Αγορά λέβητα πέλλετ.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143053 από NIKOLAOS66
Απαντήθηκε από NIKOLAOS66 στο θέμα Αγορά λέβητα πέλλετ.
Εννοείς τον Grande? ακόμη μαθαίνω πως γράφεις εδώ και γιαυτό αλλού το στέλνω και αλλού πάει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143054 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Αγορά λέβητα πέλλετ.

NIKOLAOS66 έγραψε: Εννοείς τον Grande ?


Ναι αυτον.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143055 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Αγορά λέβητα πέλλετ.

NIKOLAOS66 έγραψε: ενημέρωση μέσω διαδικτύου της κατάστασης του όταν λειτουργεί


Αυτό δεν το βλεπεις πολυ συχνα σε λεβητες. Το εχω εγω πανω στην αντισταθμιση μου που είναι της Siemens λεγετε web server. Οποτε ακόμη και αν δεν βρεις μπορείς να το βαλεις μετα αλλα εχει αρκετα κοστη.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143056 από NIKOLAOS66
Απαντήθηκε από NIKOLAOS66 στο θέμα Αγορά λέβητα πέλλετ.
Αυτόν που έχω κατά νου (Τσέχικος) το web το έχει στάνταρ ενσωματωμένο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143060 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Αγορά λέβητα πέλλετ.
Διάβασα προσεκτικά όλες τις προτάσεις όλων σας.
Πώς υπολογίζετε την ισχύ με τί ΔΘ και με ποιο συντελεστή΄?
Δεν καταλαβαίνω. Το 25 -30kw πώς υπολογίστηκε?
Προφανώς θα υπολογιστεί η ισχύς σύμφωνα με το λέβητα πετρελαίου.
Λάθος και πάλι λάθος.
Αν δεν γνωρίζετε γιατί λέτε σε κάποιον να κάνει αυτό ή εκείνο. Θα βάλει λέβητα πέλλετ και καυστήρα είτε ένα κομάτι ή διαιρούμενο και με τι ισχύ.
Για αυτό καταναλώνετε πολύ πέλλετ γιατί βάζετε μικρό λέβητα οριακό καμιά φορά και νομίζετε ότι θα έχετε οικονομία.
Δεν είναι έτσι.
Αν ο λέβητας δεν υπερνικάει τις συνολικές απώλειες του κτηρίου κατά τουλάχιστον 45-50% θα έχετε σίγουρα πρόβλημα.
Όσο θα ζορίζεται το μηχάνημα να φτάσει τη θερμοκρασία επιλογής θα καταναλώνει πολύ περισσότερο .Το έχω πεί και το ξαναλέω. Ο λέβητας πέλλετ καίει ξύλο (το πέλλετ είναι ξύλο) και επειδή έχει κόστος πρέπει να βγαίνει εκτός γρήγορα (δηλ.να πιάνει τη θερμοκρασία επιλογής γρήγορα ) και όχι να χαζεύει . Ο πιο μεγάλος λέβητας έχει μεγάλη θερμαινόμενη επιφάνεια και λόγω τόύ ότι το πέλλετ έχει λιγότερη ισχύ τη χρειάζεται για να αποδώσει στο νερό ώστε τα καυσαέρεια να εξέλθουν με μικρότερη θερμοκρασία και να αυξηθεί ο Β.Α. του.
Μην αγοράζετε ποτέ μικρό ή και οριακό λέβητα και μη υπολογίζετε την ισχύ με την εγκα/ση του λέβητα πετρελαίου. Πάντα να εμπιστεύεστε Μηχανολόγο για τις απώλειες και μετά ειδικούς που έχουν εμπειρία στο αντικείμενο και συνεχίζουν και εξελίσονται.
Εγώ θα σου πρότεινα λέβητα 50KWκαι καυστήρα πέλλετ adgreen

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": NIKOLAOS66

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143069 από fotisbasm
Απαντήθηκε από fotisbasm στο θέμα Αγορά λέβητα πέλλετ.
Oσο αφορα την επιλογη σου μπορεις να δεις τον black star comfort , αλλα και το νεο μοντελο biopel line (ειναι ενα βελτιωμενο μοντελο του biopel) ειναι μηχανηματα αξιοπιστα απο ενα οικο που ασχολειτε χρονια στο ειδος ,εχουν πολυ καλο ονομα στην αγορα θεωρουνται απο τα κορυφαια, λιγα λογια για τους OPOP :

1.Εχουν καθετα τουμπο οπου καθαριζουν πολυ ευκολα , ο λεβητας ειναι αυτοκαθαριζομενος ,ο δε καυστηρας ειναι τυπου αεροψυχτος πιεστικος (οπως οι καυστηρες πετρελαιου) ,διαθετη 2 κοχλιες (ενας τροφοδοσιας απο το σιλο και ο δευτερος ειναι μεσα στο καυστηρα ,για ασφαλεια μη επιστοφης φλογας

2.Ειναι πολυ οικονομικος ΔΙΟΤΙ κανει αναλογικη καυση (αυτοπροσαρμοζετε μονος του απο 10% εως 100% αναλογα με τις απαιτησεις ) και ο λεβητας σε συνδιασμο των καθετα αυτοκαθαριζομενων τουμπο καταφερνουμε να εχουμε την μεγαλυτερη αποδοση .

3.Στο θεμα controller εκει παιζει μονος του μιας και δεν εχω ξαναδει κανεναν καυστηρα να εχει τετοιο controller , μια ποικιλια αναλογα στο τι θες, απο τον ποιο απλο μεχρι full touch screen internet edition , o δε τελευταιος κανει οτι μπορεις να φανταστεις , ρυθμιζεις τα ΠΑΝΤΑ σε ενα ομορφο ενχρωμο μενου και σου δινει την δυνατοτητα να ρυθμησεις μελλοντικα δοχειο αδρανειας , ηλιακη υποβοηθηση ​, τετραοδη για αντισταθμηση κ.α. ειναι full internet access ΧΩΡΙΣ να ζοριστεις σε θεματα εγκαταστασης προγραμματος , μπορεις να τον βλεπεις απο παντου ακομα και απο ενα κινητο , δες τον δικο μου ( www.stokercloud.dk/dev/fotisbasm.html ), και κανοντας Login μπορεις να πειραξεις μεσο ιντερνετ ολες τις λειτουργιες , NA μην ξεχασεις να το παραγγειλεις απο την αρχη με τον controller αυτο (γενιας 10)

4.Στο θεμα υποστηριξης service / ανταλλακτικων εδω παλι ΔΕΝ θα εχεις το παραμικρο προβλημα ο αντιπροσωπος Ελλαδος εχει την ποιο πλουσια σε ειδος ανταλλακτιων ετοιμοπαραδοτα μεχρι την τελευταια βιδα .

Οσο γιαυτο που με ρωτας στο θεμα εναυσης οι OPOP δυστηχως ειχαν κανει μια κακη αρχη και ισως αυτος ηταν ο λογος (*μαζι με εναν ακομα οπου λεγετε συνολικο κοστος) που δεν ακουγονται πολυ , οι Δανοι δυστυχως ενω βγαλανε ενα κοριφαιο καυστηρα δεν δωσανε βαση στο θεμα αντιστασης , η αντισταση ακουμπα ολη επανω στο μεταλο που εχει για να στηριζετε με αποτελεσμα να καιγετε πολυ ευκολα ,μερικοι χρειστες δεν ειχαν προβλημα γιατι καμια φορα εμπενε και λιγο λοξα και δεν ακουμπουσε τοσο η αντισταση και εβγαζε ανετα 1700 αναματα .

ΑΥΤΑ ολα ομως ανοικουν στο παρελθον , μετα απο πολλες συζητησεις με τους Τσεχους και αφου καταληξαμε οτι πρεπει να δοθει μια λυση ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ η κλασικη αντισταση με μια νεου τυπου οπου δεν ακουμπαει καθολου στο λεβητα .ειναι τυπου πουρακι αεροψυκτη , ΚΑΙ πλεον ολοι η καυστηρες φορανε αυτες τις αντιστασεις για τα δε μηχανιματα που εχουν ηδη πουληθει ο αντιπροσωπος εχει προβει σε αμεση διαθεσιμοτητα για αντικατασταση ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΗΘΕΛΕ να προβει σε αυτην την αλλαγη με το αντιστοιχο αντιτυμο , ΔΕΝ ειναι η κεραμικη για να σε προλαβω ,το θεμα κεραμικη ηταν μια ερευνα δοκιμων που εκανα για extreme καταστασεις ΟΠΟΥ οποιος ηθελε με δικα του ευθυνη (ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΜΗ ΓΝΗΣΙΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ) μπορουσε να την βαλει .

Κλεινοντας μπορεις να καταλαβεις οτι πλεον δεν υπαρχουν προβληματα στους OPOP και πρεπει ο κοσμος να καταλαβει οτι παιζουν μονα τους σε μια θεση οπου θα ζηλευαν πολλοι λεβητες πελλετ , ισως τους στοιχισε το θεμα εναυσης + το κοστος αγορας ολοκληρου του μηχανηματος μιας και ο καθε πωλητης χρεωνε τα αντερα του , ολα βεβαια ισχυουν στο παρελθον και το θεμα εναυσης αλλα και το θεμα αποκτησεις αγορας μηχανηματως μιας και φροντισε ο αντιπροσωπος να υπαρχουν λογικες τιμες ΟΠΟΥ και τις εχει περασει στο σιτε του . (www.eco-flame.gr/%CE%BB%CE%AD%CE%B2%CE%B...-black-star-comfort/)








Συνημμένα:
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by fotisbasm.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.099 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ