Τι να επιλεξω?

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #153012 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα τι να επιλεξω

geopar έγραψε: τελικά κατέληξα σε λέβητα ξύλου . Το ερωτημά μου είναι απλός ή πυρόλυσης . Έχω δει κάποιους και κατέληξα σε τρεις εταιρείες , ΑΤΜΟΣ DC 30 S(πυρολησης), ATMOS D30(ΑΠΛΟΣ) - BUDERUS LOGANO G221-40 30KW-(απλός) BUDERUS LOGANO S171 w(ΠΥΡΟΛΗΣΗΣ) θα ηθελα την αποψή σας ευχαριστώ .


Μια ιδέα στην επιλογή θα ήταν να δείς ποιός απο τους παραπάνω μπορεί να παρει καυστηρα pellet επανω του ευκολα. Ο αυτοματισμός του pellet ισως χρειατεί οταν κουραστουμε με το ξυλο η μεγαλώσει η ηλικία μας.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #157094 από johnmpeis
Απαντήθηκε από johnmpeis στο θέμα τι να επιλεξω
Παιδιά καλησπέρα , και εγω καινουριος στο site και θα ηθελα τα φωτα σας σχετικά με την ενναλακτικη του πετρελαιου για την θέρμανση...Κατέληξα σε ξυλολέβητα , είδα πολλούς , αλλα μάλλον θα επιλέξω MAVIL , KITURAMI ή THERMOSTAHL. Βέβαια έχουν κάποιεσ διαφορέσ στο χρήμα , αλλα σε αυτους κατέληξα. Τωρα , το οίκημα που θέλω να ζεστάνω είναι διόροφη διπλοκατοικία στην Πρέβεζα , 100 τ.μ. το κάτω , κατασκευής 1975 με μόνωση απλό φελιζώλ σε διπλό τούβλο,ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου νέα με διπλά τζάμια , και το επάνω 120 τ.μ. κατσκευής 2005 , με διπλό τούβλο και μόνωση fibran πράσινο , νε ασυρόμενα κουφώματα αλουμινίου με διπλα τζάμια , επανω πλάκα και πανω από την πλάκα κεραμίδια.Το οίκημα είναι ελέυθερο ολόγυρα ,και στα 100 μ. από την θάλασσα. Τώρα έχω έναν παλαιό λέβητα πετρελαιου fyrogenis αλλά λόγω του ότι έχω δικά μου ξύλα , θα εγκαταλείψω το πετρέλαιο.Από δουλειά δεν κολώνω , ως τώρα λειτουργω απλό τζακι συστηματικά στον πρώτο όροφο , οπότε καταλαβαίνεται...Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:1.Για μαβιλ και θερμοσταλ μου είπαν ότι το δοχείο αδρανείας θα βοηθήσει στην οικονομία και στην ομαλή λειτουργία των λεβήτων , ενώ για τον κιτουράμιο έμπορος μου είπε ότι δεν χρειάζεται λόγω μεγάλου θαλάμου κα΄υσης... τι ισχύει?2.Τα αξίζει τα παραπάνω χρήματα που κοστίζει από του Ελληνικούς ο Κορεάτικος?Βασικά για Ελληνικό πήγαινα αλλα έχω διαβάσει και πολύ καλές κριτικές και για τον Κορεάτικο.Παιδια βοηθάτε, κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #157110 από johnmpeis
Απαντήθηκε από johnmpeis στο θέμα τι να επιλεξω
Α , ρε παιδιά και κάτι που ξέχασα , αν χρειάζομαι δοχειο αδρανείας , πόσα λιτρα πρέπει να είναι , γιατί μου είπανε από χωρητικότητες από 500 ως 1500 λίτρα , μέχρι και οτι δεν χρειάζομαι καθόλου.Τι γίνεται? :unsure: :( :dry: :blink:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #157118 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα τι να επιλεξω
Πυρολυτικός λέβητας με απλό έχει διαφορά.
Για 130μ2 θα χρειαστείς καλύτερα 40 kw χωρίς δοχείο φυσικά αλλά τρίοδη 55 και τετράδη ανάμιξης με κυκλοφορητή για άνετη λειτουργία.
Ο μεγαλύτερος και πάντα πιο οικονομικός να το ξέρεις αυτό σε ξύλα ή πέλλετ δεν ισχύει σε λέβητα πετρελαίου -αερίου επειδή έχουν υπερπιεστικό θάλαμο και μεγαλύτερη ειδική θερμική φόρτιση ανά μονάδα επιφάνειας.
Εγώ πιστεύω πάρε έναν πυρολυτικό ASTRA-GAS 40kw με ηλεκτρονικό έλεγκτή και θα έχεις μία αξιόπιστη λύση. Οι βόρειες χώρες φτιάχνουν πολύ καλές κατασκευές με καλύτερα μέταλλά έχω βάλει αρκετούς τέτοιους αλλά προσοχή η εγκα/ση πρέπει να έχει τρίοδη φορτίου 55 και τετράοση ανάμιξης.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #157120 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα τι να επιλεξω
Αυτό με τα ξερά ξύλα ισχύει και με απλό λέβητα σε πυρολυτικό θα καθυστερεί την διαδικασία της αεριοποίησης η εξάτμιση της παραπανίσιας υγρασίας και πάντα στο αρχικό γέμισμα, η εναπόθεση πίσσας στα τοιχώματα είναι πρόβλημα και σε όσους καίνε κατάξερα ξύλα λόγω του ότι ο θάλαμος φόρτωσης είναι βρεχόμενος. Κάποιοι κατασκευαστές το έχουν ημίξερο τον θάλαμο αλλά δεν αποδίδει τα μέγιστα των θερμοκρασιών στη λογική της συνολικής απορροφητικής ικανότητας ανά μονάδα θερμαντικής επιφανειας.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #158184 από niklekkas
Απαντήθηκε από niklekkas στο θέμα τι να επιλεξω
Καλημέρα σε όλους. Νέος στο φόρουμ και είπα να δω πόσο μπορεί να βοηθήσει.
Έχω ένα σπίτι στην Μαλακάσα 60τμ με παλιάς τεχνολογίας μόνωση. Μόνο τα αλουμίνια στα δωμάτια προσφέρουν κάτι καλό. Στο σαλόνι ξύλινα κουφώματα με μονά τζάμια. Για θέρμανση έχει τζάκι το οποίο θερμαίνει νερό (διέρχονται σωλήνες από την εστία) και το διανέμει στο υπόλοιπο σπίτι. Όχι ενεργειακό τζάκι, η εστία είναι ανοιχτή. Όπως καταλαβαίνετε πρέπει να καίει όλη μέρα, ώστε το σπίτι να είναι οκ. Και πάλι τη νύχτα κανά 2-ωρο να καίει μόνο του και πάπαλα! Πέρα από την μόνωση που πρέπει να γίνει σκέφτομαι και άλλες λύσεις. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει, είναι εφικτό να συνδέσω σε σειρά το δίκτυο του τζακιού με ηλεκτρικό λέβητα ώστε να θερμαίνει συμπληρωματικά όταν χρειάζεται. Γνωρίζω ότι ο ηλεκτρικός λέβητας είναι δαπανηρός στη χρήση αλλά είναι μια καλή λύση ώστε να αποφευχθούν εκτεταμένες ανακατασκευές στο σπίτι, κι αν ληφθεί υπόψη ότι θα χρησιμοποιείται κυρίως με νυχτερινό ρεύμα και τις μέρες που θα έχει ζόρικο κρύο, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πάι ο κούκος αηδόνι. Οποιαδήποτε άποψη και βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ