Primus 45

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141945 από grgfoukos
Απαντήθηκε από grgfoukos στο θέμα Primus 45
Σε ευχαριστώ πολυ Καλογιάννη για τον χρόνο που αφιέρωσες να μου απαντήσεις.
Καταρχήν τα ξύλα τα έχω μετρήσει με υγροσιόμετρο κατάλληλο για ξύλα κ έδειξε απο 4-7% υγρασία.
Τωρα κάποιες στιγμές η παροχή αέρα δεν είναι επαρκής και τα ξύλα γίνονται σαν κάρβουνο λόγω έλλειψης οξυγόνου (ο ανεμιστήρας ήταν στο 40 τότε) τώρα το έχω περίπου στους 62 για να μην έχω κάρβουνο και η θερμοκρασία στα καυσαέρια δεν πάει παραπάνω απο 250βαθμούς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142035 από electron
Απαντήθηκε από electron στο θέμα Primus 45

george cc έγραψε: Καλησπέρα στο forum..Εχω ενα Primus 45, εδω και 3 χρόνια.Μεχρι πέρυσι είχα απροβλημάτιστη χρήση.
Περυσι 2 φορές εφαγε ενα κολημα και ο κοχλίας εδινε συνέχεια pellet, με αποτέλεσμα να μπουκώσει και να βγάλει τεράστια θερμοκρασία και απίστευτα πολυ΄καπνο.
Φέτος, μου το εκανε πάλι το ιδιο δυο φορές.Μια την προηγούμενη εβδομάδα που δεν το κατάλαβα και με ειδοποίησε ο πεθερός μου και το εσβησα, και μια σήμερα, που παλι δεν το κατάλαβα και ξεσηκώθηκε ολη η γειτονιά. Εβγαλε απίστευτα πολύ καπνο.Ολη η γειτονια είχε γεμίσει καπνό, μέχρι και πυροσβεστικη κάλεσε μια γειτόνισα, που ηρθε αμεσα.
Θελω να ρωτήσω αν εχει ξανασυμβεί σε κανένα σας αυτό και απο τι μπορεί να οφείλεται; Υποψιάζομαι ότι εφαγαν κόλλημα τα ηλεκτρονικα του πινακα ελέγχου, παρόλο που εδειχναν κανονικα θερμοκρασίες. Υπ΄όψιν ότι πρέπει να ειχε κατεβάσει τουλάχιστον μισο τσουβάλι pellet ο κοχλίας και συνέχιζε να δίνει γι΄αυτό και το εκλεισα απο το on/off.


Καλησπέρα, πολύ σοβαρό το θέμα σου,εχει ενα ρελεδακι 12V πηνίο NC/NO πάνω στην πλακέτα του πινάκα (του κοχλία ειναι αυτο που ειναι πανω σε βαση) αν ειναι άλλαξε το μήπως κολλάει η επαφή του. Οπως και να εχει ομως επικοινώνησε με την εταιρία και πες μας και εμας τι σου είπαν για να μην συμβεί σε κάποιον άλλον το ίδιο, μιας και εγω ειμαι στον 3ο χρονο λειτουργίας (εχω αλλάξει το ρελε ομως προληπτικά)


"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142044 από george cc
Απαντήθηκε από george cc στο θέμα Primus 45
Εχω επικοινωνήσει με την εταιρεία που πήρα τον καυστήρα, και μου είπαν ότι τα ηλεκτρονικά, και ο πίνκακας ελέγχου εχουν εγγύηση 1 χρονο μόνο.Περιμένω να δω τι θα πεί ο ηλεκτρολόγος. Θα δω μήπως μπορώ να κάνω μόνο μου την αλλαγή που μου προτείνεις. Θα σας ενημερώσω μόλις εχω νέα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142056 από netrino
Απαντήθηκε από netrino στο θέμα Primus 45
Ειχα προσφατα το ιδιο προβλημα σε λεβητα Kombi ,αλλα ευτυχως απο την αντιθετη κατευθυνση .Δηλαδη ο λεβητας ξεκινησε αλλα δουλεψε μονο ο αερας.ο κοχλιας οχι.Αλλαξα το ρελε και ειμαστε οκ.Αν και αυτη τη φορα σταθηκα τυχερος ,θα μπορουσε το ρελε να κωλυσει και ο κοχλιας να ριχνει συνεχομενα (οπως στην δικη σου περιπτωση) ψαχνομαι για πατεντα εξασφαλισης.Μου ειπαν οτι τα ρελε εχουν πεπερασμενο οριο λειτουργιας (ο δικος μου ανοιγοκλεινει 4 φορες το λεπτο οταν ειναι σε λειτουργια ο λεβητας, συνεπως καποιες χιλιαδες φορες στα τρια χρονια που τον εχω) .
Μου ενας φιλος ΔΕΗτζης να βαλω και δευτερο ρελε παραλληλα.Ας μας διαφωτισει καποιος γνωστης απο το forum.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142062 από netrino
Απαντήθηκε από netrino στο θέμα Primus 45
δειτε λιγο αυτο
greekelectrician.blogspot.gr/2011/01/blog-post.html

και μαλλον για την περιπτωση μας θελουμε αυτο
greekelectrician.blogspot.gr/2011/12/solid-state.html

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142079 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45
Φίλε netrino, αν καταλαβαίνω καλά η συχνή ενεργοποίηση του κοχλία φθείρει αυτό το ρελέ. Επομένως μεταξύ ταίσματος για 1 δευτερόλεπτο και αναμονή 25, είναι προτιμότερο το τάσιμα 2 δευτερόλεπτα και αναμονή 50 δευτερόλεπτα. Τυχαία, έθεσα αυτό το ερώτημα μερικές απαντήσεις πιο πάνω. Το βρίσκω πολύ ανησυχητικό το θέμα, ενώ η απάντηση της εταιρείας πως τα ηλεκτρικά μέρη έχουν 1 χρόνο εγγύηση απαράδεκτη. Άλλο για πόσο μου εγγυάσαι την καλή λειτουργία και άλλο για πόσο μου εγγυάσαι την ασφάλειά μου.

Φίλε electron, μπορείς να σηκώσεις κάποιες φωτό και να μας εξηγήσεις ποιο είναι το συγκεκριμένο ρελέ; Ιδανικά θα σου ζητούσα και μια γενικότερη περιγραφή του ηλεκτρικού πίνακα και ειδικά των σημείων που φαίνονται προβληματικά ή χρήζουν ενίοτε αντκατάστασης, όπως εκείνη η ασφάλεια που έχει καεί κατά καιρούς σε διάφορους συμφορουμίτες. Σκέφτομαι να αγοράσω καμία για παν ενδεχόμενο αλλά δε ξέρω τα χαρακτηριστικά της. Θα ξαναρίξω μία ματιά στο εγχειρίδιο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.207 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ