπέρυθρα πάνελ η ΔΕΗ μου ήρθε 720 ευρώ. Απ΄τα οποία εάν αφαιρέσω ΕΡΤ, ΔΗΜΟ και ΧΑΡΑΤΣΙ το ποσό που πληρώνω για ρεύμα είναι 573 ευρώ. Υπολογίζοντας πέρσι το ίδιο διάστημα πόσο πλήρωσα για ΔΕΗ και αφαιρώντας το από το περσινό (μπακαλίστικος τρόπος αλλά έτσι το υπολόγισα) βρίσκω ότι για θέρμανση του τετραμήνου πλήρωσα το αστρονομικό ποσό των 364 ευρώ. Τα έκαιγα 24 ώρες το 24ωρο συνέχεια όλες τις μέρες. Οπότε αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι τα συνιστώ ανεπιφύλακτα αρκεί να πάρεις πάνελ αρίστης ποιότητας όπως έχω εγώ και να τα χρησιμοποιήσεις σωστά. Το πως και που τα χρησιμοποίησα μπορείτε να το δείτε στη σελ. 20(νομίζω) που γράφω όλες τις πληροφορίες για τα δωμάτια και το σπίτι. Πάντως κακός δράκος (ΔΕΗ) στην υπόθεση πάνελ δεν υπάρχει. Περιμένω ερωτήσεις, διευκρινήσεις και αμφισβητήσεις πάνω σε αυτά. Καλό καλοκαίρι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #135044 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ
Μην ασχολείσαι... συνέχισε εσύ να ζεσταίνεσαι "τζ'αμπα" με τα πάνελ, και άσε τους φυσικούς να σχίζουν τα πτυχία τους.......

Τι ξέρουν αυτοί από μετάδοση θερμότητας......... τι να μας πουν και οι Μηχανολόγοι από τη ζωή τους....... Άσχετοι είναι όλοι τους....
Last edit: 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #135047 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ

Παπαθανασίου έγραψε: Γεια σας και πάλι. Όπως σας είπα κατά τον Οκτώβριο "μετά τον Μάρτιο που θα μου ερχόταν η ΔΕΗ" θα σας έγραφα το τι μου ήρθε. Και σας πληροφορώ ότι τα νέα για μένα ήταν πάρα πολύ καλά. Και εξηγούμαι:το διάστημα για το οποίο θα σας πω είναι μεταξύ 11 Νόε 2013 με 11 Μαρ. 2014. Για αυτό το διάστημα που χρησιμοποιούσα τα υπέρυθρα πάνελ η ΔΕΗ μου ήρθε 720 ευρώ. Απ΄τα οποία εάν αφαιρέσω ΕΡΤ, ΔΗΜΟ και ΧΑΡΑΤΣΙ το ποσό που πληρώνω για ρεύμα είναι 573 ευρώ. Υπολογίζοντας πέρσι το ίδιο διάστημα πόσο πλήρωσα για ΔΕΗ και αφαιρώντας το από το περσινό (μπακαλίστικος τρόπος αλλά έτσι το υπολόγισα) βρίσκω ότι για θέρμανση του τετραμήνου πλήρωσα το αστρονομικό ποσό των 364 ευρώ. Τα έκαιγα 24 ώρες το 24ωρο συνέχεια όλες τις μέρες. Οπότε αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι τα συνιστώ ανεπιφύλακτα αρκεί να πάρεις πάνελ αρίστης ποιότητας όπως έχω εγώ και να τα χρησιμοποιήσεις σωστά. Το πως και που τα χρησιμοποίησα μπορείτε να το δείτε στη σελ. 20(νομίζω) που γράφω όλες τις πληροφορίες για τα δωμάτια και το σπίτι. Πάντως κακός δράκος (ΔΕΗ) στην υπόθεση πάνελ δεν υπάρχει. Περιμένω ερωτήσεις, διευκρινήσεις και αμφισβητήσεις πάνω σε αυτά. Καλό καλοκαίρι.


Μου θύμισες ένα φίλο που έκανε εισαγωγή 100 τεμάχια από Κίνα και φυσικά κάποια τα έβαλε και σπίτι. Σε σχετική συζήτηση μου είπε "πάντως φέτος έκανα 30% εξοικονόμηση αλλά δεν μπορώ να πω ότι ζεστάθηκα.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό ο άνθρωπος που έκαιγε τουλάχιστο 5 τόνους πετρέλαιο δηλαδή 6500€ θα πλήρωσε στην ΔΕΗ μάλλον 2000€ επιπλέον και φυσικά δεν ζεστάθηκε. Ένας άλλος φίλος που πήγα στο σπίτι του(εγώ δεν το τόλμησα ποτέ) σε μια γιορτή δεν έβγαλε ποτέ το μπουφάν του. Κάποια στιγμή είχε και θέματα γιατί δεν μπορούσαν οι ασφάλειες να αντέξουν το φορτίο. Αυτά από την δική μου εμπειρία.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Last edit: 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #135058 από Παπαθανασίου
Απαντήθηκε από Παπαθανασίου στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ
Όπως είδατε από τη πρώτη φορά που έγραψα σε αυτό το φόρουμ ότι ήμουν άκρως αναλυτικός στο τι έχω πάρει και πως το έχω τοποθετήσει και χρησιμοποιήσει. Δεν έγραψα ποτέ ότι έκανα την καλύτερη επιλογή και σας είπα τον Οκτώβριο ότι θα περιμένω τη ΔΕΗ και μετά θα σας γράψω εντυπώσεις. Και για μένα είναι οι καλύτερες ότι και αν μου πείτε. Εάν έχει κάποιος από σας φίλο στην Αλεξανδρούπολη πολύ ευχαρίστως να έρθει και να τα δει και νιώση από κοντά. Όσο για το σχόλιο του κ.JNET εάν νομίζετε ότι είμαι κάποιος επαγγελματίας που πήρε κάποια (100 τεμάχια από Κίνα και φυσικά κάποια τα έβαλε και σπίτι) κάνετε μέγα λάθος. Το πως μπορώ να σας πείσω για το αντίθετο δε ξέρω αλλά εσείς μπορείτε να βρείτε τον τρόπο για να μάθετε εάν είμαι κάποιος επαγγελματίας ή χρήστης.
Όσο για τον κ. Φουσκιτάκη αφού είσαστε ήδη αρνητικός για τα πάνελ γιατί γράφετε (να μας πει κάποιος που τα χρησιμοποιεί το αν ζεσταίνεται ή όχι). Εφόσον έγραψα τις διαπιστώσεις μου γιατί δεν το δέχεσαι; Και νομίζω ότι ήδη έχω γράψει πως κυκλοφορούμε στο σπίτι όχι με κοντομάνικα αλλά με ένα μακρυμάνικο. Οι μόνοι που δεν ευχαριστήθηκαν τη ζέστη των πάνελ ήταν κάποιοι ηλικιωμένοι οι οποίοι περίμεναν τη ζέστη του καλοριφέρ (δεν μπορούσαν να καταλάβουν τη λογική τους). Δεν πιστεύω ότι είσαστε τέτοιοι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ